Csepel, a lepusztult kerület

Tizenhat év alatt a szocialista vezetés padlóra küldte a főváros egyik legnagyobb és legnépesebb területét

Magyar Hírlap

Ez lett a vörös ígéretcunamiból. Csepeli jelkép egy leharcolt  lakótelepen (Fotó: Burger Zsolt)

Manapság legtöbben a kettős gyilkosságra asszociálnak Csepel hallatán, a városrész látványa – mérhetetlen szeméthalmok, úttalan utak, leharcolt társasházak – a felelőtlen várospolitikáról beszélnek.

Elvétve néhány élénk színűre festett tízemeletes ház töri meg a paneldzsungel egyöntetű szürkeségét Csepel központja felé haladva. A városrész agoráját jelentő Szent Imre tértől alig pár száz méterre a felállványozott lakótömbökön látszólag lendületesen dolgoznak a hőszigetelők.

„Megszoktuk már, hogy a választások közeledtével nagy iramban nekilátnak a javítgatásoknak!” – veti oda félvállról érdeklődésünkre a házból kifelé tartó fiatalember, de mindjárt hozzáfűzi, a maga részéről nem foglalkozik már a politikával.

Több cikluson keresztül ilyen látványpolitizálással sikerült megetetniük választópolgáraikat a szocialistáknak, akik egyebek közt a hatvanas évek leharcolt paneljeinek felújításához szükséges több tízmillió forintos önrésztámogatással ámították a helybelieket. Tényleges renoválásra aligha futotta akkor, amikor a polgármesteri hivatal felújításának csupán a tervei mintegy kétszázmillió forintot nyeltek el, a helyi újságot pedig potom százmillió forinttal támogatta a kerület.

A XXI. kerület említésekor szokás a Vörös Csepel-szindrómára hivatkozni, valójában azonban csak 1956 után, a kádári betelepítések óta beszélhetünk szocialista városrészről. A forradalom után itt élt legtovább a munkástanács, ezért az MSZMP felduzzasztotta a kerület lakosságát. A Weiss testvérek által létrehozott Weiss Manfréd Művek, a későbbi Csepel Művek Közép-Európa legnagyobb gyára volt, a hatvanas években azonban elkezdődött a gyár elpártosítása.

Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője azt mondta, négy ciklus után mostanra látható, hogy megfogyatkozott a helyiek bizalma a felelőtlen vezetéssel szemben. „Az itt élők kezdik észrevenni, hogy semmi nem valósul meg a választási ígéretekből, sőt sok esetben az ellenkezője teljesül annak, amit vállaltak. A Kis-Duna-parthoz ligeteket ígértek, ezekből máig semmit se láttunk. A Hollandi útra tervezett kerékpárút helyett négysávos forgalmi útról tárgyalnak – hogy csak néhányat említsek a füstbe ment tervek közül.”

A tízemeletesek határában áll Hliva György étterme. A vendéglátós tősgyökeres csepeli, szerinte az elmúlt évtizedekben érdemi változás nem történt a városrészben. „Most a választások hajrájában nagy a készülődés: iparkodnak betömni a kátyúkat, épületeket tataroznak, és hivalkodó plakátokon magabiztos arccal igyekeznek ismét meggyőzni minket arról, hogy értünk dolgoznak. Húsz éve ígérte meg Demszky Gábor a helybelieknek a gerincút megépítését a Szabadkikötő út és a Posztógyár utca közé. A nyomvonalon élő családok kivásárlása hosszú évek óta tart, mert érdekes módon az út felénél elfogyott a kártalanításukra szánt fővárosi pénz. Az út még sehol, de a forgalom egyre elviselhetetlenebb a főúton” – elégedetlenkedik Hliva.

A két és fél kilométeres kétszer két forgalmi sávú főút a teherforgalomtól mentesítené Csepel belvárosát. A nem létező pálya elején a tábla építési munkálatokat jelez ugyan, mögötte azonban mindössze két métert sikerült aszfaltozni, veszélyes épületmaradványok, szeméthalmok sejtetik a nyomvonalat. A túloldalon csaknem száz család él most elviselhetetlen környezetben. A leendő gerincúton egy félig összedőlt ház udvarán még egyben álló kis családi házban lakik egy család gyerekekkel. Ők lehetnek az utolsók, akikkel nem sikerült megállapodnia az önkormányzatnak.

„Elképesztő, mi van ezen az útszakaszon: mindenki ide hordja a szemetet, a növényzet elszaporodott, az itt hagyott romok alatt bármi meghúzódhat. Ma nem merem a gyerekeimet a környéken kiengedni, mert ahogyan a közterület-rendezéssel sem, a közbiztonsággal sem nagyon törődik itt senki” – panaszkodik egy helybeli.

A Csepel-sziget Műszaki Szakközépiskolába mintegy ezerötszáz diák jár. Az iskola előtt egy fiatal nyelvtanárnő a tanulókat ért támadásokról beszélt lapunknak. „A diákok arról panaszkodnak, hogy este már nem mernek az utcára menni, annyira elszaporodtak az erőszakos cselekmények közterületen” – mondja az oktató, aki szintén neve elhallgatását kéri, mert tart a kerület vezetésétől.

Egy Hliva éttermébe betérő középkorú úr, Józsi – a teljes nevét nem árulja el, mint mondja, közalkalmazottként dolgozik, s a vörös polip csápjai mindenhova elérnek – a kerületben nőtt fel, jól emlékszik még az Iskola tér környezetére. „A napközivel még oda jártunk játszani a hetvenes években. Egyetlen fát nem ültettek azóta, inkább ritkítottak. Nézzék csak meg, a sportpálya teljesen leépült, a birkózók télen fűtetlen csarnokban edzettek, egy részük már valamelyik általános iskolában tartja a tréningeket. A csarnok mára szinte nem működik. Több ismerősöm él a Királyerdőn, nekik a legnagyobb problémájuk a megoldatlan csapadékvíz elvezetés” – sorolja az áldatlan állapotokat.

Látogatásunkkor napsütéses, száraz időben is jól láthatók a Királyerdőn, a Damjanich és a Nyárfás út környékén az óriási hepehupák, amelyek esős időben ellehetetlenítik a közlekedést.

A helyiek úgy látják, az MSZP társadalmi beágyazottsága mellett a változtatástól való félelem indokolja, hogy tizenhat éve szocialista vezetése van a kerületnek. „Az utóbbi időben már egyre hangosabb az elégedetlenség a közállapotokat illetően. Befolyásolta ezt a tavalyi iskolai kettős gyilkosság is, ami a kerületben meghatározza a közvéleményt. „Szokták mondani, hogy Csepel ugyanúgy működik, mint a BKV, a szóban forgó tanintézmény a szocialisták kifizetőhelye volt” – vélekedik Hliva György.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában a múlt évben történt kettős gyilkosság miatt indult eljárásban a nyomozók bizonyítékokat találtak arra, hogy az intézményben vagyon elleni bűncselekmények is történhettek, feltehetően ez vezetett az emberöléshez. Az egyik áldozat, Takács József, az iskola igazgatója korábban a csepeli MSZP frakcióvezető-helyettese volt, előtte pedig a kerület alpolgármestereként dolgozott. Az áldozat a gyilkosság napján feljelentést készült tenni a Csepeli Rendőrkapitányságon, de nem hallgatták meg.

Forrás: Magyar Hírap

53 hozzászólás “Csepel, a lepusztult kerület” bejegyzésre

  1. csepeli szerint:

    Nem értem, hogy írhattok le ilyeneket, hiszen már április 12-e van, mától fogva minden szép és jó. Elfelejtettek szólni a Fidesz-központból, hogy mostantól csak csupa szépet és jót lehet írni?

  2. nagyapó szerint:

    Nagy tudású Podolák és Avarkeszi a következő két hétben még óriásikat fog ígérni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. donquijote szerint:

    reméljük inkább óriási pofáraesés lesz a részükről 🙂

  4. Hugi szerint:

    Podolák, Avarkeszi, Tóth, Szenteczky, húzzatok el! Podolák, takarodj tanúvallomást tenni!

  5. csepeli szerint:

    Ma reggel más Magyarországra ébredtünk, kinézek az ablakon és látom, kolbászból van a kerítés.

  6. TI szerint:

    Egyetértek az előttem szólóval.

  7. Tóth Mária szerint:

    csepeli, nem tudom mi a bánatot provokálsz! elvtársaid mindent elloptak, azt is, ami le volt betonozva. a kassza üres mindenki tudja, hogy fából vaskarikát nem lehet csinálni. Fő, a lelki megnyugvás, hogy nem a gerince, cseppet sem hazudós komcsik vezethetik az országot.

    Remélem, a te zsebed ezután sem marad üresen, hiszen nagyon JÓ et. vagy!

  8. csepeli szerint:

    Tóth Mária: nem értem, miről beszélsz, Orbán Viktor megmondta, hogy mától kezdve más Magyarország van, mostantól kezdve csudaszép minden. Nem hiszel az imádott vezérednek?

  9. Csepeli XXI szerint:

    “Csepeli”!
    Komcsiknak kuss és takarodó!

  10. balszélső szerint:

    Csepel egy elöregedett, lepusztult kerület. 15-20 évvel ezelőtt Angyalföld, Ferencváros sem volt az, ami mára lett. Mindkét kerületben tehetséges városvezetők reális koncepciókat dolgoztak ki és végre is hajtották.
    Csepelen megállt az élet. Rozsda a gyárban, rozsda a sporttelepen, gaz a napközis táborban. Koncepció nélküli, kellően át nem gondolt,a lakossággal meg nem beszélt, mutyitól bűzlő ötletek persze voltak. Aztán amikor megbuktak, az ellenzék lett a hibás.
    A lakosság elöregedett, a régi gyári lakótelepi házak megkoptak. A 22-es csapdája, hogy az itt rekedt, változásra képtelen ( és attól írtózó) emberek félelmükben a múltra szavaznak, 20 éve.
    Ma olvastam valakitől, aki dícsérte a helyi szocialisták figyelemre méltó szereplését. Ha az a sikeres, aki ezt az állapotot konzerválja, akkor igaza volt. De az eredményekből az látszik, hogy a többség elégedetlen a jelenlegi állapototkkal.

  11. csepeli szerint:

    Csepeli XXI: akkor fogd be és húzz el!

  12. Vica szerint:

    Kedves csepeli!
    Most végre lehetőségetek lesz Csepelen is ellenzékben lenni. Mutassátok meg, mennyivel jobban csináljátok majd, mint az elődök. Pl. nem vonultok ki az ülésteremből, ha Csepel sorsáról kell majd dönteni… Nekem szimpatikus lenne, s akkor valóban megérdemelnétek a képviselői fizut. Aztán meg 4 év múlva újra választás lesz, s ha megfeleltek ennek a nemes feladatnak, meghosszabbítjuk az ellenzéki mandátumototkat 🙂 . Lehet tovább pátyolni a párttárs söpredéket, hiszen végülis nagy szerepük volt abban, hogy most ide jutottatok. Egyszer mindent ki kell próbálni. Most elsöprő fölénnyel vesztettetek, de van még lejjebb is. Gondoljatok csak az MDF-re, esetleg a FKGP-ra…

  13. Nyugi szerint:

    Ennyire elfáradtak a Fidesz-fanok, hogy már egyetlen új gondolatuk sincs?!

    Hogy lehet ilyen szedett-vedett magyar Hírlapos cikkel kampányolni? Még, hogy 56′ után lett vörös Csepel?! És a hatvanas években kedődött a CSM elpártosítása?! Ne tessenek már hülyéskedni, meg történelmet hamisítani. Kérdezzétek meg a hazudós, lopós infós Nagyapót, csak felhomályosít benneteket a Vörös Csepel-név eredetéről. Persze, az sem baj, ha néhány tisztsességes jobb oldali történész művét veszitek a kezetekbe…

    Aztán: mi van az MH-cikk szerinti “a hatvanas évek leharcolt” paneljeivel? Ilyet csak az akárhonnan szalajtott Fidesz-MIÉP-Jobbik-os figurák képesek leírni? Hát hol volt még valódi panel Csepelen a hatvanas években? Csillagtelepen, a Béke téren téfglával építkeztek, a Bjcsy ma is a főváros egyik legkellemesebb része. Ennyire hiteles a többi MH (marha)-szöveg is!!! És különben is: hányszor akarjátok még magatokat leégetni? Nem volt elég a panel-szövegből?!

    Inkább azt nézzétek, hogy Németh Szilárdot miként kerülgeti a gutaütés, amiért csatlós, Borbély Lénárd több szavazatot kapott mint ő. Nem lennék szívesen most BL helyében… Szerintetek mi lesz a végeredmény:Németh csinálja ki Borbélyt vagy Borbély teszi tropára Némethet?!

  14. Gordon szerint:

    Csepelinek savanyú a szőlő. 🙂

  15. munkásököl szerint:

    Álmodik a nyomor. 🙂
    Elvtársak, itt maximum ti lesztek tropára téve. A második fordulóban jóérzésű Jobbik-szimpatizáns csakis a Fideszre szavazhat. Magam is így teszek. Podolák és Avarkeszi pedig főzhet ingyen gulyást 23-án este, legalább valami hasznunk legyen belőlük. 😉

  16. Csepeli XXI szerint:

    Meséjjé mán Nyugi!
    Hogy is van az a “történelemhamisitás”?
    Esetleg tudod a “Vörös Csepel” eredetijét?
    Izééé…vagyunk egy páran,akik Csepel községben és nem BP.XXI-ik kerületében születtünk.

  17. Tóth Mária szerint:

    csepeli. neked csak az anyagiak a fontosak?! igen kisstílű,kiégett pofa lehetsz! csak a pénz, a pénz, az az Istenetek, semmi más! most megkaptátok a szavazatokban. Fáj, ugye? remélem is!

  18. zed szerint:

    A Jobbik szavazóinak azt kellene belátniuk, hogy a pártjuknak sem érdeke, hogy a Fidesz abszolút többséget szerezzen a parlamentben. Ha ugyanis ez megvalósul, a teljes ellenzék kiszorul a döntéshozatalból és Jobbik (is) csak nehezen tud bármit is érvényre juttatni a programjából.

  19. LB szerint:

    zed!

    Inkább a Fidesz 2/3-d, mint az Avarkeszi/podolák duó még 4 évig!
    Raádsul magyarázd már meg, miért lenne jobb Csepelnek 2 ellenzéki képviselő, mint 2 kormánypárti? Te is nagyon jól tudod, hogy egy ellnezéki képviselő gyakorlatilag nem sokat tud tenni, ellenben egy kormánypártival. Na most nem az eddigiekre gondoltam!

  20. miska72 szerint:

    Az elvtársak kampányfogása volt ez a hőszigetelés is. Mit tettek, mit csináltak csepelen az elvtársak, az elmúlt 20 év alatt?
    Igérgettef fűt fát!
    Gerincutat!
    Közértet a Királyerdőben a kispostához!
    stb.

    No comment elvtársak!

  21. miska72 szerint:

    Az elvtársak kampányfogása volt ez a hőszigetelés is. Mit tettek, mit csináltak csepelen az elvtársak, az elmúlt 20 év alatt?
    Igérgettef fűt fát!
    Gerincutat!
    Közértet a Királyerdőben a kispostához!
    stb.

    No comment elvtársak!

    http://www.youtube.com/watch?v=wdBRPVi7uJQ…. a

  22. munkásököl szerint:

    Kedves zed!

    Tudod, nekünk nem lenne tiszta a lelkiismeretünk, ha asszisztálnánk az elvtársak mentelmi jogának meghosszabbításához. És a patásorbántól sem félünk annyira, mint Ti. Minél kevesebb MSZP-s képviselő marad, annál jobb lesz ennek az országnak. A 2/3-ot én is szívesen megakadályoztam volna, a Jobbikot szívesen juttattam volna alkupozícióhoz, és ennek az eredményének is örülök. De az MSZP-re soha sem voksolnék. Előbb rohadjon le a kezem, amelyikbe a tollat fogom, minthogy oda húzzam azt az ikszet. Nem felejtjük el nektek december 5-ét és a többi nemzetárulásotokat.

  23. Csepeli XXI szerint:

    Minden lezüllött a gyilkos komcsik kezében!
    Tönkrement, eladták, lezüllesztették, ellopták:
    WM, MOM, GAMMA, FÉG, LAMPART, BRG, EMG, TERTA, ORION, TUNGSRAM, MIKI, IMI, SZIM, HAGY, REMIX, MEDICOR, VILATI, BERVA, DANUVIA, PANNÓNIA, CSEPEL Autő, Ikarus,DIGÉP, RÁBA, TRAKTORGYÁR, MMG, …..stb!
    Az arany is sz@rrá vált a világmegváltó komcsik kezében!!!
    A kis Dunapartot és a Sporit is eladták.Azt hitték,hogy megússzák.

  24. Tisztánlátó szerint:

    Te Csepeli!
    Nem férsz a bőrödben?
    Téged fizetnek ezekért a hozzászólásokért?
    Orbánnak igaza van. Más a levegő is 11-e után. TISZTÁBB. Te egy kicsit késleltetve fogod megérezni, mert nagyon edugultál. Majd a gyerekeid érezni fogják, és akkor hálás leszel, ha bevallod, ha nem.

  25. Sphere szerint:

    RE:CsepeliXXI.
    A múltkor egy szegedi újságíró beszélt hasonló dolgokról mint Te most:a KGST idején 20.000.000 embert etettünk,volt jól menő gépiparunk,járműgyártásunk,műszeriparunk,építőiparunk…ne soroljam már…
    Az,hogy ez mind fossá vált,az nem a piac törvénye volt,hanem”küldött emberek”átkos tevékenységének az eredménye…

  26. nagyapó szerint:

    Nyugi (2010. április 12., hétfő 14:51-kor)
    Mivel megszólított, válaszolnom kell. A”Vörös Csepel” dal, a Rote Wedding német dalból való, így semmi köze Csepelhez. A csepeli rác, sváb, magyar lakosságnak mi köze a komcsikhoz?
    A világháború utáni első választáson a Kisgazdapárt Csepelen abszolút fölénnyel nyert (mint a Fidesz most).
    ’56-ban Csepel volt a szabadságharc utolsó bástyája, a magyarság végső mentsvára.
    A ’60-as évektől jött a lakosságcsere, így lett Csepel veres.
    Az első paneles épületek a Csillagtelepen, fölszintes házakként épültek (ott van kedvence, a Podolák kocsma). Írjak mást is?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  27. izabella szerint:

    Remélem a következő vezetőség fog foglalkozni azzal, hogy Csepel központban, 1 saroknyira folyamatosan föld utak vannak, nincs csatorna.
    18 éves fáink voltak, mellyeket kivágva eladhatatlan lakásokat húztak fel a Sétáló u. HÉV vonalán. Szükségünk lett volna ott zegzugos utakra, sétányokra, csobogókra, padokra, mesterséges szánkódombra, stb. ahol meg lehetett volna kicsit pihenni. “Friss” levegőt lehetett volna szívni itt a benzingőz kellős közepén. Nincsenek parkjaink! Meg fogunk fulladni!

  28. Vica szerint:

    Rendben Izabella. A csatornázás és az útburkolás szükségességével egyetértek.

    Bontsuk le azokat az eladhatatlan lakásokból álló házakat, és csináljunk zeg-zugos utakat, csobogókat és padokat, aztán szívhatjuk a belvárostól elvárható friss levegőt.
    No de mi legyen azokkal az emberekkel, akik mégis azokban az eladhatatlan lakásokban laknak??? Erre vannak ötleteid? Ugyanis a padokon nem lenne elég kényelmes Nekik, télen meg piszkosul hideg van.

    Lehet, hogy mégis be kellene látni, hogy az általad kiszemelt területen ez kicsi eséllyel lenne megvalósítható. Talán másutt. Mondjuk Ófalu? Esetleg a Vasas utca környéke? Ezek eléggé lepukkant környékek, és talán kevesebb embert kellene elhelyezni, aztán, ha jól tudom, a Csőgyár utcából a vasúti síneken át van egy – jelenleg még – eléggé lepusztult terület, ahol szintén kis házikók állnak. Ez nincs túl messze a Dunától, viszont az “épülő” elkerülő út túloldalán lenne, ezért talán kicsit kiesik a belvárostól.

    Hol szeretnéd hát a zöld területet? Tény, hogy én nem fogok tudni segíteni Neked a megvalósításában, de hátha olvassa valaki ezt a fórumot olyanok közül, aki kompetens ez ügyben, és egyetért Veled.

  29. GONDOLKODÓ! szerint:

    TISZTELETRE MÉLTÓBB HONFITÁRSAIM!
    Érthetetlen számomra ez a nagyfokú rosszindulat, olykor gyűlöletet is kimerítő gyakori megnyíl-
    vánulásaitok. Ahogyan egy-egy személynek, egymásnak neki estek az higgyétek el, méltatlan
    hozzátok, EMBERHEZ! Miért kell a nem létező rosszat illetéktelen helyekre, személyekre cim-
    kézni, gyalázkodó módon másokat emberi méltóságában sértegetni, megsérteni? Ez lenne az
    emberi lelkek kiteljesedésének a jövője? “Ők mind együtt-a jók a rossz miatt- Egy máglya üsz-
    kén elhamvadjanak? Ó nem, nem! Amit mondtam fájdalom volt, Hogy annyi elszánt lelkek fáradal-
    ma, Oly fényes elmék a sár fiait A süllyedésből meg nem mentheték! Hol a teremtés ősi jogai E névhez “ember!” advák örökül- Kivéve aki feketén született, Mert azt baromnak tartják e dicsők
    S az isten képét szíjjal ostorozzák. És mégis-mégis fáradozni kell, Egy újabb szellem kezd fel-
    küzdeni, Egy új irány tör át a lelkeken: Hogy végre egymást szívben átkarolják, S uralkodjék
    igazság szeretet. Hogy a legalsó pór kunyhajában Mondhassa bizton: nem vagyok magam!
    Testvérim vannak, számos milliók: Én védem őket, ők megvédnek engem. Nem félek tőled, sors
    bármit akarsz. Ez az, miért csüggedni nem szabad. Építsük egy újabb kor Bábelét, Míg oly ma-
    gas lesz mint a csillagok….ÉS KEZDJÜNK ÚJRA TŰRNI ÉS TANULNI!
    Mi dolgunk a világon? küzdeni, És tápot adni lelki vágyainknak. Ember vagyunk, a föld s az ég fia. Lelkünk a szárny, mely ég felé viszen”.
    A világ, Európa, s MO. szenved, hogy mitől? Elsősorban a fentiek miatt, az emberekből egyre inkább kivesző szeretete végett. Szeretetben élő családok a népet, a nemzet az emberiséget
    jelzi. Ma még sajnos sokan nem tudják, hogy a JÓ ISTEN milyen nagy, s leendő állam FÉRFIÚT adott, elsősorban nekünk! A MAGYAR NEMZETNEK! (nem misztifikálás!) Megfogjátok látni, hogy így lesz! Ő az AKI hivatott bennünket vezetni! Nekünk türelmesen kell tennünk mindazt,
    amit a gyermekeink, unokáink csillogó szemeiben látunk, a jövő érdekében. Ez lesz az igazi örökség! Ne csak a szemetekkel lássatok, nyissátok meg szíveteket, lelketeket is!

  30. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. HONFITÁRSAIM!
    A társadalmi gazdasági folyamatok mindenkor kikényszerítik a fejlődés, haladás érdekében szükségszerű, törvényszerű folyamatokat! (kis történelmi ismeret stb,) Amelyik uralkodó osz-
    tály velejéig romlott, s azzá teszi országában szinte minden szinten a folyamatokat, az bukásra
    van ítélve! Igazat mondott Orbán Viktor Elnök Úr a napokban is, amikor azt hangsúlyozta, hogy a
    Magyar Nép a demokratikus megoldásának folyamatai mellett döntött! Rendkívül BÖLCSEN!
    Gondoljuk el, nem nagyobb áldozatra került volna-e sor ellenkező esetben? Pedig volt idő amikor igencsak hajszálon múlott, “hogy nem történt nagyobb baj!” Emlékezzünk arra, hogy mikor volt képes a kommunista éra a történelem során “magától megváltozni”?
    A mostani választásokat elvesztve most sem magukban keresik a HIBÁT! (az öszödi beszédet már-már szentbeszédnek minősítik!) Szinte milliónyi kérés, figyelmeztetés, javaslat megannyi formája özönlött irányukba az elmúlt évek során, hogy változtassanak adott társadalmi,gazda- folyamatokon, mert rossz irányba halad az ország! Hányszor,de hányszor kértük őket, hogy
    “VÁLTOZZ MEG!” Nem tették, nem is volt szándék! Elfelejtettük volna, hogyan aláztak meg szin-
    te naponta bennünket stb, stb.? Tehát az “EREDMÉNY NEM MARADHATOTT EL!” Csak is kizárólag maguknak köszönhetik! Sajnálom a még mindíg megmaradt infantilis szemlélettel bíró maroknyi táborukat. (tisztelet a kivétel) NE HÁBOROGJATOK SZÁLLJATOK MAGATOKBA!
    Ahogy emelkedik mások csillagzata, úgy fog a tietek alá hullani! Tövényszerű. ELJÖTT A MAGYAR NEMZET IDEJE, Hogy bizonyítsa mire hivatott, mire képes! Álljatok Ti is közénk, induljunk együtt a nagy útra! Még nem késő április 25.-én van esélyetek a bizonyításra, válto-
    zásra! NE HIGGYETEK A HAMIS PRÓFÉTÁKNAK!

  31. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. CSEPELIEK ÉBRESZTŐ!!!
    Mire vártok, lopjátok az ISTEN napját? Egy csaknem 90ezer lakosú kerület nem tud dönteni. Hej Istenem jaj, de nagyon
    nehéz! Vagy nem szenvedtétek eléggé meg sorsotokat? Előbb-utóbb majd rájöttök! Talán a gondolkodó által írtak se-
    gítségetekre lehet egy kicsit. Ha elolvastátok s megértettétek, emlékeztek az elmúlt jó néhány szép évekre, rájöhettek
    a helyesnek tünő döntésre! Ne csak a tv-t nézzétek, mert abból szinte csak galádságot láthattok, hallhattok. Inkább ve-
    gyétek elő, – javaslom- VÖRÖSMARTY MIHÁLY: GONDOLATOK A KÖNYVTÁRBAN című költeményét és próbáljátok bizo-
    nyos tekintetben egy kicsit magatokévá tenni! Higgyétek el többet ér mint bármelyik tv. csatorna műsora! Lassan-las-
    san oda juttok, hogy már zsíroskenyeret sem tudtok adni, úgy mint a régi szép időkben! Ez hát a jövő? Nem kell félnetek!
    Csak ÉLNETEK KELL ALKOTMÁNYOS KÖTELEZETTSÉGEITEKKEL, JOGAITOKKAL! A szavazófülkében van esélyetek a
    helyes döntésre, csak tudni kell helyesen X-ELNI!!! Ne várjátok a csodát, helyben kell a feladatokat megoldani, a Rózsa-
    domról nem mennek hozzátok x-elni. A felelősség a tietek bárhogyan is cselekszetek.

  32. GONDOLKODÓ! szerint:

    Az mdf esetében bölcsen döntött a Bíróság, amikor a választókra bízta a döntést. Ezek után mi történt? A T. választópolgárok helyesen döntöttek, azaz kimondták a helyes és jogerős ítéletet!
    Az LMP esetében is bármi történik a színfalak mögött, az előbb-utóbb kitudódik, s oda lehet a ma még meglévőnek tetsző igehírdetésüknek jelszavai. Tehát ebben az esetben is DÖNTSÖN a NÉP! Akik beszavazták őket a PARLAMENTBE! Minden machináció ellenére, (Nagykövet sür- gős soronkívüli gratulációja, annak előzményei) amely sokak számára ismert, ílyen muníciókkal indulni, hát……? Amilyen a kezdet, olyan a vég! (Lásd SZDSZ) Az idő igaz, s eldönti ami nem az! Az Mszp és az igen erőteljesen érdekeltek kapaszkodnak, kapkodnak teljes kétségbeesé- sükben. Üres frázisokat pufaktatnak a DEMOKRÁCIA égisze mögé bújva, amelyet Ők maguk járattak le élég rendesen az elmúlt nyolc évben! Mikor figyeltek oda bárkinek is a véleményére?! Valójában mi is a lényeg? A KÉTHARMADOS TÖBBSÉG létrejöttének a valószínűsége!!! Ebben rejlik az igazi veszély “számukra”! Most, hogy reális közelségbe került a “NÉP ÁLTAL”, ezért már hétfőn kinyílvánították (imádott Ildikó), hogy mindenre nyitottak az “ÜGY ÉRDEKÉBEN!” Mi után az “ILLETÉKESEK” egyre feljebb és feljebb kerülnek bizonyos ügyegyeket érintően, s úgy tűnik a lavina is kimozdult konstans állapotából. Ez jelenthet az “érintetteknek gondot”, ezért kell a kétharmados többséget mindeáron megakadályozni! Igen, mert az esetlegesen megsze- rezhető mentelmi jognak a lehetősége egyre kevesebbeket érinthet! No és a kétharmad ese-tében minimálisra csökkenhet, az előttük álló távnak az átuszása!!!!!!!
    TEHÁT: DÖNTSÖN A NÉP!!!! LEHET, HOGY FÁJNI FOG!!!

  33. GONDOLKODÓ! szerint:

    TISZTELT LMP-sek!
    Szíves figyelmetekbe ajánlom, hogy 2006-ban a választás második fordulója előtt, ORBÁN
    VIKTOR ELNÖK ÚR lemondott Miniszterelnöki jelöltségéről az Mdf. javára! Ők ennek el- nére hűen bizonyították hovatartozásukat. (Ez esetben is igazzá lett, hogy az idő igaz s el- dönti ami nem az!) S még valamit! Aki az Mszp-vel konspirált bármilyen tekintetben eddig
    csak vesztett! Minden bizonnyal Ti is tudjátok az öszödi beszédnek is, mint mindennek
    ára van, olykor igen súlyos!!! TIETEK A PÁLYA!

  34. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Hozzászólók !
    Mielőtt tollat ragadtam, elolvastam az összes kommentet.
    Egy-kettőnél erősen elgondolkoztam, mert még mindég nem fér a fejembe, hogy a sértett és a hozzátartozói hogyan állhatnak az elkövető oldalára.
    Kérem, bennünket az elmúlt 8 évben alaposan kifosztottak, tették ezt “baloldali” köntösbe bújva, folyamatos riogatással állandó feszültséget fenntartva, ráadásul ehhez társadalmi egyetértést is elvárva.
    Tényleg felháborító egy demokráciában, h. vannak olyan emberek, akik nem szeretik, ha megrövidítik őket és ezt vérmérsékletük, esetleg sérelmük arányában szóvá is teszik???
    Néhányan olyan vehemensen érvelnek a tolvajok mellett, hogy felmerül a kérdés, kik ők és miért?
    Az nyilvánvaló, hogy az OPNI bezárása nagy hiba volt….
    Új Baloldal !?!
    Ha egy herendi porcelánból készült süteményes tálra valaki rácsinál, akkor a tálon lévő dolog micsoda? Megváltozik annak a jellege, ha szépen feldíszítjük, teletűzdeljük születésnapi díszgyertyákkal és ráfogjuk, hogy torta? Akinek az a véleménye, hogy igen, jó étvágyat hozzá!

  35. GONDOLKODÓ! szerint:

    Nem értem ezt az intenzív megmozdulást! A “nagy vesztes” szellent egyet, s már ugranak az adott témára. Egy: ebben a helyzetben amiben vannak már, nem illik beléjük rugni, kettő: mitől aktuális és időszerű annyit foglalkozni velük? Hiszen a szellemiségükkel, annak negatív káros hatásainak, a társadalomban való beágyazottságával, nagyságrendjével van a legsúlyosabb probléma. JAVÍTHATATLANOK! EMBEREK HÁT NEM TANULTOK SEMMIBŐL? Nézzetek utána a történelemben betöltött szerepükről, “elért eredményeiket” tekintve! Miért kell szerintetek annyit foglalkozni velük? Már réges régen (nem mostanában) feledésbe kellett volna merülniök minden tekintetben. Húsz évvel ezelőtt látszólag átengedték az általuk kikiáltott KÖZTÁRSASÁ-
    GOT, A HATALMAT, de a nemzet vagyonának döntő hányada kinek a kezébe került? Üres zseb-
    bel “háborúba” indulni enyhén szólva balgaság! Nézzetek utánna mióta mondja, (akkor még a politika színpadán igencsak fiatalnak számító ember) “senki se higgye azt, hogy a pártállam magától fog megváltozni”! No mi változott, az Ő szellemiségüket, politikai kultúrájukat, hatalmi
    uralkodásaikat tekintve? Ne legyen illúziótok! A megmaradt INFANTILISTÁK táborának is előbb
    utóbb rákell ébredniök! Hányszor, de hányszor lettek kérve, hogy “változz meg” a NEMZET érdekében! Megtették? Ugye nem! Akkor most szerintetek mi a teendő?
    Úgy gondolom a NEMZET jövőjének az építhetőségére kellene az energiánkat fordítani. A nega-
    tív iránnyba ható energiáink nagyságrendekkel többet emésztenek fel, ráadásul kicsi a valószí-
    nűsége hogy attól előbbre juthatunk. Szerintem ténylegesen lépnünk kell, átlépni, mépedig a jövőnk irányába! EGYÉBKÉNT maradéktalanul egyetértek LALI 52-es (102) alatt írott véleményével!!!!
    NOSZA RAJTA, AKI magáénak tudja (1917óta) a neki tetsző, gondolkodásának meg-
    felelő folyamatát! NEKED valóban ennyi elég???????!!!

    TISTELT CSEPELIEK!
    MIKOR FOGUNK MÁR ÖSSZE S MONDUNK EGY NAGYOT,
    MI MAGYAROK S NEM MAGYAROK!!!!!!??????
    (Most van esélyünk)
    Élnetek kell vele, TÖRVÉNYESEN!

  36. GONDOLKODÓ! szerint:

    Laci bácsi elgondolkodtatok-e már azon, hogy miért “szeretnek, rajonganak” ennyire értetek?
    Kellene sürgősen! Tudod a Főnőköd mondta “szokott bérmálkozni”! Titeket már a PÁPA sem tudna felol- dozni! Térjetek meg, s önvizsgálat után tartsatok bűnbánatot! REMÉNYKEDJETEK!!!!
    T. Laci bácsi! s mondd az öszödi beszédre te is oly büszke vagy mint az egész Mszp.?Stb.? Annak elötte és utána való kormányzásra!? Amihez nyúltatok nem volt benne köszönet! Ne tán, ha valami sikerült(Út)milyen áron? Arra is büszke vagy, hogy saját nemzetedet elárultátok? Ja Ti ezt mint minden mást a világon másképpen látjátok
    fogalmazzátok! Valószínű,hogy ezért nem értenek meg benneteket sehol a világon.Kivéve az idehaza lévő infantilis maroknyi puszi pajtásaitokat! Vagy az érdekszövetségbe tartozóakat! Annak viszont ára van!

  37. GONDOLKODÓ! szerint:

    VÁLTOZZ MEG! Világsláger(szerzője, előadója fiatalon a közelmúltban hunyt el.)
    Ezt javaslom az Mszp-nek, Vézérének, stb.-k-nek, mert a társadalmi folyamatok a világon, de még szép kis hazánkban is, előbb utóbb ki ill. rákényszerítenek benneteket is! E folyamathoz,
    szíves figyelmetekbe ajánlom beható tanulmányozásra SHAKESPEARE 66-os és 7-es szonettjét. Akár eddigi tevékenységük (munkásságuk) értékítéleteként, (66-os), s a jelen: a (7-es)
    “de mikor a csúcsról, mint gyönge agg,
    fáradt szekerén éjnek dől megint,
    alacsony útjára már nem tapad
    a régi hűség, s másfelé tekint:”
    A kiemelt idézet ellenére javasolt egységes egészkénti tanulmányozása nevezett szonetteknek.
    Jobb későn mint soha! Ne tán-tán felemelkedővé válásotokban akár segítségetekre is lehetne,
    nem kis mértékben, Pál Apostolnak a Korintusiakhoz írt leveléből a SZERETET HIMNUSZA!
    Kissé szerénytelennek tűnik,(elnézést) de neves költőnket idézném: “egész népemet fogom,
    nem középiskolás fokon tanítani.” Csak nem ment feldésbe?
    TISZTELT HONFITÁRSAIM!
    Engedjétek meg, hogy javasoljam felemelkedés kezdő jeleként, társalgási kultúra területén is az emberhez méltó inteligens kommunikációt, hiszen tudjuk, a stílus maga az ember.
    Nem kell a sorsfordító választásokig várni, hogy uralkodjék igazság, szeretet! Nekünk kell, s nem
    várhatunk senkire, kinek, kinek a maga területén környezetében megtennünk egymás irányába
    mind azt, ami a jobbítást, fejlődést hordozza magában.
    S nem kissebb a tét mint a nemzet, haza, család gyermekeink, unokáink jövője!
    Ez az igazi örökség, amit rájuk hagyunk! Ezért ne a rosszal mérgezzük szívünket, lelkünket.
    Törekedjünk a jóra minden tekintetben, mert csak az hordozza a kilábalás, a felemelkedés lehetőségét magában!

  38. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Mszp-sek és (Stb.-ek)!
    Ha tudnék hinni még? Mondanám egy kicsit maradj még! Ne menj még! De félek szólni már,
    oly sokszor becsaptál! Így hát van aki megy, van aki jön, van akit visznek. Amit az elődök, s
    méltó utódaik elkövettek, már végkép nincs remény. Már régen feladtam! Különösen az öszö-
    di színházteremben tapsviharokat kiváltó előadást követően. Akkor az érdekekek még látszó-
    lag “összetartásról” árulkodtak.(az idő igaz, s eldönti ami nem az)
    Sajnos hiába tettük sokan közzé, s nem kevésszer, hogy a nemzet érdekében meg kell vál-
    toznotok. Ez irányú törekvésünk hiába valónak tűnt. A kódolt genetika valóban képtelen
    a változtatásra? Az eredményt, s annak kárát minden tekintetben, az ország láthatja nap
    mint nap. Vajon a rendező mikor akarja már végre átírni a megbukott darabját? Az április 11-i
    és 25.-i “DEMONSTRÁCIÓ” remélhetőleg törpévé minősít benneteket. S talán valamikor
    felébredtek lelkiismeret furdalással telített álmaitokból. NEKTEK KELL ELSZÁMOLNOTOK!

  39. GONDOLKODÓ! szerint:

    Isten mentsen meg “ezektől”!

    Örüljünk annak ha a közeljövőben “eltakarításra” kerülnek! Oda ahova méltóvá váltak, amit kiérdemeltek! Még, hogy őket kiállítsák? Ó NEM! Lefeljebb olyan helyre, ahova illenek és méltóképpen szimbolizálják az “elrettentés példaképét” Csak arra hivatottak, mert amit a nemzet ellen tudatosan eskü alatt elkövettek, azt történelmivé tették a maguk számára! Hiszen vezérük hírhedt beszéde kapcsán előre megmondta, hogy nagyívben tesz rá, mit írnak majdan róla a krónikások. Mi kerül be a történelembe. Napokban mondta, hogy az utóbbi félezred legsikeresebb iőszakát érhették el kormányzásuk idején! Tipikus örökség az elődöktől! Méltó utódok minden tekintetben, mindíg a valótlant állítják, mint ahogy cselekszenek, s gondolkodnak! Mikor akarják már tudomásul venni, hogy a NEMZET egésze szeretne szinte egycsapásra, VÉGLEG megszabadulni tőlük! Az almából is kivágják a férget!!!!!

  40. GONDOLKODÓ! szerint:

    Heti Válasz: Az MSZP-nek kampányolnak az RTL sztárjai. Farkasházy és Gálvölgyi a szocialista

    polgármester fórumán!

    Valóságot dezinformáció szintjén történő kommunikálásában kifejtett tevékenységükre, az
    “Ő” helyükben nem lennék büszke. Nemzeti kúltúra építhetősége tekintetében, az egész életük
    folyamán nem tudtak maradandót alkotni, mi több hozzájárultak annak jelentős leépítéséhez.
    Ennek ellenére számos elismerés részeseivé lettek, de az nem nekik róható fel. Valószínüleg
    a mai napig nincs tudomásuk arról, hogy történt valamiféle rendszerváltásnak nevezett “ese-
    mény”! Hiszen ma is azt az igét hírdetik hihetetlen trágár és ocsmány szinten, amelynek már
    régen feledésbe illett volna merülnie. Sajnálatra méltónak tartom, hogy ennyire futotta életük
    jelentős részében, annak ellenére, hogy kb. negyven évet kaphattak a bizonyításra!
    Nem volt tehetségük a bizonyításra, a jövő nemzedékének neveléséhez, értéket közvetítő gon-
    dolkodásmód alakítására, az ígazság, szeretet jegyében!!! Honfitársaim, gyerekeink, unokáink
    nevében is szégyellem magamat, hogy személyük (és hasonló társaik) egyáltalán ekkora nyíl-
    vánosságot kaphatnak!

  41. GONDOLKODÓ! szerint:

    #29 GONDOLKODÓ!
    2010.04.23. – 13:45 Az mdf esetében bölcsen döntött a Bíróság, amikor a választókra bízta a döntést. Ezek után mi történt? A T. választópolgárok helyesen döntöttek, azaz kimondták a helyes és jogerős ítéletet!
    Az LMP esetében is bármi történik a színfalak mögött, az előbb-utóbb kitudódik, s oda lehet a ma még meglévőnek tetsző igehírdetésüknek jelszavai. Tehát ebben az esetben is DÖNTSÖN a NÉP! Akik beszavazták őket a PARLAMENTBE! Minden machináció ellenére, (Nagykövet sürgős soronkívüli gratulációja, annak előzményei) amely sokak számára ismert, ílyen muníciókkal indulni, hát……? Amilyen a kezdet, olyan a vég! (Lásd SZDSZ) Az idő igaz, s eldönti ami nem az! Az Mszp és az igen erőteljesen érdekeltek kapaszkodnak, kapkodnak teljes kétségbeesésükben. Üres frázisokat pufaktatnak a DEMOKRÁCIA égisze mögé bújva, amelyet Ők maguk járattak le élég rendesen az elmúlt nyolc évben! Mikor figyeltek oda bárkinek is a véleményére?! Az alig 19%-os Mszp, akik többnyire érdekszövetségen alapuló, és az Infantilisek táborát képezőekből, -tisztelet a kivételnek-, létezik még! ŐK FÉLTIK A DEMOKRÁCIÁT, a 19%os párt! Valamire adó normális ember már régen elfordult tőlük és nem szavaz rájuk!
    Mi ez, ha nem a végső kétségbeesés végkifejletének az egyik menyílvánulási formája! Mi következhet ezek után? BŰN ÉS BŰNHŐDÉS! SOKAN rászolgáltatok!!! EHHEZ IS KÉTHARMADRA VAN SZÜKSÉG!!!
    Javaslom ez esetben döntsön a NÉP NEVÉBEN az IGAZSÁGSZOGÁLTATÁS (nem jogszolgáltatásra gondolok, mert eddig többnyire az volt!)
    A NÉP ÁLTAL meghozandó DÖNTÉS eredményeként, csaknem lesöpörheti a népnyúzó intézkedéseiről tanúbizony- ságot tevő pártot. (narancssárgává szépülhet az országunk)!!!! MILYEN SZÉP SZÍNPOMPÁBAN ÜNNEPELHETÜNK!!!
    Valójában mi is a lényeg? A KÉTHARMADOS TÖBBSÉG létrejöttének a valószínűsége!!! Ebben rejlik az igazi veszély “számukra”! Most, hogy reális közelségbe került a “NÉP ÁLTAL “, kinyílvánították (imádott Ildikó), hogy mindenre nyitottak az “ÜGY ÉRDEKÉBEN!” Mi után az “ILLETÉKESEK” egyre feljebb és feljebb kerülnek bizonyos ügyeket érintően, s úgy tűnik a lavina is kimozdult konstans állapotából. Ez jelenthet az “érintetteknek gondot”, ezért akarják a kétharmados többséget mindenáron megakadályozni! Igen, mert az esetlegesen megszerezhető mentelmi jognak a lehetősége egyre kevesebbeket érinthet! No és a kétharmad esetében minimálisra csökkenhet, az előttük álló távnak az átuszása!!!!!!!
    TEHÁT: DÖNTSÖN A NÉP!!!! LEHET, HOGY FÁJNI FOG???!!! KEZDÉSNEK, NEKÜNK GYÓGYÍR LEHET!!!!!!

  42. GONDOLKODÓ! szerint:

    Az mdf esetében bölcsen döntött a Bíróság, amikor a választókra bízta a döntést. Ezek után mi történt? A T. választópolgárok helyesen döntöttek, azaz kimondták a helyes és jogerős ítéletet!
    Az LMP esetében is bármi történik a színfalak mögött, az előbb-utóbb kitudódik, s oda lehet a ma még meglévőnek tetsző igehírdetésüknek jelszavai. Tehát ebben az esetben is DÖNTSÖN a NÉP! Akik beszavazták őket a PARLAMENTBE! Minden machináció ellenére, (Nagykövet sürgős soronkívüli gratulációja, annak előzményei) amely sokak számára ismert, ílyen muníciókkal indulni, hát……? Amilyen a kezdet, olyan a vég! (Lásd SZDSZ) Az idő igaz, s eldönti ami nem az! Az Mszp és az igen erőteljesen érdekeltek kapaszkodnak, kapkodnak teljes kétségbeesésükben. Üres frázisokat pufaktatnak a DEMOKRÁCIA égisze mögé bújva, amelyet Ők maguk járattak le élég rendesen az elmúlt nyolc évben! Mikor figyeltek oda bárkinek is a véleményére?! Az alig 19%-os Mszp, akik többnyire érdekszövetségen alapuló, és az Infantilisek táborát képezőekből, -tisztelet a kivételnek-, létezik még! ŐK FÉLTIK A DEMOKRÁCIÁT, a 19%os párt! Valamire adó normális ember már régen elfordult tőlük és nem szavaz rájuk!
    Mi ez, ha nem a végső kétségbeesés végkifejletének az egyik menyílvánulási formája! Mi következhet ezek után? BŰN ÉS BŰNHŐDÉS! SOKAN rászolgáltatok!!! EHHEZ IS KÉTHARMADRA VAN SZÜKSÉG!!!
    Javaslom ez esetben döntsön a NÉP NEVÉBEN az IGAZSÁGSZOGÁLTATÁS (nem jogszolgáltatásra gondolok, mert eddig többnyire az volt!)
    A NÉP ÁLTAL meghozandó DÖNTÉS eredményeként, csaknem lesöpörheti a népnyúzó intézkedéseiről tanúbizony- ságot tevő pártot. (narancssárgává szépülhet az országunk)!!!! MILYEN SZÉP SZÍNPOMPÁBAN ÜNNEPELHETÜNK!!!
    Valójában mi is a lényeg? A KÉTHARMADOS TÖBBSÉG létrejöttének a valószínűsége!!! Ebben rejlik az igazi veszély “számukra”! Most, hogy reális közelségbe került a “NÉP ÁLTAL “, kinyílvánították (imádott Ildikó), hogy mindenre nyitottak az “ÜGY ÉRDEKÉBEN!” Mi után az “ILLETÉKESEK” egyre feljebb és feljebb kerülnek bizonyos ügyeket érintően, s úgy tűnik a lavina is kimozdult konstans állapotából. Ez jelenthet az “érintetteknek gondot”, ezért akarják a kétharmados többséget mindenáron megakadályozni! Igen, mert az esetlegesen megszerezhető mentelmi jognak a lehetősége egyre kevesebbeket érinthet! No és a kétharmad esetében minimálisra csökkenhet, az előttük álló távnak az átuszása!!!!!!!
    TEHÁT: DÖNTSÖN A NÉP!!!! LEHET, HOGY FÁJNI FOG???!!! KEZDÉSNEK, NEKÜNK GYÓGYÍR LEHET!!!

  43. zeta szerint:

    Gondolkodónak
    Mennyire igaz!
    Igen, mert az esetlegesen megszerezhető mentelmi jognak a lehetősége egyre kevesebbeket érinthet.
    S talán valamikor felébredtek lelkiismeret furdalással telített álmaitokból. NEKTEK KELL ELSZÁMOLNOTOK!

  44. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Csepeliek! Nektek is ajánlom SHAKESPEARE 66-os szonettjét tanulmá-
    nyozásra! Vajon van-e a mai társadalmi, gazdasági viszonyokban e 14
    sorban olyan, amire ráismerünk?!
    “Fáradt vagyok, ringass el, ó, halál:
    az Érdem itt koldusnak született
    és hitvány Semmiségre pompa vár
    és árulás sújt minden szent hitet
    és Becsületet rút gyanú aláz
    és szűz erényt a gaz tiporni kész
    és tökéletest korcs utód gyaláz
    és Érc-erőt ront béna vezetés
    és Észre láncot dokdor Balga vet
    és Hatalom előtt néma a Szó
    és Egyszerű kap Együgyű nevet
    és Rossz- kapitány rabja lett a Jó.
    Fáradt vagyok; jobb volna sírba mennem:
    meghalnék, csak ne hagynám el szerelmem!”
    SZÍVÉLYES ÜDVÖZLETTEL minden kedves tiszteletre méltó csepeli HONFITÁRSAMNAK!!!

  45. GONDOLKODÓ! szerint:

    TISZTELT CSEPELIEK!
    örüljetek, hiszen akár hogy is van nyertetek! Ma még nem tudjátok, külö
    nösen nem azok a fránya INFANTILISEK, AKIK által a mi életünk is évtize
    dek óta emberhez méltatlan színtre, környezetbe került! Ez most már nem is lenne érdekes, ha a gyermekeink, unokáink jövőjét évtizedekre nem tettétek volna tönkre! Igen “jó előre” tönkre tettétek, mert nektek az Önös érdeketek (zsebetek megtömése, soha nem volt elég!)mindig előbbre való volt mint a HAZÁTOK, NEMZETETEK JÖVŐJE, melyben TI soha nem tudtatok gondolkodni, soha nem lesztek rá képesek! Azért kértük sok milliónyian, milliónyiszor, hogy változzatok meg! Ti nem figyeltetek ránk soha, nem volt hozzá adottságotok, mert a szellemisége-
    teket a permanens szerzésvágy teljesítette ki! Hogyan is gondolhattatok volna arra, hogy más is van rajtatok kívül a világon?! Fogalmatok sin-
    csen arról, hogy mit is akar mondani PÁL APOSTOL A KORINTUSIAK-
    HOZ írt első levelében, amikor a SZERETET HIMNUSZÁRÓL ÍR!!!
    Tudom Ti ezt tagadjátok, mert ideológiailag tagadnotok kell! Csak hát ép-
    pen ettől szenved a világ! T. ÍNFANTILISEK! mondjatok egy nemzetet, ahol a működésetek során (akár elődeitek is a történelem során) ahova betettétek a lábatokat, azt felvirágoztattátok!!! (Én nem tudok csak az ellenkezőjéről, lehet, hogy ez már az életemből kifog maradni!)

