Szinte tavalyi áron strandolhatunk

Privátbankár

Újdonság a szezonbérlet, a családi jegy, de maradnak a félárú napok és a délutáni jegy – a budapesti strandok számtalan akcióval és programmal várják május elejétől a fürdőzőket. A jegyárak az idei szezonban egységesen mindössze száz forinttal emelkednek, de van, ahol marad a mostani ár – tudtuk meg a Budapest Gyógyfürdői Zrt. szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményéből.

A strandszezon szokás szerint május 1-től kezdődik, az első májusi hétvégétől már fogadják a fürdőzőket a Gellért és a Dagály nyári medencéi, valamint a Palatinus. A többiek a hónap folyamán lépcsőzetesen május közepén/végén nyitnak. Legkésőbb a tavaly nagy sikerrel újraindított Pünkösdfürdő kezdi fogadni a vendégeket: a tervek szerint a tanév végétől. A szezonzárás augusztus végén lesz. A strandok május 1-től egységesen 10-19 között lesznek nyitva, de június 1-től augusztus 20-ig hétvégén, azaz pénteken, szombaton és vasárnap tovább, este 8 óráig várják a vendégeket.

Az árak alig változnak: az emelés mindössze száz forintos lesz, kivéve a Dagályban és a Csillaghegyi strandon, ahol nincs emelés. A kedvezmények köre tovább bővül. A nyár legnagyobb újdonsága az idén először bevezetett szezonbérlet, amely minden strandra érvényes május1-től augusztus 31-ig. A felnőtt bérlet ára 48 ezer, a gyereké 38 ezer forint. A bérlet nem átruházható, és ha a strand rossz idő miatt zárva tart, a Dagály fürdő medencéi várják a fürdőzőket.

A tapasztalatok alapján ismét a szezon slágerének ígérkezik a Strandváró program, melynek keretében hétfőtől péntekig minden nap más-más strand látogatható 50 % kedvezménnyel. Hétfőn a Dagály, kedden a Paskal, szerdán a Csepeli strand, csütörtökön a Római és pénteken a Csillaghegyi strand várja fél áron a látogatókat. A délutáni kedvezményes jegy zárás előtt három órával vásárolható, ára megegyezik a strandváró program jegyével, azaz fél áron kapható. A két kedvezmény egyszerre nem érvényesíthető.

Közkívánatra ismét lesz négyszemélyes családi jegy, 2 felnőtt és 2 gyerek együtt összesen 400 forintot spórolhat vele a jegy árából. A belépés kétéves korig ingyenes, 14 éves korig gyerekjegyet, fölötte pedig teljes árú jegyet kell váltani. A strandokra is – a fürdőkhöz hasonlóan – az újonnan bevezetett proxy belépő órákkal lehet bemenni. Kivétel a legrövidebb ideig nyitva tartó legkisebb strand, Pünkösdfürdő, ahol marad a tavalyi karszalagos beléptetés.

A teljes szezonban élvezhetik a vendégek a strandmasszázst a Palatinuson és a Széchenyi fürdőben. A tavalyi siker után idén is lesz Strandok éjszakája, a tervek szerint nyár közepén. A népszerű, Cinetrip által szervezett bulik nyárra kiköltöznek a szabadba, ahol kétszer tartanak party-t júliusban és augusztusban. A hagyományoknak megfelelően június elején megrendezik a Szigeti sportvarázst a Margitszigeten, de ezen kívül több sportprogram is várja a mozogni vágyókat a különböző strandokon.

privátbankár.hu

9 hozzászólás “Szinte tavalyi áron strandolhatunk” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Akkor én idén se megyek strandolni.

  2. ződ szerint:

    Kicsit drágább, ha valaki vízbe szeretne fejest ugrani a trambulinról?

  3. EbenGuba szerint:

    Olcsóbb leautózni a Velencei tóra, sőt akár a Balatonra is, mint kifizetni egy budapesti strandbelépő árát.

  4. lolka szerint:

    EbenGuba:
    2010. április 27., kedd 16:06-kor-nagyon igaz a Velencei tó, akár bringával is. A csepeli strandon talán már bringa megőrző sincs, pedig valamikor…ha-jaj…

  5. egy csepeli szerint:

    Régebbi kép nem volt??? 🙂

  6. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Tisztelt Szerkesztőség !

    Bízom benne, hogy a Csepeli Strandon megszüntetik azt a zenének nevezett távszolgáltatást, amellyel elűzik a vendégeket és a szomszédos házak nyugalmát zavarják.

    Kérem szíves segítségüket.

    Köszönettel : Kéry Tibor 1214 Budapest, Krizantém u. 34.

  7. Bogi szerint:

    Tavaly 500ft -ot akartak a bicikli megőrzésért kérni!!!
    Azért mert odaláncolom a biciklitartóba!!!
    NEVETSÉGESEK!!

  8. zed szerint:

    Anikó! A csepel.info szerkesztősége bizonyára rögvest intézkedik… 😀

  9. monika szerint:

    Szerintem a csepeli strand nagyon jó strand mi évek ota járunk oda hogy mi drága azon lehet vitatkozni az ember manapság már utcár nem mehet ki pénz nélkül és azt is vegyük figyelembe hogy a tavak nem mindig melegszenek fel arrol nem is beszélve hogy milyen koszosak.Én gyerekekkel megy strandra és szívesebben engedem be a medencébe a gyereket mint a tóba.

Itt lehet hozzászólni !