Szeretetvendégség Csepelen

Csepel.hu

Nemcsak a rászorulókat várják, hanem azokat is, akik egy tál melegételt vinnének idős családtagjaiknak.

A keddi ételosztásban önkéntesként vett részt Borbély Lénárd polgármester és munkatársai. Az elmúlt napokban számos ismert személy bekapcsolódott a csepeli ételosztásba: Wolf Kati énekes, Mezei Léda színésznő, Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Iszak Eszter televíziós műsorvezető.

A hagyományos karácsonyi ételosztását a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Csepelen, a Kossuth Lajos utca 138-148. számú lakótömbbel szemben található parkolóban tartja vasárnaptól péntekig.

Kis Boáz, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet sajtóreferense elmondta, hogy a csepeli önkormányzat támogatásával 2011 óta tartanak ételosztást a karácsony előtti napokban. A szeretetvendégségén az étel mellett feldíszített, fűtött sátor, karácsonyfa és karácsonyi zene fogadja az érkezőket. Naponta ezer adag ételt osztanak ki. Kedden töltött káposztát, beiglit, banánt, narancsot, szaloncukrot, forró teát szolgáltak fel. Az ebédet a Pensio Minőségi Közétkeztetési Kft. biztosította. Minden nap más a menü. Az ételosztásban a karitatív szervezet munkatársai, támogatói és önkéntesei vesznek részt. A vendéglátás nemcsak az ebédekről szól, hanem arról is, hogy az emberek együtt örüljenek az ünnepeken. A segélyszervezet egész évben támogatja a rászorulókat országszerte. Magánemberek a 1353-as telefonszámon támogathatják a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet egész évben: egy hívás ára 500 forint, amivel hozzájárulnak a költségekhez. Az adakozók emellett a www.segelyszervezet.hu oldalon is továbbíthatják pénzadományaikat.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !