„Hazánk neve Magyarország”

Mno.hu

Elkészült a Fidesz–KDNP alkotmánytervezete, ami négy részből áll. A négy fejezet főbb tartalmi elemeit Lázár János fideszes frakcióvezető ismertette szerdán délután. A tervezett alaptörvényszöveg a Himnusz első sorával kezdődne, majd a preambulummal folytatódna.

Elkészült a Fidesz–KDNP alkotmánytervezete – jelentette be Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, aki a húsvéti alkotmány tervezetének nevezte a sajtótájékoztatón nyilvánosságra hozott szöveget. Az alkotmánytervezet négy részből áll. Az első fejezet címe még kérdéses: vagy a Nemzeti hitvallás, vagy a Nemzeti nyilatkozat címet viseli majd. Ezt követi az Alapvetés című rész, amely egyebek mellett rögzíti, hogy hazánk neve Magyarország; majd a Szabadság és felelősség címet viselő fejezet következik az alapjogok és kötelezettségek felsorolásával; a negyedik rész Az állam, amely az államszervezetről szól.

Itt olvashatja a Fidesz–KDNP alkotmánytervezetét

„Mi, a magyar nemzet tagjai…”

A tervezett alaptörvényszöveg a Himnusz első sorával kezdődne, majd a preambulummal folytatódna, amelynek első bekezdése a következőképp hangzik: „Mi, a magyar nemzet tagjai az új évezred kezdetén, felelősséggel minden magyarért, kinyilvánítjuk az alábbiakat: Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette. Büszkék vagyunk országunk megmaradásáért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő őseinkre. Büszkék vagyunk a magyar emberek nagyszerű szellemi teljesítményeire. Büszkék vagyunk arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát, s tehetségével, szorgalmával gyarapította annak közös értékeit.”

Az országot Magyarországnak hívják

Hazánk neve Magyarország – ezzel kezdődik az Alapvetések című fejezet. Ez a többi között rendelkezik arról, hogy Magyarország területe vármegyékre, városokra és községekre tagozódik. Az Alapvetések című fejezet – amely a Nemzeti hitvallásnak vagy Nemzeti nyilatkozatnak nevezett részt követi – rögzíti, hogy az országot Magyarországnak hívják, szemben a jelenleg hivatalos Magyar Köztársaság elnevezéssel. A tervezet szerint Magyarország független, demokratikus jogállam és köztársaság, a hatalom forrása a nép.

A rendelkezések között szerepel, hogy Magyarország „az egységes magyar nemzet eszméjétől vezérelve felelősséget visel a határain kívül élő magyarok sorsáért”. A tervezet szerint „Magyarország védi a házasság intézményét mint a férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját”, illetve támogatja a gyermekvállalást.

A szöveg alapján az ország gazdasága az értékteremtő munkán és a vállalkozás szabadságán alapszik; Magyarország pedig „a kiegyensúlyozott, átlátható és fenntartható költségvetési gazdálkodás elve szerint működik”.

Tiszteletben kell tartani az alapvető emberi jogokat

A Fidesz–KDNP alkotmánytervezetének harmadik, Szabadság és felelősség című fejezete szerint az ember sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani, védelmük az állam elsőrendű kötelezettsége. A tervezet kimondja, hogy az emberi méltóság sérthetetlen, és azt is, hogy a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg. Tiltaná a tervezet a kínzást, az embertelen bánásmódot, az emberkereskedelmet és az „emberi egyedmásolást”.

A szövegben a kormánypártok rögzítenék, hogy a tulajdon társadalmi felelősséggel jár. A tervezet kitér arra is, hogy Magyarország „az időskori megélhetés biztonságát a társadalmi szolidaritáson alapuló, egységes állami nyugdíjrendszer fenntartásával és önkéntesen létrehozott társadalmi intézmények működésének lehetővé tételével segíti elő”. A javaslat szerint – amint arra korábban Szájer József, a Fidesz–KDNP alkotmányszövegező bizottságának vezetője utalt – az állam törekszik az új műszaki megoldások és a tudomány vívmányainak alkalmazására.

Az Országgyűlés is kérhetne előzetes normakontrollt

A Fidesz–KDNP alaptörvény-tervezete szerint az Országgyűlés is kérhetne előzetes normakontrollt az Alkotmánybíróságtól (AB). A tervezett szöveg úgy szól: „az Országgyűlés – a törvény kezdeményezője, a kormány, illetve az Országgyűlés elnöke zárószavazás előtt megtett indítványára – az elfogadott törvényt alkotmányossági vizsgálatra megküldheti az Alkotmánybíróságnak.”

Ha a Ház így dönt, a parlament elnöke csak akkor írhatja alá a törvényt és küldheti meg az államfőnek, ha az Alkotmánybíróság nem állapított meg alkotmányellenességet. Az új alkotmány is tartalmazná azt a passzust, amelyet a jelenleg hatályos alaptörvénybe még tavaly ősszel a fideszes Lázár János kezdeményezésére foglaltak bele: ennek alapján költségvetési kérdésekről, adókról, illetékekről, járulékokról szóló törvényeket csak akkor semmisíthet meg az AB, ha azok alapjogokba ütköznek.

Kúria lehet a Legfelsőbb Bíróság (LB) neve a tervezet alapján, amelyben az Országos Igazságszolgáltatási Tanács nem szerepel. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának neve alapvető jogok biztosára változna, akinek lennének helyettesei. A nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosáról nem szól a tervezet a jelenleg hatályos alaptörvénytől eltérően. A tervezet szerint az alkotmány kimondaná, hogy az alapvető jogok biztosa különös figyelmet fordít a jövő nemzedékek érdekei, valamint a hazai nemzetiségek és népcsoportok jogainak védelmére.

Felsorolnák az igennel szavazók nevét

Az alkotmánytervezet nem tartalmazza a választójog részletes szabályait, de akár a kiskorú gyermekek utáni szavazati jog biztosítására is lehetőséget ad. Eszerint a jövő nemzedékek érdekében nem tekinthető az egyenlő választójog sérelmének, ha a sarkalatos törvény azokban a családokban, ahol van kiskorú gyermek, az anyának – illetőleg helyette törvényben meghatározott esetben más személynek – további egy szavazati jogot biztosít.

A tervezet kitér arra is, hogy minden nagykorú állampolgárnak van választójoga, ugyanakkor a sarkalatos törvény a választójog gyakorlását vagy annak teljességét magyarországi lakóhelyhez, a választhatóságot további feltételekhez kötheti.

Az alaptörvény végén felsorolnák az igennel szavazó képviselők nevét rangok, pártmegjelölések nélkül. A nevek felsorolása előtt a következő mondat szerepelne: „Mi, a 2010. április 25-án megválasztott Országgyűlés képviselői, Isten és ember előtti felelősségünk tudatában, Magyarország első egységes Alkotmányát a fentiek szerint állapítjuk meg.” A nevek után a következő szöveg állna: „Legyen béke, szabadság és egyetértés!” Az új alkotmány 2012. január 1-jén léphet hatályba.

Nem nőhetne az államadósság

A Fidesz-KDNP alkotmánytervezete szerint az Országgyűlés csak olyan költségvetést fogadhatna el, amely nem eredményezi az államadósság mértékének növekedését; ettől csak különleges jogrend idején, valamint a nemzetgazdaság tartós és jelentős visszaesése, az egyensúly helyreállításához szükséges mértékben lehetne eltérni.

A javaslat közpénzügyi fejezete – amely a jelenleg hatályos alaptörvényben nincs – kimondaná: a központi költségvetésnek biztosítania kell, hogy az államadósság szintje ne haladja meg az előző évi bruttó hazai termék értékének felét; a kormány pedig nem vehetne fel olyan kölcsönt, amelynek következtében az államadósság szintje meghaladná az előző évi GDP 50 százalékát.

Ötévente lennének a helyhatósági választások

Ötévente választanák meg a helyi önkormányzati képviselőket és a polgármestereket a Fidesz-KDNP alkotmánytervezete alapján. A helyhatóságokat illetően a javaslatból – azzal összefüggésben, hogy a megye helyett a vármegye kifejezést használnák – kiderül, hogy a megyei közgyűlések helyett a vármegyei képviselő-testület elnevezést vezetnék be.

Forrás: MTI, Mno.hu

112 hozzászólás “„Hazánk neve Magyarország”” bejegyzésre

  1. hitetlen szerint:

    Szégyen-gyalázat ! 🙁

    Ez lenne a legfontosabb ???

    Az a sok pénz, amibe ez kerülne N E K Ü N K, nem nekik !!!

    Remélem elnyerik méltó büntetésüket azok, akik elpazarolják az zEMBEREK

    pénzét, a mi pénzünket !!!

  2. "*" szerint:

    Menjetek a francba, hogy ilyenekkel szórakoztok! ÉS ez a legfőbb munkátok.
    ÉS az alkotmány végére mindenkinek a nevét, aki megszavazza beírják.. Így biztosítjátok, hogy tutira fennmaradjon a nevetek, ha már maradandót nem tudtok alkotni? Szánalmas önimádó banda

  3. Nemmondomeg szerint:

    Gratulálok !
    Hogy legyen egy kis hangulat, skandáljátok együtt:
    Mi is megcsináltuk ! Mi is megcsináltuk !
    Undorító. Az ország romokban, nincs jövőnk, de erre van pénz.
    Mikor ébrednek fel végre a saját szavazóik?

  4. grün szerint:

    Különféle hagyományőrző fegyvereket (kard, ij, buzogány) nyilvános helyeken is lehet viselni!
    Eddig is örök probléma volt, ha két esernyő összeakadt a vllamoson, most megfordulni vagy leszállni is nehéz lesz vele!
    Elképzeltem amint két nyugdíjas nagycsöcsös asszony, esetleg bárónő kellő harcidíszben láncos buzogányát összeméri a viceispánné szablyájával, eldöntendő, hogy a vérvételnél ki a következő?!
    Mekkora pofáraesés lesz ha mondjuk egy vitéz bivalybasznádinak leszálláskor beakad a mamuszra szerelt sarkantyúja a kardjáról lelógó díszbojtba?!
    Biztosan szükség van az OPNI-ra?!
    Fog ez menni ha a Kúria el nem kúrja!!!

  5. loastman szerint:

    Tök mindegy, hogy vármegye, vagy megye, az úthálózat ami ezeket összeköti egy rakás fos.
    Nem látom benne azt, hogy a nép alkotmányos joga az általa váalsztott parlament feloszlatása, elégedetlenség esetén.

  6. Öreg halász szerint:

    Az ország valóban romokban, és valóban olyan alkotmány kell, ai nem engedi meg ezt újra.

    Nem fontos az alaptörvény, az alkotmány? Nem fontosak a kultúránkat megalapozó hagyományaink? Ugyan már! Kár nyafogni.

  7. alegjobb szerint:

    Olvasva a bejegyzéseket legközelebb megint 2/3-os lesz az eredmény !!

  8. Lucifer szerint:

    Ekkora anakronizmust!!!

    “A világegyetem végtelen.
    Az emberi butaság végtelen.
    Az elsőben nem vagyok biztos.”

    (Einstein)

  9. munkásököl szerint:

    Hiányolom a magántulajdon megvédéséhez való alapvető jogot. Mert igenis legyen joga mindenkinek megvédenie azt, ami az övé. Különös tekintettel a saját ingatlanára és az azon található javakra. Szerintem ez az egyik legalapvetőbb jog kellene hogy legyen. A betolakodó jogai pedig ott és akkor szűnjenek meg, ahol és amikor az ingatlan jogos birtokosa engedélye nélkül belépett annak területére.
    Meg még sokminden mást is hiányolok, ami egy normálisan működő ország alkotmányába beleférne.

  10. Öreg halász szerint:

    Valóban anakronizmus úgy véleményt mondani, hogy az nem vonatkozik semmire, kedves Lucifer. Ami biztos, hogy az emberi butaság végtelen, és találtunk is rá 2002-2010 között számtalan példát a kormányzásban.

  11. Lucifer szerint:

    A mostani alkotmánytervezet visszaidézi a feudális Magyarországot. A korona lehet egy ereklye, az ország egy korszakának emléke, amit meg kell becsülni, de Magyarország jelenlegi államformája KÖZTÁRSASÁG, ezért a KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYÁBAN egy elavult, letűnt rendszer szimbólumának nincs helye.
    Vagy az ország neve rövid időn belül Magyar Királyság lesz?

  12. nagyapó szerint:

    A 15 % pattog, mint a nyúlbogyó a deszkán.

  13. Öreg halász szerint:

    Igazad van Lucifer, mehetsz is tüntetni Londonba.

  14. grün szerint:

    Mi lesz a “primae noctis”- sal?
    Siessetek mert öregszik a zUraság!!!

  15. csaba péter szerint:

    Az a baj , hogy lucifernek bizony igaza van .

    Az “Isten álld meg a Magyart” kezdősor ,
    meg “Magyarország ”
    Bizony a királyság visszaállítása felé vezető út egy fontos lépcsőfoka.

    Lehet hülyézni meg komcsizni , de valaki tud ezen kívül értelmes indokot erre a baromságra ha a Köztársaság marad ?

    Mert ha a Köztársaság mint államforma marad akkor ezen baromságok alkotmányban való rögzitése több mint anakronizmus.

    Ha meg a királyság visszaállítása a cél akkor azonnal logikus és érthető ezen deklaráció halmaz mindenki számára.
    Mi hát a teendő?
    Szerintem általános sztrájk!
    Mert ami ebből következik az azok számára is katasztrófális következményekkel jár akik a Fidesz seggnyaló táborába tartoztak.

  16. munkásököl szerint:

    Micsoda köpködés… Egyrészt az alkotmánytervezet deklarálja, hogy köztársaság van, tehát NEM királyság. Ha meg azt akarnak csinálni rövid időn belül, akkor bőven ráérnek akkor úgyis módosítják az alkotmányt, tehát tök mindegy, hogy most minek hívják ebben az alkotmányban Magyarországot.

    Másrészt meg tök mindegy, hogy királyság van, vagy köztársaság. Vannak nálunk sikeresebb királyságok és köztársaságok is, meg sikertelenebbek is. Azok mondjuk zömmel inkább köztársaságok. Mindkét műfajt lehet jól is csinálni, meg rosszul is. Manapság egy királyi jogkör is kb. annyit ér, mint egy köztársasági elnöki. Csak protokolláris jelentősége van.

    Lucifernek meg nincs igaza, az az általa letűntnek mondott rendszer tette lehetővé, hogy ő most itt kommentelgessen, mert anélkül ma nem lenne Magyarország. Ez egy 1000 éves ország, nem egy gyarmati sorból pár éve “függetlenné” vált banánköztársaság. Akinek ez nem tetszik, az mehet egy olyan országba, amelynek nincs ilyen hosszú múltja, és ott nyilván nem találja magát ilyen “problémák” között.

  17. munkásököl szerint:

    Eszem eldobom… általános sztrájk. 🙂

    Csaba Péter, azt hiszem a magyar gazdaság valahogy kiheveri, ha holnaptól sztrájkolni fogsz. Főleg, ha ezt a kommentelésre is kiterjeszted. 🙂 🙂 🙂

  18. Öreg halász szerint:

    Péter magyarázd már el légyszi, hogy a “Magyarország” vagy a “magyar” szó miért utal királyságra? Miért baromság magyarnak lenni? Az államforma meg valóban benne van a szövegben.

  19. Öreg halász szerint:

    Őket majd nem magyaroknak, hanem általános tüntetőknek fogjuk elnevezni, nehogy megsértődjenek. A magyar ugyanis túl királyi… 😀

  20. csaba péter szerint:

    Nem baj fiúk majd rá jöttök hogy hülyék vagytok!

  21. Öreg halász szerint:

    “A. Cikk
    HAZÁNK neve Magyarország.
    B. Cikk
    (1) Magyarország független, demokratikus jogállam.
    (2) Magyarország köztársaság.
    (3) A hatalom forrása a nép.
    (4) A nép hatalmát választott képviselői útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja.”

    Hol látsz te itt királyságot? (Nem mintha ne lenne megannyi remekül működő királyságban demokrácia.)

  22. csaba péter szerint:

    T öreg, de nagyon öreg szándékosan nem fogod fel.

  23. Jobb Csepelért szerint:

    Csaba Péter alias Bavaria alias gyalog!

    Még mindig nem számoltál be arról, hogy 1990 előtt hol voltál! Még egyszer mondom, tőled szeretném tudni. Lássuk fel mered-e vállalni a múltadat, vagy megint csak kibújsz a mocskolódásaiddal.

  24. munkásököl szerint:

    Persze, mi vagyunk a hülyék, mert tudunk szöveget értelmezni. Gondolom a népköztársaság jobban teszene, igaz?

    Sok baj van ezzel a kormánnyal, nekem az alkotmánytervezetből is hiányzik jó pár dolog, de amikbe ti itt beleköttök, az nem ez. Jellemző rátok, hogy sosem az érdemi dolgokon rugóztok, hanem a szimbolikus dolgokon. Ha rajtatok múlna, még a Rákosi-címer is jó lenne, csak nehogy valami illeszkedjen az 1000 éves tadíciónkba.

    Tényleg az a legnagyobb baj, hogy mi az ország neve? Nem jó Nektek a Magyarország? Akkor lehet keresni olyat, aminek nem ez a neve. Nekem jó ez.

    Sőt, a vármegyével sincs bajom. Funkciója ugyanaz, de miért ne hívhatnánk úgy, ahogy évszázadokon keresztül? Más népek is használnak ilyen tradícionális kifejezéseket, amelyek sokszor még népszerűek is. Amerikában senkinek eszébe nem jutna fennakadnia azon, hogy a rendőrfőnököt miért hívják sheriffnek. Azért, mert többszáz évvel ezelőtt így nevezték el. Pont. Ugyanez a helyzet a vármegyével. Mondjuk a kúria mér nekem is necces egy kicsit, mert arról másra asszociál az ember, talán ki is fog kerülni a szövegből, de ha nem, majd megszokjuk. Megszoktuk anno a tanácsot meg a tömbbizalmit is, szépen lenyeltük, mert nem volt más választásunk. Most ti jöttök, tessék szépen nyelni egy nagyot, és éldegélni tovább csendesen.

  25. csaba péter szerint:

    Ha a magyar vállalkozók egyszer berának igazán, csomagolhat orbán et azonnal .
    Elég ha két honapig nem fizetünk áfát máris lehet pitizni.

  26. csaba péter szerint:

    T jobb csepelért , miaz hogy nem tudod? Tán nem is vagy csepeli?

  27. munkásököl szerint:

    Kezdd el magad, ne másokat bújtogass! Úgy várom, hogy ne fizess adót, térdrekényszerítve ezzel a gaz kizsákmányoló burzsujokat. A kollektivizmus majd legyőzi a hanyatló imperialistákat! 🙂

  28. csaba péter szerint:

    Munkásököl , ezt a nevet ne használd mert erre méltatlan vagy!
    De Igazad van “bameg” keresztény alapon is megy a kommunizmus. Lásd Jézus Krisztus tanításait.
    ” Jézus krisztus királysága sem egy demokratikus intézmény”

  29. munkásököl szerint:

    Már vártam, hogy elkezdj belekötni a kereszténységbe is. Ilyenkor ez szokott jönni nálatok. Meg az alpári beszéd. Az osztályharc fokozódik. 🙂

    Méltatlan vagyok vagy sem, nekem jó ez a név, vállalom. Nektek van bajotok a Magyarország névvel, ti nem vállaljátok. Akkor most ki méltó és mire?

  30. csaba péter szerint:

    Ha én Jobb Csepelért lennék , már rég feltettem volna A Csaba Péter teljes nacionáléját,
    persze ha csepeli lennék ,
    mert akkor ismerném csepelt meg a ccsepelieket.
    De így csak az látszik ,hogy azt sem tudod hol van csepel, nemhogy kik a csepeliek.

  31. csaba péter szerint:

    T Munkásököl……………………………………………………. is.

  32. csaba péter szerint:

    És az a munkásököl aki nem vállalja magát az csak munkásökör.

  33. munkásököl szerint:

    Valamelyikőtök képbe hozhatna, mert bár csepeli vagyok, nem tudom, hogy ki volt Csaba Péter. Végtére is Csepel lakossága gyorsan felduzzadt, egy párezres faluban még mindenki ismer mindenkit szegről-végről, de – bár ezt ő nyilván nem tudja elképzelni – itt én eddig képes voltam úgy élni, hogy nem találkoztam vele. Mi volt ő a régi rendszerben? Ispán? 🙂

  34. csaba péter szerint:

    Ezzel az egész kereszténykedéssel smmi bajom nincs.
    Ez van!
    A bajom azokkal van akik ezt művelik.
    Ugyan is hiteltelenek.
    Sem Orbán sem bárki csapatából soha nem volt gyakorló , és hithű keresztény.
    Ez még nem is lenne baj , csak nem kéne azt hazudni , hogy mindíg azok voltak.
    Ugyanis aki nem hülye egészen az tudja , hogy 1998ig nem így volt.

    Az a Lázár aki beleröhög a nép pofájába , “hogy ha most nincs is rá törvény , majd hozunk, ha kell az alkotmányt is módosítjuk , az nem keresztény , legfeljebb Farizeus.”

    A kérdés az milyen keresztény államot akarunk ,amikor létrehozói nem keresztények csak eljátszák azt?

  35. munkásököl szerint:

    Üdv a XXI. században! Itt a net, nem kötelező névvel és címmel fórumozni. Tudom, az a korszak neked otthonosabb volt, amikor a más véleményen lévőket nyakon lehetett csípni és/vagy egzisztenciálisan ellehetetleníteni, de van egy rossz hírem: ennek vége! Konyec!

    Nicknévválasztást számonkérni, valamint a másik eredeti, vagy tetszőlegesen választott nevén gúgyolódni pedig kisstílű dolog. Tükrözi az illető szellemi szintjét és lelki sivárságát egyaránt. Persze a számodra otthonos rendszernek sem a szellem, sem a lélek építése nem volt prioritás.

  36. munkásököl szerint:

    Na, látom Péterünknél elakadt a lemeztű. Azt hiszem, inkább visszatérek az értelmesebb elfoglaltságaimhoz. Mivel én még nem gondolkodom azon, hogy adóm visszatartásával és általános sztrájkkal kényszerítsem térdre a majdani királyt, valamint lobogómat sem fújják fényes szellők, inkább folytatom a befizetendő adóm alapjának megtermelését, elvégre én – egyesekkel ellentétben – nem a neten kifejtett uszító tevékenységemért kapom a pénzemet. További termékeny gittrágást a Magyarország nevű országot nem magukénak érző uraknak és/vagy hölgyeknek!

  37. csaba péter szerint:

    Hát kedves Munkásökör értelemeset nem mondtál!

  38. Suttogó szerint:

    Tetszik az új alkotmány tervezete.

  39. "?!" szerint:

    Mi ez a nagy röfögés mocskos exkommunista disznók?

    Talán mind felzabáltátok azt amit magatok alá csináltatok, és ismét hozzá szeretnétek jutni a kiváltságaitok alapján korábban csak nektek járó korpához?

    Hiába álmodoztok makkal, és hiába röfögtök habzó pofával, mert a korábbi kiváltságaitoktól egyre jobban lesztek zárva.
    Például az új alkotmánnyal, amelyről itt röfögtök, de lefogadom, hogy az alkotmány-tervezet egész szövegét még egyiktek sem olvasta, mert annak a végigolvasása meghaladja a szellemi képességeteket.

    Annak érdekében, hogy megnyugodjatok, korpa helyett küldök nektek egy a csökött agyatokkal kis terjedelmű szellemi táplálékot.

    Olvasgassátok szorgalmasan!
    Utána pedig kussoljatok, és emésztgessétek Szolzsenyicin rólatok írt rövid ismertetőjét!

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, nem kommunista normális ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

    Remélem, hogy magatokra ismertek csámcsogva itt röfögő mocskos exkommunista disznók?

  40. Jobb Csepelért szerint:

    Csaba Péter alias Bavaria alias gyalog!

    Azt hiszem, neked nagyon súlyos értelmezési problémáid vannak, vagy pedig szimplán nem tudsz olvasni!

    Azt írtam, hogy TŐLED SZERETNÉM TUDNI, HOGY 1990 ELŐTT MILYEN TEVÉKENYSÉGET FOLYTATTÁL, TE AKI 1990-BEN A CSEPELI KÖZGYŰLÉSBEN MSZP-S KÉPVISELŐ LETTÉL, NEM SOKKAL AZELŐTT, HOGY AZ MSZMP-BŐL MEGSZÜLETETT AZ MSZP.

    Direkt írtam így, hogy ne mondhasd rólam azt, hogy nem volt eléggé áttekinthető és egyértelmű a neked szánt írásom.
    Felmered vállalni a múltadat, vagy sem?

  41. csaba péter szerint:

    De szánalmas vagy ! Ezzel nem leplezed tudatlansádodat. Te mű csepeli

  42. Jobb Csepelért szerint:

    Akik ismernek azok tudják, hogy csepeli vagyok, szóval ezt benézted!
    A te véleményedre nem sokat adok, mert bebizonyítottad, hogy jellemtelen, gyáva szar alak vagy, aki csak pofázni tud, de mikor fel kéne vállalni a múltját, akkor kussol!
    Bizony lapítsál, mint szar a fűben, de tudod, még az is többet ér nálad.

  43. "?!" szerint:

    “csaba-bavária-gyalog péter”! Te jelentgető exkommunista spicli!

    A ma 11:50-kor megjelent hozzászólásodban írtad, hogy:
    “A bajom azokkal van akik ezt művelik.
    Ugyan is hiteltelenek.”

    A Te szelektív memóriád és a többi itt röfögő exkommunista disznó memóriájának a frissítése céljából, emlékeztetőként idézem részetekre Európa legaljasabb maffiavezérének, az őszödi böszmének, az exkommunista MSZP-s maffia előtt zárt körben tett beismerő vallomását, amelyből megtudhatjátok, hogy kik azok akik teljesen hiteltelenek:

    “Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Az a csapat akikre rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat csak erre a teljesítményre képes.
    Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és jobbat. Ha belegebedünk, akkor sem.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.

    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok.

    Nincsen.

    Nekem sincs.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    Vegyétek már észre szarháziak, hogy azért vagyunk a romok alatt, mert bejött Gyurcsány jóslata, és Magyarországra ráomlott művetek, ami nem lett volna baj ha csak rátok omlott volna, mert akkor azt mondanánk, hogy ott egyen meg a fene Titeket a romok alatt, de Gyurcsányék elkúrásainak a következményeit az egész országnak kell viselni, és a romeltakarítást az Orbán-kormánynak kell elvégezni helyettetek.

    Érted Te hitvány besúgó? És értitek Ti itt röfögő mocskos exkommunista disznók?

