A Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete közleménye

Csepel.hu

A Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete nagy sikerrel rendezte meg szeptember 2-án a családi napot, mely eseményünket részvételével megtisztelte Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is. Az ünnepi eseményt sajnálatos módon azonban beárnyékolta egy, a közösségi médiában megjelent bejegyzés. A poszt egy olyan oldalon jelent meg, amelyet a kerület polgármesterének lejáratására hoztak létre.

Egyesületünk tagjai és hozzátartozói, további valamennyi sorstársunk nevében mélységesen sértőnek és felháborítónak tartjuk a 2023. szeptember 7-én közzétett bejegyzést. Határozottan visszautasítunk minden olyan megnyilvánulást, amely a kerekesszékes emberek és a fogyatékossággal élők emberi méltóságát sérti.

A mozgáskorlátozottság vagy bármely fogyatékosság egy állapot, amivel élni és megélni kell a mindennapokat, úgy, ahogy azt, minden ember teszi, ugyanakkor sajnos bárki, bármikor kerülhet ilyen helyzetbe, ezért is különösen bántó ez a megnyilvánulás minden jóérzésű ember számára.

Határozottan kiállunk amellett és elvárjuk a politikai élet minden szereplőjétől, hogy a mozgáskorlátozott és a fogyatékossággal élő embereket, az ő helyzetüket ne használják fel gyűlöletkeltés céljára. Tiltakozunk a közösségünket ért jogsértő, kirekesztő és megalázó bejegyzés ellen, és felszólítjuk a közösségi oldal kezelőit, hogy azonnal töröljék a posztot és kérjenek elnézést tagtársunktól és valamennyi fogyatékossággal élő sorstársunktól.

Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete

Itt lehet hozzászólni !