A fővárosi tűzoltóságnál is hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség

MTI, Origo

Három szerződéssel kapcsolatban hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokságon. Az MTI információi szerint a szóvivővel és az egészségügyi szolgálattal kötött szerződés, valamint a csepeli tűzőrség vizesblokkjának felújítása miatt tett feljelentést egy magánszemély.

Hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelet el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) három, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság (FTP) által kötött szerződéssel kapcsolatban – erősítette meg az MTI információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán.

A rendőrségen egy magánszemély tett feljelentést április 29-én amiatt, hogy a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság három olyan megbízási szerződést kötött, amelynél felvethető a hűtlen kezelés gyanúja. A feljelentés alapján a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást, és az ügyben megkezdődött az adat- és információgyűjtés.

Dobson Tibor, az FTP parancsnokhelyettese az MTI érdeklődésére azt mondta: minden olyan adatot, dokumentumot, amely elősegíti a nyomozást, átadtak, illetve átadnak a nyomozóknak. Megjegyezte, folyik egy belső revizori vizsgálat is, amelynek eredményét augusztusra várják, de mivel rendőrségi nyomozás folyik az ügyben, bővebb felvilágosítást nem adhat arról.

Az MTI információja szerint a csepeli tűzőrség vizesblokkjának két évvel ezelőtti felújítása, az egészségügyi szolgálattal történt megbízási szerződés, valamint az FTP szóvivőjének, Molnár Péter foglalkoztatási szerződével kapcsolatban tettek feljelentést, és ezek miatt indult nyomozás.

origo.hu

7 hozzászólás “A fővárosi tűzoltóságnál is hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség” bejegyzésre

  1. Miska72 szerint:

    Mindenütt a gazebberség és a mutyi!

  2. abcd szerint:

    Minden szép és jó lesz !!!

    “Három parlamenti ciklus alatt összesen 15 millió forintot vett fel adómentesen lakhatása támogatására Domokos László fideszes képviselő, akit a kormány az Állami Számvevőszék elnökének jelölt. Domokosnak Budapesten és szarvasi választókerülete közelében is van lakása, a pénzt nem is lakásbérlésre költötte. Elvileg a hasonló visszásságok felderítése lesz majd a feladata.”

  3. Földhözragadva szerint:

    abcd, ez a kisebbik baj, a nagyobbik ez: “nem rendelkezik a poszt betöltéséhez szükséges szakmai tudással és a nyelvismerettel”…:(

  4. Földhözragadva szerint:

    uszodaigazgató, vidámpark igazgató, mezgaz kutatóint igazgató…:)

  5. " ?! " szerint:

    Földhözragadva! Ezt csócsáld meg!

    Podolák György életrajza:

    1960-ban esztergályos képesítést kapott.
    1997-ben technikusi oklevelet szerzett.
    1973-tól a Politikai Főiskola hallgatója volt, 1977-ben diplomázott.
    1979-től a Ruhaipari Gép- és Kerékpárgyártó Vállalatnál dolgozott különböző beosztásokban. (Nagyobb részben függetlenített vállalati pártitkárként, de ezt elfelejti megemlíteni.)
    1987-től 1997-ig a Schwinn-Csepel Kerékpárgyár vezérigazgatója, 1998-tól 2000-ig a vállalat elnökhelyettese.
    1994-től a Csepeli Gyáriparosok Szövetségének elnöke. (Vállalati párttitkár múlttal gyáriparos, sőt a rabló privatizátorokból alakult csepeli gyáriparosok szövetségének az elnöke!!!)
    2000-től a Csepel Sportjáért Alapítvány elnöke.
    1966-tól MSZMP tag. 2002-től MSZP tag.
    Az 1998-tól országgyűlési képviselő.
    2002. május közepétől az országgyűlés gazdasági állandó bizottságának az alelnöke.
    2004. novembertől az országgyűlés energetikai albizottságának elnöke.
    2006. május-tól az országgyűlés gazdasági és informatikai bizottság tagja, MSZP frakció Gazdasági és Informatikai Munkacsoport vezetője.

    Podolák esetében miért nem vetetted fel, hogy “nem rendelkezik a posztok betöltéséhez szükséges szakmai tudással és a nyelvismerettel”?

    Vagy úgy gondolod, hogy a politikai főiskolán és vállalati párttitkárként szerzett szakmai tudás elegendő volt a felsorolt posztok betöltéséhez, és erkölcsileg összeegyeztethető a főállású kommunista pártmunkásmúlt a társadalmi tulajdon privatizáció útján történő megszerzése eredményeként történő gyáriparossá válással?

    Ha Podoláknak és a hozzá hasonlóknak a szakmai tudását eddig nem kifogásoltad, akkor ne csámcsogj Domokos László szakmai tudásán és múltján sem!

  6. Vica szerint:

    Szép karrier. Gratulálok Podolák úrnak, hogy ilyen sokra vitte. Végtére ott volt a Marxista-Leninista Esti Egyetem, a szakosítók és a Politikai Főiskola. Ezeket úgy gondolom, még vasöntőként is bárki elvégezhette, csupán “jó természet” kellett hozzá, no meg hogy a párt a kebelére ölelje.

    Akkortájt ez volt a fölemelkedés útja… Úgy tűnik, a 21. században is lehet még érvényesülni vele…

  7. Földhözragadva szerint:

    Hm, ha valakinek az első felesége buta, akkor a másodiknak is butának kell lenni? Nem vmi jó hír…:(

Itt lehet hozzászólni !