Más lett a politika: MSZP-Jobbik-LMP összjáték Csepelen

Csepel.info

A Fidesz-KDNP hirdetése: egyedül ők nem beszélnek más pártokról

Az LMP csepeli jelöltje egyaránt számít a Jobbik és az MSZP-szavazók támogatására, a Jobbik jelöltje pedig már csak a Fidesz ellen kampányol, beállva ezzel az MSZP-s Podolák György mögé. A korábban radikális változást meg más politikát ígérő pártok gyorsan összezártak: három nap alatt elfelejtették, hogyan komcsizták, nácizták vagy éppen “libsizték” egymás szavazóit április 11. előtt.

Sic transit gloria mundi, azaz: így múlik el a világ dicsősége – mondhatnánk arra, ami Csepelen az országgyűlési választások első fordulója után történt. A Csepel.info úgy tudja, hogy mindössze három nap állt a rendelkezésre április 11. után a lapzártáig arra, hogy a Csepel újságban most megjelent politikai hirdetéseket a pártok feladják. Az alábbiakban ezekből szemezgetünk.

Cső Csepeli Csajok, Csávók! – Az LMP mindenkire számít

“Az MSZP visszalépése után Csepelen a Lehet Más a Politika maradt a Fidesz egyetlen választható alternatívája. Csepelen a 31-es egyéni választókerületben a szavazópolgárok 56 százaléka nem támogatta Németh Szilárdot, a Fidesz jelöltjét. Számukra az otthon maradás vagy az LMP-re való voksolás a választási lehetőség.” – állítja Hudák János, az LMP jelöltjének politikai hirdetése.

Bár az LMP jelöltjét ugyanezen logika alapján a választópolgárok közel 86%-a nem támogatta az első fordulóban, nehéz észrevétlenül elmenni a tény mellett, hogy a párt már nem tesz különbséget a szavazók korábbi pártállása között. Az ifjú politikus mondhatni “testvéri szeretettel” várja az LMP szavazótáborán kívüli MSZP-s és jobbikos szavazókat is. Lelki szemeinkkel szinte látjuk a Csupasz pisztoly egyik jelenetét, ahogy az addigi ősellenségek egymást megcsókolva békülnek ki az új célok érdekében, és állnak be az LMP-re szavazók messzire kanyargó sorába.

Meghökkentő ugyanakkor, hogy az LMP jelöltje azt sejteti, mintha Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP csepeli képviselőjelöltje elzárkózott volna politikai vitától vagy a Kossuth Rádió interjú-kérésétől. Lapunk úgy tudja, hogy Németh – ahogy több más újságnak és televíziónak – a Kossuth Rádiónak  is nyilatkozott, a helyi televízió élő politikai vitáját pedig már a választások első fordulója előtt megrendezték – és azon Hudák János is részt vett. (A műsor felvételét itt nézhetik meg olvasóink.) Az esemény fontosságát az LMP jelöltje is érezhette, hiszen a vita előtt maga is rászervezett a minél nagyobb nézettségre – legalábbis erre utal a lapunkhoz is továbbított, gyerek-tanítványainak kiküldött buzdító körlevél szövege:

“Cső Csepeli Csajok, Csávók!

Pénteken este 18:45-től a Csepp TV-n egyéni képviselőjelöltek vitája lesz élőben. Benne leszek a TV-ben! Szóljatok anyunak-apunak és nézzétek. Biztos jókat mulattok majd rajtam, ahogy próbálom előadni a politikust.

Csók.

Jankó”

A Jobbiknak mi a jobb?

Logikailag értelmezhetetlen, ámde a szándékát tekintve annál egyértelműbb a csepeli Jobbik politikai hirdetése. Nagy Ferenc, a párt egyetlen állva maradt csepeli jelöltjének üzenete a következő: “Szavazzon a Jobbikra, hiszen minden más pártra leadott szavazattal a Fidesz 2/3-os többségét támogatja!”

Ez így elsőre persze nem tűnik túl kereknek. A hirdetés alapján ugyanis az is a Fidesz 2/3-ára szavazna, aki Podolák György MSZP-s jelöltre szavaz. Ha azonban lemondunk az értelmezhetetlen logika kibogozásáról, a szándék mégis világos marad: megállítani az erős jobboldali kormány felállításának lehetőségét azzal, hogy a szavazatok megoszlásával esetleg az MSZP-s Podolák György lehessen a választások végén a nevető harmadik.

Csepel.info

65 hozzászólás “Más lett a politika: MSZP-Jobbik-LMP összjáték Csepelen” bejegyzésre

  1. Tóth Mária szerint:

    Na, ettől féltem, hogy a 3 párt összefog a Fidesz ellen! Sajnos jó sanszuk van rá, hogy Podolák fog gyözni!

    Emberek ébresztőőőőőőőőőőő!!!!!!!!!!!!

  2. Lehet Más Csepel! szerint:

    Tisztelt Csepel Info!

    Lássuk a tényeket: az április 11-i első forduló utáni héten a Csepp TV műsortervében szerepelt a második forduló előtti képviselőjelölti vita. Vida István a helyi televízió részéről azt közölte jelöltünkkel, Hudák Jánossal, hogy Németh Szilárd nem vállalja a szereplést.

    Az MR1-Kossuth Rádió műsortervében szerepelt a csepeli 31-es egyéni választókerület kétpárti vitája. Bálint István, a közszolgálati rádió munkatársa azt közölte jelöltünkkel, Hudák Jánossal, hogy Németh Szilárd nem vállalja a szereplést.

    A Magyar Televízió április 20-i Az Este című műsorában párhuzamos interjú készült volna a csepeli 31-es egyéni választókerület versenyben maradt két jelöltjével. A műsor riportere, Fekete Norbert azt közölte jelöltünkkel, Hudák Jánossal, hogy a Fidesz sajtóosztályától azt az értesítést kapta, hogy Németh Szilárd betegség miatt nem tudja vállalni az interjút.

    A nézettségre buzdító körlevél szövegét jelöltünk tévedésből egy olyan listára is felküldte, amelyet néptáncot tanuló gyerekek szülei olvasnak. A körlevél szövegét Hudák János baráti körben szándékozott terjeszteni.

    A Lehet Más a Politika ominózus sajtóközleményében (Csepel Újság, április 21.), arra bíztatja a Fidesz, az MSZP, a Jobbik, az MDF VÁLASZTÓIT és az első fordulóban otthonmaradtakat, hogy a második fordulóban szavazzanak az LMP jelöltjére. Pártunk az állampolgári részvétel híve. Nem hiszünk a szekértábor logikában, a pártok hitbizományos szavazóiban, de abban igen, hogy a jelöltünk és a programunk megismerése képes új csepeli támogatókat szerezni az LMP számára.

    Lehet Más a Politika, Lehet Más Csepel!

    Az LMP csepeli szervezete

  3. egy szavazó szerint:

    HÉTFŐN (IV. 19.) Járai Zsigmond volt pü.min. és jegybankvezér még úgy nyilatkozott, hogy az új kormány azonnali lépései között szerepel az adócsökkentés, erre TEGNAP (IV. 21.) kiderül, hogy idén BIZTOS nem lesz adócsökkentés. Erről mi a véleményük a tisztelt képviselő-jelölt uraknak? Tisztességes ez a politika? Maguk ugyanazt játsszák, amit az MSZP játszott 8 éve a gázáremeléssel kapcsolatban! Minimum egy bocsánatkérést elvárnék. Én az első fordulóban Borbély úrra szavaztam, de erősen hajlok afelé, hogy vasárnap a Jobbik jelöltjét, Nagy Ferencet X-eljem be!

  4. munkásököl szerint:

    Hol itt az összefogás? Mindegyik saját maga mellett kampányol, ráadásul Hudák János és Nagy Ferenc nem is ugyanabban a választókörzetben indulnak. Nagy Ferenc nem lépett vissza, nem is adta fel a küzdelmet, tehát éppenséggel nem növeli Podolák esélyeit.
    Nyilván mindegyiknek az első fordulóban első helyen végzett jelöltet kell megpróbálnia megelőzni, így nyilvánvaló, hogy fő üzenetük a Fidesz 2/3-ának elkerülése. Nincs ebben semmi összefogás. De nyugodtan vizionáljatok ilyesmit, ahelyett, hogy gondolkodni kellene, mert az még a végén fájdalmakkal jár. 😉

    Végül is egyszerűbb azt mantrázni, hogy szegény Fideszt bántják, mindenki összefog ellene. Pedig az MSZP-vel a Jobbik még soha nem fogott össze, nem úgy a Fidesz. Vagy a titoktörvény 2/3-os megszavazására már nem tetszenek emlékezni?

    Tényleg ébresztő!

  5. miska72 szerint:

    HAJRÁ FIDESZ!
    HAJRÁ NÉMETH SZILÁRD!

  6. Error szerint:

    MSZP-JOBBIK-LMP triumvirátus a Fidesz-KDNP ellen!
    Remélem, hogy a 31. OVK.-ban a jobbikosok Szilárdra fognak szavazni, mert ha nem mennek el az olyan mintha a szocikra adnák le a voksukat!

    Durva az a szöveg, hogy: “Már nem az a tét, hogy a Jobbik bekerül-e az Országgyűlésbe, hanem az, hogy sikerül-e megállítani a Fideszt a korlátlan hatalom elérésében.”

    Minden más pártra leadott szavazattal a Fidesz 2/3-át támogatják? Ez most vicc akart lenni?
    Ez egy eléggé idióta és logikátlan.

    Megnézném, hogy mikor lesz kétharmada a Fidesznek, ha az emberek az MSZP-re vagy az LMP-re szavaznak…

    Üzenem, az engem ócsároló és ide feljáró csepeli jobbikosoknak (Bökinek és magyarkának), hogy változatlanul le fogom írni a véleményemet, még ha ez nekik nem is tettszik!!!
    Amiben a Jobbiknak igaza van, abban igazat adok, amiben meg nincs, abban nem fogok igazat adni.
    Nagy Ferenc kampány szlogenjében semmi igazságot nem látok, ez csupán egy aljas Fidesz-ellenes propaganda és szimpla hazugság, amit remélem, hogy nem sok jobboldali ember fog bevenni.
    Kár, hogy a meggyőződéses antifideszesek nem jöttek el arra a választási fórumra, amin Tarlós és Bencsik is felszólalt. Ott szó volt a 2/3 valóságáról!

  7. zed szerint:

    N. Sz. és B. L. úgyis bejutnak pártlistáról, mivel akik megelőzik őket, egyéni mandátumot szereznek. Tulajdonképpen csak jól is járunk, ha másokra szavazunk, mert többen fogják képviselni a csepeli érdekeket az országházban. Ébredjetek fel, kizárólag a Fidesz 2/3-ról szól a történet!

  8. Error szerint:

    Zed! Nem akarsz Stephen King nyomába lépni és horror regényt írni a Fidesz 2/3-áról? 😀

  9. ződ szerint:

    Ne öljük meg Viktort a 2/3-dal! Az öröm elvinné! De ha még négy évet ellenzékben tölt azt meg az ország nem éli túl!

  10. LB szerint:

    zed!

    “N. Sz. és B. L. úgyis bejutnak pártlistáról”
    B.L. nem juthat be pártlistáról, és ezt te is nagyon jól tudod!
    N.Sz. bejuthat, ha az előtte levők (pl. Fónagy) nyernek.

    Azt meg már megtapasztaltuk, hogy az MSZP-s képviselők hogy képviselték a csepeliek érdekeit!
    GERINCÚT!!! Ez mindennél többet mond.

    Hogy is mondta a főnököd?
    Hazudtunk reggel, este és éjszaka! Jó tanítvány vagy! 🙁

  11. munkásököl szerint:

    @Error:

    Az a helyzet, hogy a Jobbik szlogenjében pont annyi az igazság, amennyi karakterből áll. Nyilván a Jobbiknak nem érdeke a 2/3. Ettől még Szilárdra fogok szavazni, mert megérdemli. Megjegyzem, a realitásokat mérlegelve előre elterveztem, hogy kire szavazok az első, és kire a második fordulóban.

    @zed:

    Most viccelsz? Ez a történet nem a Fidesz 2/3-ról szól, mert az meglesz. Ez a történet néhány szánalmas MSZ(M)P-sről szól, akik foggal körömmel ragaszkodnának a fizetésükhöz és a mentelmi jogukhoz, és nem képesek elviselni, hogy a népnek elege lett belőlük. Remélem örökre. Podolákékkal nem többen képviselnék a csepeli érdekeket, hanem kevesebben. Eddig megvolt rá a lehetőségük, nem éltek vele.
    Elvtársak, vége! 🙂

  12. LB szerint:

    A 2/3-adért meg kizálag magatokat tehetitek felelőssé.
    Tetszettek volna időben lemondani és akkor most nem kellene rettegnetek. 😛
    A hataloméhségeteknek köszönhetitek a mostani helyzetet.

  13. munkásököl szerint:

    admin!

    A képaláírásnál javasolnék egy kis módosítást:

    “A Fidesz-KDNP hirdetése: egyedül ők nem beszélnek más pártokról”

    helyett

    “A Fidesz-KDNP hirdetése: egyedül mi nem beszélünk más pártokról”

    talán őszintébb volna… 😉

  14. zeta szerint:

    munkásökölnek: igazad van!
    Podolákékkal nem többen képviselnék a csepeli érdekeket, hanem kevesebben. Eddig megvolt rá a lehetőségük, nem éltek vele.

  15. zed szerint:

    A Fidesz megtehetné, hogy visszaléptet jelölteket azokban a választókerületekben, amelyekben úgyis bejut listáról a képviselő-jelöltje. Azonban a Fidesz telhetetlen, semmi sem elég neki, minden hatalmat magának akar, maga alá akar gyűrni mindenkit. Egypártrendszerre tör, arra készül, hogy megerőszakolja a demokráciát! Csak nehogy polgárháború legyen a vége! Ne engedjük, honfitársaim!!!

  16. munkásököl szerint:

    @zed:

    “A Fidesz megtehetné, hogy visszaléptet jelölteket azokban a választókerületekben, amelyekben úgyis bejut listáról a képviselő-jelöltje.”

    Az MSZP hányszor is tett ilyesmit? Nem hallom… Nulla? Ja, bocs…
    Sőt, az Inter is megtehette volna, hogy 3-1 után lecseréli a góllövőket a Barca ellen, de ezek a rohadtak meg akarják nyerni a BL-t. Meg akarják erőszakolni a focit, egyeduralomra törnek. 😀 😀

    Tényleg kijár neked egy beutaló a Lipótra. Vagy azért félsz így, mert máshová szól a tikett? 🙂

  17. Manitu szerint:

    Teljesen nyilvánvaló – legalábbis az MSZP-Jobbik kiskoalíció. Csepelen eddig is az MSZP fenekéből lógott ki a Jobbik, de meg lehet most is nézni, hogy mit plakátoznak ki a kisnácik a csepeli utakon.

    MSZP=Jobbik. Ugyanaz a szín, ugyanaz a sz@r.

  18. Manitu szerint:

    Zed meg egy idióta, azt sem tudja mi a lista meg az egyéni mandátum. És még ez politizál, te jó ég!

  19. munkásököl szerint:

    @Manitu:

    Te sem vagy sokkal különb, ha MSZP-Jobbik kiskoalíciót vizionálsz… 🙂

    Jobbik-szimpatizánsként a “kisnácit” pedig kikérem magamnak. Mint mondtam, a 2. fordulóban a Fideszt támogatom a szavazatommal. Szilárd megdolgozott érte. Soha nem szavaznék az MSZP semelyik jelöltjére sem, és ugyanez igaz az SZDSZ-re és reinkarnációjára is. De ez nem jelenti azt, hogy csak a Fidesz létezik, és mindenki más szemét antifideszes, tehát nyilván komcsi. Képzeld, vannak olyan értékek, amelyek előbbre valóak a Fidesznél és érdekeinél.

  20. donquijote szerint:

    Én sem látom ezt összefogásnak, mivel még ellenfelei egymásnak nyilván nem a Fidesz mellett fognak kampányolni. A választások előtti sárdobálás után meg a Fidesz azt várta volna, hogy a Jobbik dalolva visszalép a javukra elég érdekes elképzelés.

  21. Manitu szerint:

    A Jobbiknak nem visszalépnie kellene, hanem tisztességesen kampányolnia.

    Csak a Jobbik nem tisztességes, nem szabály- és törvénytisztelő. MOst is mindent összeplakátoztak, amit a rendeletek szerint nem lehetett volna.

  22. Manitu szerint:

    Plusz elég világosan látszik, hogy a csepeli Jobbik az MSZP fenekéből lóg ki.

  23. Nagyapó szerint:

    Csepeli polgárok!
    Máson is érdemes elgondolkodni!
    Mit tett Podolák Csepelért? Aki tud, válaszoljon.
    Kiállt a kórházért?
    Kiállt a Csepel SC-ért? (Magánkézbe akarja átjátszani)
    Egyáltalán kiállt valami csepeli érdekért?
    Eddig kormánypárti képviselő volt, nem tett semmit, most ellenzéki lehet esetleg. Mit fog tudni tenni Csepelért? Még a nullánál is kevesebbet.
    Ezt akarja az MSZP-s, LMP-s, Jobbikos választó??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  24. Újvilág szerint:

    Kedves Manitu! Kérlek látogasd meg a szem orvosodat! Tele van Csepel LMP-és plakátokkal mindent összeplakátoztak, amit a rendeletek szerint nem lehetett volna. Ki is a tisztességtelen? A sárdobáláshoz nagyon értesz. De legyél tisztességes minden kivel szembe! Kívánok neked Szebb Jövőt!

  25. zed szerint:

    “Az Egyenlítő TV szerkesztőségi e-mail címére néhány hete érkezett egy rossz minőségű, mobiltelefonnal készült felvétel. Mi nem HírTV vagyunk, ilyesmit nem mutatunk be minden alap nélkül. Ebben a felvételben egy számunkra akkor még ismeretlen férfi nyilatkozatot olvasott be, melyben párttársát, a fideszes Wintermantel Zsoltot (aki újpesti országgyűlési képviselő-jelölt és a fővárosi közgyűlés tagja) kéri visszalépésre jelöltségétől. Indoklásában arról beszélt, hogy ő hisz a Fideszben, és nem Hagyó Miklós cimboráival akarja azt építeni. Merthogy Wintermantel Hagyó Miklós haverja és együtt mutyiztak a BKV-nál. Állítása szerint Wintermantel segítette Fuzik Zsoltot, a BKV azóta letartóztatott korábbi informatikai igazgatóját a hatóságok előli bujkálásban. (Róla azt is elmondta, hogy Vitézy Dávid fideszes BKV FEB-tag meleg szeretője.)

    Korábban is sejtettük, hogy a BKV nagyüzemi lenyúlásai nem működhettek a Fidesz aktív közreműködése nélkül. A felvétel alapján budapesti fideszes informátorunk segített megtalálni a férfit, akiről megtudtuk: Wintermantel bizalmasa volt. Egy budapesti közterületen, arc nélkül vállalta az interjút.

    Mostanában egyre nehezebb dolgunk a van a budapesti fideszesekkel. Ahogy közelebb érzik magukhoz a nagy-nagy tortát, sorban nyomják fel egymást. Hasonló információkat kaptunk a fővárosi közgyűlés két további tagjáról, Schneller Domonkosról és a jelenleg fideszes, korábban MSZMP-s Fónagy Jánosról, de ezek ügyében az informátor csak felnyomni mer, nyilatkozni nem. Reméljük, mai társuk “coming out”-ja nekik is bátorságot ad.”

  26. táncoslábú szerint:

    Kedveseim!

    Janó tényleg olyan egyszerű és aranyos fickó, amilyen az itt idézett e-mailje alapján látszik. (Egyébként nem hiszem el az LMP közleménynek, hogy véletlenül küldte el a tanítványainak!)

    Nem ő az LMP, hanem az asszony, a Farkas Sára! Csak jött a baba, s neki otthon a helye a tűzhely mellett, így elindították aput. Erre ékes bizonyíték az a másik e-mail, amit a törtető asszonyka küldött szét, s ezt is megkapta ugyanaz a kör, ami Janó idézett hülyéskedést is.
    Íme:

    “From: Farkas Sára
    To: cseperedok@googlegroups.com
    Sent: Tuesday, March 09, 2010 10:30 AM

    Kedves Szülők!

    Elnézést, hogy nem a lista céljának megfelelő levelet küldök ide. Akit zavar, hogy ilyesmivel zaklatom, az kérem tekintse tárgytalannak a levelet. A férjem, Hudák János nagy környezetvédő aktivista és mint ilyen, a Lehet Más a Politika párt felkérte, hogy legyen Csepelen a 31. körzetben képviselőjelölt. Még a jövő hétig folyik az ajánlószelvények gyűjtése és még kb.200 db-ra szüksége van az induláshoz. Aki még nem adta le és nem ellenkezik a pol. és világnézeti meggyőződésével, kérem szépen, adja le neki a céduláját. Bekerülni úgysem tud a parlamentbe, viszont ennek a kis pártnak a listaállításához nagyon kellene még a segítség. Aki még nem hallott a pártról, egy teljes mértékben civil szakemberekből szerveződő ökopárt: http://www.lehetmas.hu
    A 31. körzet: Királymajor, Királyerdő, sétányok,Szent László úti lakótelep, József Attila-Katona József utcai lakótelepek.

    Elnézést kérek mindenkitől, akit ez a téma zavar.
    Szerdán találkozunk!
    üdv,
    Sára

    Hudákné Farkas Sára
    Csepel Néptánc Alapítvány
    tel: 70/*******”

    Hát ennyi! Szerintetek lehet más? Velük?

  27. zed szerint:

    N. Sz. úgyis bejut listáról, már hanyatt is dőlt! Várhatóan be fog gyűjteni még néhány zsíros állást a jelenlegi kilenc (9!) politikai pozíciója mellé, hadd dagadjon a buksza, ráadásul ősszel polgármester is szeretne lenni!!! A mi drága jó Szilárdunk…

  28. Manitu szerint:

    Zed, N. Sz.-nek két gyereke van, azaz kétszeresen szülő, amivel 11-re nőtt az állások száma. Ha belevesszük, hogy van jogosítványa, máris 12-ről van szó, pedig ha jól tudom, hivatásos túravezető is volt, amivel 13.

    Amúgy Podolák Györgyől beszélsz, ő jut be listáról. És ő valóban hátradőlhet, ugyanis a Lénárd sz@rrá fogja verni.

  29. codec szerint:

    T. zed! Elvtársad már megelőzött! A törvénysértés ne zavarjon: csapatodtól már fel sem tűnik senkinek.

    http://www.hir24.hu/valasztas-2010/54219/torvenysertest-kovetett-el-karsai-jozsef.html

  30. kispajtás szerint:

    zed súlyosan agykárosodottá lett, az első forduló eredményei láttán stroke-ot(agyi vérkeringési zavar) kapott.
    Szegény zed, azért reménykedj, felgyógyulhatsz, de a rehabilitáció hosszú lesz. Addig is elnézzük neked azt a sok zagyvaságot, amit összehordasz.

  31. zed szerint:

    kispajtás: Húzogassad, meglátod jóóóó lesz! 😀

  32. LB szerint:

    Az MSZP budapesti listája:

    1 Lendvai Ildikó MSZP
    2 Burány Sándor MSZP
    3 Horváth Csaba MSZP
    4 Dr. Molnár Zsolt MSZP
    5 Dr. Steiner Pál MSZP
    6 Pál Tibor MSZP
    7 Dr. Józsa István MSZP
    8 Simon Gábor MSZP
    9 Tóth Csaba MSZP
    10 Dr. Bárándy Gergely MSZP
    11 Szabó Vilmos MSZP
    12 Kiss László MSZP
    13 Móricz Eszter MSZP
    14 Komássy Ákos MSZP
    15 Dr. Mester László József MSZP
    16 Dr. Havas Szófia MSZP
    17 Molnár Gyula MSZP
    18 Budai Bernadett MSZP
    19 Tóth József MSZP
    20 Dr. Vidorné Dr. Szabó Györgyi MSZP
    21 Podolák György MSZP
    22 Szanyi Tibor MSZP
    23 Hatvani Csaba MSZP
    24 Arató Gergely László MSZP
    25 Csizmár Gábor MSZP
    26 Dr. Szabó Zoltán MSZP
    27 Dr. Orosz Sándor MSZP
    28 Dr. Avarkeszi Dezső MSZP
    29 Dr. Kispál Tibor MSZP
    30 Alexa György MSZP

    Ezen 21. Podolák György és 28. Avarkeszi Dezső.

    A listás szavazatok alapján a budapesti mandátumok elosztása:
    FIDESZ-KDNP 13 mandátum
    MSZP 7 mandátum
    LEHET MÁS A POLITIKA 4 mandátum
    JOBBIK 3 mandátum

    Azaz listán mind Podolák, mind Avarkeszi csak akkor lehet most képviselő, ha az sorban előttük levők nyernek vagy visszalépnek!
    Egyiket sem tartom valószínűnek.
    Időközben persz bekerülhetnek vigaszágon a parlamentbe, hasonlóan mint korábban Németh Szilárd, ha valamely a budapesti listáról bekerült képviselő lemond, meghal, EU-képviselő lesz, …

    Ha Fónagy János vasárnap nyer a körzetében, akkor Németh Szilárd valóban listáról is bekerülne a parlamentbe, azonban Borbély Lénárdnak erre nincs lehetősége, mivel több mint 13-an vannak előtte, akik egyéniben nem indultak.

  33. kispajtás szerint:

    zed: húzogatom 4 évig + 4 évig + 4 évig… és így tovább!!! Gyógyulgass!
    De élvezni már nem fogsz, az orvostudomány kénytelen lemondani rólad.
    Az emberiség se sokat veszít azzal, ha nem szaporodsz. Na, csá!

  34. islander szerint:

    táncoslábú!

    ez nem volt szép…

  35. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Azt szeretném megkérdezni a Fideszes képviselőjelöltektől, hogy miért kampányolnak valótlanságokkal.
    Azt írják a Csepel Újágban és a szórólapjukon is, hogy megakadályozták a lakóparképítést a Kis-Duna partján.
    Ez sajnos nem igaz mert az Erzsébeti Önkormányzatnál van az engedélyezési kérelem, tehát még semmi nem dőlt el.

    Vasárnap pedig remélem olyan ember kerül be a Parlamentbe aki nem felejti el az országos politika kedvéért CSEPELT.

  36. Manitu szerint:

    Van lakópark? Nincs. Pedig már lenne, legalább két éve. Tehát megakadályozták, legalábbis eddig. Mint ahogy a Csepel SC beépítését is megakadályozták – eddig. Ha az MSZP-n múlt volna, akkor már lebontották volna a Csepel SC-t, és beköltöztek volna a Kis-Duna parti lakóparkba.

    Ebben az egészben az a furcsa bekaphatja, hogy ezt szerintem te pontosan olyan jól tudod, mint mi.

  37. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Igen valóban tudom és nagyra becsülöm őket azért mert kiálltak ezen ügyek mellett.
    És azt is tudom, ha az Oroszékon múlt volna akkor már mindkét hely be lenne építve, de akkor is az az véleményem ha elindulok egy futóversenyen és féltávnál méterekkel én vezetek akkor nem kezdek el kiabálni, hogy megnyertem a versenyt.
    Evvel csak a nézőtéren ülő vakokat lehet megetetni.

  38. Páko szerint:

    Manitu.

    KILÓGSZ A NÉMETH SZILÁRD FENEKÉBŐL,MIKOR FOGSZ KIPOTTYANNI? MAJD ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSKOR?

  39. Hugi szerint:

    Pákó, csak mert a te Jobbikod még semmit sem csinált, még el lehetne ismerni a munkát.

  40. ésszel!!! szerint:

    Táncoslábú!

    Ez leginkább a te szegénységi bizonyítványod, semmi több. Felrakod egy közösségi oldalra másnak a személyes levelet, ami mellesleg illedelmes és tisztelettudó!Benne van a levélben, ha zavar, akkor tekintsd tárgytalannak! Amúgy meg melyik az a feleség, aki nem segít a férjének?

  41. islander szerint:

    Újvilág!

    egyébként fizettetek az ELMŰ-nek amiért összefújkáltátok jobbiktv.hu felirattal az oszlopait? és összeplakáltoltátok a trafóházait? és hogy az összes LMP plakátot letakartátok? és ezt a sok ganét le is fogjátok szedni egyszer?

  42. Páko szerint:

    Hugi.

    Minden egyes bejegyzésnél nem fogom elismerni N SZ munkáját,mert már régebben meg tettem. Amit az elmúlt 12 évben ellenzékiként csinált az ennyit ért. Nem volt több lehetősége? Vagy most látta át a mutyikat az elmúlt 4 hónapban. Miért nem próbálta meg megakadályozni a nagy nyilvánosság bevonásával ,hogy ne vegyenek fel a Csepel pálya rovására több milliárdot Podolákék. Miért nem akkor kiabált segítségért, amikor a Podolák át adta az alapítványi elnökséget,egy senkinek aki jó pénzért végre hajtotta a Podolákék utasításait? Vagy amikor a Fónagy és a Podolák elfogadtatta a parlamenttel az áramátvételi díjat 3x áron. Vagy akkor a pártfegyelem fontosabb volt mint az állampolgárok,akikkel megfizettetik ezt a díjat. Ezeket kellet volna megakadályozni, vagy nyilvánosságra hozni az önkormányzati céghálót, hogy hogy is folynak, és kikkel a mutyik.(Murus,Bob-top Rt, Csepeli Lakásfejlesztési Zrt, Diamond Build Kft, Korund Kft, Friz Kft,stb,stb………)vagy a tarsolyba vannak ezek? Úgy halottam,hogy igen,majd az önkormányzati választásoknál?

  43. gyuritakarodj szerint:

    Savanyú a szőlő!
    Aki megint külföldi érdekeket képviselő pártra akar szavazni szavazzon az MSZP-re vagy az LMP-re. Hazaárulók.
    Tisztességes ember nem szavaz balra csak az ostoba.

  44. táncoslábú szerint:

    Magánlevél? A tanítványok szüleinek? Az egyesület gyermekkorú tagjainak? Kopogtatócédulák begyűjtésére, politikai vitaműsor megtekintésére buzdítva, na, ne vicceljetek!

