A legkorábbi időpontra kitűzi az Országgyűlés alakuló ülésének időpontját az államfő – a nap legfontosabb hírei

Inforadio.hu, TV2

A lehető legkorábbi időpontra kitűzi az Országgyűlés alakuló ülésének időpontját a köztársasági elnök. Sólyom László az Országos Választási Központban azt mondta: az az ország érdeke, hogy minél hamarabb megalakuljon az új kormány.

Az államfő úgy fogalmazott: a választás eredménye egyértelmű, a győztes párt, a Fidesz-KDNP példátlanul erős felhatalmazást szerzett a következő 4 évre.

Virág Rudolf, az Országos Választási Iroda vezetője az adatok csaknem 100 százalékos feldolgozottsága alapján bejelentette, hogy a Fidesz-KDNP 263, az MSZP 59, a Jobbik 47, az LMP pedig 16 képviselőt küldhet az új Országgyűlésbe. Mellettük mandátumhoz juthat egy független jelölt is. A részvételi arány megközelítette a 47 százalékot.

Orbán: kezdődik a romok eltakarítása

Az elmúlt korszak romjainak eltakarítását, a felelősség megállapítását és az újjáépítést nevezte a legfontosabb feladatnak a Fidesz elnöke. Orbán Viktor – miután a párt az előzetes eredmények alapján megszerezte a kétharmados többséget az új Országgyűlésben – azt mondta: a hatalommal visszaélők rendszere helyett a nemzeti együttműködés rendszere jön létre Magyarországon. A miniszterelnök-jelölt úgy fogalmazott: a győztesnek nem igaza van, hanem feladata. Mint mondta: a magyarok bebizonyították, hogy van értelme hinni a demokráciában; legyőzték a nép felett uralkodókat, és ismét mertek nagyok lenni. A Fidesz elnöke hangsúlyozta: most egész Magyarország és a határontúliak is feljutottak a csúcsra, de a zászlót azok tűzték ki, akik 8 éven keresztül kitartottak a Fidesz és a KDNP mellett.

Lemond Lendvai Ildikó

Lemond az MSZP pártelnöki posztjáról Lendvai Ildikó. A politikus az InfoRádióban azt mondta: a teljes vezetőség felajánlja lemondását a május végére, június elejére összehívandó kongresszusnak, de azt majd a testület dönti el, hogy mikor lesz a teljes tisztújítás. Úgy fogalmazott: az biztos, hogy ő csak a kongresszusig marad a szocialisták elnöke. Lendvai Ildikó hangsúlyozta: tartoznak annyival választóiknak és az országnak, hogy vállalják a felelősséget, és levonják a politikai konzekvenciákat. Az MSZP listavezetője komoly vereségnek nevezte a választási szereplést. Mesterházy Attila gratulált a Fidesznek, és hangsúlyozta: diktátumos kormányzás helyett párbeszédes kormányzást várnak a kétharmados többséget szerzett párttól.

A Jobbik hajlandó együttműködni a Fidesszel

A Jobbik hajlandó együttműködni a Fidesszel az általa legfontosabbnak tartott kérdésekben – jelentette be a választási eredmények csaknem teljes feldolgozása után a párt elnöke. Vona Gábor ilyen feladatnak nevezte az adócsökkentést, az eladósodott családok kilakoltatásának leállítását, a közbiztonság megerősítését, valamint az elszámoltatás véghezvitelét. A Jobbik elnöke hangsúlyozta ugyanakkor, hogy készek minden parlamenten kívüli demokratikus eszközt bevetni, ha a Fidesz nem lát hozzá ezekhez a sürgető feladatokhoz. Vona Gábor arról is beszélt, hogy az általa vezetett párt az eddig megkezdett utat fogja járni az Országgyűlésben, és nem hagyja cserben mintegy egymillió támogatóját.

Konstruktív ellenzék lesz az LMP

Konstruktív, de határozott ellenzéki politikát kíván folytatni a Lehet Más a Politika – közölte a választások második fordulója után a párt listavezetője. Schiffer András hangsúlyozta: az LMP kész az együttműködésre a demokratikus ellenzéki és a kormánypártokkal is.

Forrás: Inforadio.hu

17 hozzászólás “A legkorábbi időpontra kitűzi az Országgyűlés alakuló ülésének időpontját az államfő – a nap legfontosabb hírei” bejegyzésre

  1. nem jani szerint:

    1. Gratulálok!
    2. Mikor lesz Gerinc út?:)

  2. géza szerint:

    van négy éve a Fidesznek hogy bizonyítson, ha benne is csalódunk, nem marad más mint a Jobbik. szerintem a fidesz szavazók 2/3-a a Jobbikkal is szimpatizál, csak még bevették a maszlagot hogy szélsőségesek, ezért húzták be a Fideszt. most megjósolom hogy 2014-ben 60 százalékot ér el a Jobbik.

  3. ferenc fegyenc szerint:

    majd akkor bízok a Fidesz kormányban amikor láttam gyurcsótányt bilincsben elvezetni !
    addig egy szavuk sem hiteles.

  4. csepeli szerint:

    A Fidesz rövidesen megkezdi az elkúrást.

  5. ződ szerint:

    géza! Nincs négy éve, mert ha féléven belül nem bizonyít, akkor annyi!

  6. Nyugger szerint:

    Gratulálok a Fidesz-KDNP-nek !
    A példátlanul erős felhatalmazással élve lépjenek már a bankok tökére minnél előbb, mert ezek engem, sokakkal egyetemben nagyon szívatnak és már nem sokáig bírom. (Tudom a jó parancsnok tartalékot képez, de már a tartalék is ráment a törlesztésre meg a sárga csekkre.)

  7. csepeli szerint:

    http://index.hu/belfold/2010/valasztas/az_orban-kormany_beta_verzioja/

    Hát ha ezek az arcok lesznek a miniszterek, olyan elkúrás lesz itt, hogy ihaj!

  8. ferenc fegyenc szerint:

    csepeli: na akkora azért nem lesz mint amekkorát a haverodék csináltak. gondolom már csomagolnak, tisztasági csomag, cigi, csoki, a börtönben jól fog jönni.

  9. Jeniszej szerint:

    Komfortos, szanatóriumszerű felújított börtönök várják országszerte lakóikat – olvasom az újságokban.

  10. Herbert szerint:

    A FIDESZ akkor hibázhat nagyot, ha elmarad az elszámoltatás, futni hagyja az ország elzálogosítóit.
    Ez esetben a rendtermtésre irányuló törekvésük zátonyra fut.

    Az állampolgárok többsége azt világosan látja, hogy a gazdasági károkat nem lehet máról holnapra helyrehozni.

  11. Gordon szerint:

    Kezdődik a vonyítás. A csepeli Jobbik elmehet a picsába azért a gyalázatért, amit a két forduló között elkövetett.

  12. Hugi szerint:

    Az biztos, hogy az ország rendbetételébe beletartozik a számonkérés is. Tolvajoknak börtönben a helyük!

  13. Páko szerint:

    Gordon.
    Már az győzelem első napján ekkora bunkó vagy, már most VONYÍÍÍÍTASZ?? Miért mit csinált a két forduló között a Jobbik. Alakul a csepeli Fidesz igazi stílusa, Gordon személyébe??

  14. Gordon szerint:

    Gordon stílusa nem a csepeli Fidesz stílusa, mert Gordon nem a csepeli Fidesz. Felesleges és hiba tehát a Gordonnal szembeni személyes utálatodat a csepeli Fideszre kivetítened.

    Hozzászólásod első felére kitérve azt kell mondanom, hogy a csepeli Jobbik által terjesztett plakátok egyike engem a szocialisták és a szabad demokraták (emlékszik még valaki erre a formációra?) 2002-es és 2004 december 5-öt megelőző nemzetellenes propagandájára emlékeztet.

    Mit mond a csepeli Jobbik? Orbán az állampolgársági törvény módosításával 2 millió izraelit akar betelepíteni Magyarországra, hogy ellensúlyozza a népességcsökkenést.

    Mit mondott az mszp? Ha Orbán hatalmon marad (2002), vagy ha az igenek győznek 2004 december 5-én, akkor 23 millió román fog betelepülni hazánkba, hogy elvegyék a kenyerét az itt élőknek.

    A magát nemzetinek hazudó Jobbik, és az elmúlt hónapokban nemzeti színekben kampányoló mszp hasonló módon gerjeszti állampolgársági kérdésben a negatív közhangulatot. Tehát mindketten csak a saját pártpolitikai érdekeiket nézik, és a határainkon túl élő magyarokat gyalázzák, gyűlöletet szítanak ellenük. Egy magát nemzetinek valló párt nem engedhet meg magának ilyet.

  15. ferenc fegyenc szerint:

    ki mondott ilyet és hol?
    tényeket kérek, nem magyar hírlap cikket ifj. thürmer gyula cikkével.
    majd kiderül a következő pár év alatt ki az aki csak nemzetinek vallja magát és a saját és gazdái érdekeit nézi.

  16. Nagyapó szerint:

    Az Index összeállítása nem rossz, kérdés Orbán is így gondolja-e. Az életrajzokat olvasva mind nagy tudású szakember, nem olyanok, mint a szoci kormányokban.
    Az első Orbán kormány is jól teljesített, de ők még jobbak lesznek.
    A Jobbik pedig felveszi szép egyenruháját és masírozik be-ki, míg meg nem unja.
    Mivel megvan a 2/3 Németh Szilárdnak, ha marad a mentelmi bizottságban, igen sok dolga lesz!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. maminti szerint:

    Megvan a 2/3, nem értem az indulatokat. A Fidesz pont azt valósít meg, amit csak akar függetlenül a Jobbiktól, Mszptől, Lmptől. Miér Okafogyottá vélt a többi párt mocskolása. Koncentráljatok a pozitívumokra. Tudjátok, pozitív gondolkodás…. A világ pont olyan, amilyennek Te látod. A Te világod pont úgy fog alakulni, ahogy te látni akarod. Aki hülyézni, p…………ázni, szitkozódni, átkozódni tud ilyenkor is, amikor győzött az ő akarata, annak a világ nem tud jó lenni. Ahogy a testünket próbáljuk karban tartani tisztítókúrával, egészséges táplálkozással, mozgással, ugyanígy a lelkünket is alá kellene vetni egy-egy tisztítókúrának, és megválogatni a gondolatainkat, megvizsgálni, milyen érzelmeknek engedünk szabad utat. Tudunk-e szívből örülni, bizakodni, vagy ilyenkor is szükségünk van gyűlölködésre? És miért? na, erre mindenki csak a saját lelkében találja meg a választ. Új tavasz, új kormány, itt az idő… a tavaszi nagytakarításra a lelkekben is.
    Magam, jobbikos lévén nem tartozom az abszolut győztesek közé, mégis úgy látom, ha így alakult, akkor ezt kell támogatni, a saját érdekünkben jobb lenne VALÓBAN összefogni, ahogy a két megválasztott csepeli képviselő javasolja, és az elkövetkező négy éveben pozitív energiát adni az ország, a nemzet ügyéhez. Ehhez van most itt az idő. Hát segítsük őket tanácsainkkal, véleményünkkel, gondolatainkkal, legjobb tudásunk és legtisztább érzéseink szerint.

Itt lehet hozzászólni !