Szigorúbbak lesznek a csepeli rendőrök, ígérte a kerületi kapitány

Helyi Téma

A rendőrség szigorúbb ellenőrzést ígér (a kép illusztráció)

Komoly közlekedési problémákról számolt be olvasónk, Krompaszky Gábor. A csepeli utakon száguldozó autósok fittyet hánynak a szabályokra, gyakran mások testi épségét kockáztatják. A rendőrség fokozott ellenőrzéseket helyezett kilátásba.

Durva közlekedési szabálytalanságokat tapasztal csepeli olvasónk. – A csepeli Szabadkikötő útról a Szállító útra történő balra kanyarodásnál egyes autósok – akik általában rendszámtábla nélküli, sötétített üvegű, felső kategóriás autókkal járnak – megkerülik a sávelválasztó szigetet. A Csepelről kifelé tartó forgalommal szemben haladva, pár méternyi előnyt szerezve a szabályokat tisztelő autósokkal szemben, bevágódnak a sorba. Sőt a következő 40 méternél lévő lámpa piros jelzésénél is áthaladnak vagy balra kanyarodnak, szintén akadályozva a szembe sávon szabályosan közlekedő autózókat – panaszolja.

Megjegyzi, ettől a kritikus ponttól szoktak helyi rendőrök a Szabadkikötő SE-hez vezető útszakasznál sebességet mérni a Csepelről kimenő szakasznál. Azt mondja, szinte előttük történnek a durva szabálytalanságok, de ő még sohasem látta, hogy ezek közül az autósok közül bárkit intézkedés alá vontak volna. A csepeli deviáns autósok újabb ügyességi próbapályája a Hollandi út, csepeli strand és ifjúsági tábor útszakaszon kiépített négy lassító, sávválasztó sziget.

– Ezek eredeti célja a baleset-megelőzés lenne, sebességkorlátozó és előzni tilos táblákkal, záróvonalakkal. A szabályosan közlekedő autókat itt is a szembe sávban előzik meg, kikerülve a sávelválasztó szigeteket. A strandra sok gyerek jár, az iskolaszünetben táborozó kisiskolások százai fognak naponta itt járni – bosszankodik a férfi. Azon már nem is idegesíti magát, hogy amikor a gyalogosátkelőnél elsőbbséget ad, a mögötte álló autós folyamatos dudálással, kéz- és ujj-jelekkel fejezi ki nemtetszését, amiért ő betartja a KRESZ-t. – Csak tudnám, ilyenkor hol vannak a rendőrök, polgárőrök, közterületesek, kamerák, bárki és bármi, amivel meg lehetne állítani ezt a folyamatot, mielőtt tragédia történik. Nyugodtabb lennék, ha nem csak az idős őstermelő, petrezselymet áruló nénikét ellenőrizné a rendőrség, hanem a rendszám nélküli, sötétített üvegű kocsikkal közlekedő szabálytalankodókat is – mondja sok aggódó kisgyermekes apuka nevében Krompaszky Gábor.

A kerületi rendőrkapitányság munkatársai minden esetben intézkednek, ha a közbiztonságot, a közrendet sértő vagy veszélyeztető tényt, körülményt vagy cselekményt észlelnek, illetve ilyet a tudomásukra hoznak. – Az elmúlt időszakban több alkalommal ellenőrzést végeztünk a megjelölt helyszíneken, az észlelt szabálysértőkkel szemben eljárást kezdeményeztünk. A további jogsértések megelőzése érdekében intézkedtem, hogy mind a térfigyelő szolgálat, mind a közterületi állomány fokozottan vonja ellenőrzés alá az érintett területeket – közölte Nagy András kapitányságvezető. Felhívta a figyelmet, továbbra is várják az állampolgári bejelentéseket.

Julius Athina

helyitema.hu

43 hozzászólás “Szigorúbbak lesznek a csepeli rendőrök, ígérte a kerületi kapitány” bejegyzésre

  1. maminti szerint:

    Hébe-hóba a Széchenyi útra is kinézhetnének, ott is be lehetne szedni párszázezer forint bírságot. Szabálytalan parkolás megszüntetéséhez pedig ajánlom figyelmükbe a Katona József iskolát reggel 8 és délután 4 körül.

  2. Jeniszej szerint:

    Katasztrofális manapság járművel közlekedni Csepelen.
    A forgalomirányító lámpák nagyon rosszul vannak beállítva.
    Egyáltalán nem alkalmazkodnak a csepeli forgalom fő irányainknak- ide értve a napszakoktól függő forgalom irányváltozásokat.
    Manapság már joggal várhat el az ember a szakemberektől, hogy ilyen tudással felruházott közlekedés biztonsági eszközök legyenek utjainkon.
    A biztonsági kamerák információi alapján rugalmasan lehetne állítani a lámpákat mindig az adott forgalmi irányoknak megfelelően.
    A sebesség mérés is egy fontos feladat a biztos, – de nem ott, – ahol általában a dugó a jellemző.
    Javaslom a közlekedési rendőröknek ezen időkben, amikor Csepelen az átjárás teljesen eldugul a forgalom folyamatosságának biztosítása, legyen fő feladatuk.

  3. Jeniszej szerint:

    A gyorshajtás a motorosoknak legalább olyan veszélyes, mint a Csepel utjain található rekord mélységű kátyúk.
    Itt a kátyúk elhelyezkedésénél még soha nem láttam vigyázó közterületes felügyelőt.
    Javaslom, hogy a lehetőséghez mérten ilyen rekord mélységű kátyú lyukak, fölé helyezze el a csinos mosolygó rendőrkisasszony a háromlábú szörnyetegét
    🙂 😀

  4. Nyugger szerint:

    Évek óta ismert gond ami a cikkben szerepel. Nincs új a nap alatt. Mégsem történik soha semmi. Illetve mégis: mindenhol trafiznak a rendőrök az egész országban, ezáltal két fajta autótulajdonos létezik, az egyik már fizetett gyorshajtásért, a másik meg ezután fog. Ezen felül vannak még a törvények feletti rosszfiúk akik soha a büdös életben nem fizettek és soha nem is fognak a száguldásaik után fizetni.

  5. Földhözragadva szerint:

    Üzenem Nagy Andrásnak, hogy “A kerületi rendőrkapitányság munkatársai minden esetben intézkednek, ha a közbiztonságot, a közrendet sértő vagy veszélyeztető tényt, körülményt vagy cselekményt észlelnek” NEM IGAZ. Bújjon kicsit álruhába, mint Mátyás király, oszt okosabb lesz. Jobban örülnék, ha ezt mondaná: tudom, hogy sok hiányosság van a munkákban, amelyek ezek és ezek. A problémák elhárításához kellene ez, meg ez, és ekkor megteszem ezeket meg ezeket az intézkedéseket. Mert legalább feltételezhetném, hogy tudja mit kellene javítani. Egy kapitány ne mondja, hogy minden rendben, mert ezt már a politikusoktól sem veszem jónéven…nem kell nyalni a főnöknek…:(

  6. Villanyírógép szerint:

    Az Erdősor úton folyamatosan mennek 100-120-körül autósok-motorosok. Néha olyan hangjuk van, hogy az ablakok beleremegnek. Van, hogy éjjel kettőkor ébredek fel egy ilyenre. De jó lenne egy kilövési engedély… :))

    1-2 hete is, jön velem szemben egy egyirányúban egy rendőrautó (én mentem a jó irányba 🙂 ), aminek ráadásul az egyik tompítottja is rossz volt.
    Az ilyenektől én már nem is várok semmit…

  7. nem Jani szerint:

    Javaslom a Lakihegyről bevezető utat is, amikor a sor mellett zárvonalon keresztül a szemben lévő lekanyarodó sávon előzik a sort.

  8. zed szerint:

    Engem is megbüntethetne egy ilyen csinos rendőrnő… 🙂

  9. Páko szerint:

    Én meg a II.Rákóczi Ference utat,ahol napközben is száguldoznak a cigány csitrik az A6-al, vagy a tűz csóvás Opel kadettal, folyamatosan leszorítják az autósokat,szabálytalanul fordulnak vissza(pl.Hév végállomás átjáró). Egyszer se láttam,hogy rendőrök intézkedtek volna, pedig nem egyszer látták őket.

  10. Páko szerint:

    Zed:

    Egy három lábú???

  11. ződ szerint:

    Páko! Megoldódni látszik a problémád, a fidesz ismét kötelezővé teszi a nyócosztájt a jogsihoz, ezzel jelentősen nehezítve az engedélyhez jutást! Bevezeti a három csapást, ha valaki két baleset között nem csinál egy harmadikat enyhítő körülmény!

  12. Páko szerint:

    Ez csak támogatni lehet,sőt még IQ teszthez is kötném, mint régen a PÁV volt.

  13. ződ szerint:

    Villa nyírógép! “jön velem szemben egy egyirányúban egy rendőrautó” A megkülönböztető jelzéseit használó jármű a KRESZ összes rendelkezését figyelmen kívül hagyhatja, kivéve a vasúti átjáró tilos jelzését! Esetleg rájuk dudálhattál volna és az izzókészletedet felajánlva megjavítani a lámpájukat!

  14. Jeniszej szerint:

    Még a börtön sem visszatartó erő, – nemhogy a pénzbüntetés a közúti bűnözőknek?
    Meglehetősen furcsa a magyar jogrendszer, – olvasom valahol, létezik egy lehetőség,
    Amely szerint a “tevékeny megbánás” esetén a részegen, kábítószeresen balesetet okozó közúti bűnözőtől még a jogosítványt sem veszik el.
    A tevékeny megbánás elfogadásához az ügyészi eljárás is szükséges.
    Létezik ilyen, – ha jól megbánja a bűnt elkövető, és lóvéja van, – minden megúszható?

  15. Nyugger szerint:

    Hiába köti feltételként az általános iskola 8 osztályának akárhány év alatt történő elvégzéséhez a gépjármű vezetői vizsga elvégzését és az engedély kiadását, nem változik semmi. Úgy őszintén…., látott már valaki barna bőrű, csak jogokkal de kötelességekkel nem rendelkező honfitársaink közül egyet is autós iskolában tanuló vezetőként izzadni a volánnál oktatóvezetővel a jobboldalán.

  16. donquijote szerint:

    A bodzaszedő vezetni tanul. Nyomja neki ezerrel, lámpát-táblát figyelmen kívül hagyva vezet. Az oktató teljesen kiakad, szóhoz sem jut. Amikor a már a sokadik stoptáblát hagyja figyelmen kívül, csak megszólal az oktató:
    – Te Gazsi, hát milyen tábla volt az előbb???
    – Hííííííí… Alumínium!!! Visszatolassak???”

  17. anticsóka szerint:

    Csak azt magyarázza már el valaki, hogy eddig az elméleti teszteket hogy a retekbe töltötték ki, vizsgáztak belőle az írástudatlanok?
    Vagyis, hogy jutottak jogosítványhoz?

  18. ződ szerint:

    anticsóka! Hidd el van az a pénz!

  19. Ditte szerint:

    Kedves anticsóka! A Teleki téren vásárolták a jogsit. Most újra pénzbe kerül a 8 általános is.