    Lehet más? Nem lehet, ez csak ugyanolyan duma, mint a Centrum párté volt nyolc évvel ezelőtt! Ők mindenkitől függetlenek, meg civilek(!!!!). Ők majd másképp csinálják! Egy frászt, megérezték, hogy űr van az SZDSZ helyén, romokban az MSZP, s innen is onnan is kimarnak egy koncot! Ennyi, és nem több. Nézd meg mivel kampányol Janó-Sára: csak kétharmada ne legyen a Fidesznek, csak ne NSZ jusson be, bla, bla, bla. Egyébként, ha Janó nyerne, úgy köszön majd, hogy “Cső Csepeli Csajok, Csávók!”? Szép lenne!

  45. maminti szerint:

    Jééééézusom! A fideszeseknek tényleg elment a maradék eszük. Honnan vesznek ennyi baromságot? Tök mindegy, hogy az LMP meg a MSZP kire számít, ez nem egyenlő azzal, hogy a Jobbikosok kire szavaznak. Nem létezik olyan Jobbikos, aki ezekre a pártokra szavazna, akármire számítanak ők. Az meg, hogy a Jobbik arra kéri a szavazóit, hogy a Jobbikra szavazzanak, az meg vajon mitől nem normális? Hűha, nagy káosz van itt a fejekben.

  46. Manitu szerint:

    A Jobbik hirdetése nem a Jobbik melletti, hanem a Fidesz elleni fellépésre buzdít. És ez alapvető különbség, lévén, hogy két körzet van Csepelen, és az egyikben nincs jobbikos jelölt.

  47. zed szerint:

    kispajtás: Ha tenni szeretnél valamit az emberiségért, kasztráltasd magad! 🙂

  48. Páko szerint:

    Manitu.

    Én is szimpatizánsként a Jobbikra szavaztam és még nagyon sok ismerősöm is. Amit írsz az hülyeség. Többség így én is elmegyek a második fordulóba is szavazni, pedig nincs már jobbikos,de inkább a Fidesz 2/3-ra szavazok,mert nem szeretnénk,hogy a mérleg nyelve legyen megint az szdsz utód párt, és beleszólása legyen a döntésekbe. Tudjuk már,hogy ez milyen következményekkel jár,mert ingyen nem adnak semmit.Megint követelőznének,és pozíciókat várnának el a szavazataikért. Bár még ettől függetlenül is lepaktálhat a Fidesz az Lmp-vel ha nem lesz meg esetleg a 2/3. Remélem nem így lesz. Bár félő,hogy olyan furcsa események után amik történtek az első fordulóban, nem elképzelhetetlen, hogy már most meg van a végeredmény.

  49. Páko szerint:

    bocsi az ” is” duplázásért.

  50. Páko szerint:

    Béla ez nagyon JÓÓÓÓ!

  51. islander szerint:

    Béla

    ez zseniális!

  52. Öreg halász szerint:

    🙂
    🙂

  53. Mara szerint:

    Ne bántsátok táncoslábút, teljesen igaza van!

    Munkahelyen tilos politizálni, együttesvezetőként nem tehette volna meg! Itt most nem a férj támogatásáról van szó, hanem arról, hogy az asszonyka “kihasználta”, hogy saját munkahelyén sok emberrel áll kapcsolatban. Ráadásul valamilyen szinten alá-fölérendeltségi viszonyban! Felhasználta a gyerekeket abból a célból, hogy nyomást gyakoroljon rajtuk keresztül a szülőkre!

    Ki az, aki nem fél a “tanár” haragjától, ha a gyerekéről van szó???? Próbálta volna felhívni valaki a hölgy figyelmét arra, hogy nem kellene a munkahelyen politizálni, azt hiszem mindenki sejtheti a végeredményt:
    az addig ügyes gyerek hirtelen ügyetlenné, a jó rosszá, az elöl táncoló hirtelen a szinpad hátulján találná magát…

    Én úgy hallottam, hogy ezt a táncegyüttes minden csoportjában eljátszotta az együttesvezető, nem csak a gyerekeknél! Sok szülő meg odaadta a cédulát, mert nem mert mást tenni! Pedig az a szegény fiú (a férj), még beszélni is alig tud. Csepelről meg szinte semmit. Érdekes lenne, ha Ő képviselné a kerületet a parlamentben…!

    Mára pedig vérszemet kaptak, pedig alig jött össze nekik az induláshoz szükséges számú szavazócédula.

  54. Pintyőke szerint:

    Nekem is felháborodva mesélte egy ismerősöm, akinek az unokaöccse táncol, hogy hasonló tartalmú, de nem ilyen “szépen kérő”, hanem inkább nyomatékosan utasító leveleket kaptak a táncosok a szavazócédula gyűjtés idején.

    Pl: “(…)aki még nem adta le, az csütörtökre feltétlenül hozza(…)”

    Tényleg vacak helyzet. Nyilván senki nem mert ellene sem szólni, sem tenni. És ne feledjük, van ott egy csomó fiatal, első szavazó is!

    Az együttesvezető meg szerintem simán pofátlan, aki visszaélt a hatalmával. Állítólag LMP-s kitűzőket is osztogatott, és a próbákon is hordja.
    Kiváncsi lennék, mit szólna ehhez a választási bizottság?

  55. zed szerint:

    Én megértem, hogy sokan csalódottak Avarkeszi államtitkár úr visszalépése miatt, azonban úgy vélem, a fennmaradó alternatívák közül Hudák úr még mindig a kisebbik rossz.

  56. kukac szerint:

    Mit szólna? Semmit. Mint ahogy semmihez sem szól semmit.

    Hallott valaki arról, hogy Csepelen van ilyen? Olvasott tőlük valamit, hallotta, hogy elmarasztaltak valaha valakit valamiért, számon kértek, utasítottak valami törvénytelenség megszüntetésére?

    No comment.

  57. érthetetlen szerint:

    ZED. A beszélni nem tudó Hudák Úrra gondolsz?

    Gratulálok, jó az izlésed, Te valóban Csepel érdekeit nézed!

  58. zed szerint:

    Értelmetlen! Na és mit tudsz Németh Szilárdról?
    “Németh Szilárd vagyok, a Fidesz-KDNP csepeli polgármester-jelöltje. 1964-ben születtem Csepelen, azóta is itt élek és dolgozom. 1998 óta vagyok önkormányzati képviselő. Támogatásukat, együttműködésüket ezúton is köszönöm!”
    Meglehetősen karcsú önéletrajz, egy munkahelyre nem vesznek fel senkit ennyivel. Németh Szilárd álláspályázatát
    E L U T A S Í T O M.

  59. érthetetlen szerint:

    Kedves értelmetlen ZED!

    Te biztos egy úr vagy az űrből, ha Németh Szilárdból csak ennyit ismersz, és nem látod/láttad, hallod/hallottad, hogy mi mindent tett és próbált tenni Csepelért, a Csepeliekért.
    Bár azt hiszem ez inkább rád nézve szomorú. Csak azt nem értem, hogy akkor meg mit téped itt a szád. Inkább menj vissza a bolygódra és vissza se nézz!

    Ja, és vidd magaddal Kovács Ernőt, Csepelit, Red Bullt. Jó társaság lesztek.

  60. Papi szerint:

    Zed!
    Itt olvasva a hsz-eidet látszik, hogy mennyire pofátlan alak vagy nem számít neked és a hasonszőrű haverjaidnak, hogy mennyit és mekkorát hazudtok nem számít semmit, hogy tisztességes emberek becsületébe gázoltok sőt még az sem számít, hogy a saját pártvezéretek beismerte a csalásokat, hazudozásokat ez mind nem számít csak és kizárólag piszkoskodni, mocskolódni tudtok egyszerűen az ilyeneket egy lakatlan szigetre kéne küldeni, hogy ne mérgezzétek az emberek lelkét!
    Ideje lenne Gyurcsány mondását megfogadnotok el lehet húzni!

  61. Papi szerint:

    Zed!
    Még annyit már két órátok sincs! 🙂 🙂

  62. törpilla szerint:

    Táncoslábú, Mara, Pintyőke!

    Kicsit árnyalnám az általatok alkotott képet. Az én gyerekem is Sárához jár táncolni és szerintem egyáltalán nem nyomult ez ügyben. A fenti levelében is kétszer elnézést kér attól, akit esetleg zavart a téma.
    Egyébként legtöbbünkkel van olyan baráti viszonyban, hogy ez ne okozzon gondot. Aki pedig jobban ismeri, az pontosan tudja, hogy ő nem az az ember, akit a személyes szimpátiák/konfliktusok vezérelnek a munkája során.
    Én egyszer sem láttam kitűzővel ovispróbán, az meg, hogy a kabátjára rá van téve, talán nem bűn.
    Tudtommal néhány szülőtől kaptak végül csak cetliket, szóval ez a “sok szülő meg odaadta a cédulát, mert nem mert mást tenni” kicsit túldimenzionálja a történteket.

  63. ésszel!!! szerint:

    Korábbi hozzászólókhoz hasonlóan én sem látok nagy összefogást az MSZP-Jobbik-LMP körben. Igazából mindenki szid mindenkit.
    Csak azt nem értem, miért kell mindig mindenkit beskatulyázni. Biztos, hogy nem minden jobbikos fasiszta és nem minden lmp-s zsidó stb. Szóval miért baj az, ha egy állva maradt jelölt mindenkit próbál megszólítani. A második forduló teljesen más logika alapján működik mint az első. Például a Fidesz szavazók között is lehet olyan, aki nem annyira Orbán Viktor fan, de szerette volna az MSZP-t elküldeni. Ez megtörtént, szóval ki tudja, mit fognak tenni a 2. fordulóban. A 31. körzetben pedig az MSZP-s és Jobbikos szavazók is saját jelölt nélkül maradtak. Az ő viselkedésük is kérdéses és nem gondolom, hogy a kommentelők a sokezer többi szavazó nevében is tudnak nyilatkozni, hogy mit fognak tenni.

  64. No1 szavazó szerint:

    Este 7-kor lezárul minden.
    Minden kiderül. 🙂
    Azt is hogy ki a jobb!
    :-):-) 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Itt lehet hozzászólni !