Figyeljük meg a próbálkozókat és az autójuk rendszámát

Helyi Téma

Kép: Rtlhírek

Rájár a rúd a kerület nyugdíjasaira, ugyanis ismét munkába léptek a trükkös tolvajok – tudtuk meg a rendőrségen. Az is kiderült: a rosszban sántikálók könnyen pórul járhatnak, ha a frissen hullott hóban indulnak akcióikra.

A trükkös tolvajok áldozatai minden alkalommal idős emberek, akikhez azzal csöngettek be a tettesek, hogy gyermekük részére szeretnének tartozást kiegyenlíteni, illetve csomagot kézbesíteni. Kihasználva az idősek jóhiszeműségét, bejutottak a lakásokba, és az áldozatok összes megtakarított pénzét elvitték.

A rendőrség ezért kéri és javasolja, akihez hasonló ürüggyel próbálnak bejutni, figyelje meg alaposan az érkezőket, hogy ruházatukról, gépkocsijukról pontos leírást tudjon később adni. Amennyiben gyanúsnak találják az érkezőket, célszerű azonnal értesíteni a rendőrséget és információt adni a gépkocsi színéről, típusáról, rendszámáról.

Ami pedig a téli időjárással összefüggő eseteket illeti: egyszer a Csepeli Erőmű Szak- és Átképző Központba jutottak be a tettesek, ahonnét szeszes italt, csokoládét vittek el. A frissen hullott hóban azonban nyomokat hagytak, melyeket a rendőrök követtek, s el is kapták a két férfit. Nem sokkal később a Nyuszi sétányon akartak feltörni egy autót. A próbálkozó azonban észrevette, hogy figyelik, ezért inkább elszaladt – csakhogy az ösvény, amely a hóban maradt utána, őt is elárulta. Az Ady Endre úton pedig az okozott riadalmat, hogy az új csepeli üzletház megnyitóján valaki bombariadóval fenyegetett. Az épületet tűzszerészek vizsgálták át, de nem találtak robbanószert.

cs.a

helyitema.hu

10 hozzászólás “Figyeljük meg a próbálkozókat és az autójuk rendszámát” bejegyzésre

  1. Vátesz szerint:

    A trükkös tolvajok áldozatai minden alkalommal idős emberek, akikhez azzal csöngettek be a tettesek, hogy gyermekük részére szeretnének jólétet ígérni, illetve egy csokor szegfűt átadni. Kihasználva az idősek jóhiszeműségét, bejutottak a lakásokba, és az áldozatok összes ajánlószelvényét elvitték. 😉

  2. Gordon szerint:

    Akkor a Jobbik ezért tudta már ennyi helyen leadni a megfelelő számú szelvényt. 🙂

  3. Vátesz szerint:

    A Fidesz meg így gyűjtött össze 1.2Millió ajánlószelvényt, de mellé a gyerekeknek még ígértek savanyúcukrot, az öregeknek meg görbebotot is! 😀

  4. Manitu szerint:

    Bocs vátesz, de szerintem te a savanyú cukrot rossz oldalról kaptad be. Ezért ilyen eröltetett minden szavad. 😉

  5. Papi szerint:

    Manitu!
    Szerintem Vátesz a savanyú cukros bácsi! 🙂
    Egyébként Vátesz lemaradtál mint a borravaló már 1,5 milliónál tart a FIDESZ! 🙂

  6. Vátesz szerint:

    Papi! Legyen meg az örömed a Fidesz kormányzásban. Csak azt tudják becsapni, akik rájuk szavaznak. Én a kutyámat sem bíznám rájuk!
    Használt autót meg pláne nem vennék tőlük! (Ez az utóbbi a megbízhatóság jele Amerikában!)

  7. Papi szerint:

    Vátesz!
    Mit is mondott az a tetű GyF-ed el lehet menni!

  8. TI szerint:

    Vátesz!
    Úgy látom te is bünrészes vagy az elmúlt 8 évben. Lehet, hogy látunk majd a tv-ben szíjon elvezetve?

  9. Papi szerint:

    TI!
    Szerintem Vátesztől még a szíj is elhatárolódik. Egyébként a TV-ben meg azért sem láthatod mert olyan sötét ez a szerencsétlen, hogy még a TV-ben sem lehetne látni. 🙂

  10. Vátesz szerint:

    Beszéded annyi fülemnek, mint a légyzümmögés!

Itt lehet hozzászólni !