Lopott autó is fennakadt a csepeli razzián

Origo.hu

Közúti ellenőrzés

Egy nap alatt 30 ezer autót ellenőriztek Szigetszentmiklós, Csepel, Ráckeve térségében rendőrök és polgárőr aktivisták. A szabálytalankodókon kívül egy lopott autót is sikerült elcsípniük.

Sikeres volt a szigetszentmiklósi polgárőrség és a rendőrség által szombaton kezdeményezett közúti ellenőrzési akció, amelynek során egy lopott autó is horogra akadt – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az akció befejezése után. Belicza Andrea elmondta, hogy a polgárőrség 40 aktivistája és 34 rendőr vett részt az akcióban, amelynek során Szigetszentmiklós, Csepel, Ráckeve térségében szombaton összesen 30 ezer autót ellenőriztek.

A papírok átvizsgálása nyomán derült fény egy lopott autóra, két további autónál az iratok nem voltak rendben, további három kocsinál pedig a hamis rendszám vagy alvázszám miatt kellett intézkedni. A kontroll során két körözött személy is kézre került, és egy bank által az elmaradt részletfizetések miatt keresett autót is találtak.

Több mint egy tucat ellenőrzött járműnek lejárt a forgalmi engedélye, a KRESZ -t sértő szabálytalanságok miatt pedig összesen 200 ezer forintnyi büntetést szabtak ki. Az akció sikerén felbuzdulva a szigetszentmiklósi polgárőrség, együtt a rendőrséggel hamarosan újabb hasonló ellenőrzést szervez.

Forrás: Origo.hu

5 hozzászólás “Lopott autó is fennakadt a csepeli razzián” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Érdekes, hogy erre van energiája a rendőrségnek. Kényelmesebb ellenőrizni, mint járőrözni (apropó: milyen gyanú alapján állítják meg az autósokat? Jobban örülnék, ha irányítanák a közlekedést, és védenék értékeinket.

  2. galvaniszap szerint:

    egyetértek…

  3. Bubus szerint:

    Alig van rendőr, nem jut járőrre. Ha négyen elmennének éjszaka járőrözni, lehet, hogy be kellene zárni maguk mögött a kapitányságot.

  4. galvániszap szerint:

    Igen, alig van rendőr, ugyan akkor állandó létszámstop van a rendőrségen.
    Azért “van energiája” erre a rendőrségnek, mert ez semilyen előkészítést vagy anyagi befektetést nem kíván.
    Ne csak ebben legyenek eredményesek, ezt egy középiskolás fiucsapat is megcsinálná egyenruhába öltözve. Csaj az ábc-t és a számokat kell ismerni hozzá, meg pár jogszabályt…, arról is szívesen olvasnék hogy a rendőrség kitalált egy módszert , mellyel elkaptak 10 gyorshajtó motorost a Kossuth utcában, vagy elcsítek pár autóst, aki balról előzte végi a Kossuth utcai kocsisort, majd bepofátlankodott ismét abba a sorba , amit végigelőzött.
    stb…

  5. Kovács Ernő szerint:

    A Csepel sportpályán van egy hotel. Oda már hetek óta jár egy 3-4 kisteherautóból álló csapat, akik fákat vágnak, szállítanak és adnak el! A rendőr úrak már megkérdezték őket, hogy honnan van a fa /passzus van róla/és milyen céghez tartoznak? Már nagyon sok csepelinek szemet szúrt ez a társaság, csak a rendőrőknek nem! ?Az éjszakát a hotelben töltik, persze nem ingyen.

Itt lehet hozzászólni !