Gárday Balázs levele Szenteczky Jánoshoz

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata
Képviselő-testület
Fidesz – KDNP Képviselő – csoport

Tisztelt Szenteczky János Úr!
CSEVAK vezérigazgató

A figyelmét szeretném felhívni, illetve az intézkedését kérni azzal a lakossági bejelentéssel kapcsolatban, melyet a napokban kaptam.

A Csikó sétányon a volt iskola mellett, a SPAR élelmiszer bolttal közös útszakaszon található két beton kukatároló. Ezek a tárolók az iskolához tartoztak, de jelenleg eredeti funkciójukat már nem látják el.

Ismeretlenek azonban a funkciójának nem megfelelően továbbra is használják, illegálisan szemetet helyeznek el. Mostanra a tárolók környéken közegészségügyi szempontból is tarthatatlan állapot alakult ki. A környéken lakók véleményem szerint is jogosan tartanak a patkányok, rágcsálók elszaporodásától, mely köztudottan a fertőzések, betegségek terjesztésében nagy szerepet játszanak, nem beszélve a látványról és a terjengő szagokról, melyet a jó idő beköszönte is tovább erősít.

Az említett kukatárolók közterületen vannak, ezért kérem vezérigazgató urat, hogy a megfelelő intézkedéseket hozza meg, annak érdekében, hogy a jelenség ne ismétlődhessen meg és, hogy a helyi lakosság kulturált környezetben élhesse életét.

Budapest, 2010. március 26.

Tisztelettel:
Gárday Balázs
3. EÖVK képviselője

csepel.fidesz.hu

7 hozzászólás “Gárday Balázs levele Szenteczky Jánoshoz” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    A kedves CSEVAK mikor fog végre a Csillagtelepi parkokban a hiányzó lerohadt ülőfelületű padok pótlásáról javításáról gondoskodni.
    Miért ásták ki a földből a megmaradt padok beton tartóit pótlás nélkül.
    Szégyen, ahogy a csepeli parkok kinéznek. Vagy minek? Csepel ügy is az “ugar” széle, vagy talán a közepe?

  2. lolka szerint:

    Jeniszej:
    2010. március 30., kedd 11:21-kor-Jut eszembe, de már egyszer (úgy látszik kevés volt) tőlünk nem messze ugyan ez a helyzet. Nem a fiatalok tették tönkre, vagy akár ki, lehet, hogy a “marha sok festéktől” elrohadt a padok deszkája. Nem ám új került rá, nem kitörték a beton tartókat, (biztos nem volt EU. szabványos). Ilyen egyszerű nem festünk nem cserélünk, kitörjük. Pedig a Sparból jövet sok időst láttam megpihenni. Különben is tele van az a rész hársfával és csak úgy kiülni és merengeni,dolgokon pl. miért néz ki ez a kerület így, máshol szép padok vannak, gondozott, rendezett minden ( Szent Imre-tér, Áruház-tér) hát ilyen kicsike Csepel?…

  3. Jeniszej szerint:

    Csak azt tudnám, mégis mire költik a városfejlesztésre szánt lóvét? Valami nagyon nagy fekete lyuk van itt Csepelen.
    Más kerületen miért látszik a fejlesztés. Csepel meg csak pukkan le, sivárosodik el minden.
    Rosszak az utak, rendezetlenek a Duna partok, szemetesek elhanyagoltak a parkok, rossz a közlekedés és rossz a közbiztonság.

  4. Jeniszej szerint:

    lolka:
    A hársfákról jut eszembe. Csillagtelepen az orvosi rendelő előtt is évekkel ezelőtt kiszáradtak a hársak. A mai napig nem pótolták sem, itt sem máshol ezeket a fákat. A padok itt is elenyésztek, pótlásukról senki nem gondoskodott.

  5. lolka szerint:

    Jeniszej:
    2010. március 30., kedd 18:02-kor
    Érdemes lenne odafigyelni arra is, hogy amikor a kábelesek ásnak, fúrnak össze-vissza a fák, bokrok mentén minden zokszó nélkül olyan vastag gyökereket vágnak el. Következő évben csodálkozunk, hogy kiszáradnak. A fákról jut eszembe a Béke-téren nem láttam az elültet diófákat, talán közbe jött valami…ott a szobor körül…

  6. Nagyapó szerint:

    Gárday Balázs fellép körzete érdekében. Helyes. De miért nem lép fel a másik körzet képviselője a Karácsony S. u.-i szeméttömeg elszállítása, a kiszáradt fák pótlása érdekében. Tudom, mert nem fideszes.
    A diófa ma még megvolt. Csak egy lett ültetve, azt is a Béke téren átvezető gyalogút szobor felőli oldalán kell keresni. Egy suháng, melyet trikolór rögzít a támkaróhoz.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. lolka szerint:

    Azt láttam ma, még meg is akadt a tekintetem a nemzeti színű szalagon. Azt gondoltam a szél fújta valahonnan oda. Viszont arrébb az egyik házhoz közel kb. 3-4 új csemete lett ültetve legalább is a karók azt tükrözik. Gondoltam, fél “karéjban ültetnek fákat, ha más nem a 2004 viharkár pótlására, de hát ott már padok sincsenek. Valamikor két fa közé került egy pad. Most egy, ha akad…,de a szobor marad.

Itt lehet hozzászólni !