Orbán Viktor: A háborús helyzet minden korábbinál súlyosabb

Magyar Nemzet

Aggasztó, hogy két atomhatalom uránfegyverek bevetésére készül a magyar határtól pár száz kilométerre – mondta el a Kossuth rádió ma reggeli műsorában Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint ez is mutatja, hogy a háborús helyzet minden eddiginél súlyosabb. A kormányfő beszélt a banki megtakarításokra kivetett adóról, amire jelzése alapján csak addig lesz szükség, amíg a háború tart, mert a mostani helyzetben azt kell ösztönözni, hogy az emberek állampapírokban tartsák a tartalékaikat.

Az üzemanyagok jövedéki adójának emelését Orbán Viktor ellenzi, mint mondta, ezt a lépést Brüsszel írta elő, viszont ennek ellensúlyozására gazdaságvédelmi akciótervet készített a kormány, amit a jövő héten ismertetnek majd. A migránskvóta elfogadásáról a kormányfő azt mondta: – A Soros-birodalom visszavágott, de a döntést nem fogadjuk el.

– A Magyarország biztonságáért felelős szervezeteknek és vezetőknek folyamatosan készenlétben kell lenniük – közölte a Kossuth rádió Jó reggel Magyarország! című műsorában Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a háborús helyzet minden eddiginél súlyosabb, Európa pedig továbbra is háborús pszichózisban van.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: a védelmi tanács ülésen konkrét feladatokat adtak a honvédelmi és a belügyminiszternek is. – Amit meg lehet tenni az ország biztonsága érdekében, azt megtettük – fogalmazott a miniszerelnök.

Orbán Viktor szerint a magyar álláspont azt, hogy ennek a háborúnak nincs megoldása a harctéren, jöjjön a diplomácia és kezdődjenek meg a béketárgyalások.

A miniszterelnök elmondta: ha tűzszünet lesz, akkor az infláció talán el is tűnik.

Uránfegyverek a fronton

– A NATO eddig óvatos volt, a NATO és a magyar diplomácia álláspontja egybeesett – fogalmazott a miniszterelnök. Mint mondta, ami történik, az mind tagállami hatáskörben megszületett döntés. – Észszerű volt-e az a katonai stratégia, amit a háború elején választott a Nyugat, hogy katonai értelemben le lehet győzni úgy az oroszokat, hogy az ukrán katonák harcolnak, a Nyugat pedig fegyvereket küld? – tette fel a kérdést Orbán Viktor. Kiemelte, hogy mindez hibás katonai koncepció.

A miniszterelnök szerint aggasztó, hogy a magyar határtól pár száz kilométerre urántartalmú fegyverek bevetését tervezi két atomnagyhatalom.

Felidézte, hogy az amerikai elnök nem talált kivetnivalót abban, hogy uránfegyvereket vessenek be, az orosz elnök pedig azt közölte, hogy akkor ők is használni fogják ezeket a fegyvereiket.

Spekulánsok mindig vannak, ha háború van, Soros György pedig egy spekuláns – szögezte le. Felhívta a figyelmet, hogy a békepártiaknak lesz igazuk, és erkölcsi szempontból is helyesen jártunk el, amikor a béke mellett tettük le a voksunkat. A miniszterelnök szerint akár már pár hónap múlva is ez lehet az általános a Nyugaton. Elmondta: Magyarország érdeke, hogy az Egyesült Államok élén egy békepárti vezető legyen, ám a Soros-birodalom gőzerővel támadja Donald Trumpot.

A miniszterelnök elmondta: a kormány világos vállalást tett egy nagyon nehéz helyzetben. Ahogy fogalmazott, Magyarország importból fedezi az energiaszükségletének nagy részét. – Le fogjuk törni az inflációt, ezért vezettünk be több fontos döntést. A következő évi költségvetés is ezt a logikát követi, miszerint egyszámjegyű legyen év végére az infláció – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: több stabil pontra van szükség. Hangsúlyozta, nem könnyű 5-6 hónapra előre látni a gazdasági fejleményeket. Szerinte olyan költségvetést kell készíteni, ahol meg tudjuk védeni a családokat, a nyugdíjasokat és a munkahelyeket.

A miniszterelnök kijelentette: háborús időkben az segít az országnak, ha az állampolgárok a megtakarításaikat kincstárjegyben vagy államkötvényben tartják.

Ezért ösztönzik arra az embereket, hogy a banki megtakarítások helyett válasszák az állampapírokat. A kormányfő szerint átmeneti megoldás az adó, amit a megtakarításokra kivetettek, de most szükség van rá, amíg a háború tart.

A miniszterelnök jelezte, hogy a benzin jövedéki adójának a növeléséről azt mondta, „púp a hátunkon”, de amióta az EU tagjai vagyunk, van a gazdasági intézkedéseknek egy köre, ami felett a brüsszeli bürokraták rendelkeznek, és úgy döntöttek, hogy meg kell emelni a benzin jövedéki adóját.

– Egy másik termékcsoportnál, a csomagolóanyagoknál és üvegeknél is így van, ezért a hulladékgazdálkodás díja is meg fog nőni.

Most, amikor háborús infláció van, nagyon súlyos hiba rossz brüsszeli döntésekkel megterhelni a tagállamokat – tette hozzá.

Gazdaságvédelmi akcióterv készül

Orbán Viktor elmondta: a rossz brüsszeli döntések ellensúlyozására gazdaságvédelmi akciótervet készített a kormány, megpróbálnak új dinamikát adni a gazdaságnak, a részleteket egy jövő heti Kormányinfón fogják ismertetni.

– Magyarország és Lengyelország nemet mondott – emelte ki a miniszterelnök a migránskvótáról szóló szavazásról.

Orbán Viktor hangsúlyozta: nagyon kellemetlen fordulattal állunk szemben. Szerinte nem úgy kell megoldani a helyzetet, hogy szétosztjuk a migránsokat, hanem megvédjük a határainkat. A miniszterelnök azt gondolta, hogy már megnyertük ezt a csatát, de ez a puccsszerű döntés rámutatott, hogy nem ez történt.

Úgy látja: van összefüggés, aközött, hogy Soros György átadta a birodalmát a fiának, és Brüsszelben elfogadták a migránskvótát.

A Soros-birodalom visszavágott

– Úgy is fogalmazhatunk, hogy a Soros-birodalom visszavágott, és ezt lenyomták az európaiak többségének torkán – fejtegette Orbán Viktor. Kijelentette azt is, hogy az intézkedést nem áll szándékunkban végrehajtani. – El kellene fogadniuk a brüsszelieknek, hogy a határvédelem pénzzel jár, ahelyett, hogy segítenének, minket büntetnek – emelte ki a miniszterelnök.

Hozzátette: – Arra kell készülnünk, hogy Sorosék fellázítják a migránsokat, Magyarország déli határán pedig fokozódni fog a nyomás.

A kormányfő elmondta, hogy óriási biztonsági kockázata van a migránsok befogadásának. – Mi nem azt akarjuk, hogy adjanak nekünk igazat, mi azt akarjuk, hogy a németeknek legyen igaza Németországban, a magyaroknak pedig Magyarországon. Azt kérjük a brüsszeliektől, hogy ne akarják megmondani, hogy kivel éljünk együtt – szögezte le Orbán Viktor.

A miniszterelnök jelezte, hogy a migrációs válság kezdetén meghozott alaptörvény-módosítás miatt a brüsszeli elképzelések nincsenek összhangban a magyar jogrenddel.

Forrás: Magyar Nemzet

13 hozzászólás “Orbán Viktor: A háborús helyzet minden korábbinál súlyosabb” bejegyzésre

 1. PáLoS TReND szerint:

  Ennek a népellenségekből összefújt országgyűlésnek hinni és alantasaitól nyalókát elfogadni, akik háborús inflációként sulykolják szavazóiknak az Orbán-rezsim multikat kiszolgáló szándékos pénzrontását gyalázatosabb, mint seggszélből jósolni a kiszolgáltatottaknak!!!
  Ráadásul a felcsúti Tevje életcéljának tekinti (Soros parancsára!!!), hogy Magyarország lakosait kivéreztesse Európa legsilányabb éhbérével és oltatás fanatikusként szét oltassa méreginjekciókkal az amúgy is kizsigerelt lakosságot.
  S mindezt miért?!
  …hát Israhell gnómjaiért, hogy ellenállás nélkül foglalhassák el Mária országát!!!
  http://web.t-online.hu/apuska/media/5/04__Farizeus_bal_mix.mp3

 2. pl szerint:

  „gazdaságvédelmi akcióterv” LOL b+

 3. László szerint:

  Hatvanpuszta kulcsrakész…

 4. Gary Ridgway szerint:

  …csak Magyarországon van baj? 😎 Akkor itt a baj, csak nem merik elmondani a Vezérnek.

 5. Ibolya szerint:

  ….mit is kellene elmondani?
  Hiszen ő, a “Vezér ” csinálja!Miatta van minden.

 6. Nagyapó szerint:

  Ukrajna területén csak a Kárpátalját nem érte orosz rakétacsapás. Vajon miért? Azért, mert a magyar határon nem áramlik fegyver. Az ottani magyarok nincsenek veszélyeztetve a bombák által.
  Súlyos helyzet a szomszédos háború, ezért kell a fegyverszünet és a béketárgyalás. Ezt akarja az Orbán kormány és Európában a pápa őszentsége, aki több mint 1 milliárd katolikust képvisel, de a többi keresztény felekezet is ezt akarja. A világ országainak többsége szintén béke párti!!
  Az atomháború csak az oroszok nyugodtságán múlik. Atomarzenáljuk a legnagyobb a világon és hordozóik a legkorszerűbbek Ezek ellen hatástalanok a Leopárdok, Abramsok, rep. anyahajók.
  Jó lenne tudni, hogy mi az oroszok célja? Eddig csak a CIA jóslatait ismerjük. Kérdezzük meg őket, akkor tudunk cselekedni!
  A magyar kormány bölcsen teszi, hogy csak humanitárius segélyt ad az ukránoknak.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 7. László szerint:

  2023. június 18. 8:03
  Traski Viktor kárpátaljai matematika-fizika szakos egyetemi oktató a családját hátrahagyva ment harcolni a megszálló oroszok ellen.
  Traski Viktor szerint csak akkor lehet béke Európában, ha Oroszországot a Nyugat megfékezi. Azt állítja, az oroszok célja, hogy újra visszaállítsák a szovjet birodalmat, vagyis katonailag elfoglalják többek között Észtországot, Lettországot, Litvániát, Moldovát, és újra gazdasági és politikai befolyásuk alá vonják az egykori KGST-országokat, többek között Magyarországot. A hosszú távú béke Európában szerinte most csak a harc által érhető el.

 8. Horváth János szerint:

  Nagyapó!
  Egy csokorba ennyi baromságot még maga is csak ritkán szokott összehordani!

 9. László szerint:

  Vajon miért nem érte rakétacsapás Kárpátalját? 500km-re vannak a harcok (egyenlőre). Hogyan képzeli el a békét Orbán Viktor? Legyen béke. Ez kevés fater…

 10. Gary Ridgway szerint:

  A Patás megbeszélte a haverjával, mindjárt ezt is kihozza az öreg. 🤣

 11. László szerint:

  “Lopott Pénzek Birtoka – így jelenik meg a Google Mapsen a hatvanpusztai Orbán-birtok” 🤣 🤣

 12. László szerint:

  Én a XII.Széchenyi Emlékút 16 szám alatti sufnit jelöltem így meg pár hónapja, de az eltünt.

Itt lehet hozzászólni !