Indul a csepeli önkormányzat kezelésében lévő utak javítása

Csepel.hu

A fagy és az enyhe időjárás gyakori váltakozása, valamint a jelentős mennyiségű csapadék sok úthibát okozott országszerte, így kerületünk szilárd burkolatú közútjain is, melyek egyre nagyobb gondot okoznak az autós közlekedőknek.

A kerületi kezelésben lévő utakon a kátyúk megszüntetését megkezdjük – írja közösségi oldalán Borbély Lénárd csepeli polgármester.

Ebből megtudtuk, az önkormányzat a legjobb megoldást alkalmazza, ez az úgynevezett melegaszfalt-technológia, amellyel tartós eredményt lehet elérni. Az ilyen típusú aszfalttal foglalkozó üzemek január 22-én nyitnak országszerte, ezért csak ekkor tudnak nekiállni az útjavítási munkáknak. Az érintett szakaszt körbe vágják és meleg aszfalt beöntéssel pótolják. „Minden más megoldás csak pénzkidobás lenne, hiszen a hideg aszfalttal való betömés egyáltalán nem tartós megoldás, és a munka kivitelezésének a technikája leginkább csak megmosolyogtatja azokat, akik ezt végig nézik (ekkor szoktak a munkások zsákból aszfaltot beönteni és azon lábbal ugrálni).”

Fontos, hogy kizárólag a csepeli önkormányzati fenntartású útszakaszokat érinti az útjavítási program. A fővárosi kezelésű utak rendbetétele kapcsán hivatalból Borbély Lénárd levelet küldött Karácsony Gergely főpolgármesternek, jelezve, hogy tegyen meg mindent a fenntartásukban lévő csepeli útszakaszok, különös tekintettel a II. Rákóczi Ferenc, a Csepeli út, valamint a Kossuth Lajos, az Ady Endre és a Szent István út állapotának helyreállítása érdekében, hogy minden csepeli biztonságosan, esetlegesen bekövetkező anyagi károktól mentesen közlekedhessen.

A polgármester hozzátette: amennyiben valakinek kára keletkezett az útviszonyok miatt, azt a kárt az érintett útszakaszt fenntartó biztosítója megtéríti. Ilyen esetben a helyi Jegyzőhöz, vagy Budapest Főjegyzőjéhez kell fordulni. Fontos, hogy a káresetet igazolni kell tudni fényképpel és pontos eset leírással.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !