Egy-két hét, és meglesznek az elszámoltatás első eredményei

Inforadio.hu

Nem csak a vagyonát szerezte görbe úton, a kormányzása is az volt

A BKV-s ügyeknél is feltűnt cégek összehangolt akcióval szereztek jelentős állami forrásokat az elmúlt években – állítja az elszámoltatásért felelős kormánybiztos. Papcsák Ferenc szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek politikai felelőssége van az elmúlt évek korrupciós ügyeiben.

Egy-két hét múlva lesznek meg az elmúlt nyolc év elszámoltatásának első eredményei. A fideszes Papcsák Ferenc kormánybiztosként kapta azt a feladatot, hogy tárja fel a 2002 óta megfigyelhető korrupciós ügyleteket, és derítse ki, hogy kinek a zsebébe vándoroltak az ily módon a költségvetésből távozó milliók. A munka egy hónapja tart, de Papcsák Ferenc szerint annyi már kiderült, hogy a BKV ügyeinél megfigyelhető cégek álltak a kormány mögött, és offshore vállalkozásokhoz kerültek a közpénzek.

A kormánybiztos azt mondta, hogy az állami szervezetrendszer alrendszereihez olyan társaságok tapadtak, és olyan társaságok vettek részt a közpénzek megcsapolásában, amelyek a BKV-ban jelentős szerepet játszottak. Egy összehangolt akcióról beszélhetünk, amely a közérdek helyett csak és kizárólag a magánérdeket helyezte előtérbe – tette hozzá.

Papcsák Ferenc szerint az uniós források felett őrködő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szerződéses rendszerében is ugyanazok a cégek figyelhetők meg, mint a fővárosi közlekedési cégnél. A kormánybiztos elsőként a Gyurcsány-kormány volt minisztereinek kétes ügyleteit is vizsgálja.

“Különös gonddal kell megvizsgálnunk, hogy miért kapott milliós megbízást Szűcs Erika, és milyen alapon, milyen okok miatt kötött Hiller István olyan szerződéseket, amelyek miatt a mostani kormányt terhel több százmilliós kifizetés. Meg fogjuk vizsgálni a Draskovics-féle áfa-visszatartást, ami a kkv-knak okozott milliós károkat, és azt is, hogy kinek az érdekei miatt akart kaszinót építeni a Velencei-tónál Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc” – fejtette ki a kormánybiztos.

Papcsák Ferenc elmondta, a legtöbb gyanús ügylet Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején bukkant felszínre, és szerinte az ő tudta nélkül ilyen szerződések nem köttethettek volna. Így pedig a kormánybiztos szerint politikai felelőssége mindenképpen van, büntetőjogi felelősségről egyelőre nem beszélhetünk.

Forrás: Inforadio.hu

29 hozzászólás “Egy-két hét, és meglesznek az elszámoltatás első eredményei” bejegyzésre

  1. Tóth Mária szerint:

    csak, és kizárólag vezetőszáron tudom őt elképzelni!

  2. csepeli szerint:

    Tóth Mária, én meg téged csak egy lófasszal a seggedben tudlak elképzelni.

  3. csepeli szerint:

    “Papcsák Ferenc szerint annyi már kiderült, hogy a BKV ügyeinél megfigyelhető cégek álltak a kormány mögött, és offshore vállalkozásokhoz kerültek a közpénzek”

    Ezt a gyakorlatot a Fidesz is folytatni kívánja:

    http://piroslapok.blog.hu/2010/07/13/megsincs_baja_a_fidesznek_az_offshore_ral

    Még sincs baja a Fidesznek az offshore-ral

    “korábbi ígéretükkel ellentétben mégsem szavazták meg azt az ellenzéki módosító javaslatot, amely a közbeszerzésből kizárta volna az offshore hátterű cégeket. Azaz offshore tulajdonú cégek részt vehetnek a közbeszerzésben.”

    Fideszes offshore-lovagok:

    1. Gál András Levente. Közhivatal: államtitkár, Közigazgatási Minisztérium. Offshore:

    A Gál és Társa Ügyvédi Iroda Budapesten a Falk Miksa utca 4 szám alatt működik – ugyanez a székhelye több offshore hátterű cégnek is, melyeknek képviseletét az ügyvédi iroda látja el. Az amerikai, liechtensteini, Seychelles-szigeteki cégek alapítói, tulajdonosai között a Gál és Társa Ügyvédi Iroda alkalmazottait, esetenként Gál András Levente közvetlen családtagjait is megtaláljuk – írja a Hírszerző.

    2. Csányi Sándor. Közhivatal: MLSZ elnök. Offshore:

    Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor magánbefektetéseit kezelő Bonitás 2002 Zrt. eladta az 5 millió forintos alaptőkéjű, a bankár hosszú távú agrárbefektetéseire alapított Bonafarm Zrt.-t a szingapúri bejegyzésű CSIM Pte. Ltd.-nek – írta a hvg.hu. Az internetes honlap cikke szerint az adásvételi ügyletet adóoptimalizálási szándék ihlethette, lévén hogy a CSIM tulajdonosa maga a Bonitás.

    Csányi “offshore” Sándor Orbán felkérésére írányítja az MLSZ-t

    Magánrészesedése mellett Csányi a szingapúri cégen keresztül biztosítja többségét a villányi Csányi Pincészet Zrt.-ben, emellett a CSIM-nek a bankár takarmányipari cégében, a Tendre Kft.-ben is van üzletrésze. A Bonafarm ügyvezetője a Csányi belső köreihez tartozó Baumstark Mihály, az OTP igazgatótanácsának tagja, míg cégvezetője Ábrahám Péter, akit a szintén Csányi cégcsoportjához tartozó szegedi Sole-Mizo Zrt. felügyelőbizottságában májusban a bankár fia, Csányi Attila váltott.

    3. Liszkay Gábor, Magyar Nemzet főszerkesztője, Orbán Viktor követője: A Magyar Nemzet jelenlegi tulajdonosa, Liszkay Gábor például több mint 3 évig képviselt egy Amerikában bejegyzett off-shore céget, amely egyik ingatlanhasznosító vállalkozásának is társtulajdonosa volt..

    4. Töröcskei István, a Hír Tv volt tulajdonosa, Orbán Viktor gazdasági tanácsadója: A Hír Tv-t birtokló Töröcskei István egyik pénzügyi cégén egy libériai bejegyzésű off-shore társasággal osztozik. Ennek a társaságnak a megbízottja egyébként nem más, mint Dr. Boross Imre, a Fidesz-kormány korábbi minisztere.

    5. Lantos Csaba, a Heti Válasz volt tulajdonosa, Orbán Viktor gazdasági tanácsadója:A Heti Válasz Kft.-t birtokló társaság egyetlen tulajdonosa, Lantos Csaba csak az elmúlt 2 évben legalább 4 esetben volt tulajdonosa off-shore cégeknek, vagy adta el cégeit ilyen társaságoknak.

    6. Baji Csaba, Az MVM leendő verzérigazgatója, Orbán Viktor energiapolitikai tanácsadója: Baji Csaba jelenleg az E-OS nevű független energiakereskedő igazgatósági tagja. Tavalyig a társaság áttételes tulajdonosa volt a szolnoki, úgyszintén sokak által a Fidesz környezetéhez sorolt Nyerges Zsolt. Azóta a vállalat egy Energy Swiss Invest AG nevű, az interneten csak cégregiszterekben fellelhető -vagyis erősen offshore jellegűnek tűnő – társaság tulajdonában áll.

    7. Nyerges Zsolt, mindenes, mindenki bizalmasa: 2001 első felében az Axon köréhez tartozó ambiciózus bizniszmenek több irányból is megnövelték befolyásukat a vasműben: a formális pozíciók egy részének besöprésén túl a Left & Left Rt., a Megaplast Rt., valamint a Közgép Gép- és Fémszerkezetgyártó Rt. tőkeemeléssel többségi tulajdonrészt szerzett a Dunaferr leányvállalatában, a Dunaferr Fejlesztő és Vagyonkezelő Rt.-ben. A tranzakcióban részt vevő cégek mindegyike szorosan kötődött az Axon-birodalomhoz; a Megaplast Rt. vezérigazgatója 1999-ig Kun Zoltán, 1999 és 2001 között testvére, Kun Árpád, majd 2001 májusától ismét Kun Zoltán, akinek védője, Nyerges Zsolt 2001 februárig a Megaplast felügyelőbizottsági tagja.

    8. Kékessy Dezső, volt párizsi nagykövet, Orbán Viktor bizalmasa: Diachem Kft. több szálon kötődik Fidesz-közeli üzleti körökhöz; sőt a szálak egyenesen az Orbán Viktor családjának tokaji vagyonszerzése ügyében felbukkant Kékessy Dezső, az Orbán-kormány idején hazánk párizsi nagykövetének hozzátartozóihoz vezetnek. Magánszemélyeken, valamint egy Luxemburgban bejegyzett off shore-cégen kívül a Diachem tulajdonosa még a Diagnosticum Zrt., amely laboratóriumok részére forgalmaz klinikai kémiai reagenseket, génpróbás teszteket, mikrobiológiai reagenseket, kémiai analizátorokat, sejtszámlálókat, immunológiai automatákat, centrifugákat. A Diagnosticumban igazgatósági tagként szintén felbukkan a már emlegetett Dr. Catherine Kékessy.

  4. Manitu szerint:

    Csepeli, te egy igazi jellemtelen kommunista vagy. Elképesztő, hogy mit megengedsz magadnak. Ilyen stílusért szerintem igen is járnia kellene a kitiltásnak!

  5. Tóth Mária szerint:

    csepeli, a “csupa” inteligencia ! nem tudsz megszólalni ocsmányság nélkül??????
    ki vagy te? Isten? miért véded érvek nélkül a proliból lett, lopós milliomosokat? erre válaszolj.

  6. lolka szerint:

    csepeli:
    2010. július 14., szerda 10:09-kor
    Nem zsarolás, de ha nem kérsz bocsánatot “Tóth Mária”-l többet nem állok veled szóba…
    Nem biztos, de lehet, hogy egy hölgynek, írtad amit írtál.
    Még elolvasni is arc pirító ilyet egy ilyen INFÓ.-n ahol néha bensőséges hangulatban írogatunk egymásnak…(nincs jogom mondani, de szégyelld magad)…

  7. Tóth Mária szerint:

    Köszönöm kedves lolka!

    igen, egy hölgynek írt így csepeli. más politikai nézeteket valló ellenfeleimmel érvekkel szeretnék vitatkozni, és nem ocsmány szavakkal!

    nyilván csepelinek sem tetszene, ha csak annyit írnék: ” úrnak születni kell, a paraszt meg nő, mint a gomba!”

  8. BaráTOM szerint:

    Úgy retteg a Fidesz Gyurcsánytól, mint a tűztől! 🙂

    Csepeli!
    Egy kicsit nekem is sok(k) vagy. Biztos, hogy ez az ordenáré stílus rendben van? Megértenélek, ha fizetett, vagy hobbi fideszes provokátor lennél, de hát csak nem vagy az!

  9. nagyapó szerint:

    Bunkó csepeli megint böffentett. Idézett egy neve-nincs szélsőbaloldali blogot, ahol talált néhány hazugságot, amiket közöl.
    Bunkó csepeli már csak ilyen. Olvasni tud, de az olvasottakat értelmezni már nem tudja.
    A bunkó csepeli által említett, rágalmazott személyek között hányan tagjai a II. polgári kormánynak?
    Bunkó csepeli! A rágalmazott személyek tevékenységeit, amik a blog szerint 2002 előttiek, ezek közül Keller et. nem tudott egyetlenegy bűnügyet sem kreálni (elköltött 300 milliót).
    Bunkó csepeli! „Ide a rozsdás bökőt”, hogy Papcsák Ferenc kormánybiztos fel fog tárni sok-sok korrupciós ügyet. Nem véletlen, hogy Pintér belügyminiszter nyittatja a bezárt börtönöket.
    Csepelre is sor fog kerülni!

    BaráTOM szerda 14:10-kor! Élvezetes lesz nézni, amikor Gyurcsány(i)t beidézik a bíróságra, és a bíró feje felett, a falon lesz Orbán miniszterelnök képe. Az a kép, amit Gyurcsány(i) javaslatára helyeztek el, törvény szerint.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Királyerdei szerint:

    Ezek a bunkó komcsik hazudozhatnak össze-vissza,de az úthenger ha lassan is,de biztosan dolgozik ellenük.

    “Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki szinten koordinálta a sukorói telekcserét. Állítása szerint olyan iratokat adott át az ügyészségnek, amelyek erősítik, hogy Gyurcsányt nem lehet megkerülni az ügyben. A volt miniszterelnök titkárságának közleménye szerint Gyurcsány Ferenc sem formálisan, sem informálisan nem vett és nem is vehetett részt a vagyonkezelő döntéseiben, konkrét ingatlancseréről senkivel sem tárgyalt.

    Budai Gyula miniszterelnöki megbízott olyan iratokat adott át szerdán a Központi Nyomozó Főügyészségnek, amelyek szerinte azt erősítik, hogy a sukorói ingatlancsere ügyében nem lehet megkerülni Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök felelősségét. Példaként ismertette Nagy Jánosnak, a vagyongazdálkodási tanács akkori elnökének feljegyzését, amelyben – mint mondta – az szerepel, hogy Gyurcsány Ferenc adott utasítást a sukorói cserejogügylet lebonyolítására oly módon, hogy konkrétan meghatározták azokat a feladatköröket, határidőket, amelyeken belül a sukorói telekcserét végre kellett hajtani.

    “A volt miniszterelnök konkrét információval bírt az egész jogügyletről, és a volt miniszterelnök volt az, aki miniszterelnöki szinten koordinálta az egész telekcserét” – összegezte.

  11. Jobb Csepelért szerint:

    Nem tudom, hogy Nektek feltűnt-e, de Csepeli mindig akkor használ ilyen szavakat, amikor egy cikk azzal foglalkozik, hogy az elvtársai nyaka körül szorul a hurok.
    Elképzelhető, hogy Csepelinek is van mitől tartania?

  12. BaráTOM szerint:

    Orbán képe csak akkor lesz a bíró feje fölött, amikor az ül a wc-n. 😀

  13. csepeli szerint:

    A volt miniszterelnök titkárságának közlése szerint Gyurcsány Ferenc sem formálisan, sem informálisan nem vett és nem is vehetett részt a vagyonkezelő döntéseiben, konkrét ingatlancserékről soha senkivel nem tárgyalt, ilyeneket nem támogatott és ilyen utasítást sem adott; minden ezzel ellentétes állítás – így Budai Gyula kijelentése is – hazugság.

  14. csepeli szerint:

    Bunkó nagyapó! Azt sem tudod, mire válaszolsz, el sem olvastad, amit írtam!

    A nevezett személyek nem bűnösök, csupán offshore-lovagok, méghozzá a Fidesz köreiből. A Fidesz a választások előtt állandóan az offshore-lovagokat ostorozta, holott a fideszesek között is van egy csomó, és most a választások után, mint látjuk, szíves-örömest bevonják az offshore-cégeket is a közbeszerzésbe.

    Bunkó nagyapónak el sem jutott a homályos tudatáig, hogy miről van szó.

  15. csepeli szerint:

    150 milliárdba került a Kósa-Szijjártó akció

    150 milliárd forintjába került az országnak Kósa Lajos és Szijjártó Péter csődkommunikációja, ennyivel lett több az adósságszolgálati többletteher éves szinten – írja a hvg.hu. A választások után – az emlékezetes Kósa-beszéddel és az azt kísérő kormányzati kommunikációval – a kabinet néhány napig kétséget hagyott afelől, hogy maga is „kőbe vésettnek” tekinti a nemzetközi szervezetek és az előző kormány által közösen erre az évre meghatározott 3,8 százalékos államháztartási hiányt.

    A lap a Magyarország és az EU-IMF-delegáció közti tárgyalásokról azt írta: a nemzetközi szervezetek legfontosabb követelése, hogy a magyar kormány nyilvánosan kötelezze el magát a GDP 3 százalékánál kisebb jövő évi deficitcél mellett.

    Ráadásul úgy tudják, hogy a német kormány világossá tette: ha Budapest nem tartja az idei 3,8 és a 2011-es 3 százalékot, akkor az EU életbe lépteti a hatályos szankciórendszert, és felfüggeszti a Magyarországnak járó kohéziós támogatások folyósítását.

    A hvg.hu arról is beszámolt, hogy az EU-IMF-delegáció zokon vette, hogy Orbán Viktor – Csányi Sándor OTP-elnök társaságában – inkább a foci vb döntőjét választotta a múlt héten, ezért a kormányfővel csak holnap találkozhat a küldöttség. A szoros Orbán-Csányi kapcsolat azért is szúr szemet, mert a szervezetek nem értenek teljesen egyet a kormány bankadó-terveivel sem.

    (hvg.hu)

    Nesze nektek, ezt akartátok: kontárkormányt! 150 milliárd odalett, az EU-s támogatásoknak is rövidesen búcsút mondhatunk – kontárokat nem támogatnak!

  16. Gordon szerint:

    Arról ne is beszéljünk, hogy a szocialisták 2002 és 2010 között mennyi pénzt, és milyen lehetőségeket qurtak el.

  17. Jeniszej szerint:

    A Magyar Szarkák Pártjába tömörültek sokkal több lóvét nyúltak le tudatosan.
    Most nagy sokkba vannak, és tücsköt, bogarat kiáltanak. – mondja a fater.
    😀 🙂 😛

  18. csepeli szerint:

    Ja, értem. Mások nagyobb kárt is okoztak, hát akkor ez a 150 milliárd rendben van. Oké. Ti tudjátok! Gondolom, akkor nem bánjátok, ha még pár száz milliárdot elbasz Viktorotok.

  19. Jeniszej szerint:

    Idézet
    “Ráadásul úgy tudják, hogy a német kormány világossá tette: ha Budapest nem tartja az idei 3,8 és a 2011-es 3 százalékot, akkor az EU életbe lépteti a hatályos szankciórendszert, és felfüggeszti a Magyarországnak járó kohéziós támogatások folyósítását.”
    Németországtól nagyon barátságtalan lépés ez a fenyegetés – Ha igaz!
    A csepelitől persze ezeket az információkat csak fenntartással szabad figyelembe venni, mert már sokszor rajtakapták, hogy nem mond igazat.
    Azt mondja a fater, nem tehet róla, hogy sokszor nem mond igazat, mert a nagy vezírtől ezt tanulta.

  20. csepeli szerint:

    A HVG írta, te barom!

  21. Jeniszej szerint:

    Azt mondja a fater, hogy a trágár-tróger csepelinek szelektív látásmódja van, de lehet, hogy a sokktól most nem is lát. 😀
    Az újságírók által kiszínezett híreket kész tényeknek állítja be.
    Az egész EU nagy szarban van. Nagyon meggondolják, hogy a fél kontinens országait a térdeplőbe küldjék. – akkor, amikor a bankok hatalmas profitra tettek, tesznek szert.
    A logika szerint csak azok az országok tudnak majd befizetni, ahol a termelés megindul.
    A még nagyobb elvonások az EU- részéről az egész Európai unió létét veszélyeztetik.
    Lásd Németországot a háború után. – Amerika segítette, hogy a gazdaság a lehető legrövidebb idő alatt működőképes legyen.
    Nem úgy minket a nagy testvér. Még jobban kifosztotta az országot az egész csepeli gyárat. A megmaradt gépeit elzabrálta, majd hosszú éveken keresztül tovább fizettük a sarcot

  22. Lexon szerint:

    lolka: csepeli valóban egy barom állat, de Tóth Máriát “hölgy”-nek titulálini, hááát, ez is sok nekem egy kicsit… 😀

  23. Kovács Ernő szerint:

    Rendőrterror 2009. Figyelem! A videón bicskanyitogató jelenetek vannak, csak erős idegzetűeknek ajánlom!
    http://www.kommentalok.eoldal.hu/cikkek/bunugy/rendorterror-2009_

  24. lolka szerint:

    Lexon:
    2010. július 15., csütörtök 10:31-kor
    -Miért?-ismered személyesen?…

  25. Lexon szerint:

    Az itteni hozzászólásai alapján nem egy HÖLGYre gondolnék… 😀 Még kocsisnak is túl mocskosszájú lenne… 😀

  26. BaráTOM szerint:

    Elvégre Tarlós megmondta, hogy kanzánfűtő stílusz a menő a Fideszben. 😀

  27. vermes szerint:

    Ernőőőő!!!!

    Az oldal tetején ki vaaaan?
    Feriii!

    Vagy az arcát nem láttad sosem, mert más testészéhez voltál közel???

    Alleluját a Böszmének, naaa! 😀

Itt lehet hozzászólni !