Heinze volt az argentinok megmentője

Az angolok nem ismerik a mondást: “Végy egy jó kapust!”

Topfoci, Nemzeti Sport, Csepel.info

A kép tanúsága szerint Maradona öröme felhőtlen volt a siker után, de azért nem volt mindennel elégedett (Fotó: Action Images)

Bár a spanyol élvonal két legkiválóbb góllövője, Lionel Messi és Gonzalo Higuaín rohamozza az ellenfelek kapuját az argentin válogatottnál, mégis egy hátvéd, Gabriel Heinze volt a hős Nigéria ellen.

Ráadásul ott volt még Carlos Tévez is, aki társaival egyetemben rengeteg helyzetet elpuskázott. Messi azért megtette amit lehetett, a kezdésnél kétszer is megforgatta ellenfeleit, beadásai is jók voltak, de az utolsó lövés vagy fejes, az nem akart sikerülni! Gabriel Heinze viszont a szinte tőle megszokott precizitással érkezett, emelkedett a levegőbe egy szögletet követően és a hetedik percben máris az argentinoknál volt az előny!

A gól után visszavettek az kék-fehérek és jöhettek a nigériaiak előre. Az afrikai csatárok azonban nem voltak ma nagy formában! Lars Lagerbäck például Obasit és Obinnát is lehozta a második félidőben, de bárki is jött be, mintha mindannyian meg lettek volna átkozva, a legnagyobb helyzeteket is elpuskázták. De nem csak ők, hanem Messiék is, az aranylabdás zseni a 65. percben egyedül áll Enyeamával szemben, de kimaradt a helyzete. Higuaíné is, a Real támadó lövését az afrikaiak kapusa hárította, a másik oldalon válaszként Odemwingie rúgott a labda mellé nagy helyzetben, majd az előre húzódő Taiwo bombája mellé szállt, lehet, hogy ezzel véget is ért a VB-je, a mozdulatnál ugyanis meghúzódott és le kellett cserélni. A helyére beállt Uche Kalu is kihagyott egy nagy lehetőséget, így maradt az 1-0 Argentínának.

Eredmény, B csoport,
Argentína – Nigéria 1-0 (1-0)
Johannesburg, Ellis Park
v.: Stark (német).
Argentína: Romero – J. Gutiérrez, Demichelis, Samuel, Heinze – Verón (Maxi Rodríguez, 76.), Mascherano, Di María (Burdisso, 85.) – Messi – Tévez, Higuaín (D. Milito, 79.)
Nigéria: Enyeama – Odiah, Yobo, Shittu, Taiwo (Uche, 75.) – Kaita, Etuhu, Haruna – Obasi (Odemwingie, 60.), Yakubu, Obinna (Martins, 53.)
gól: Heinze (7.)

topfoci.hu

Green zöldfülű hibája után ikszelt Anglia

Az angol labdarúgó-válogatott Robert Green kapus nagy hibája után csak 1–1-es döntetlent játszott az Egyesült Államok elleni bemutatkozó mérkőzésén a dél-afrikai világbajnokságon. Az angolok már a 4. percben vezetést szereztek Steven Gerrard találata után, ám az Angliában légióskodó Clint Dempsey távoli lövését a „háromoroszlánosok” kapuvédője nem tudta hárítani, a folytatásban pedig maradt az 1–1.

Robert Green hatalmas hibája után egyenlített az Egyesült Államok (fotó: Action Images)

A Nemzeti Sport beszámolóját itt olvashatják el.

Kiábrándító teljesítményt nyújtott  a görög válogatott

Dél-Korea Li Dzsung Szu és Pak Dzsi Szung találatával 2–0-ra legyőzte Görögországot a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság B-csoportjának nyitó mérkőzésén. Otto Rehhagel együttese csak a második félidő második felében volt aktív támadásban, így az ázsiaiak darálós játékkal fontos három ponthoz jutottak.

A Nemzeti Sport beszámolóját itt olvashatják el.

8 hozzászólás “Heinze volt az argentinok megmentője” bejegyzésre

  1. Csepel-sziget szerint:

    A Csepel.info nem ismeri a mondást, hogy csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit. A legjobbak is szoktak mellényúlni. Inkább most, mint a döntőn. Hajrá Anglia!

  2. Kovács Ernő szerint:

    http://www.youtube.com/watch?v=kut1F8bY2OM Jó focit ne várjatok, mert üzlet az egész. Ma lesz egy rangadó 17.00h-kor Béke téren a Sárisáp ellen. Utolsó hazai bajnoki, utána lesz egy kis gulyásleves is, és lehet nézni a VB-ét.

  3. Gordon szerint:

    Milyen döntőn? 🙂

  4. Csepel-sziget szerint:

    A VB-döntőn, ahová Capelloval jó esélyük van bejutni. Ez a meccs egy erős amerikai csapattal szemben abszolút zsebben volt, a kapushiba nem volt belekalkulálva, ez még nem a világvége.

  5. Földhözragadva szerint:

    Infon minek a vb? Ja, most az új seprű szereti a focit? Inkább nyomjatok vmi történelmi cikket, régi fotókkal, csepelről. A focit majd olvassuk a sportportálokon, ahonnan ezeket is ollózzátok. Sorry, kemény voltam…:)

  6. Gordon szerint:

    Kemény!? Hö-hö… ugyan már Földhözragadva… 🙂

Itt lehet hozzászólni !