Az éremtábla csúcsán zárt a Halker-KirályTeam a horvát fővárosban

Csepel.hu

A horvát fővárosba, Zágrábba költözött a nagy múltú Karlovac Open nevezetű WAKO kick-box Európa Kupa. Nem csoda, hogy a verseny kezdte kinőni a hangulatos kisvárost, hiszen idén is hatalmas mezőny gyűlt össze, hogy megküzdjön a dobogós helyezésekért.

2024. február 16-18. között a Zagreb Open látta hát vendégül a kick-box világ elitjét. Az idei Európa Kupára 30 ország 267 egyesületéből több, mint 1600 versenyző közel 2500 nevezést adott le a három napos megmérettetésre, ahol minden korosztály a sportág mind a hét szabályrendszerében egymásnak feszült.

A csapat nagylétszámú küldöttséggel utazott (93 versenyző és az edzői stáb) a szezon soron következő nemzetközi tornájára, amely már az idei válogatott kvóták szempontjából is fontos állomás volt, hiszen a helyezésekért ranglistapontokat is gyűjthettek a jól teljesítő versenyzők.

Az első, pénteki versenynapon a formagyakorlat szakág adta meg az alaphangot, akik remek teljesítményt nyújtottak és igen sok dobogós helyezést tettek a közösbe. Közülük a szakágvezető Mónus Viktor, valamint a tanítványok közül Hegedűs Mátyás és Udvarhelyi Fanni is több alkalommal állhatott a dobogó csúcsára.

A kiváló nyitányt követően a szombati és vasárnapi versenynapokon már a küzdelemé volt a főszerep. A tatamikon és a ringben is késő estig zajlottak a küzdelmek a nagylétszámú és kifejezetten erős mezőnyben.

Versenyzőink minden szabályrendszerben és korcsoportban remekül helyt álltak, kiválóan küzdöttek, mi több elképesztő számban gyűjtötték az érmeket. A verseny végére a számláló 110-nél állt meg és kifejezetten örömteli, hogy ebből 34 arany (37 ezüst és 39 bronz)! Ez a teljesítmény nem is volt kérdéses, hogy az összesített éremtáblázat első helyét jelenti a csapat számára.

Külön kiemelést érdemel a súlycsoport nélküli ún. Grand Champion királykategória, ahol pointfighting szabályrendszerben feszültek egymásnak a legkiválóbb felnőtt korú kickboxerek. A küzdelmek során három kiválóságunk is érdekelt volt. Economo Dimitrios, Bálint Martin és Hammer Máté is sorra nyerték a küzdelmeket, míg nem azon kapták magukat, hogy – szinte példátlan módon – teljesen kisajátították a dobogót, annak minden fokára Halker-KirályTeam versenyző állhatott, ebben a sorrendben.

Voltak, akiknek, a küzdelmi versenyszámok során is sikerült több aranyérmet nyerni, Kiss Zsófia Csenge és Vlatko Vojnic Tunic triplázott, míg Baranyi Gergő, Szépe Emmett és a már fentebb említett Economo Dimitrios is két alkalommal léphetett fel a dobogó legmagasabb fokára.

Az mindenképpen bizakodásra adhat okot a folytatást illetően, hogy mind formagyakorlatban, mind a tatamin és a ringben is születtek kifejezetten szép eredmények, kiváltképp a viadalon részt vevő mezőny létszáma és minősége ismeretében dicséretes a versenyzők szereplése és a csapat összteljesítménye.

Gratulálunk versenyzőinknek és az edzői stábnak!

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !