Kik nézik a világbajnokságot Csepelről?

Csepel.hu

A mai napon befejeződik a világ idei legnagyobb sporteseménye, a szabadtéri atlétikai világbajnokság az újonnan felépült Nemzeti Atlétikai Központban Budapesten.

Csepeli közéleti személyeket, egykori kiváló sportolókat kérdeztünk meg, hogy figyelemmel követik-e a versenyeket, és melyek voltak eddig a legnagyobb élményeik?

Szabó János, a Csepel SC egykori kerékpáros bajnoka:

„Állandóan a televízió előtt ülök, az összes versenyt megnézem a selejtezőktől a döntőkig. Átérzem, mi jelent a sportolóknak ekkora nézősereg előtt versenyezni, mert magam is sok ember jelenlétében kerekeztem. Főleg a rövid futószámokat kedvelem. Élményszámba ment, amikor jó pár éve Usain Bolt futotta a rövid távokat, de ilyen sportoló ritkán születik. Aztán bármi megeshet verseny közben, ahogyan ezt láthattuk például a női 10 ezer méteren, amikor az élen álló holland Hassan elesett húsz méterrel a cél előtt.”

Szekeres Ferenc, a Csepel SC sokszoros magyar bajnok maratoni futója:

„Egyelőre a televízión néztem a versenyeket, de szerdára van jegyem, úgyhogy a férfi 1500 méteres futást a helyszínen drukkolom végig. A hétvégén Horvátországba megyek nyaralni pár napra, tehát a maratoni futást csak tévéből tudom megnézni. Sokesélyes a verseny, de a kenyaiak és az etiópok a legjobbak. A nagy hőség nem tesz jót a versenyzőknek, de a maratoni távot reggel futják. Krizsán Xénia nagyon szép eredményt ért el hétpróbában, s rendkívül izgalmas verseny volt a női 10 ezer méteres szám.”

Szórád Péter, a Csepel SC kétszeres országos ezüstérmes magasugrója:

„Egyértelmű, hogy figyelemmel követem az atlétikai világbajnokságot a televízióban. Korábban kaptunk tiszteletjegyet az atlétikai szövetségtől a hazai versenyekre, most viszont nem, amit nehezményezek. Minden versenyszám érdekel, de elsősorban az ugrószámokra, azon belül a magasugrásra vagyok kíváncsi. A férfiaknál szerintem 240 centiméter körül meg lehet nyerni a vébét. Jó dolognak tartom, hogy Budapest rendezi a vébét, mert magam is atléta vagyok, de az ország gazdasági helyzetéből nézve kissé luxusnak tűnik.”

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !