Bűnöző bűnmegelőző

Csepel.hu

A XXI. kerületi Rendőrkapitányság a Csepeli Önkormányzatot arról tájékoztatta, hogy a Vénusz utca egyik lakásában úgynevezett trükkös lopás történt. A lakossági bejelentés szerint egy 83 éves férfitől ismeretlen személyazonosságú nő 920 ezer forintot és 75 euro készpénzt lopott el.

Az egyelőre ismeretlen tolvaj az önkormányzat munkatársának adta ki magát. Azt mondta,hogy bűnmegelőzés céljából keresi fel az idős embereket, akiket arról tájékoztat, miként előzhetik meg, hogy bűncselekmény áldozataivá váljanak. A bűncselekményt elkövető nő megkérdezte az idős férfit, tart-e a lakásban készpénzt, mert ha igen, azok sorszámát fel szeretné írni. A nyugdíjas a hölgynek megmutatott egy 20 ezer forintos bankjegyet. Az elkövető így látta meg, hogy az idős személy hol tartja megtakarított készpénzét. A nő – figyelemelterelés céljából ‑kért egy pohár vizet, és amíg a nyugdíjas a konyhában volt, az a szekrényből kivette a készpénzt.

A sértett az elkövetőről az alábbi személyleírást adta: a tolvaj 25-26 év körüli, mintegy 170 centiméter magas, fehér bőrszínű nő.A bűncselekmény elkövetéskor fehér színű, kivágott blúzt, ezüst színű, térdig érő nadrágot viselt. Modora: kedves, megnyerő.

A Csepeli Rendőrkapitányság munkatársai a fenti bűncselekmény miatt is felhívják a lakosság figyelmét, hogy az elkövetők gyakori célpontjai az idős jó szándékú emberek. A sértetté válás megelőzése, valamint a nyomozás elősegítése érdekében figyelmeztessék ismerőseiket:

– ha az otthonukba idegen csönget be azzal, hogy valamelyik szolgáltató, vagy közintézmény (Önkormányzat, ELMŰ, CSEVAK, TIGÁZ, FŐVÁROSI GÁZMŰVEK, CSATORNÁZÁSI MŰVEK, stb.) dolgozója, minden esetben ellenőrizzék le, győződjenek meg annak valódiságáról.

– Minden esetben kérjenek igazolványt, ha szükségesnek tartják, akkor telefonon hívják fel a szolgáltatót, intézményt és ellenőrizzék le, hogy tényleg az ő munkatársuk-e.

– Gyakori az olyan eset is, mint amiről az előzőekben számoltunk be, vagyis amikor a tolvajok pénzváltás ürügyén próbálnak meg a házakba, lakásokba bejutni. A bűncselekmény elkövetőinél lévő nagyobb címletű bankjegyeket a sértett részére átadják, megmutatják és megkérik, hogy azt, kisebbre váltsa fel. Eközben megfigyelik, hogy a sértett személy hol tartja kézpénzét, majd figyelmét elterelve azt ellopják.

A Rendőrség kéri olvasóinkat, hogy az idegen, gyanús személyeket otthonukba ne engedjék be. Ha bűncselekmény gyanúja merül fel, akkor haladéktalanul értesítsék a XXI. kerületi Rendőrkapitányságot vagy a központi ügyeletet a 107 vagy a 112-es segélyhívón.

Forrás: Csepel.hu

14 hozzászólás “Bűnöző bűnmegelőző” bejegyzésre

  1. zed szerint:

    Te jó ég! Ki az az őrült, aki ennyi pénzt tart otthon cipősdobozban, ahol egy petákot nem kamatozik?

  2. Manitu szerint:

    “- ha az otthonukba idegen csönget be azzal, hogy valamelyik szolgáltató, vagy közintézmény (Önkormányzat, ELMŰ, CSEVAK, TIGÁZ, FŐVÁROSI GÁZMŰVEK, CSATORNÁZÁSI MŰVEK, stb.) dolgozója, minden esetben ellenőrizzék le, győződjenek meg annak valódiságáról.”

    Te jó ég!

    Ha valaki a Csevak nevében becsöngetne hozzám, a küszöbre lépni se engedném!

    Hát nem ment el az én eszem, még a pénztárcámat is megmutatni Szenteczky elvtársainak???!!!

  3. Ditte szerint:

    Az idős emberek sok pénzt tartanak otthon (viszonylag). Nem, majd interneten bankol a 83 éves ember, vagy feji az automatát. Esetleg kötvényt vesz?
    Látás, hallás gyenge, az agy sem úgy pörög, mint régen. Ők a legkönnyebb préda. Nem egy hasonló sztorit hallottam.

  4. Jeniszej* szerint:

    Ezt hivják kamu hirnek. 🙂

  5. Jeniszej* szerint:

    Far – hátra nem kell ilyen sok pénz a tesóban.

  6. Miska72 szerint:

    Szegény bácsi. Ha alkapják az elkövetőt, remélem sokáig fog gondolkodni a hűvösön. A multkor a rádióban az volt a hír, hogy 4 millió ft körüli összeggel ment el egy idős bácsi vásárolni a tescóba, és a kerékpár hátsó gyermekülésére tette le a papírzacskót amiben a pénz volt. Míg elpakolt, felakasztotta a szatyrot a kormányta, ismertlemn személy elemelte a papírzacskót. gondolom kifigyelték a tecsóban míg a zacskóban kotorászott. De miért ment a tescóba 4 milió Ft-al?

  7. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Kedves Zed ! Te ennyire naiv vagy vagy csak tetteted a hülyét ? Vajon kik azok az “őrült”-ek, akik otthon tartják a kis pénzüket, azok a szegény idős emberek akiknek nehezére esik kimenni a lakásból, utazni a bankhoz, ott órákig sorbaállni, vagy ülni, stb., akik rosszul látnak, akiknek már nem úgy fog az agya, hogy hova is kellene a kis megtakarított pénzét rakni, hogy esetleg egy kicsit kamatozzon, nem tudja a bankautomatát kezelni (mert nem ismeri !) de sorolhatnám tovább, hogy vajon miért NEM a bankba teszi az idős ember a pénzét, hanem otthon őrzi szegény kamatnélkül, van sajnos aki a vesztére !

  8. csepeli szerint:

    Inkább arról regéljetek, hogy az eszelős Kósa és Varga hogyan döntötte be a forintot és hogyan vitte zuhanórepülésbe a tőzsdét azzal, hogy faszságokat nyilatkoztak. A devizahitelesek biztosan nagyon örülnek most!

  9. Nyugger szerint:

    T csepeli!
    Tényleg rohadtul örülök mint devizahiteles! Én nem azt várom el a mindenkori kormány helyett hogy segítsenek visszafizetnem a hitelem, hanem azt, hogy ha nem ért hozzá ne szóljon bele, ne rontsa tovább a helyzetet a hülye dumájával. Maradjunk a “hajrá Mo, hajrá magyarok!!” lelkesítésnél hisz azt nem árazzák be a piacok.

  10. Nyugi szerint:

    Anikón kívül van itt valaki, aki némi részvétet is érez a meglopott idős ember(ek) iránt? Bizony én is nagyon sajnálom a tényleg jó szándékú, csepeli nyugdíjast. Nyilván egy élet munkájának jó részét lopta el tőle a tolvaj. Hogyan és miért lehet vagy kell ebből is politikát csinálni?

  11. bimbi szerint:

    Gyanús,lehet hogy gulyás volt az?

  12. Nyugi szerint:

    Bamba vagy bimbi? Más kárával szórakozol?

  13. ződ szerint:

    Tegnap becsengetett egy jólöltözött, azt kérdezte. akarok-e 8%-kal kevesebbet fizetni a gázért? Rögtön tudtam, csak MSZP-s provokátor lehet, mert a kormány 20% emelést ígér! Elhajtottam!

  14. zed szerint:

    Már több mint 250 önkormányzat vásárolja az EMFESZ-től a földgázt, köztük több budapesti is. Vajon megéri?
    http://www.emfesz.hu/files/tiny_mce/onkorm_ujsag_web.pdf

Itt lehet hozzászólni !