Mitől lett véres Daróczi Inge?

Bors

Súlyos gyanút fogalmazott meg Choli Daróczi József a Frizbi felvételén: fiát megölték. A gyászoló apát nem hagyja nyugodni a kérdés: hogyan szennyezhette vér Joci ingét. A Bors megtudta a választ.

Óriási port vert fel Choli bácsi bejelentése: biztos benne, hogy fiát megölték. Daróczi Dávid édesapja véresen kapta vissza Joci ingét, s nem érti, hogyan kerültek a foltok egy akasztott ember ruhájára.

Tény, hogy a rendőrség a mai napig nem nyomoz. Álláspontjuk szerint nincs miért, az ügyet közigazgatási eljárás keretében vizsgálják. Daróczi boncolása is közönséges hatósági boncolás volt, amelyet egy igazságügyi orvos szakértő végzett el. A Bors úgy tudja, hogy a boncolásnál jelen volt a BRFK egyik szakértője a rendkívüli halálesetek osztályáról is, de erre törvény adta lehetősége volt. A közigazgatási vizsgálatot kizárólag azért nem zárták le, mert az írásos szakértői véleményeket még nem küldték meg. A szakértőknek egyébként nem kell sietniük, nekik nincs előírva, hogy például harminc nap alatt küldjék meg a szakvéleményüket. A szóbeli tájékoztatás egyébként megtörtént, de mivel nem indult nyomozás, valószínűleg nem volt bűncselekményre utaló adat.

Lapunk úgy tudja, hogy Choli bácsi végül is nem fordult panasszal vagy egyéb észrevétellel a rendőrséghez, bár erre korábban utalást tett. És hogy mitől lett Daróczi inge véres? Dr. Fülöp Zoltán igazságügyi orvos szakértő a Borsnak elmondta, akasztásos haláleseteknél az a tapasztalat, hogy a légzés hamarabb leállhat, mint a keringés.

A légzés leállása után a szív még akár húsz percen keresztül is doboghat, ilyen esetekben az újraélesztés során először a légzést próbálják meg pótolni – kezdte lapunknak dr. Fülöp Zoltán.

– Amikor már a keringés is leáll, akkor a szívmasszázson kívül végső esetben még adrenalin injekciót is megpróbálhatnak beadni közvetlenül a szívbe, amely újraindíthatja a szerv működését – tette hozzá dr. Fülöp Zoltán. Az orvos szakértő aláhúzta: akasztásos halál esetében a nyaki erek összeszorulnak, és a fejben olyan vérpangás alakul ki, amitől elpattanhatnak az erek az orrban és a szemben, melynek következtében vérzés indulhat meg.

Liptai Claudia és Daróczi Dávid édesapja a szertartás előtt

Claudia lába földbe gyökerezett a koporsónál

Liptai Claudia olyan rossz lelki állapotban volt szerelme temetésén, hogy a ravatalon álló nyitott koporsót meg sem merte közelíteni. Roma hagyományok szerint a hozzátartozók odalépnek a nyitott koporsóhoz, és megérintik a halottat, a műsorvezetőnő azonban képtelen volt erre. Ahogy azt sem bírta végignézni, hogy Dávid koporsóját elnyeli a föld. A sírba eresztés kezdete utáni percekben barátnője vállára támaszkodva sarkon fordult, és otthagyta a gyászoló családot, barátokat. Még virágot sem tudott szerelme koporsójára dobni. Amíg Daróczi családtagjai sírtak, Claudia földbe gyökerezett lábbal állt.

– Nagyon furcsa volt, hogy Claudia nem volt ott az utolsó pillanatokban, a búcsúztatáson – mesélte Győzike, aki a szűk körű búcsúztató meghívottjaként közvetlen közelről láthatta az eseményeket.

– Amikor betoppant a ravatalozóba, oda sem lépett a koporsóhoz. A sír mellett sem jött közel a koporsóhoz, meg sem várta, míg eltemetik szegény Jocit – mondta Győzike.

Forrás: Bors

6 hozzászólás “Mitől lett véres Daróczi Inge?” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    ………Hmm.

  2. Jeniszej szerint:

    Olvasom:
    Több gyászoló szerint Daróczi Dávidot megölték
    2010. április 04. 08:46- tabu.tv

  3. karakó szerint:

    Ugyan nem gyászolom, de szerintem is.

  4. mary szerint:

    Szerintem politikai gyilkosság történt,és Én az Apjának adok igazat,csak folytassák a Nyomozást,akármilyen a törvény,nem érdekel,nem lehetett öngyilkos,jó lelkű,jó szívű és nagyon okos és tehetséges Ember volt.Mert nagyon szerette Klaudiát,ismerőseit,barátait.Én látásból,megismertem a Csepel plaza virágüzletben,Barátságos kedves egyszerű ember volt.Nagyon sokan szerették,és nagyon sajnálom,hogy fiatalon meghalt,én két évvel vagyok idősebb nála,és persze neki élni kellett volna tovább!Méghozzá Klaudiával és vidáman.Isten Legyen vele és nyugodjék Békében.

  5. csepeLINK szerint:

    … a témát még nem szabad elengedni a médiában, még nagyon sok maradt benne. Lassan már a temetési búcsúztatóból a Gyurcsány-idézetek is várhatók!

  6. Csepel-sziget szerint:

    Győzike odament, hogy ismét szerepelhessen a címlapokon. Undorító egy ember.

Itt lehet hozzászólni !