  44. csaba péter szerint:

    Egyébként nekem ,ellentétben veletek :
    Nincs mit szégyelnem a múltamon .
    Amit az elmúlt negyven évben tettem és vallottam azt
    “tokkal vonóval “vállalom .
    Nem úgy mint egyesek akik még a saját pofázmányukat sem vállalják.
    Mint ahogy látjátok és olvassátok Csaba Péter anonim senkikkel van diskurzusban .
    T “Jobb csepelért” te mit tettél csepelért írd ide : Te mit csináltál 1990 elött?
    Úgyse mered leírni mert egy gyáva féreg vagy és nem is csepeli.
    Csak egy fizetett bérseggnyaló.
    Én nem félek feltenni az önéletrajzomat . De fogadom 100 000 azaz egyszázezer forintba , hogy egyikőtök sem meri a sajátját feltenni a saját nevével.
    Mert mind gyáva hazug férgek vagytok .Semmi más!

  45. Jobb Csepelért szerint:

    Senkiházi, véresszájú kommunista Csaba Péter!

    Én nem voltam annak a pártnak a tagja, mely kiszolgáltatta az országot a szovjet megszállóknak és nem voltam gyilkosoknak és rablóknak a cinkosuk, mint te!

  46. "?!" szerint:

    Akik nem ismerik, azok számára bemutatom az itt legaktívabban röfögő“csaba-bavária-gyalog péter” exkommunista spicli múltját!

    2011. március 8-án, kedden 08:03-kor “csaba-bavária-gyalog péter” írta az alábbiakat:

    “A műszakomon amit a hetvenes években vezettem Müszakvezető főolvasztárként , bizony együtt dolgozott a Horthista tiszt a nyilas hadbíróval, az ötvenhatos ellenállóval , kék ávóssal, sőt volt kollégám aki ezredes volt a Gyilasz hadseregben.
    Autentikus élménybeszámolók voltak ezen emberek visszaemlékezései .
    Mivel lejegyeztem egyszer majd megírom.”

    Tehát “csaba-bavária-gyalog péter” a fenti hozzászólásában maga vallotta be, hogy a “hetvenes években” lejegyezte a beosztottjaként dolgozó politikai üldözöttek által elmondottakat.
    Ahhoz pedig nem kell sok ész, hogy bárki belássa azt, hogy “csaba-bavária-gyalog péter” a politikai üldözöttek véleményeit nem csak saját szórakoztatására gyűjtötte, hanem a “lejegyzett” szöveget ugyanúgy jelentette a főnökei és a politikai rendőrség felé, mint azt a http://www.youtube.com/watch?v=va3dP9pnk2c linkre kattintva elinduló videón látható buzgó kommunista besúgó tette.
    (Aki a linkre rákattint és megtekinti a videót, az ráismerhet “csaba-bavária-gyalog péter”-re, és megtudhatja, mennyire tekinthető hitelesnek a véleménye.)

    Ezt a témát még érdekesebbé teszi, hogy egy ismerősöm arra hívta fel a figyelmemet, hogy “csaba-bavária-gyalog péter” 1953-as születésű, ezért a hetvenes évek elején még csak 17 éves kölyök volt, és a hetvenes évek legvégén is csak 26 éves lehetett.

    Eből következik, hogy 17 és 26 éves kora között “csaba-bavária-gyalog péter” csak azért lehetett a Csepeli Vasmű Martin üzemében “műszakvezető főolvasztárként” a főnöke az ott dolgozó politikai üldözötteknek, mert besúgást is vállaló nagyon buzgó ifjú kommunista volt.
    Olyan gerinctelen ifjú kommunista, aki vállalta, hogy az akkori szokás szerint lejegyezi és jelenti a beosztottjai által elmondottakat, és nyilván ugyanúgy jelentette is a leírtakat a főnökeinek és a politikai rendőrségnek, mint a videón látható besúgó munkahelyi vezető tette.

    “csaba-bavária-gyalog péter” a dicsekvésével 2011. március 08-án 08:15-kor leleplezte magát, és többé soha nem tudja lemosni magáról, hogy 17 és 26 éves kora között a munkatársai által elmondottakat lejegyezgető és jelentgető ifjúkommunista spicli volt!

  47. csaba péter szerint:

    Rossz helyre lőttök fiúk mert bennem igazi munkás értelmiségit találtatok meg .
    Nekem nem parancsolt sem Borbély et ,Sem Mirtsov et ,sem Nell et, sem Tóth et ,sem senki . Ők sem packázhattak velem.
    PL:
    Mikor 1977 ben belekötözte a műszakom néhány embere a Lenin szobor kezébe a zsíros kenyeret , az egész cirkuszt úgy vezényeltem le ,hogy senkinek nemlett belőle baja. Pedig csak 24 éves voltam . Akkor hangzott el az a mondás elösször és tőlem : Mikor az illetékes elvtárs megfenyegetett minket , hogy elvitet . Odavágtam neki :” Innen , hova?”
    Ezt később Hofi is fölhasználta .
    És mikor elmérgesedett a vita , Nem átallottam az mondani nekik , : “Kiváncsi vagyok arra ……..elvtárs ki fogja kicsavarni a kezünkből a lapátot”.
    Egyébként a lapátot a magyar acégyártást felszámoló Fideszes Czhikán Atilla ipari miniszter csavarta ki 1999 ben a kezünkből . És nem a Komcsik.

    Az az érdekes hogy Szlovákiának , Csehországnak , Szlovéniának, megérte megtartani az acélgyártói bázisát . Csak a Fidesznek nem.
    Vegyetek Magyar csövet Magyarországon! Azt ugye tudja minden elvetemült , hogy a Szlovák cső Komárnoban 186 Ft/kg Pesten 386 Ft / kg Erre varrjatok gombot

  48. csaba péter szerint:

    Édes egyetlen “?!” hát ha valamiről fingod sin , akkor miért modasz véleményt?
    Nem az a baj , ha a fasz feláll hanem ha hozzászól!

  49. "?!" szerint:

    Te tenyérbemászóan kedves “csaba-bavária-gyalog péter”!

    Aki tegnap arról tájékoztatott, hogy Te 1953-ban születtél és huszon évesen a besúgó tevékenység miatt lehettél a Martinban műszakvezető főolvasztár, annak az illetőnek az a véleménye, hogy Te vidéki gyerekként 1967-ben vagy 68-ban kerültél Csepelre.

    Ha olyan nagy pofával hangoztatod, hogy Te az 1940-es években Csepelen születetteknél is régebben vagy csepeli, akkor áruld már egész pontosan, hogy 1967-ben vagy 68-ban tántorogtál be Csepelre?
    Azt is megírhatnád, hogy nem vagy-e véletlenül földije a Szabolcsból származó Orosz Ferencnek, és nem Ő ajánlott-e be besúgónak, mint megbízható parasztgyereket?

    Jobb ha bevallod az igazat még az előtt, mielőtt másoktól megtudjuk!

  50. csapos szerint:

    Ne hagyd magad Péter!
    Ha belefogtál, akkor bírd ki végig.

    Bárkiről is legyen szó, az összes tiszteletem Csaba Péteré!

  51. csapos szerint:

    Drága, kedves “?!”
    Neked a pocskondiázás a főfoglalkozásod? Nem baj, de emlékezz rá, mint habzó korsók között dolgozó csapos hányszor kértelek: habozás nélkül töröld le végre a habot te is. Az egyre véresebben habzó szádról.

  52. "?!" szerint:

    Kedves “csaba-bavária-gyalog péter”!

    Március 08-án 14:07-kor valószínűleg részegen azt írtad, hogy:
    “Már akkor itt voltam amikor azt sem tudtátok hol van Csepel,és akkor is itt leszek amikor már azt is elfelejtitek hogy holvan Csepel” (A helyesírási hibáid eredetiek!!!)

    A fenti állításoddal szemben azt mondják, hogy Te vidéki suttyó gyerek vagy, ezért meséld már el, hogy honnan a fenéből és mikor keveredtél ide Csepelre, és utána eldönthetjük, hogy előbb voltál-e itt mint akik Csepelen születtünk!

  53. csaba péter szerint:

    Ha itt születtetek , és csepelen dolgoztetok ti is akkor tán nem kéne vírítíani
    azzal hogy ennyire nem ismeritek csepelt

  54. Jobb Csepelért szerint:

    Csapos!
    Tegnap este mondtam neked, hogy ne vidd túlzásba az ivást, mert neked az árt. Nem is az a gond, hogy iszol, hanem, hogy ittasan ülsz le a géphez!

    Csaba Péter!
    Értelmiségi létedre eléggé gyatra a helyesírásod. Hol szereztél diplomát? Tán csak nem a kommunista pártfőiskolán?

  55. "?!" szerint:

    Kedves “csaba-bavária-gyalog péter”!

    Ne beszélj mellé!

    Arra kérdésemre válaszolj, hogy honnan a fenéből és mikor keveredtél ide Csepelre, és utána eldönthetjük, hogy előbb voltál-e itt mint akik Csepelen születtünk!

  56. csaba péter szerint:

    Ami pedig a cikk eredet tartalmára vonatkozik , tán nem árt át ismételni
    országunk megnevezéseit az elmúlt 1115 eszendőben .

    Akár a középkori , Horthy rendszer béli akár az elmúlt 50 év történelmi térképeit vizsgáljuk országunk elnevezése:
    Kr.u. 1000 -től 1918- ig Magyar Királyság 1918 október- től 1919 márc 21 ig Magyar Köztársaság. 1818 márc 21- től augusztus 2 -ig Magyar Tanács Köztársaság. 1919 aug 2 -től 1945- ig Magyar királyság 1945 től 1949 ig Magyar Köztársaság.1949 től 1989 ig Magyar Népköztársaság 1989-től
    Magyar Köztársaság.
    Tehát a Magyar államiság 1115 éve alatt soha nem volt Magyarország a hivatalos megnevezése hazánknak.
    Ha 1115 évig jó volt most melyik vályt agyút zavarja?

  57. "*" szerint:

    Na, látom Csaba Péterre ráküldték az összes csahos kutyát… 🙂
    Hajrá Péter!

  58. Jobb Csepelért szerint:

    Megint hülyeséget írtál Csaba Péter alias Bavaria alias gyalog!
    A köztársaságot nem 1945-ben kiáltották ki, mint ahogy azt írtad, hanem 1946. február 1-én. És te vagy az értelmiségi? A bejegyzéseidből csak az jön le, hogy te egy igazi lumpenproli vagy! 🙂

    Na látom itt van a másik jó madár is (“*”)…

    Nem baj elvtársak, “föl-föl ti rabjai a földnek”, mert “ez a harc lesz a végső”, mielőtt ki lesztek söpörve az országból, mocskos bolsevik banda!

  59. Nemmondomeg szerint:

    ” loastman szerint:
    Nem látom benne azt, hogy a nép alkotmányos joga az általa váalsztott parlament feloszlatása, elégedetlenség esetén. ”

    Teljesen jogos a felvetés.
    Én így látnám igazságosnak párttól függetlenül.
    Én azt látom minden párt egyforma. Nem támogatják még mindig eléggé a gyermekszületéseket. Persze minket nem kell támogatni, úgy vannak vele amíg tudjuk a frank hiteleinket fizetni nagy baj nem lehet.
    Valaki meg tudja magyarázni miért is költ a kormány milliárdokat ilyen szócsatározásokért ?
    Végül is biztosítva van a Fidesz jövője is hiszen a sok gyerek szavazati joga Kolompárékra száll, azt meg nem nehéz megvenni…..

  60. Démosz szerint:

    “Végül is biztosítva van a Fidesz jövője is hiszen a sok gyerek szavazati joga Kolompárékra száll, azt meg nem nehéz megvenni…..”

    Igen félek hogy csak ez lesz a lényeg,Putyini éra jön létre.

  61. "*" szerint:

    Nemmondommeg,

    Ilyen kérdésre itt ne várj választ: “Valaki meg tudja magyarázni miért is költ a kormány milliárdokat ilyen szócsatározásokért ?”

    Nem fognak válaszolni, hanem lekommunistáznak. Azt hiszik ezzel még mindig nyerők. Nem tűnik fel az ittenieknek sem, hogy már nem ellenzékben vannak. Nem gondolják azt, hogy pocskondiázáson túl érdemes lenne az őket kérdezőknek normális válaszokat adni, a szavazóiknak alternatívákat kínálni.

  62. "?!" szerint:

    Kedves “csaba-bavária-gyalog péter”!

    Az előző kérdésemre adandó válaszoddal egyidejűleg, arról is tájékoztathatnád az itt fórumozókat, hogy készen van-e már a “legnagyobb csepeli”-nek, a “vörös-csillag ösvényen vágtató hős csaba-bavária-gyalog péter vitéz”-nek az öntőformája, és mikor tervezitek felállítani a szobrát a CSM 1-es kapuja előtt, a Lenin-szobor megüresedett talapzatára?! Vagy szobor híján Te mikor állsz fel a talapzatra, Lenin helyére?
    (Ha időben jelzed a szoborállítás időpontját, akkor hálából feltétlenül vinni fogom a zsíros kenyeret a szobor kezébe, vagy ha Te állsz oda, akkor a Te kezedbe.)

    Ezen felül azt is elárulhatnád, hogy miből fogjátok önteni ennek a nagy hősnek a szobrát?
    A hetvenes és nyolcvanas évek hagyományainak megfelelően szarból, vagy valami tartósabb anyagból?

  63. csaba péter szerint:

    Te indítványoztad kettővel ezelött hogy hagyjuk abba az anyázást és rögtön anyázással folytattad . Most mi van “?!”

  64. "*" szerint:

    Na tessék, újabb példája az “értelmes” politikai párbeszédnejk “?!” bejegyzése. Csak a személyeskedés, csak a kommunistázás. Egy értelmes mondatot nem tud magából kipréselni az itt fórumozók kérdéseire.
    Ennyi a tudás, pocskondiázd a másikat, kerüld el, hogy kérdésekre válaszokat adj.

  65. csaba péter szerint:

    És senki nem veszi észre , hogy rajtunk röhög egész európa

  66. "?!" szerint:

    Kedves itt röfögő exkommunista szoc-lib agitátorok!

    Ha már annyira szolidárisak vagytok “csaba-bavária-gyalog péter” cimborátokkal, akkor segítsetek neki megoldani a néhány napja neki feladott alábbi egyszerű számtanpéldát, amely megoldása esetén magatok is megtudhatjátok, hogy mire lehetne számítani akkor, ha ismét az exkommunista szoc-lib tolvaj bandátok kerülne hatalomra!

    Számtanpélda:

    A Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok 8 év alatt megháromszorozták hazánk államadósságát, amely az Orbán kormány 2010 májusi hivatalba lépésének az időpontjára meghaladta a 20 ezer milliárd Ft-ot.
    Tehát az államadósság 8 év szoci kormányzás alatt közel 14 ezer milliárd Ft-tal növekedett.

    Ennek következtében az Orbán-kormánynak 2011-ben 2.429 milliárd Ft, 2012-ben 2.302 milliárd Ft, 2013-ban 3.076 milliárd Ft, 2014-ben 2.704 milliárd Ft (mai árfolyamon számolva 4 év alatt összesen 10.511 milliárd Ft) adósságszolgálati kötelezettséget kell teljesíteni a hitelezők felé, a hiteleket felvevő és a pénzt eltüntető szocik helyett.

    “csaba-bavária-gyalog péter” a 13:02-es írásában azt állította, hogy “Kiszámoltam ha a szocik elleni vádak egytől egyig igazak, a nyolc év alatti sikkasztásuk nem éri el az 500 milliárdot sem”.

    “csaba-bavária-gyalog péter” kijelentése miatt, kérdezem “csaba-bavária-gyalog péter”-től és a többi itt fórumozó exkommunista szoc-lib agitátortól az alábbiakat:

    1. kérdés:
    Ha a balfácán szocik 500 milliárd Ft-nál is kevesebbet sikkasztottak el 8 év alatt, akkor mennyit kellett ellopniuk az általuk felvett közel 14 ezer milliárd Ft-ból ahhoz, hogy mind a 14 ezer milliárd Ft eltűnjön?

    2. kérdés
    Mennyi adósságszolgálati kötelezettséget kell teljesíteni a következő 4 év alatt a szocik által eltüntetett hitelek miatt az Orbán-kormánynak egy-egy magyar állampolgár után, ha Magyarország lakosságának a lélekszámát a csecsemőktől az aggastyánokig mindenkit beszámítva 10 millió főnek tekintjük, a 4 év alatt fizetendő adósságszolgálat összegét pedig mai árfolyamon számolva 10.511 milliárd Ft-ban határozzuk meg?

    “csaba-bavária-gyalog péter” csak az első kérdést megválaszolására képes (arra is csak azért, mert részese volt a pénz eltüntetésének), ezért kizárólag neki elárulom, hogy a következő 4 évben az Orbán-kormánynak minden magyar állampolgár után (a csecsemőktől, az agastyánokig) fejenként 1 millió 51 ezer Ft-ot kell kifizetni a hitelezők részére!
    Azaz, a szoc-lib agitátorok által folyamatosan rágalmazott Orbán-kormánynak ebben a 4 éves ciklusban évente átlagosan 263 ezer Ft-ot kell leperkálni minden egyes magyar állampolgár nevében “a világgazdaság pénzbőségének az időszakában” a szocik által felvett és elkúrt hitelek törlesztése címén.

    Azt remélve, hogy az első kérdés megválaszolása nem haladja meg az itt fórumozó exkommunista szoc-lib agitátorok szellemi képességét, jó számolgatást kívánok!

  67. csaba péter szerint:

    Szerintetek az EU de a világ egésze is tesz rá ?, hogy néhány magyarkodó mit bohóckodik itt észak balkánon.
    Vagy feszült érdeklődéssel taglalják a hős magyarok kűzdelmét a bolsevizmus ellen A Putyini Oroszország és a Kínai Kommunista párt pénzén.

  68. csaba péter szerint:

    Dráda aranyos “?!” Miért nem hagyod abba , nemlátod hogy röhögséges amit csinálsz ?
    Kit érdekel amit írsz :
    1)mikor kevesebb a fizetés ,
    2)400 forintos a benzin ,
    3)Elszáltt az államadósság február 80 % teljesítve
    4)Bérkommandók baszogatják a vállalkozókat a fidesz elbaszott adópolitikája miatt
    5) a deviza hitelesek rájöttek hogy le vannak szarva.
    6)A közüzemi díjak elszálltak
    7) 400 foritos a kenyér
    8)A hús árak a jövő hétre elszállnak.
    Miről akarod még elterelni a figyelmet”?!”

    Te ilyen hivatásos hangulat felelős vagy? Csak nem a Kiss Lacitól tanultad?

  69. csaba péter szerint:

    De most “?!” tényleg a saját javaslatod sem érdekel

  70. csaba péter szerint:

    Kedves “?!” csak úgy játszásiból Tudod ki volt a Kiss László csepelen?
    Már ha persze valaha is jártál erre?

  71. grün szerint:

    “?!”!
    Az előbb arról bégetett a jobboldali rádió, hogy tkp. a magyar kokárda eddig fordítva készült!
    Kivülről befelé zöld-fehér- piros a helyes színsorrend!
    A Petőfi Sándorét a készítője,Szendrey Júlia rontotta el: Úgy járt mint Árpád a pank, aki kockás zászlót szeretett volna, de ahhoz kevés volt a festék!!!
    Várom kellően megalapozott magyarázatot!

  72. "?!" szerint:

    Kedves itt röfögő exkommunista szoc-lib agitátorok!

    Azért is igyekezzetek megoldani a “csaba-bavária-gyalog péter” cimborátoknak feladott számtanpéldát, mert ha gyakoroltok egy kicsit akkor talán még azt is képesek lesztek felérni ésszel, hogy mekkora baromságot kérdez a számokat nemismerő rövid eszű
    “Nemmondommeg”, akivel rögtön egy húron pendül a korlátolt kis vörös “*” is, amikor az Isten barma azt kérdezi, hogy:
    “Valaki meg tudja magyarázni miért is költ a kormány milliárdokat ilyen szócsatározásokért ?”

    Rövid eszű “Nemmondommeg”, és korlátolt kis vörös “*”, én ezúton hozom a tudomásotokra, hogy a kormány nem költ milliárdokat az alkotmányozással összefüggő szócsatározásokra.

    A parlament és a kormány működése így sem kerül sokkal többe, mintha nem folyna alkotmányozás.

    Ráadásul a szokásosnál kevesebbe is kerülhetne, ha az alkotmányozás időszakára megvonnák a tiszteletdíjat azoktól a tetves mszp-s képviselőktől, akik azért nem vesznek részt az alkotmányozásban, mert szerintük ha a 2/3-os fideszes többség szavazatával alkotják meg az alkotmányt, akkor az Fidesz alkotmány lesz.

    Az 20 éven keresztül nem zavarta a nyomorultakat, hogy a jelenlegi alkotmányt 1990-ben a kommunista rendszer 99 %-os MSZMP-s többségű parlamentje szavazta meg, és a megszavazás után elfelejtették népszavazáson kikérni a “nép” véleményét az egy párt által megszavazott alkotmányról, úgy ahogy a gerinctelen mszp-s csótányok most követelik.

    Éppen ideje, hogy több mint 20 évvel az egypárti kommunista diktatúra után, az utolsó egypárti parlament által megszavazott, és a rákosi-rendszert idéző 1949. évi XX. törvény nevet viselő, továbbá 1989-ben ideiglenesnek szánt alkotmányt felváltsa egy demokratikusan megválasztott többpárti parlament által megalkotott új alkotmány.

    Aki ezt nem látja be az vagy idióta, vagy a saját bandája által megszavazott alkotmány fenntartásához ragaszkodó és az új alkotmánytól valószínűleg indokoltan rettegő szarházi.

  73. "?!" szerint:

    Kedves “grün”!

    A 16:02-es hozzászólásodban leírt alábbi mondat tökéletesen bemutatja a személyedet:

    “Úgy járt mint Árpád a pank, aki kockás zászlót szeretett volna, de ahhoz kevés volt a festék!!!”

    A fenti mondatodhoz csak annyit jegyzek meg, hogy ha rajtam múlna, akkor a hozzád hasonló gyalázatos exkommunista patkányokat korbáccsal verném ki ebből az országból, és remélem, hogy valamikor erre sor is kerül.

  74. "?!" szerint:

    Kedves “csaba-bavária-gyalog péter”!

    Ne beszélj mellé!

    Arra kérdésemre válaszolj, hogy honnan a fenéből és mikor keveredtél ide Csepelre, hogy az alább idézett kijelentéseddel mered provokálni a nálad idősebb született csepelieket is:
    “Már akkor itt voltam amikor azt sem tudtátok hol van Csepel,és akkor is itt leszek amikor már azt is elfelejtitek hogy holvan Csepel”. (A helyesírási hibáid eredetiek!!!)

    Ne szégyeld bevallani, hogy Te csak egy 1966-67 tájékán Csepelre betántorgott szabolcsi suttyó gyerek vagy, akit itt befogadtak és itt gyökeret ereszthettél abban a csepeli közösségben, amely nem csak a Te megjelenésed óta létezik, hanem már a Te születésed előtt is létezett, és a nálad idősebbek (akiket most Csepelről kioktatsz) már akkor is csepeliek voltak amikor Te még nem is léteztél.

    Ha nem ez az igazság, akkor meséld már el, hogy Csepelen melyik általános iskolában végezted el a nyolc általánost, és kik voltak a tanítóid és a tanáraid!

  75. Prespektíva? szerint:

    REMEK TÁRSALGÁSI SZINT!!!
    TISZTELETRE MÉLTÓ EMBERTÁRSAIM NEVÉBEN IS , SZÉGYELLEM MAGAMAT.

  76. "?!" szerint:

    Kedves itt fórumozó exkommunista szoc-lib agitátorok!

    Sokba lemerném fogadni, hogy az új alkotmány megalkotása ellen itt röfögő arcátlan banda legtöbb tagjának fogalma sincs arról, hogy a jelenleg hatályos alkotmányunk az alábbi számot viseli, és az alábbiak szerint kezdődik:
    ————————————————
    1949. évi XX. törvény

    A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA

    A többpártrendszert, a parlamenti demokráciát és a szociális piacgazdaságot megvalósító jogállamba való békés politikai átmenet elősegítése érdekében az Országgyűlés – hazánk új Alkotmányának elfogadásáig – Magyarország Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítja meg:

    I. fejezet

    Általános rendelkezések

    Stb.
    ———————————————————–

    A gyengébbek kedvéért megismétlem a kommunista diktatúra egypárti “utolsó” parlamentje által 1989-ben megszavazott bevezetőből, azt a részt, amely miatt már régen indokolt lett volna az új alkotmányt megalkotni:
    “…az Országgyűlés – hazánk új Alkotmányának elfogadásáig – Magyarország Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítja meg:”

    Európában nincs még egy ország, amelyiknek 2011-ben ilyen ideiglenes alkotmánya lenne.

    Szerintetek talán ki kellene húzni annyi időt “az ideiglenes alkotmánnyal”, mint amennyi ideig a hazaáruló kommunisták támaszát jelentő “ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet csapatok” Magyarországon tartózkodtak?

    Ti ezt szeretnétek, de ebből nem esztek akkor sem, ha bele pusztultok a röfögésbe!

  77. Jobb Csepelért szerint:

    Csaba Péter azért van ennyire bepörögve, mert szíven találta, hogy vége a szovjet mintájú alkotmánynak.

  78. csaba péter szerint:

    Kedves korántsem “jobb csepelért” : Ahogy Husz János mondta “ó sanctus simplicatus”

  79. Jobb Csepelért szerint:

    Csaba Péter alias Bavaria alias gyalog!

    A bejegyzéseidről csak ennyit:
    ,,Falsa tempore ac spatio vanescunt.” /Tacitus/
    ,,Si tacuisses, philosophus mansisses.” /Boethius/

    Házi feladatnak fordítsd le szépen ezeket a latin memoritereket, mert látom nagyon nem bírsz magaddal, hátha ettől kissé megnyugszol 😀

  80. Jobb Csepelért szerint:

    Amikor Gyurcsány gazemberségről, cinizmusról és önkényuralomról beszél 😀 😀

    Gyurcsány Ferenc szerint gazemberség az ország nevének megváltoztatása, a kormánypártok alkotmánytervezetének elfogadása esetén pedig Magyarország “helytartó által uralt állampárti köztársaság” lesz.

    Fleto a Táncsics Alapítvány csütörtöki rendezvényén azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz-KDNP alkotmánytervezete Magyar Köztársaságról Magyarországra változtatná az ország hivatalos nevét, úgy fogalmazott: “annál ocsmányabb hatalmi cinizmus”, mint hogy egy kormány a polgárok megkérdezése nélkül megváltoztatja az ország elnevezését, nincsen.

    Gyurcsány Ferenc azt is mondta, nincs ok megbékélni a köztársaság leváltásával. Küzdelem indul a köztársaság és a pártállami önkény hívei között, “amelyet mindaddig folytatunk, amíg az önkényuralom fideszes bandáját el nem takarítjuk” – jelentette ki a köztörvényes bűnöző.

    Kísértetiesen hasonlít ez a Star Wars című filmre, mikor Palpatine szenátor szónokolt a köztársaság védelmében, majd ő volt az, aki később egyeduralomra tört.

  81. Mara szerint:

    “?!” szerint: Olyan nagyképű, beképzelt senkiházi vagy, mint Orbán Viktorkád. Komcsizhatsz itt nyakra-főre, azt hiszem az ide beírók és szüleik sem voltak olyan nagy komcsik, mint Orbán párttitkár papuskája. Sőt nagy részük még KISZ titkár sem volt, mint a felcsúti törpe és holdudvara a fideszben. Te csak komcsizz, pofázz, pofázz……

    Utálom ha hülyének néznek, verik a nyálukat, hogy mindenki emelést kap, aki most kevesebb pénzt vitt haza, mint tavaly. Tehát úgy igazságos lesz, hogy az emberek nagy része 0-ával jár jobban az idén abban az esetben, ők pedig 100-500 ezerrel többet visznek haza havonta.

  82. "?!" szerint:

    Mi problémád kedves “mara”?

    Talán Te is a pohár fenekére néztél, mint egy-két veled rokonlélek fórumozó szokott?

    Nem vetted észre, hogy milyen ordenáré stílusban rontott rá erre az oldalra egy egész exkommunista agitátorcsapat, és szórt kígyót békát és alaptalan hazugságot (pl.: milliárdok ráköltését az alkotmányozásra) az alkotmánytervezetre anélkül, hogy közülük egy is elolvasta volna a tervezetet?

    Ezek a rokonszenvedet élvező gátlástan exkomcsi figurák a valóságtól elrugaszkodva, milliárdoknak az alkotmányozásra költésével rágalmazták a kormányoldalt, továbbá saját magát lebuktató besúgó és Csepelre a 60-as években második felében betelepült figura kérdőjelezte meg Csepelen született emberek csepeli mivoltát, és kórusban hülyézték le a jobboldali szimpatizánsokat és szavazókat.
    Ezek, hogy hogy nem verték ki nálad a biztosítékot, ha ilyen érzékeny lélek vagy?

    Nálam az a divat, hogy amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten, még akkor is, ha (a Te szavaiddal élve) egy “beképzelt senkiházi” “Mara” felháborodottan “pofázik”.

  83. balla bianka szerint:

    Leírtam már, leírom most is amit OV mondott:
    Orbán Viktor szerint :”Hazánk a szakadék szélén egyensúlyozik: gazdasága legyengült, feje búbjáig eladósodott, a tisztességes munkának még nincs becsülete, a családok tekintélyes része még szegény és napi megélhetési gondokkal küzd, a bűn felszaporodott, és még nyitva áll a züllés mélységei felé vezető út”

  84. Jobb Csepelért szerint:

    A Nándorfehérvári diadal dátuma lesz a Hazaszeretet Napja

    Simicskó István honvédelmi államtitkár a Honvédelmi és rendészeti bizottság mai ülésén ahhoz kérte a támogatást, hogy az Országgyűlés tárgyalhassa a Hazaszeretet Napjának ünnepét. A honvédelmi államtitkár erre legalkalmasabb dátumnak a nándorfehérvári diadal évfordulóját, július 22-ét tartja. Véleménye szerint az országnak szüksége van fogódzókra, az önbecsülés megerősítésére, ez a győzelem pedig, az összefogást is szimbolizálja, ezért kiválóan alkalmas erre a szerepre.
    Németh Zsolt a Jobbik képviselője örömét fejezte ki, hogy végre egy győztes csatánkat is ünnepelhetjük.

  85. "?!" szerint:

    Kedves “balla bianka”!

    Memória frissítés céljából, idézem Európa legaljasabb maffiavezérének, az őszödi böszmének, az exkommunista MSZP-s maffia előtt zárt körben tett beismerő vallomását, amelyből megtudhatod, hogy miért van az, hogy ”Hazánk a szakadék szélén egyensúlyozik: gazdasága legyengült, feje búbjáig eladósodott, a tisztességes munkának még nincs becsülete, a családok tekintélyes része még szegény és napi megélhetési gondokkal küzd, a bűn felszaporodott, és még nyitva áll a züllés mélységei felé vezető út”

    “Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Az a csapat akikre rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat csak erre a teljesítményre képes.
    Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és jobbat. Ha belegebedünk, akkor sem.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.

    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok.

    Nincsen.

    Nekem sincs.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    Ha nem vetted volna észre, akkor közlöm, hogy 2008 őszére bejött Gyurcsány jóslata és
    ránk omlott Gyurcsányék műve.
    Azóta a romok alatt vagyunk és évekig tart ameddig ki tudjuk ásni magunkat!
    Remélem, hogy azt még Te is feléred ésszel, hogy nem az elmúlt 9 hónap alatt, hanem az előző nyolc év alatt juttatták ebbe a helyzetbe az országot!

  86. maminti szerint:

    Rendkívül fontos lépés, mindenképpen végig kell vinni. Aki ismeri a szavak jelentését “köztársaság” és “ország”, azok mögöttes tartalmát, valamint tisztában van a leírt és kimondott szó teremtő erejével, az tudja, miért. A többieknek el kéne olvasni 4-5 ezer oldalnyi magyar őstörténetet, nyelvészetet, a világtörténelem ide vonatkozó fejezeteit. El kéne kezdeni.

  87. Bakker szerint:

    “Elkészült a Fidesz–KDNP alkotmánytervezete”,..

    Ez itt a legnagyobb baj!!! A fidesz-kdnp-n kívül senki nem fogja magáénak vallami!!!
    Ott se mindenki, hanem csak azok kik Orbánnak a seggnyalói!
    Egy ilyen színvonaltalan szarhoz biztos nem adnám a nevem!

  88. roberto szerint:

    De jó hogy új alkotmányunk lesz, és mellette 400 Ft-os benzin, 300 forintos kenyér, és sorolhatnám még de sajnos végeláthatatlan lenne. Most miért nem akarja a kormány az üzemanyag jövedéki adóját csökkenteni? Az üzemanyagárakkal egyenesen arányosan fog növekedni minden termék. Engem nem az új alkotmány érdekel, hanem az, hogy miképpen fogom a számláimat befizetni, a helyzet pedig egyre rosszabb. Hiába dolgozom 4 munkahelyen, kilátástalannak érzem a jövőt.

    Tisztelt fórumozók!

    Ahelyett hogy egymást szidjátok, politikai nézetektől függően, inkább menjetek el sörözni, szurkoljatok végig egy meccset és eresszétek le a gőzt. A mostani kormány sem különb mint az eddigi, legfeljebb nem annyira látványosan lopják ki a szemünket.
    8 év alatt volt idejük gondolkozni, és megfelelő stratégiát felépíteni. Sajnos az emberek többsége úgy megutálta a baloldalt (nem alaptalanul), hogy Orbánéknak még azt is eltűrik, ami más esetben már forradalommal járna. Ez az én véleményem ezzel nem muszáj egyetérteni, én is elfogadom ha valaki másképpen gondolkodik, és más világnézetet vall.

  89. Bakker szerint:

    Nagyok a bajok! Érdemes meghallgatni mit mond Dávid Ferenc! Eddig Ők jóban voltak a kormánnyal, nem tagadhatja senki!

    http://atv.hu/video/video-20110310_david_ferenc

  90. Gordon szerint:

    Hol vannak az ellenzéki javaslatok?

    Őket nem érdekli ez a kérdés?

    Gondolom az mszp javaslatában az lenne hogy “Magyar Népköztársaság”.

  91. Gordon szerint:

    “Engem nem az új alkotmány érdekel, hanem az, hogy miképpen fogom a számláimat befizetni, a helyzet pedig egyre rosszabb. Hiába dolgozom 4 munkahelyen, kilátástalannak érzem a jövőt.”

    Így beszél egy haspárti.

    Elég nehezen tudom elképzelni, hogy napi 8 órát dolgozol négy munkahelyen. Az naponta 32 óra munka.

    Ha már hazudsz, akkor hazudj kisebbet!

  92. Bakker szerint:

    Miért ne dolgozhatna 4 munkahelyen? A Németh Szilárd hány munkahelyen dolgozik? Rogán Tóninak honnan van az a rohadt sok ideje arra a sok hülyeségre amit kitalál, megír, benyújt majd megszavaz?

  93. Bakker szerint:

    Itt egy kis olvasnivaló! Kommunistától szélsőjobbosig mindenkinek ajánlom.

    http://hvg.hu/velemeny/20110310_gyurcsany_ferenc_interj

  94. elszámoltató szerint:

    Már az ország nevét is ellopja, kisjátítja a Nemzeti Szar Banda? Na ezért felelni fognak még…
    Istenem szabadíts meg a gonosztól az Orbán és Bandájától . Amen!

    Szilit meg a nyomorékok otthonába!

  95. elszámoltató szerint:

    Gyurcsány tegnapi beszédében megmondta: El kell takarítani a gazember bandát a Fideszt!

    https://picasaweb.google.com/lh/photo/NovcF_V9XVqZqWMRsS54FW4V8xzV7SjNPfzZl6g4_yE?feat=directlink

  96. elszámoltató szerint:

    A Gazembereket el fogják számoltatni!!!!!!!!

  97. Jobb Csepelért szerint:

    Te melyik gumiszobából szabadultál ki? Nem gondolod, hogy vissza kéne menned? Várnak rád a fehér köpenyes barátaid egy szép kényszerzubbonnyal. 🙂

  98. elszámoltató szerint:

    március 15 jön…
    Talpra Magyar, megint hív a Haza.
    Hűbéresek legyünk vagy szabadok? Ez a kérdés válasszatok.
    A Magyarok Istenére esküszünk, esküszünk,
    hogy Orbán és bandája hűbéresei nem leszünk!

    Ellopják az Országunk nevet?
    ez a hataloméhes ” Nemzeti szemét”?
    Gazembereket kell majd elszámoltatni,
    s már nem sokáig kormányozni hagyni!

  99. roberto szerint:

    Gordon!

    Igazad van rosszul fogalmaztam! Van egy főállásom napi 8 órában és 3 olyan tevékenységem, amellyel kénytelen vagyok kiegészíteni a nem éppen rózsás fizetésem. Általában reggel 6-kor kelek és este 10-ig melózok, és általában a két hétvégi nap közül az egyik foglalt a munka miatt, a másikon család.

    Azt azért durva kifejezésnek tartom, hogy hazugnak nevezel úgy hogy azt sem tudod ki vagyok. Na mindegy azért nem veszem a szívemre.

  100. Gordon szerint:

    roberto!

    Szeretném ha belinkelnéd korabeli tiltakozásodat, mikor egyes fideszes személyiségeket “álláshalmozóknak” neveztek ezen a fórumon.

    Ha ilyen hsz-ed nem volt (vagy épp ellenkező hsz-eid voltak), akkor nem biztos hogy hiteles amit írsz.

  101. "?!" szerint:

    “Bakker”!

    Mi a fenéért akarsz Te hülyeségben vetélkedni “csaba-bavária-gyalog péter”-rel?

    Ma 09:30-kor írtad, hogy:“A fidesz-kdnp-n kívül senki nem fogja magáénak vallami!!!”
    (Mármint, az új alkotmányt.)

    Felvilágosítalak arról, hogy senki nem várja el azoktól az exkommunista barmoktól, hogy magukénak vallják a 2010-ben demokratikusan megválasztott parlament többsége által megalkotandó új alkotmányt, akik legitimebbnek tekintik a jelenlegi alkotmányunkat, amelyet a kommunista diktatúra egypárti választási rendszerében megválasztott utolsó MSZMP-s parlament szavazott meg 1989-ben, és nem erősített meg népszavazás úgy, mint ahogy a legitimáláshoz az arcátlan mszp-s maffia jelenleg követeli.

    A jelenlegi alkotmány helyett már azért is régen új alkotmányt kellett volna készíteni, mert a jelenlegi az alábbi sorszámot viseli, és az alábbi bevezetőt tartalmazza:

    ————————————————

    1949. évi XX. törvény

    A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA

    A többpártrendszert, a parlamenti demokráciát és a szociális piacgazdaságot megvalósító jogállamba való békés politikai átmenet elősegítése érdekében az Országgyűlés – HAZÁNK ÚJ ALKOTMÁNYÁNAK ELFOGADÁSÁIG – Magyarország Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítja meg:

    ———————————————————–

    A gyengeelméjű exkommunistáknak is tudomásul kellene már venni, hogy:
    – a jelenlegi alkotmány sokkal kevésbé legitim mint a jelenlegi, mert azt a kommunista diktatúra utolsó egypárti parlamentje alkotta meg, és ez akkor sem lett népszavazással megerősítve;
    – 1989-ben az MSZMP-s képviselők is úgy szavazták meg, hogy az HAZÁNK ÚJ ALKOTMÁNYÁNAK ELFOGADÁSÁIG fog funkcionálni.

    A fentiek miatt már régen indokolt lett volna az új alkotmányt megalkotni azért is, mert Európában nincs még egy ország, amelyiknek 2011-ben ilyen ideiglenes alkotmánya lenne.

    Tudjuk, hogy szeretnétek a piszkos üzelmeitek folytatását lehetővé tevő “ideiglenes alkotmányt” legalább annyi ideig hatályban tartani, mint amennyi ideig a hazaáruló kommunisták támaszát jelentő “ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet csapatok” Magyarországon tartózkodtak, de ez az óhajotokat nem vesszük figyelembe.

    Végül felhívom a figyelmed arra, hogy nem az a fontos, hogy magatokénak tekintsétek a magyarok új alkotmányát, hanem az, hogy betartsátok, mert a betartása ugyanúgy meg lesz követelve Tőletek is, mint az itt tartózkodó többi nem magyartól.

  102. Gordon szerint:

    A mostani alkotmány valóban ideiglenes. Ezen változtatni kell. 2000-ben is felvetette a Fidesz, de akkor sajnos nem volt kétharmada. Most a magyar emberek akaratából van.

    Az ellenzék saját magát minősíti azzal, hogy nem nyújtja be a saját alkotmánytervezetét.

  103. csaba péter szerint:

    Kedves “?!” Te olvastad is az inkriminált dokumentumot , vagy csak úgy hőbörögsz?
    Mert szerintem , ha elolvasnád egy kicsit csendesebb lennél.
    Sőt égne a pofád , hogy vezetőid ilyen barmok ,hogy kiteszik Magyarországot ezzel a szöveggel európa közröhelyének tárgyává.

  104. csaba péter szerint:

    Mert ha ezt az alkotmányt ti írtátok vola”?!” gordonnal és a többiekkel nem szólnák semmit , ez van erre tellik . De állítólag ezen baromságokat 190 ÍQ feletti elvetemültek írták .
    Hát igaz a mondás a föld inteligencia szintje állandó , a népesség exponenciálisan növekszk.

  105. csaba péter szerint:

    Egyébként kedves “?!” Magadat minősíted azzal hogy rólam fröcsögsz mindenhol úgy hogy azt sem tudod ki vagyok.
    Nincsenek véletlenül szexuális abberációid ,
    Úgy látom bizony rád férne már egy kiadós kúrás , hogy megnyugodj.

  106. "?!" szerint:

    Kedves “csaba-bavária-gyalog péter”!

    Mi a fenének röfögsz itt mint egy disznó a formálódó új alkotmányról azt megelőzően, hogy az a parlament végleges formát öltött volna, és megszavazták volna?

    Teljesen feleslegesen röfögsz és provokálod a fideszeseket és a fidesz-szimpatizánsokat.

    Ha Te oldalakat írsz, és közben földhöz vered a segged mint egy dacos kölyök, akkor sem tudod elérni, hogy neked tetsző új alkotmány szülessen, ezért jobban tennéd, ha kivárnád a végeredményt, és csak utána nyilvánítanál véleményt a megszavazott új alkotmányról!

  107. csaba péter szerint:

    Hát igen! A gyanúm nem alaptalan.

  108. elszámoltató szerint:

    Fidesz alkotmánya nem kell senkinek csak a Fidesz seggnyalóknak.( akik már az 1/3 ad nál járnak..bár ha rájönnek, hogy még azzal is átbaszták..akkor lesz igazi nemulass a Nemzeti Szar bandának!! hehe

  109. elszámoltató szerint:

    a szőröstalpú magyarul beszélők meg maradjanak a seggükön Romániában…még ha magyarul beszélnek is. Ha átjönnek szavazni jól el lesznek verve ez tuti!!!!!

  110. "?!" szerint:

    “elszámoltató”! Te exkommunista (vagy még most is kommunista) vörös bunkó!

    Te valószínűleg csak egy elkorcsosult turmix-magyar vagy a jelenleg Romániában élő magyarok legtöbbjéhez képest.

    Ha tanár lére nem tanította meg részedre az anyád, vagy a csökött szellemi képességed miatt képtelen voltál felfogni az általa elmondottakat, akkor ezúton hozom a tudomásodra Te barom, hogy az erdélyi magyarság sokkal kevésbé keveredett más nemzetiségűekkel mint a kárpátmedencében élő lakosság, mert a korábban a kárpátmedencében élő magyaság nagy része a 150 éves török uralom alatt elmenekült Erdélybe vagy a Felvidékre.
    A törökök kiűzése azonban az elmenekült családok nagy része nem települt vissza, hanem helyikre mindenféle nációk lettek befogadva, akik alaposan felhígították az itt élő lakosság magyar származását, és ennek következtében alakultak ki a magyar nemzeti tudattal nem rendelkező és a Felvidék és Erdély magyar lakosságával szemben ellenszenvet tápláló korcs turmix-magyarok. Az olyanok mint Te.

    Jó ha megjegyzed a fentieket, és felkészülsz arra is, hogy nem lesz módotok az erdélyi magyarok elverésére, mert inkább az őket elverni akaró szarházi turmix-magyarokat verjük ki az országból!

  111. Jobb Csepelért szerint:

    Az új alkotmány elfogadása várhatóan egyszer és mindenkorra törli a magyar jogrendszerből a Rákosi Mátyás és Szakasits Árpád által annak idején aláírt 1949. évi XX. törvényt.

  112. munkásököl2 szerint:

    Magyar Népköztársaság
    Magyar Köztársaság
    Magyar Társaság ( Fidesz társaság)

Itt lehet hozzászólni !