A Yoko sikerei a semi-contact magyar bajnokságon

Szeged Ma

Május 29-én, szombaton zajlott le a Felnőtt I. osztályú Semi-Contact Magyar Bajnokság döntője Csepelen, a II. Rákóczi F. Általános Iskola tornacsarnokában viszonylag kis létszámmal, 46 fő részvételével, mivel a meghívásos versenyre csak a 2010-es felnőtt semi-contact ranglistában szereplők megszerzett pontszámai alapján az első négy legtöbb pontszámot szerzett versenyző nevezhetett.

A Yoko Kick-box Team Szabadidő és Sportegyesületet Busa Andrea, Haska Szabolcs, Pál Anita és Varga Zsolt képviselte. Mind a négyük legfőbb ellenfelének a Király Team csapata bizonyult.

Busa Andi a tőle megszokott koncentrációval teljesített a páston. Nagy összpontosításra is volt szüksége ahhoz, hogy junior korosztályos létére eredményesen mérettethessen meg a felnőttek világában. A döntőben a világ egyik legjobbjával, a Király Teamből Szendrei Barbarával került össze, akit rendkívül szoros küzdelemben sikerült legyőznie, így elnyerte a felnőtt országos bajnoki címet.

Pál Anita az előző hétvégén, a Szegeden megrendezett kick-box világkupán szerzett sérülése ellenére vállalta a küzdelmet. Végig nagyon óvatosan dolgozott vigyázva sérült térdére, ez azonban csak a második hely megszerzéséhez volt elegendő.

Haska Szabinak a döntőbe jutásért Iványi Gáborral kellett szembe néznie. Sajnos nem sikerült felvennie ellenfele ritmusát, így meg kellett elégednie a 4. hely megszerzésével.

Nagyon szoros meccset vívott Varga Zsolt is. Az egész küzdelem alatt fej-fej mellett haladt ellenfelével, de végül egy ponttal kikapott. A dobogó harmadik helyén fejezte be a 2010-es magyar bajnokságot.

Eredmények:

– 60 kg: 1. hely Busa Andrea

+ 70 kg: 2. hely Pál Anita

– 69 kg: 4. hely Haska Szabolcs

– 94 kg: 3. hely Varga Zsolt

Forrás: Szeged Ma

Itt lehet hozzászólni !