HVG: Csepelen Németh Szilárd hozhatja el az ellenzék győzelmét

HVG, Csepel.info

Csak a zöld az igen szavazat: a csepeli Fidesz frakció látványosan együttműködik a DK-val, a Momentummal és az MSZP-vel azért, hogy ellehetetlenítse az önkormányzat működését

A pártok közvélemény-kutatói szerint kimondottan népszerű Borbély Lénárd csepeli polgármester. Emiatt nehéz lesz segítség nélkül leváltani. Ahogy azonban korábban a 444 és a Telex is írt a csepeli helyzetről, Németh Szilárdnak köszönhetően mégsem lehetetlen ez a feladat. “Sok szavazatot elvehet tőle a kormánypárt új jelöltje, így az ellenzék arra számít, hogy nevető harmadikként bemasírozhat. Kérdés, hogy DK-s vagy momentumos jelölt lesz-e az emberük” – fogalmaz a balliberális HVG hetilap elemző cikke. 

A csepeli önkormányzat ülésein több mint harminc alkalommal szavazott együtt a DK-Momentum-MSZP a csepeli Fidesz frakciójával. Jelenleg minden lehetséges módon próbálják ellehetetleníteni a kerület működőképességét. A november 30-i ülésen is ilyen arányban, vagyis DK-Momentum-Fidesz-MSZP-s minősített többséggel utasították el azokat az előterjesztéseket, melyek a költségvetést bevételi oldalról érintették. Azt pedig mindenki tudja, hogy bevételek nélkül kiadások sem lehetségesek.

Információink szerint a Fidesz és az ellenzéki pártok együttműködésében az egyetlen kivétel a szociális bérlakások bérleti díjának radikális emelése volt. Ezt az ellenzék utólag valószínűleg ráverte volna a polgármesterre: a DK-MSZP-Momentum támogatta a bérleti díjak többszörösére emelését, viszont a Fidesz ezt nem vállalta be. Cserében volt Fidesz-Momentum közös előterjesztés a testületi ülések gyakoribbá tételéről, hogy közvetlenül a választás előtt is legyen egy. Így a dupla választás (önkormányzati + EP-választás) miatt eleve duplán dolgozó hivatal még egy munkát a nyakába vehet csak azért, hogy a DK-Momentum-Fidesz-MSZP frakciók az utolsó pillanatban is közösen kampányolhassanak majd a csepeli polgármester ellen.

HVG, Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !