Lemondott Novák Katalin

Index

Novák Katalin bejelentette lemondását, miután hatalmas közfelháborodást váltott ki azzal a döntésével, hogy kegyelmet adott egy pedofilügyben érintett elítéltnek. Az új államfőt az Országgyűlésnek az elnöki megbízatás megszűnésétől számított harminc napon belül kell megválasztania.

„Hibáztam. A kegyelmi döntés és az indoklás hiánya alkalmas volt arra, hogy kételyeket ébresszen. Itt nincs és nem is lehet kétely. Soha nem adnék kegyelmet annak, aki gyermekeket bántalmaz. A gyermekek védelme közös felelősségünk” – fogalmazott Novák Katalin, hozzátéve: magyar emberként azt várná a köztársasági elnöktől, hogy ne hibázzon, ha mégis, vállaljon felelősséget, akár azzal, hogy lemond a tisztségről.


Bocsánatot kérek azoktól, akiket megbántottam, és minden olyan áldozattól, aki úgy érezhette, nem állok ki mellette. Államfőként ma utoljára szólok önökhöz, lemondok a köztársasági elnöki tisztségről. – jelentette be Novák Katalin.

Novák Katalin beszéde végén megköszönte a magas színvonalú munkát, az elhivatottságot, megköszönte családjának a hátteret, férjének, hogy segített megmutatni, egy férfi ugyanúgy tudja támogatni társát, ahogy egy nő.

A leköszönő köztársasági elnök úgy látja, kellenek a nők a közéletbe is, mert hite szerint akkor idővel méltányosabb, és bizonyára tartalmasabb lesz ez a világ. „Hálás vagyok azért, hogy a magyar nemzetet szolgálhattam” – mondta Novák Katalin.

Forrás: Index

Itt lehet hozzászólni !