Szép eredményeket értek el a Csepeli DAC versenyzői az Atlétikai Magyar Bajnokságon

Csepel.hu

A legnagyobb gratuláció a mindössze 18 éves Iker Natáliának jár, aki a felnőtt mezőny legfiatalabb tagjaként ezüstérmet szerzett 3000 méter akadályfutásban.

A távot 10 perc 47,69 másodperc alatt teljesítette.

A szervezők számára az országos bajnokság megrendezése az atlétikai világbajnokságra való felkészülés főpróbájának számított, amelyet augusztus 19-27-e között rendeznek meg a stadionban.

Az új atlétikai központ impozáns, de a magyar bajnokságra aránylag kevés néző volt kíváncsi a helyszínen. Az első nap mérték össze tudásukat az U20-as váltófutó csapatok. A 4×100 méteres férfi váltóban a Csepeli DAC rendkívül fiatal együttessel állt ki, s végül csak minimális különbséggel, három század másodperccel szorult le a dobogóról. A negyedik helyen végzett csapat a következő összeállításban szerepelt: Durkó Dávid Gergely, Pesti Máté, Tari Zoltán, Komáromi Ádám Mátyás. Az U20-as nők 4×400 méteres váltófutásában a Csepeli DAC negyedik lett az összesítésben a következő futókkal: Botos Katalin Ilona, Galsi Laura Lilla, Diemer Anna Sára és Babinyecz Anna. Az U20-as férfi 4×400 méteres versenyében a csepeliek a hatodik helyet szerezték meg. A váltó tagja volt Szabó Dávid, Tari Tibor, Tóth András és Frigó János. A második nap rendezték meg a felnőtt nők 800 méteres síkfutását, amelyen a mezőny legfiatalabb sportolójaként a 18 éves Babinyecz Anna a tizedik helyen ért célba a két futam összesítése alapján. A felnőtt férfiak között a 19 éves Pesti Máté a döntőbe verekedte magát a 110 méteres gátfutásban, ahol egyéni legjobb idejével, 15.23 másodperccel ért célba, ami a hatodik helyre volt elég.
A csepeli atléták felkészítéséért jár az elismerés edzőiknek is: Damm Józsefnek, Fehér Gábornak, Füredi Zsuzsannának és Tusai Brigittának.

Forrás: Csepel.hu 

Egy hozzászólás “Szép eredményeket értek el a Csepeli DAC versenyzői az Atlétikai Magyar Bajnokságon” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Hajrá Csepeli DAC !

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !