Már csak ketten bírják a rekordra készülő mozinézők közül

Hírszerző

Már csak ketten nézik az animációs filmeket a csepeli moziban, ahol Guinness-rekordot szeretnének dönteni. Csütörtökön 15-en ültek be a terembe, de már csak egy 24 éves fiatalember és egy 53 éves férfi tart ki, 93 órája nézik a filmeket, és nem is tervezik, hogy feladják – mondta a Független Hírügynökségnek Böszörményi Gábor szervező. Az egyhuzamba mozizás mostani rekordját egy amerikai házaspár tartja, 123 órával.

Csütörtökön 15-en ültek be a Cinema Csepel egyik termébe, hogy megdöntsék az egyhuzamba mozizás mostani, 123 órás rekordját. Időközben többen is feladták, hétfőn már csak ketten nézték az animációs filmeket – mondta Böszörményi Gábor. Hozzátette, hogy egy 53 éves férfiról és egy 24 éves fiatalemberről van szó. 93 órányi filmnézésen vannak túl, mindketten nagyon fáradtak, de nem akarják feladni, kávéval és energiaitalokkal próbálnak ébren maradni. Rendszeres orvosi ellenőrzés alatt állnak. Ahhoz, hogy meglegyen az új csúcs, kedd este fél nyolcig kell kitartaniuk – mondta a szervező.

A szabályok szerint 55 perc filmnézés után jár öt perc szünet, ezeket viszont össze lehet vonni. A magyar rekordkísérlet résztvevői általában 2 óra 45 perc után kaptak eddig negyedórás pihenőt.

A mostani csúcskísérlet érdekessége, hogy kizárólag animációs filmeket vetítenek. Magyar és külföldi egész estés alkotások és sorozatok egyaránt láthatók a Cinema Csepel egyik termében. A vetítésekre egyébként a rekordkísérlete ideje alatt bárki ingyen beülhet.

hirszerzo.hu

Itt lehet hozzászólni !