  20. lolka szerint:

    Nagyon örülök ennek a cikknek, már egy hete bennem van egy tüske. Múlt hét pénteken, az Erdősoron karikáztam haza fele, kicsit szaporáztam a tekerést, mert a Nap-u körül eleredt az eső. A lényeg az, hogy a Szabadság- Erdősor kereszteződés előtt 20-30m-l BALRÓL MEGELŐZÖTT ÉS JOBBRA BEKANYARODOTT egy szürkéskék Suzuki… úgy, hogy vészfékezett, hogy a terelőszigetre ne fusson. Lehet, hogy nem csepeli autós, hanem valami átutazó, de innen üzenem, hogy a jó é………….át b…………a sz………..a ő az autóban nem ázik hova a büdös francba siet. Nem rajta múlott, hogy nem történt tragédia. Szerencséje a szökés barna hajú, 25-30 körüli fickónak, hogy a rendszámát nem tudtam megjegyezni…(volt egyéb dolgom a fékekkel)
    Mind ennek ellenére Csepelen nem érdemes autóval közlekedni a sok ésszerűtlen lámpák és a sok bunkó (tisztelet a kivételnek) autós miatt ( autós is vagyok)…
    Megkérném az autóstársakat (innen a bringanyeregből) egy normál bringa is halad 20-30km/h-l ezt NAGYON TARTSUK ÉSZBEN az az idő már elmúlt, hogy az útszélén az a bringás 5-10-l karikázik….

  21. Villanyírógép szerint:

    ződ: nyilván nem használta a megkülönböztető jelzéseit, baszki. Annyit feltételezz már rólam (így ismeretlenül is), hogy egy villogó és szirénázó rendőrautónál nem kifogásolom, ha bemegy az egyirányúba fordítva…
    Dudálni meg nem dudálhattam, mert nem volt sem balesetveszély, sem lakott területen kívül nem akartam előzési szándékot jelezni.

  22. anticsóka szerint:

    Értem én, hogy ezután a Telekin vesz egy 8 általánosról szóló bizonyítványt, de attól még a tesztlapot sem elolvasni, sem helyesen kitölteni nem tudja.
    Na, akkor hogyan lesz így jogsi? Hmm…

    Egyébként kész röhej, hogy a BKV a bérleteket majd infrás kütyükkel pásztázza, hogy nem hamisítványok-e, közben meg az utakon hamis jogosítványokkal közlekednek, veszélyeztetve mások életét.
    A rendőrség nem mer fellépni ellenük? Tudom, ez hülye kérdés, mert nyilvánvaló a válasz. Rendőrök, tegyétek már a dolgotokat, szolgáljatok és védjetek az adófizetők pénzéből!

  23. Jeniszej szerint:

    Miért engedi a rendőrség a frissen levizsgáztatott új kocsikon a túlzott mértékű sötétített szélvédők használatát?
    Rendkívül baleset veszélyesek ezek.

  24. codec szerint:

    A szűk Katona József utcában, a Temesvár u. sarkánál parkoló öreg Skodák rendszeresen kikerülésre kényszerítik az arra autózókat és a 71-es buszt- fokozva a balesetveszélyt. Az utca felső szakaszán van “megállni tilos” tábla.Ide nem jutott?
    Azért is furcsa, mert a CSEVAK-osok is kerülgetik az öreg járgányokat.
    Nem tűnt fel nekik, vagy nem mernek intézkedni?

  25. ződ szerint:

    villa nyírógép! Le kellett volna tolnod az útról, hiszen neked volt igazad, baszki! Ha mindig az okos enged, akkor a hülyék győznek!

  26. anonimus szerint:

    ne ferdíts már Villanyírógép, soha a büdös életben nem megy senki 100-zal az Erdősoron.

    kedves lolka, a KRESZ ismeretében mégis hogyan kéne megelőznie és bekanyarodnia? jobbról, füvön kell előzni és Y-ban bekanyarodni?

    amúgy az elbaszott lámpaváltással egyetértek, jó lenne ha az illetékesen alaposan átgondolnák a kerület közlekedését. röhej, hogy negyed óra alatt nem lehet kijutni, a dugó pedig füstben aszalja a környezetet.

    aki a közlekedés ellensége az a város ellensége!

  27. Gordon szerint:

    Szerintem simán mennek 100-zal az Erdősoron. De egy-egy szakaszon a Szent Istvánon is. A Hollandiról nem is beszélve.

  28. Királyerdei szerint:

    Mindkét úton (Hollandi és Szent István) megy a 100-as+ száguldás.
    És mindkét úton (főként a kanyargós Szent Istvánon) történt több fára-oszlopra csavarodás és haláleset.

  29. lolka szerint:

    anonimus:
    2010. május 22., szombat 16:09-kor
    Félreértés ne essék, de ha haladsz az út szélén egyenesen és egy kereszteződéshez érsz, ahol egyenesen mennél tovább, de egy autós, balról eléd kanyarodik, hát nem tudom mit csinálnál. A kérdésedre elmondom neked, megvárom, hogy a bringás elhaladjon, mert tudom , hogy megelőzni már nincs idő és utána biztonságosan belehet kanyarodni. Tehát nem kel a fűre menni meg Y-ban kanyarodni, különben nem tudom mit akartál ebből kihozni….

  30. Jobb Csepelért szerint:

    Csak megerősíteni tudom amit Királyerdei írt.
    Királyerdei, egy valamit viszont kifelejtettél: azt, hogy a Mária királyné útján is száguldoznak az autók. Saját tapasztalatból beszélek…
    Nem egyszer volt olyan eset, hogy mikor a Mária királyné útján mentem kerékpárral a Duna-parthoz a mellettem elszáguldó autó kis híján fellökött… Nem beszélve arról, hogy a Mária királyné útján gyerekek is játszanak (mivel nem a legforgalmasabb út Csepelen), így bármikor előfordulhat egy baleset is…

  31. Királyerdei szerint:

    Igy van.Nem sorolom,de több helyen is.Már a Szentmiklósi úton is.

  32. anonimus szerint:

    Gordon: hol mennek 100-zal az Erdősoron? a Kossuth Lajos és a Völgy közti szakaszon a lámpa fogja a forgalmat, a Völgy Szabadság közt az M0-ról oda terelt kanyarodók, a Szabadságtól kifelé pedig az útviszonyok nem engednek többet.
    tehát hol is? bizonyítékokat mutass!

    lolka: ha meg tudta tenni, hogy megelőzzön akkor mégiscsak volt idő rá…

  33. Ditte szerint:

    Hol keresztezi a Völgy utca az Erdősort ???

  34. Gordon szerint:

    anonimus! Nyugodj már le, az Erdősornak nincs Kossuth Lajos és Völgy közötti szakasza.

  35. csepeli szerint:

    Ettől függetlenül az Erdősor utcán tényleg nem szoktak százzal menni. Legfeljebb éjjel valami suttyók, akik tuningolt autóval bohóckodnak.

  36. Jobb Csepelért szerint:

    A Tihanyi utcánál is meg a Csővonó utcában is előfordul, hogy száguldanak. Nem csak ott kell figyelni ahol forgalom van, hanem a kertvárosi részeken is, ahol ugyanúgy előfordulhat egy baleset mint pl a Rákóczi úton…

  37. Ditte szerint:

    Az Erdősor utcán szoktak százzal menni, de lehet, hogy csak 99-el. Bár nem értem, miért kell ebben kételkedni? Kinek érdeke az ellenkezőjét állítani? Az bizonyítson, aki szerint nincs ilyen (anonimus)

  38. anonimus szerint:

    bocs, Kölcseyre gondoltam. szóval hol vannak a bizonyítékok a minimum 100-as sebességre?

    kedves Ditte, gondolom tisztában vagy az ártatlanság vélelmével és a bűnvád fogalmával.
    aki vádol, annak kell bizonyítani.

    és onnan tudom, hogy nem mennek ennyivel, mert itt lakok.

  39. Ditte szerint:

    Aztán milyen bizonyítékot szeretnél, anonimus? Melyik részén laksz az Erdősor utcának? Felétek 50-el mennek?

  40. anonimus szerint:

    arról, amit fent összehadováltatok. mert hogy egyszer sem láttam ilyet.
    és hogy mennyivel mennek, azt nem tudom szám szerint. de különbséget tudok tenni az 50 és a 100 közt. és biztos hogy nem 100-zal vagy 120-szal.

  41. Klarissza szerint:

    Szerintem térjünk vissza az eredeti felvetésre!

    Valóban bosszantó amit a Szabadkikötő-Szállitók útja kereszteződésben csinálnak az “ügyes” fekete autós/hangos autós társaink!
    Mert ezt bármelyikünk is megtehetné, de akkor mi lenne ? Ők attól “ügyesebbek” hogy ezt csak ők teszik meg!
    Bár megjegyezem, hogy én ki vagyok ezekre hegyezve, és a sorban állva a visszapillantóból figyelem, hogy ki az aki a sorból pofátlankodik ki, vagy ki az aki a Szállitók útjáról próbál besorolni.
    Ide egy térfigyelő kellene – és rendőrautó!

    Vannak még “ügyes” autóstársaink a Kossuth Lajos és a Szent Imre tér lámpájánál, akik az Önkormányzathoz balra lekanyaródó sávból végigdöngetve egyenesen haladnak tovább bepofátlankodva azok elé, akik végig várták a reggeli sorukat.

    Hááát én ezekre is ki vagyok hegyezve!
    Ha mindenki résen lenne és nem engednék be Őket….

    És akkor nem beszélek az OBI elötti lámpáról a Soroksári útra való besorolásnál.
    Ott van egy lámpa a Soroksári út elött ami a buszt engedné be, de helyette az egyenesen haladó sávból sorolnak be ide a fekete- és tuskó autósok.

    Bár ez lehet h nem csepeli illetőségü terület, de ehhez az első lámpához javasolnék egy balra kanyarodni tilos lámpát. (Mert a felfestés egyértelmüen kötelező haladási irányt ad meg!)
    Itt van egyébként térfigyelő kamera, de ha azt valaki figyelné akkor már ott szobrozna egy rendőrautó. Itt biztos lenne bevétele a rendőrségnek!

    Üzenem a Rendőrségnek:
    Nem elég megigérni a szigorú ellenőrzést!
    Látni kellene Őket, demonstrálni huzamosabb ideig, hogy leszokjanak ezekről a fekete-, dübörgős-, suttyó autósok!

  42. Ditte szerint:

    Klarissza, szerintem minden normális autózónak gondja van az általad felvetett dolgokkal. Rendőrségre és a közlekedés jobb szervezésére is szükség lenne.
    Azt hittem ezeknek a turbó – robiknak a hangja csak engem irritál. Szabályos ez a hangosított autó?

  43. Klarissza szerint:

    Ez a bejegyzés azért született, mert a rendőrök megigérték, hogy odafigyelnek a szabálytalanságokra.
    Ha egyáltalán olvassák ezeket az irásokat – újból üzenném a rendőrségnek, hogy egyetlen megoldás létezik:
    Térfigyelő + rendőrautó kell a kritikus pontokra!
    Hetekig!
    Egyfolytában!
    És a térfigyelő mögött legyen is valaki aki figyel! Felirja a rendszámokat, kiküldi a büntetést…

    És ha nem csinálják össze magukat a nagy fekete/hangos autóktól – akkor még bevételük is lesz!
    És a többi “nem ügyes”-kedő autós nyugodtan kivárja a sorát – mint eddig!

    Tisztelt Nagy András kapitányságvezető!
    “csak” ennyit várunk
    Olvassa végig a beirásokat! Ne csak igérgessen! Annak az időnek VÉGE!!!

    (bár lehet hogy ezt nem is olvasta és nem is fogja)
    Ha igen -itt is reagálhat!

    Pozitiv lenne!

Itt lehet hozzászólni !