A csepeli ügyről (BRFK)

Megvan a megölt csepeli igazgató feljelentésének másolata

Police.hu

A 2009. január 7-én történt kettős emberöléssel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság két büntetőeljárást is folytat.

Az Életvédelmi Osztály emberölés bűntett miatt folytat nyomozást K. Tamással és D. Gáborral szemben, előzetes letartóztatásuk mellett, míg a Gazdaságvédelmi Osztály munkatársai sikkasztás, csalás és okirat-hamisítás bűntett miatt folytatnak eljárást, melynek során gyanúsítottként hallgatták ki D. Gábort, és az iskola egyik alkalmazottját K. Ildikót.

Az emberölés miatt indult eljárás során a nyomozók bizonyítékokat találtak arra vonatkozóan, hogy vagyon elleni bűncselekmények is történhettek a csepeli iskolában, melyek az emberölés motivációjaként is szolgálhattak. A gazdaságvédelmi nyomozók ezért a gyilkosság utáni napokban házkutatást tartottak az iskolában, illetve több tanút hallgattak ki, akik ismertették a nyomozókkal a vagyon elleni bűncselekményekkel kapcsolatban felmerült gyanújukat. Az utóbbi időben a sajtónak köszönhetően nyilvánosságra került, miszerint néhai Takács József feljelentést készült tenni a gyilkosság napján. Mint ahogy erről korábban beszámoltunk ez nem történt meg, noha dokumentálható módon aznap járt a Csepeli Rendőrkapitányságon. Az emberölés után néhány nappal az eljárás során tanúként meghallgatottak egyike átadta a nyomozóknak annak a feljelentésnek a teljes másolatát, melyet Takács úr akart eljuttatni a csepeli kapitányságra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2010. március 26-án a Fővárosi Főügyészséghez fordult annak tisztázása érdekében, hogy az egykori csepeli rendőrkapitányt terheli e bármi felelősség az eset kapcsán, illetve annak megállapítására, milyen kapcsolata volt az emberölés elkövetésével gyanúsított K. Tamással.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tovább folytatja a nyomozásokat, mindent megtesz annak érdekében, hogy a fenti bűncselekmények teljes körben, a közvélemény számára is megnyugtató módon tisztázódjanak.

Forrás: Police.hu

Megvan a megölt csepeli igazgató feljelentésének másolata

A rendőrség szerint megvan annak a feljelentésnek a másolata, amelyet a csepeli iskola meggyilkolt igazgatója akart átadni a rendőrségnek nem sokkal a halála előtt. Nemrég derült ki, hogy az igazgató fel akarta jelenteni a gazdasági igazgatót, és járt is a csepeli kapitányságon.

A csepeli kettős gyilkosság ügyében meghallgatott egyik tanú átadta annak a feljelentésnek a másolatát, amelyet a lelőtt iskolaigazgató akart eljuttatni a csepeli rendőrkapitányságra – közölte szombaton a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én megölték az intézmény igazgatóját és helyettesét, Takács Józsefet és Papp Lászlót. A gyilkosság után a rendőrség két embert vett őrizetbe: a bűncselekmény során megsérült gondnokot, K. Tamást és a tanintézmény gazdasági igazgatóját, Deme Gábort. Deme a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának tagja volt, azóta lemondott tisztségéről.

A rendőrség közleménye szerint a BRFK két büntetőeljárást is folytat: emberölés miatt nyomoznak a két férfi ellen, valamint sikkasztás, csalás és okirat-hamisítás miatt gyanúsítottként hallgatták ki Deme Gábort és az iskola egyik alkalmazottját, K. Ildikót. Az emberölés miatt indult eljárásban a nyomozók ugyanis bizonyítékokat találtak arra, hogy az iskolában vagyon elleni bűncselekmények is történhettek, és ennek köze van a kettős gyilkossághoz.

A gazdasági ügyben nyomozó rendőrök a gyilkosság utáni napokban házkutatást tartottak az iskolában és több tanút hallgattak ki. Az utóbbi időben került nyilvánosságra, hogy Takács József feljelentést készült tenni a gyilkosság napján. Ennek nem volt nyoma, pedig az igazgató aznap valóban járt a Csepeli Rendőrkapitányságon. Az emberölés után néhány nappal a tanúként meghallgatottak egyike átadta a nyomozóknak annak a feljelentésnek a teljes másolatát, melyet Takács József akart eljuttatni a csepeli kapitányságra.

A BRFK pénteken a Fővárosi Főügyészséghez fordult annak tisztázása érdekében, hogy az egykori csepeli rendőrkapitányt terheli-e bármi felelősség az eset kapcsán, s milyen kapcsolata volt az emberölés gyanúsítottjával (erről bővebben itt olvashat).

Forrás: Origo

13 hozzászólás “A csepeli ügyről (BRFK)” bejegyzésre

  1. lolka szerint:

    Ez a beszéd, tájékoztatni kell, hogy tájékozódni tudjunk és akkor nem lehet “sárdobálódzásról” beszélni és értelmét veszti az egymásra acsarkodás…

  2. Jeniszej szerint:

    🙂 Sok sikert a mindenre kiterjedő nyomozáshoz. Derüljön ki a színtiszta igazság, ezt kívánjuk – mi igazság szerető Csepeliek.

  3. Jeniszej szerint:

    A csepeli kettős gyilkosság ügyében meghallgatott egyik tanú átadta annak a feljelentésnek a másolatát, amelyet a lelőtt iskolaigazgató akart eljuttatni a csepeli rendőrkapitányságra – közölte szombaton a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

    Remélem azért továbbra is, keresik az eredeti feljelentést és a szobaforgó feljelentéshez tartozó eredeti irat tömeget, amit, Kun kaparintott meg. – amiért kivégezte az áldozatokat, TAKÁCS JÓZSEFET ÉS A FIATAL TANÁR EMBERT.

  4. LB szerint:

    Jeniszej!

    Biztos vagy te benne, hogy nem volt más is abban a táskában?
    És hova tünhetett a táska? Nem hiszem, hogy a Kun vitte el. Akkor meg ki? Csak nem a Deme? És a szerverrel együtt az is bedobta a befagyott Dunába!?

  5. Csepeli XXI szerint:

    “A csepeli kettős gyilkosság ügyében meghallgatott egyik tanú átadta annak a feljelentésnek a másolatát, amelyet a lelőtt iskolaigazgató akart eljuttatni a csepeli rendőrkapitányságra – közölte szombaton a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).”

    Elvtársak!Lehet becsinálni.Nem kicsit.Nagyon.

  6. buksi szerint:

    Ez nagyon szép, de Podolák mikor megy végre tanúskodni? És a többi szoci vezető?

  7. Huba szerint:

    Társtettesek, bűnpártolók nem tanuskodni szoktak, hanem tagadni, vagy vallomást tenni.

  8. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Lehet, hogy szorul hamarosan a hurok a csepeli elvtársak nyaka körül ! (Orosz, Podolák, a volt rendőrkapitány Császár!!)
    Bűnpártolók, társtettesek valamennyien ! Rermélhetőleg ki fog derülni az igazság és az érintett csepeli vezetőknek, politikusok is színt kell majd vallani a nyilvánosság előtt !
    Jót tett az ügynek a Napló Trtykó riportfilmje !

  9. Jeniszej szerint:

    Egy másolatban benne rejlik a hamisság, és csak feltételesen lehet elfogadni. Az eredetit gondolom kun, deme és a kun autójával mászkáló tettes társ birtokolhatja a gyilkosság után.
    Hol parkolt kun gépkocsija a gyilkosság idején?
    Elrejthette kun útban a zöldséges felé menet a bagázsra vonatkozó terhelő iratokat tartalmazó táskát? Mert ugye miért volt fontos a tetteseknek, hogy kun autója a – mint olvasható volt – rendőrség elé kerüljön.
    A (sokk, megdöbbentő) kérdések halmazában ez is döntő kérdés lehet. – gondolom.

  10. Jeniszej szerint:

    Milyen viszonyban volt a “a trágár csepeli rendőrkapitány” a fiatal tanárembert is kivégző gyilkossal? – mint olvashattuk a gyilkossági hír hallatára a korházba rohant kunhoz.
    Lehet, hogy a trágár rendőrkapitány is deméhez hasonlóan sokkos (!) állapotba került? – de miért?
    🙂

  11. Jeniszej szerint:

    Emberek azért furcsa nem? Miért nem az “Öreg kártyás” barátjához sietett a “az Öreg” – trágár barátja.

  12. Huba szerint:

    A maszopos bűnpártolók neveltetésük okán nem tesznek tanuvallomást.
    Ugyanis a tanunak igazat kell mondani, amire – Öszöd óta tudja mindenki – képtelenek.

  13. obama szerint:

    Az özvegy úgy nyilatkozott, hogy volt egy Deme és egy Kovács Ildikó dissziéja is Takács Józsefnek! Lehet, hogy ezek is a táskában voltak? Miket, milyen konkrétumokat tartalmazhattak? Tudtommal ezek a dossziék nem tartoztak a feljelentéshez! És még milyen titkokat rejthetett a táska? Kikre lehetett benne terhelő adat?
    Biztos, nem véletlen, hogy célirányosan kereste a gyilkosság elkövetője!

Itt lehet hozzászólni !