Gyurcsány mesterhármasa: sunyiság, gerinctelenség és mocsár

Horkay Hörcher Ferenc, Heti Válasz

A bukott kormányfő szerint a demokrácia lényege, hogy értjük: hatalmunk korlátos, az ország nem egyenlő önmagunkkal.

Miután a baloldali értelmiséget csatába szólította, Gyurcsány Ferenc következő programpontja a szocialisták elnökválasztási kampányában a baloldali újságírók tetemre hívása.

Bár a szocialisták súlyos vereségüket köszönhetik a volt miniszterelnöknek, a baloldali média számára pedig az elapadó busás állami apanázs a működési feltételeik ellehetetlenülését is előidézheti, a bukott politikus újból lendületbe jött. Nem csoda, hiszen ellenfele, Mesterházy Attila a hírek szerint igen komolyan elhúzott, a vidéki szervezetek is már őbenne látják a kibontakozás emberét.

A bloggerkedő Gyurcsány ezért fordul utolsó alabárdosaihoz, a baloldali újságírókhoz. A múlt médiamunkásai igen fontos szerepet játszottak abban, hogy Gyurcsány az utolsó pillanatig hatalomban maradhatott, s az is nyilvánvaló, hogy ezért bizony egyáltalán nem volt hálátlan a szocialista vezér.

Most tehát joggal követeli övéitől, hogy sorakozzanak fel az igaz ügy védelmében. Hisz csak a vak nem látja, hogy a Fidesz hogy teszi tönkre azt az országot, amit egyébként csodás rendben vehettek át a szoclib garnitúra vitézkedése után.

Nézzük csak, milyen ügyeket nehezményez Gyurcsány, s ajánl a tollforgatók figyelmébe! Egyrészt az általa bebetonozott pártkatonákból lett köztisztviselők eltávolítását lehetővé tevő törvényt nehezményezi. Mintha nem tudná ő is nagyon jól, hogy azért ragaszkodnak foggal-körömmel a pártkáderek állásaikhoz, mert a végkielégítés vagy a munkajogi per révén szeretnének zsoldjuk kiegészítéséhez hozzájutni. Mellesleg addig az új kormány sem tud működésbe lépni, amíg a múlt bebiztosított csontvázai akadályozzák.

Sajtóhírek szerint ugyanilyen pártmegbízatás emelte pozíciójába az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet vezetőjét, akinek eltávolítása miatt szintén krokodilkönnyeket hullajt a nagy egészségügyi reformer. Arra nem gondol, hogy az eltávolított vezető párthűségét mi sem bizonyítja jobban, mint Gyurcsány heveskedő kiállása mellette.

Végül a harmadik ügy, amit a szívének oly kedves média figyelmébe ajánl, Dávid Ibolya, Herényi Károly és Szilvásy György ügye. Tessék mondani, nem beszédes ez a trió, így együtt? Nem kiált csakugyan újságíró után egy volt „ellenzéki párt” és a volt titkosszolgálati miniszter különös kapcsolata – amint épp a volt kormányfő próbálja mentegetni őket?

Kedves baloldali kollégák: ez az ügy csakugyan megéri a figyelmüket – de akkor érdemes a dolog mélyéig ásni. Próbáljunk a végére járni annak, hogy miként kerülhetett a nemzetbiztonsági szolgálatoktól az anyag egy ellenzéki párt vezetőjéhez a megfelelő időben! Ugyanígy érdemes a média figyelmére a minisztériumok működését akadályozó kádertemetők felszámolását célzó kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény is, de akkor mutassuk be azt is, hogy miért nem engedik működni az újonnan felálló állami apparátust a bunkerbe bebetonozott szoclib káderek. Az EKI vezetője ügyében meg érdemes rákérdezni az oknyomozás eszközeivel arra is, hogy vajon milyen szerepet játszott az állami intézmény az Omninvest milliárdos botrányában a H1N1 vírus oltóanyagának ügyében.ű

Gyurcsány próbál a 29 pontba is beleakaszkodni, pálinkafűzéstől egykulcsos adóig, gyors ütemben elintézve a gazdaságélénkítés törekvését – egyenest Simor Andrásra támaszkodva -, a szegények megsarcolását vizionálva, és hirtelen aggódni kezdett a házvezetőnők egészség- és nyugdíjbiztosítása miatt is.

Mindeközben a volt kormányfő-pártvezér nem válogatja szavait. Keresetlen egyszerűséggel fejezi ki magát: gyávasággal vádolja ellenfeleit, hazugnak nevezi őket, tevékenységüket illegitimnek, törés-zúzásnak. Hiányolja a „szakmai tisztességet”, – kapaszkodjunk meg – a „nemzeti elkötelezettséget” is.

Ja, és a slusszpoén? Miközben idehaza ő serkenti hathatósabb Fidesz-ellenes propagandára a baloldali újságírókat, megszólal az Európai Újságírók Szövetsége is, és kijelenti, hogy szerinte a Fidesz médiaalkotmánya a kommunista parancsuralmi rendszert intézi. Gyurcsány tehát nemcsak a demokráciáért küzd natúrban, hanem ismét a nemzetközi kommunista-ellenes harc élére állt.

Forrás: Heti Válasz

31 hozzászólás “Gyurcsány mesterhármasa: sunyiság, gerinctelenség és mocsár” bejegyzésre

  1. Vica szerint:

    Valaki magyarázza már el nekem, mitől bukott egy kormányfő? Attól esetleg, hogy nem az Ő pártja nyerte meg a következő választásokat? Ilyen alapon minden eddig már kormányzó pártnak bukott kormányfői vannak?

  2. Jeniszej szerint:

    Faterom mondja – nem jó!
    Baj van az EU-ban a nyugdíjakkal-, mondja a fater.
    Ha ez igaz, akkor az egész európai szövetkezés nagy bajban lehet.
    Hiszek az öregnek, mert azt mondja, hogy a világ legerősebb összefogássá kovácsolódhat a nyugdíjasok összefogása.
    Állítja a fater, hogy ez a legócskább dolog, hogy a sok megnyomorodott öregemberen az unió sanyargató intézkedéseivel átgázoljon.
    A nyugdíjak kerüljenek veszélybe, amiről a világ pénzügyi bűnözői a bankvilág spekulánsai tehetnek.

  3. " ?! " szerint:

    Kedves Vica!
    Akkor miért nem méltatlankodtál, amikor az mszp-sek nyolc éven keresztül bukott miniszterelnöknek nevezték Orbán Viktort?

  4. " ?! " szerint:

    Részletek Gyucsány Balatonőszödi beszédéből:

    “Ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondai, hogy tele vagyunk kétségekkel.
    Egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyik a hatodik lépés.
    Még a harmadikat sem tudom.
    Tudom az első kettőt.
    Egyszerre kell megpróbálni előrevinni az ügyeket.
    Fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak. Megtanulni nem fölszisszenni minden pillanatban.”

    “Soha egyetlen törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak
    azok a kompromisszumok születnek meg, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, ami eddig volt.
    Mert minden más sérti valakinek az érdekét.
    Én nem fogok naponta fölállni. Amíg megyünk előre addig igen, és egyszer meg nagyon csöndben elmegyek.”

    “Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli újra magát közpénzen. Ez az igazi botrány.”

  5. Vica szerint:

    Lehet, hogy nem a megfelelő médiákat követem, de ezt egyszer sem hallottam. Ha Orbánt bukott miniszterelnöknek nevezték, amiért más nyert a következő választásokon, az rendkívül ízléstelen volt, hiszen nem királyság, ill diktatúra van Magyarországon, s az a világon a legtermészetesebb, ha egy pártot 4 évre választanak, akkor 4 évig tart a mandátuma.

    Tehát ez most a visszavágás?

    Tudod, ha az egyik gyerekem bántja a másikat, aki utána visszabántja az egyiket, egyáltalán nem érdekel már, hogy ki kezdte. Megpróbálom inkább elmagyarázni, hogy egyiküknek sincs oka haragudni a másikra, hiszen semmivel sem különb nála, ugyanis visszaütött…

  6. Vica szerint:

    Kedves ” ?! ”

    Amit most ide bemásoltál, az teljesen őszinte megnyilatkozásnak tűnik, és nagyon is elgondolkodtató.
    Különösen erre a mondatra érdemes odafigyelni szerintem a mai politikusoknak is:

    “Soha egyetlen törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak
    azok a kompromisszumok születnek meg, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, ami eddig volt.
    Mert minden más sérti valakinek az érdekét.”

    Látod, valószínűleg ezért nem haladunk igazán. Vagy mégis? Akkor melyik irányba?

  7. " ?! " szerint:

    Kedves Vica!
    Te tényleg annyira naiv lélek vagy, hogy nem tudsz különbséget tenni az elsőként ütés és a visszaütés között? (Vagy csak álcázod magad?)
    Szerinted visszaütés nélkül kell eltűrni, ha a másik rendszeresen megüt?

    Szerinted nem kellene visszautasítani az mszp-seknek azt az állítását, hogy a Fidesz pártkatonát akar megválasztani köztársasági elnöknek és az Állami Számvevőszék elnökének az után, hogy az mszps-ek a párt alapítótagját Szili Katalint akarták megválasztani köztársasági elnöknek, és Göndör István mszp-s országgyűlési képviselő személyében egy másik alapítótagot akartak megválasztani a Számvevőszék elnökének?
    (Csak a koalíciós partnerükön múlt, hogy nem így történt, de most mégis van pofájuk reklamálni.)

    Szerinted szó nélkül kellene tűrni, hogy azok oktatnak ki demokráciából másokat (Pl.: Gyurcsány, Lendvai, stb. és a csepeli őskövületek), akik 1989-ig egy hivatalosan is egypártrendszer és diktatúra vezető tisztségviselői és haszonélvezői voltak, és 2006-ban a többpártrendszer idején rohamrendőröket küldtek a békésen ünneplő emberekre, akik egyeseknek egész életre szóló maradandó sérüléseket okoztak?

  8. Jeniszej szerint:

    Azt mondja a fater – nézd meg fiam milyen elegánsan, öltözik ez a Gyurcsán és hozzáteszi, persze nem a ruha teszi az embert.
    Fater így – már lassan az országházban sem fontos a kifogástalan megjelenés.
    😀

  9. grün szerint:

    Tudhat ez a Gyurcsány, ha még mindig így fostok Tőle, fityeszkék!

  10. Gordon szerint:

    Ki az a Gyurcsány(i)?

  11. " ?! " szerint:

    Kedves Vica!

    Javaslom, hogy vizsgáltasd meg a szemedet és a füledet!

    Jelenleg éppen azért bömböl a és szitkozódik az ellenzék, hogy a 2/3-os parlamenti többség, a semmittevő kompromisszum-keresés helyett, a saját átháríthatatlan felelőssége mellett, rohamtempóban alkotja meg a szükséges törvényeket és törvénymódosításokat.

    Az az előnye a 2/3-os többségnek, hogy nem állhat elő az a helyzet amiről Gyurcsány sopánkodott, továbbá az, hogy nem hárítható át a megalkotott törvényekért való felelősség a kompromisszum kialakításában résztvevő koalíciós partnerre, vagy partnerekre.

  12. Manitu szerint:

    Grün: rövög idő alatt erkölcsileg és anyagilag is tönkre tudta tenni az országot. Hazudott reggeltől estig, az emberei a parancsaira üneplőkre lövöldöztek, járókelőket vertek össze, loptak és lopattak, csaltak és sikkasztottak.

    Nem csoda, hogy értelmes emberek tartanak az ilyen hitvány gazemberektől.

  13. Manitu szerint:

    rövög = rövid

    Bocs.

  14. Vica szerint:

    Kedves ” ?! “!

    Nem tudom, mennyire vagyok naív lélek. Azt viszont tudom, hogy a köpködés köpködést, a durvaság durvaságot, az erőszak pedig erőszakot szűl. Őszintén remélem, hogy a választó polgárok nagy része békét szeretne. Lehet, hogy most jobb híjjján szavaztak sokan a FIDESZ-re, de azt szinte biztosnak tartom, hogy azért tették, mert abban reménykednek, hogy az Ő életük jobbá változik. Úgy gondolom, hogy a rosszindulatú egymásra mutogatás és gyűlölködés csak az ostobákat lelkesíti, s – szerintem – nem ezzel kellene elterelni a figyelmet a nyomorról.

    Szerintem más út is létezik, sőt, csakis más út létezik… Ésszel, szívvel és kitartással azon dolgozni, hogy az ország fölemelkedjen. Ha erre fordítódna minden energia, annál jobbat el sem tudnék képzelni. Ez szerinted megvalósíthatatlan? Tényleg ennyire naív vagyok???

  15. cseppetsem szerint:

    ?!: Pontatlanok az értesüléseid. Göndör Istvánt az MSZP nem ÁSZ-elnöknek, hanem az egyik alelnöknek jelölte, miközben a másik alelnököt a Fidesz adta volna Latorcai János személyében.

  16. cseppetsem szerint:

    ?!: Nem értetted meg Gyurcsány beszédét! Ő nem a többi párttal kötött kompromisszumokra gondolt – ilyeneket nem kellett kötni – hanem a különféle érdekcsoportokkal, lobbicsoportokkal kötöttekre (pl. egészségügyi reform vs. orvoslobbi, gyógyszerfinanszírozás vs. gyógyszeripari lobbi), és többek között az MSZP-n belüliekre.

  17. " ?! " szerint:

    Kedves Vica!

    Tényleg ennyire naiv vagy.

  18. grün szerint:

    “?!”!
    Írjál minél többet! Olyan lenne nélküled a fórum mint a só leves nélkül, kellesz nekünk mint virágoskertnek a trágya!
    Meg aztán, tudjuk legalább mettől nem szabad lejjebb ereszkedni! Kell egy minyimom, egy “O”!

  19. " ?! " szerint:

    Kedves “grün”!
    Remélem az alábbi írás elnyeri a tetszésedet.

    Részletek Gyucsány Balatonőszödi beszédéből:

    “Ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondai, hogy tele vagyunk kétségekkel.
    Egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyik a hatodik lépés.
    Még a harmadikat sem tudom.

    Tudom az első kettőt.
    Egyszerre kell megpróbálni előrevinni az ügyeket.
    Fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak. Megtanulni nem fölszisszenni minden pillanatban.”

    “Soha egyetlen törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak
    azok a kompromisszumok születnek meg, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, ami eddig volt.
    Mert minden más sérti valakinek az érdekét.”

    “Én nem fogok naponta fölállni. Amíg megyünk előre addig igen, és egyszer meg nagyon csöndben elmegyek.”

    “Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli újra magát közpénzen. Ez az igazi botrány.”

  20. Tóth Mária szerint:

    Vica, Gerő András történész/Habsburg Intézet/ minden egyes alkalommal bukottnak nevezte Orbán! Igen érdekes hozzáállása van a dolgokhoz, föleg,
    ha tudjuk, hogy Smidt Mária jó barátja, aki az elsö Orbán kormányban Orbán tanácsadója volt!

  21. Vica szerint:

    Kedves Tóth Mária!
    Mások is ezt tették, vagy ez csupán egy történész egyéni véleménye volt?
    Az pedig, hogy maszekban ki kinek a jó barátja szerintem egy másik lapra tartozik, ugyanis lehet barátságot fönntartani valakivel akkor is, ha nem egyeznek a politikai nézetein. Egyszerűen a barátság kedvéért nem kell egymással politizálni, vagy ha mégis, hát nem vérre menően és elvakultan. Aztán olyan sok egyéb téma van még pl. üzlet, család, gyerekek, időjárás, sport, játék, együtt töltött gyerekkor, stb., amivel szórakozathatják egymást.
    Talán nem kell azért elítélni valakit, mert az idők változása után is megtartja a barátait.

  22. Tóth Mária szerint:

    Kedves Vica, sajnos,Te nagyon naiv vagy(és ezt nem megbántásból mondom!) Olvass több politikai publikációt, és azonnal rá fogsz jönni, hol hibádzik a dolog. Nagy kár, hogy ezen a forumon nem lehet oldalakon át megmagyarázni, ki a barát, ki az ellenség, ha politikai vitákról van szó!

    csak röviden: én azt gondolom, hogy az emberek a hasonló gondolkodásúakkal érzik magukat a legjobban, ami persze nem azt jelenti, hogy a másik nézetét nem lehet megérteni/elfogadni?, de ez csak az én privát véleményem. Ha az én nézeteimet valló barátom egy másik ember nézetét is elfogadja, akkor valamelyik nem stimmel. Az emberek többségének kiforrott álláspontja van, és nem a barátságért változtatja azt. Talán, ez a magyarázat is elfogadható.

  23. grün szerint:

    ‘?!”!
    Van valami beteges vonzalom Benned a Miniszterelnök úr iránt?
    A józan emberek olvasták az egész beszédet (nem csak a fideszes szemezgetést) megértették, egyébként sokkal nagyobb lett volna belőle a baj!

  24. Vica szerint:

    Kedves Tóth Mária!

    Talán azért látom másként ezeket a dolgokat, mert nem vagyok és nem is voltam soha egyetlen párt tagja sem. Sajnos nem vagyok már 20 éves, így a barátaim nagy részét még az “átkos”-ból ismerem. Mivel szeretem Őket, úgy gondolom, a politikai nézeteik magánügyük, ha megosztják velem a véleményüket, elmondom én is a magamét, de még soha, egyikükkel sem vesztem össze ilyesmin. Attól, hogy jó viszonyt tartok fenn jobbikos, FIDESZ-es, MSZP-s, és párthovatartozás nélküli emberekkel, nem kötelező mindenkivel mindíg egyetértenem. Egyébként pedig minden párt a választókra gyúr, mindegyiknek vannak hangzatos, igazságtartalommal rendelkező, jó ötletei, és olyanok is, amelyek számomra nem fogadhatóak el. Aki van annyira intelligens, hogy nem csap agyon az első szóra, ha nem értek egyet vele valamiben, akkor érdemes vele a politikáról is beszélgetni, ha nem ilyen, akkor kerülöm a témát. Igyekszükk tiszteletben tartani egymást a további jó kapcsolat megtartásáért.

    Üzletember(üzletasszony) vagyok, még ha most haldoklik (vagy már elhúnyt, de még nem vagyok hajlandó tudomást venni róla…) is a vállalkozásom, így hát nem engedhetem meg magamnak, hogy ügyfeleimet politikával traktáljam, s ha nekem politizál egy ügyfél, hát nem kergetem el azzal, hogy ellenkezek vele.

  25. " ?! " szerint:

    Dr. Lampert Mónika mszp-s miniszter egy mszp-s zártkörű rendezvényen mondta 2006. október 8-án (a legtöbb helyen a Fidesz által megnyert önkormányzati választások után):

    “Higgyétek el, tudjuk a dolgunkat.
    Én olyan javaslatot fogok a kormány elé terjeszteni, ami a kormánypárti politikusoknak, a szocialista politikusoknak erős lehetőségeket és mandátumot ad a regionális területfejlesztési tanácsokban.
    Értitek ugye?”

  26. Ditte szerint:

    Kedves Vica!
    Bukott kormányfőnek jelen esetben egy újságíró titulálta Gyurcsányt, nem Orbán, nem Németh Szilárd, tehát politikailag semmivel sem fajsúlyosabb ember, mint Gerő.
    Más. Talán érdekes elgondolkodni azon, hogy a demokrácia mostani “őrei ” (Mszp vezetés) 1986-ban nagyrészt az állampárt, és ifjúsági szervezetének prominens tagjai voltak, valamint fontos újságok munkatársai, stb.
    1986 április 26-án bekövetkezett a csernobili katasztrófa. Én akkoriban olyan helyen dolgoztam, hogy minden külföldről jövő hírt ismertem. Ők az első perctől fogva tudtak mindent a katasztrófáról, mégis napokig nem mondtak semmit az ő népüknek, utána napokig tagadtak, majd szépítettek a részleteken. Ez volt az ő Népköztársaságuk. Ahol az ember a legfőbb érték.

  27. BaráTOM szerint:

    Gyurcsány lemondott. Orbán Viktor bukott 2002-ben, 2006-ban, elbukta az erdélyi választásokat (bár ebben nagy segítségére volt Kövér), és bebukta a szlovákiai választásokat (addig okoskodott)
    Úgyhogy Kedves ” ?! ” Vica azért nem méltatlankodott, mert Orbán Viktor egy többszörösen bukott miniszterelnök. (kétszer itthon, kétszer “kiküldetésben) Most sem azért nyert a Fidesz, mert OV annyira legény lett volna a talpán, hanem azért, mert a Fidesz gépezet nagyon komolyan gyűrte a degradáló hadjáratot. A Fidesz győzelme sokkal inkább köszönhető az MSZP-re haragudásnak, mint a Fidesz programjának.

    “Pl.: Gyurcsány, Lendvai, stb. és a csepeli őskövületek), akik 1989-ig egy hivatalosan is egypártrendszer és diktatúra vezető tisztségviselői és haszonélvezői voltak”. Ez vicces! A Fidesz java ott volt az MSZMP-ben, meg a KISZ-ben, és élvezett! 😀

    “2006-ban a többpártrendszer idején rohamrendőröket küldtek a békésen ünneplő emberekre”
    A baj csak az volt, hogy a békés tüntetők a felgyújtott autók lángjain melegedtek, majd beballagtak a tv-be betolni egy túró rudit a büféből. Magam sem értem, hogy miért kellett akkora plávert csinálni pár szál deszka miatta a Ferenciek terénél! Olyan békésen volt eltorlaszolva, felborogatva, szétütve a belváros!
    Viktor ebben sem eredeti, mert Császár Attila nevezte először forradalmároknak a békésen randalírozókat. (Viktor fülkeforradalmárokra szelídítette ezt a butaságot, de így sem hiteles)

  28. Vica szerint:

    Kedves Ditte!

    Emlékszem a csernobili hallgatásra… Aznap, amikor a robbanás történt, kezdtünk alapot ásni, és minden nap meló után ott álltunk mit sem sejtve a domb tetején, s eszünkbe sem jutott, hogy “gond van”. Aztán elkezdték rebesgetni a meló helyen, hogy hallottak a katasztrófáról (talán a Szabad Európán keresztül), de még mindíg, mindenki tagadott. Aztán egyszer csak, jó sok nappal később bemondta a mi rádiónk is. Bizonyára nem tartozott ránk.

    Tegnap hallgattam Popper Pétert az interneten (Rendkívül okos embernek tartottam, akire érdemes oda figyelni. Ezen a fórumon sajnos említést sem érdemelt a halála.), ahol elmesélte, hogy amikor katona volt, úgy készítették föl egy atomtámadásra, hogy ilyen esetben vizes fehér lepedőt terítsen magára (az ugyanis megvédi az atombomba sugárzó hatásától), s induljon el Vácra a parancsnokságára.

    Hát látod, ennyire nézték hülyének a népet annak idején. Sajnos az a gyanúm, hogy ez a helyzet nem sokat változott azóta sem…

  29. Vica szerint:

    Tovább gondolva az előző gondolatmenetet:

    Tudom, hogy épültek bunkerek atomtámadás esetére. Tudod, a kivételezetteknek, akikhez időben eljut az infó, s akiknek lehetőségük volt/van igénybe venni a menedéket. Kit érdekelnek a többiek? A söpredék? A lényeg, hogy Ők megússzák, bármi történjen a világban (amiért lehet, hogy Ők a felelősek), egyébként meg pusztuljon a férgese…

  30. " ?! " szerint:

    BaráTOM írta 2010. június 25., péntek 00:15-kor

    “A baj csak az volt, hogy a békés tüntetők a felgyújtott autók lángjain melegedtek, majd beballagtak a tv-be betolni egy túró rudit a büféből.”

    BaráTOM!

    Ne felejtsd el, hogy a Tv-székház előtti események az őszödi böszme (Gyurcsány) beszédének a nyilvánosságra kerülése után jogosan felháborodott és provokátorok által felheccelt szélsőséges beállítottságú emberek megnyilvánulásai voltak.
    (A tv közvetítés során magam is felismertem olyan nyilvánvalóan provokátornak odaküldött személyeket, akiket korábban a készenléti rendőrség néhány általam látott tömegoszlatási gyakorlatán a randalírozó csőcseléket alakító csoport között láthattam.)

    Egyébként ezek az események pontosan olyanok voltak, mint amilyeneket az európai baloldali testvérpártjaitok igen gyakran szoktak rendezni a nyugat-európai nagyvárosokban, ha valamilyen botrányra derül fény a kormányuk körül.

    A hozzád hasonló mszp-sek ismeretében, biztos vagyok abban, hogy ha Orbán Viktornak a fideszes frakció előtt zárt ülésen előadott hasonló beszéde jutna nyilvánosságra, akkor Ti azonnal jogosnak minősítenétek a felháborodást és az erőszakos fellépést.
    Még talán az Auróra cirkálót is idehoznátok, hogy azzal csináljatok forradalmat a fideszes diktatúra ellen.

  31. Kovács Ernő szerint:

    Szabadságot Budaházy Györgynek. 25.06.2010. A mai demonstráció képei itt: http://www.kommentalok.eoldal.hu/fotoal … gyorgynek_
    Videói itt: http://www.kommentalok.eoldal.hu/cikkek … _06_2010_-

Itt lehet hozzászólni !