Csepelen rendeznénk az olimpiát?

Fn.hu, Csepel.info

Ha ledózerolják és beépítik a Csepel SC-t, itt maximum lépcsőfutásban lehet versenyezni

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön tárgyalja a 2020-as olimpia “master plan”-jét, ami a tervezés alapját képezi a több mint 3800 milliárd forintba kerülő 2020-as budapesti olimpiának – írja a Napi Gazdaság és a Népszabadság a csütörtöki számában.

Népszabadság az előterjesztésre hivatkozva azt írja, hogy a közeledési infrastruktúra fejlesztésére 2400 milliárd forintra lesz szükség. Az olimpiai sportlétesítmények, a média- és olimpiai falu felépítése 600 milliárd forintba kerülne. A tanulmány szerint az olimpiai központ helyszíne Észak-Csepelen lenne.

A teljes költségvetésből mintegy 380 milliárd forintot magánbefektetők finanszírozhatnának, de a többit, a költségvetés 90 százalékát adóforintokból kellene biztosítani. A Napi Gazdaság megjegyzi, hogy 2013 után Magyarország – különösen a központi régió fejlettségi szintje miatt – nem számíthat európai uniós forrásokra.

“A tanulmány megpróbálkozik egy költség-haszon elemzéssel is, ám minimális gazdasági hasznot tudtak csak kimutatni…” – olvasható a Napi Gazdaságban. A 3800 milliárd forintos beruházás hosszabb távon plusz 0,1 százalékos GDP-növekedéssel járna a 2015-2019 közötti időszakban.

fn.hu

16 hozzászólás “Csepelen rendeznénk az olimpiát?” bejegyzésre

  1. zed szerint:

    “Én magam Csepel országgyűlési képviselője vagyok, tehát azt is nézem, mit jelent az olimpia Csepelnek. Nos, tavaly októberben az Építészet Hónapja 2009 keretében mutatták be Észak-Csepel fejlesztési terveit, amelyek egyik alappillére Budapest 2020-as olimpiai pályázata. Amennyiben lesz Budapesten olimpia, annak valószínűleg Csepel lesz az egyik legnagyobb nyertese.”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=288269

  2. Földhözragadva szerint:

    Admin, egy bedöglött buszról is kellett volna egy kép a cikkhez…:)

  3. " ?! " szerint:

    Admin!
    Ha tudjátok, hogy kik az előterjesztők, akkor szíveskedjetek a fenti hírt kiegészíteni!

  4. Vica szerint:

    Kedves Admin!
    A közeledési infrastruktúrán biztosan közlekedésit értettél, de mivel közlekedni itt nem mindíg egyszerű, így hát most épp közeledünk a közlekedéshez 🙂 .

  5. zed szerint:

    Konvergencia program 🙂
    Euró előbb lesz, mint hazánkban olimpia.

  6. ződ szerint:

    Addigra felhozzuk magunkat ágrólszakadásban és leverünk mindenkit ajzószerek nélkül is! Eredményhirdetéskor három magyar versenyző a dobogónak mind a három fokán, a közönség könnyezve zengi tele torokból valamennyi himnuszunkat. De jó lesz magyarnak lenni!

  7. Csepelino1 szerint:

    MERJÜNK NAGYOT ÁLMODNI!

    Gyerünk, csináljuk meg! Gyerünk!

    EKKORA BÖSZMESÉGET!

    A Hagyó szállítja a mobiltelefonokat (a dobozokat biztosan). :-)))))

  8. lolka szerint:

    Őnként dugjuk a fejünket a hurokba???Előbb gatyába kéne rázni az országot, és aztán kezdődhet a lenyúlás újból….
    “- “A tanulmány megpróbálkozik egy költség-haszon elemzéssel is, ám minimális gazdasági hasznot tudtak csak kimutatni…”-“

  9. bögöly szerint:

    2020. augusztus ….-án este 23.00.
    I. Orbán, minden magyarok királya a mikrofonhoz lép:

    – A 201

  10. bögöly szerint:

    Na mégegyszer!

    2020. augusztus ….-én este 23.00. Csepel, Béke tér Olimpiai Stadion, 103 ezer néző.

    I. Orbán, minden magyarok, felkent és apostoli királya, fején I. Szent István koronájával, a mikrofonhoz lép:

    – A 2010. évi Csepeli Olimpiai Játékokat megnyitottnak nyilvánítom! – mondá.

    Schmitt Pál, a NOB és a MOB elnöke, Magyarország és az Elcsatolt Területek miniszterelnöke, a Magyar Országgyűlés Örökös Elnöke, így szóla:

    – Köszönöm, Fenséges Uram! Kezdődjenek a játékok!

    I. Szilárd, az Autonóm Csepel Köztársaság kormányzója, könnyes szemmel tekint az uralkodókra, majd ötezer fehér galambot röptet az ég felé, akik teleszarják az a Béke tér környékét és az olimpiai stadion nézőit.

    Ezzel az álom véget is ér. De azért mertünk nagyot álmodni.

  11. lolka szerint:

    Mi meg ott tátjuk a szánkat pucér seggel, korgógyomorral, de majd a “nyereségből” jól élünk, mint most a Görögök. . .

  12. Skiman szerint:

    ugyan már, szálljunk már le a földre…
    én egy sportmániás és mindenféle sportot szerető ember vagyok, de, hogy olimpiát rendezzünk… 🙁

  13. Papi szerint:

    Zed! Ződ!
    Elárulnátok végre kié Észak-Csepel? Úgy tudom azt a rész sza… hú… -ért el adta az önkormányzat vagy tévedek? Esetleg itt is van egy kis huncutság és vissza vásárolja az önkormányzat mint a kormány a Malévet?

  14. bögöly szerint:

    Papi! Ha emlékezetem nem csal, azt a területet akkor adták el, vagy biztosítottak opciós vételi jogot a befektetőnek, amikor elkezdődött az olimpia-őrület, és felvetődött, hogy észak-csepeli területek is szóba jöhetnek az olimpiai beruházások során.Így, majd akkor él az opcióval a potenciális vevő, ha valóban érdemes. Akkor viszont kemény pénzért adja át az opciót, vagy veszi meg a területet és hatalmasat kaszál az ott megvalósított olimpiai beruházásokon. Úgy hírlik, hogy az egyik csepeli alpolgármester – O-val kezdődik és -rosz Ferenccel végződik – családjának cégkapcsolatai is szerepelnek az opcióban. Persze ez csak városi legenda. Biztos, hogy egy szó sem igaz belőle. Egy szó nem.

  15. " ?! " szerint:

    #

    MEMENTÓ. (Idézet Gyurcsánytól, az őszödi böszmétől.)

    “Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, mint soha.
    Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit.
    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?
    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen.
    Magyarország le van írva.
    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.
    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.
    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. Nekem sincs. Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    #

  16. Miska72 szerint:

    Milyan olympia? Visszaadják az elvtársak az ellopot pénzt? Olympia? MIBŐL? Ébresztő! NINCS PÉNZ!

Itt lehet hozzászólni !