  46. GONDOLKODÓ! szerint:

    Folytatása a 17,51-kor írtakhoz!
    “ÉS MÉGIS-MÉGIS FÁRADOZNI KELL.
    Egy újabb szellem kezd felküzdeni,
    Egy új irány tör át a lelkeken:
    Hogy végre egymást szívben átkarolják,
    S uralkodjék igazság, szeretet.
    Hogy a legalsó pór is kunyhajában
    Mondhassa bizton: nem vagyok magam!
    Testvérim vannak, számos milliók:
    Én védem őket, ők megvédnek engem.
    Nem félek tőled, sors bármit akarsz.
    Ez az, miért csüggedni nem szabad.
    ÉPÍTSÜK EGY ÚJABB KOR BÁBELÉT,
    MÍG OLY MAGAS LESZ, MINT A CSILLAGOK.
    ÉS KEZDJÜNK ÚJRA TŰRNI ÉS TANULNI”!!!!!
    Mi dolgunk a világon? küzdeni,
    És tápot adni lelki vágyainknak.
    Ember vagyunk, a föld s az ég fia. ……
    ……Mi dolgunk a világon? küzdeni
    Erőnk szerint a legnemesbekért.
    Előttünk egy nemzetnek sorsa áll. ……..
    EMBEREK!!! íRÁSAIMMAL nem volt szándékom SENKIT sem megbántani! supán

  47. GONDOLKODÓ! szerint:

    18,14-es folytatása!
    Írásaimmal nem volt szándékom SENKIT sem megbántani! Csupán
    egyfajta véleményemet kívántam Önökkel érzékeltetni! Én sem va-
    gyok próféta! (Nem úgy mint azt mások magukról gondolják) Amit ír-
    tam, azt a HAZÁM, a NEMZETEM jövőjébe vetett hitem vezérelte meg-
    nyílvánulásaként tettem! S hogy mi a jövő? Nagyon egyszerűen meg-
    fogalmazható! Szembesülni vele olykor fájdalmas is lehet!
    Nem más: Mint a gyermekeink, unokáink csillogó szemében látottak,
    olvasottak! EZ AZ IGAZI ÖRÖKSÉG! Az, hogy mit ha-
    gyunk rájuk!? Végsősoron ŐK mondanak ítéletet elődeikről!
    NEKIK VAN (LESZ) JOGUK HOZZÁ, MINDEN TEKINTETBEN!
    (UI. a kilenc éves fiam a fenti verseket (idézeteket) már számos al-
    kalommal nyílvános műsorok keretében szavalta el!
    Legvégül, s bucsúzóul: Következik az erdményhírdetés, azt követően elkezdődik egy merőben más szemléletű társadalmi, gazdasági folyamat!
    Egy ÚJ NEMZETNEK A FELÉPÍTÉSE, MINDEN TEKINTETBEN!
    Azt javaslom a HONFITÁRSAIMNAK, hogy tegyünk félre mindenfajta
    sérelmet és valóban kezdjünk el építkezni!
    Mégpedig: “ÉPÍTSÜK EGY ÚJABB KOR BÁBELÉT!”
    A JÖVŐNK ÉRDEKÉBEN!!!!!!!!!!!!!

  48. GONDOLKODÓ! szerint:

    “BOLDOGTALAN ÉN KI NEM BÍROM SZÁMHOZ EMELNI SZÍVEMET,
    SZERETEM FÖLSÉGEDET TISZTEM SZERINT SEM TÖBBÉ SEM KEVÉSBÉ”

    “EGYETLEN FÁKLYA SEM VILÁGOL ÖNMAGÁNAK,
    HA VÍRTUSUNK NEM FENNEN TÜNDÖKÖL,
    AKÁR NE IS LEGYEN!”

  49. GONDOLKODÓ! szerint:

    KEDVES ÉS TISZTELETRE MÉLTÓ CSEPELIEK!
    SZÍVBŐL GRATULÁLOK A VÁLASZTÁSON ELÉRT EREDMÉNYEITEKÉRT!
    KÜLÖN GRATULÁLOK, HOGY MEGMERTÉTEK CSINÁLNI.
    (Ugye magam is írtam, hogy nem kell félnetek, hiszen alkotmányos
    jogotokkal éltetek, REMEKÜL!) GRATULÁLOK HOZZÁ!
    Akik most másképpen szavaztak értékeljék át a lehetőségeiket, hogy ho-
    gyan tovább? Legyetek segítségére a tévelygőknek, azoknak akik az In-
    fantilisek közé tartoznak, találják meg a kivezető utat! Az sem baj, ha oly
    kor-olykor vasárnaponként meglátogatják ISTEN HÁZÁT! Tanulni soha
    sem késő, pláne akkor, ha van érteme az életünknek! Megtalálni az Isteni szeretethez vezető utat stb. Higgyétek el nem oly nehéz! Mert mire
    is tanitott a kommunizmus ideológiája, s mi lett belőle? TI TÁN TUDJÁTOK

  50. Vica szerint:

    Kedves GONDOLKODÓ!

    Tájékoztatlak, hogy demokrácia van! Annak ellenére, vagy inkább azzal együtt, hogy én most a FIDESZT támogattam, nem nevezném tévelygőknek azokat, akik nem a FIDESZ-re szavaztak, egyszerűen más a véleményük, amihez joguk van.

    Nem szeretnék egypártrendszert még akkor sem, ha azt a pártot FIDESZ-nek és nem MSZMP-nek hívnák!

    Mire tanított a kommunizmus ideológiája? Hát, én még emlékszem rá.
    Arra tanított, pl. hogy minden ember egyenlő (ami nem biztos, hogy igazságos, hiszen nem vagyunk egyformák a teljesítő képességünk szerint sem…). Lehet, hogy most sokan kommunistáznak másokat, meg beszélnek hülyeségeket arról, hogy milyen volt a kommunizmusban, tehát tájékoztatok mindenkit, hogy nálunk sohasem volt kommunizmus. Szocializmus volt, amiben építgettük a kommunizmushoz vezető utat 🙂 (nekem legalábbis ezt magyarázták). Nem voltak itt szerintem kommunisták, csak nagyra vágyó, nagyhatalmú emberek, akik a rendszerváltásuk után szedték meg magukat igazán, most pedig szétszórva minden pártban képviseltetik magukat.

    Szóval szerintem örülni kell a nyereségnek, és az ország, érdekében mindent megtenni, hogy kimásszunk végre a kátyúból, amiben természetesen sokat segíthetnek azok is, akik nem a FIDESZ-re szavaztak. A segítségüket pedig el kell fogadni, ugyanis egy hajóban evezünk!

  51. GONDOLKODÓ! szerint:

    KEDVES VICA! Hozzászólásoddal kivívtad tiszteletemet, és egyfajta elismerésemet! Természetesen a tolerancia jegyében részben elfogadom a vélményedet. “Az Infantilisek” tekintetében mint ahogyan ír-
    tam, nem sértő szándékkal nyílvánultam meg irányukban, mint mások irányában sem! Hidd el akkor az nem Én lennék! Amennyiben az összes
    írásaimat (ezek előtt) türelmesen van időd végig olvasni, akkor van esélyed egy kicsit megérteni szándékom tisztes jellegét, vezérelvét.
    Mindenesetre örvendek JELENTKEZÉSEDNEK, TE legalább helyenkénti okos megnyílvánulásoddal, kultúrált véleményeddel segíthetsz az “arra rászorultakon” Sajnos e tekintetben nem lehetnek túl kevesen!
    Szívélyes üdvözlettel: “A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik,
    hogy nem látjuk meg!”

  52. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Csepeliek! Mindösszesen csak hármunknak van véleménye, internett-
    je?! ki érti, vagy nem szabad szólnotok? Vége a kampánycsendnek!
    ÜDV. MINDENKINEK!

  53. Ditte szerint:

    Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne? Hajrá Csepel!

Itt lehet hozzászólni !