Új nyaraló és üdülőtelep létesül a csepeli Királyerdőben

Magyar Világhíradó, 1936 szeptember

Királyerdő. Új nyaraló és üdülő telep létesül Csepelszigeten, a királyi család nagykiterjedésű fenyves és akácos erdejében.

A főváros közvetlen szomszédságában, a csepeli kis Duna-ág mentén, a Boráros tértől 7 kilométernyire terül el a királyi család 720 holdas erdeje, amely már régen megragadta az evezősök és kirándulók figyelmét, de az idegenektől eddig szigorúan elzárt vadászterületet csak két évvel ezelőtt nyitották meg a nagyközönség számára. Ezzel egyidejűleg megkezdődtek azok a nagyarányú kulturális munkálatok is, melyek a települők közlekedését vannak hivatva kényelmessé tenni, és ezáltal is közelebb hozni ezt a festői területet a fővároshoz.

Úgy a vidék szépsége, mint a víz mentén húzódó fenyvesek páratlan levegője mind számosabb embert vonzott ide, és megkezdődött a pestiek és a környékbeliek települése a szebbnél-szebb részletekben bővelkedő erdőterületen. Rövid idő alatt közel ezer ház, villa és hétvégi nyaraló épült itt fel. Az erdő alján, a Duna-parton pedig kezdetüket vették azok a munkálatok, amelyek a Duna-meder kiszélesítése és a part feltöltése révén az ország legnagyobb méretű sport- és strandtelepét készítik elő, amely 3 és fél kilométer hosszúságban a bársonyos homok és tójellegű víz találkozásánál vonzza magához az erdő, a víz és a sport szerelmeseit.

Forrás: Filmhíradók Online

2 hozzászólás “Új nyaraló és üdülőtelep létesül a csepeli Királyerdőben” bejegyzésre

  1. Földhözragadva szerint:

    Magyar-Hollandi biztosító…

  2. donquijote szerint:

    nagyon jó videó, köszi szépen
    jó egy kis töri óra a sok politika közt
    🙂

Itt lehet hozzászólni !