Lomtalanítás: nem problémamentes, de jobbnak tűnik a téli időpont

Csepel.info

Több százezer forint bírságot és számos feljelentést “osztottak ki” a csepeli közterület-felügyelet munkatársai a Csepelre érkező lomisok között. Nem csak a lomisokra, de az FKF munkájára is érkezett kifogás lapunkhoz: a lomok elszállítása után maradó szemetet ugyanakkor a legtöbb esetben másfél-két napon belül tisztességesen feltakarították az FKF munkatársai.

Információink szerint a lomtalanítást megelőző héten egyeztetett a Városgazda, az FKF, a csepeli kerületi rendőrkapitányság és a közterület-felügyelet. Az FKF ennek megfelelően végzi a munkáját, a rendre vigyázók pedig a csepeli polgárőrséggel együtt, a rendőrség irányítása alatt hangolták össze a járőr-tevékenységet. Mivel a lomok hasznosításában sok pénz van, idén is sokan érkeznek, hogy kimazsolázzák az értékesebb darabokat az összehalmozott bútorok, háztartási eszközök közül. Ennek megfelelően a rendőrség és a közterület-felügyelet is rengeteg bejelentést kapott róluk. Ezzel együtt is sokkal kevesebb a panasz és a probléma rájuk, mint ahogy a nyár időszakokban volt.

Fórumunkon pár napja vita alakult ki a lomtalanítás utáni takarításról. A lomtalanítást az FKF végzi, így a lomok elszállítását követően is az FKF takarítja fel a megmaradt szemetet. A Csepeli Városgazda csak akkor lép közbe, ha valami probléma adódik. Ez az általunk vizsgált helyeken is így történt, esetenként egy-két nap csúszással.

Csepel.info

 

 

13 hozzászólás “Lomtalanítás: nem problémamentes, de jobbnak tűnik a téli időpont” bejegyzésre

  1. kismiska szerint:

    Azért az érdekes az írásban hogy elismeri hogy “sok pénz” és értékesebb darabok is vannak a lomokban-de mégis jobb ha senki nem nyúl hozzájuk/hasznosítja őket hanem inkább dobálják be őket egy kukásautóba és zúzzák össze,majd égessék vagy temessék el őket?

  2. Gary Ridgway szerint:

    A lomok fele mindig eltűnik! Csak a szemét marad ott. A gáz az, hogy a retkes hordák miatt egy 8-as csavart nem tud a magyar felvenni.
    Bár beszariság kérdése, mert csak a pofájuk nagy.

  3. Antikom szerint:

    Köszönjük hogy a tetves zsiványok miatt hidegben esőben pakolhatjuk a lomot.

  4. Nagyapó szerint:

    Az évi lomtalanítás jó alkalom a rasszista baloldalnak egy cigányozásra, ennek hatására született egy rendelet, hogy a kitett holmit nem lehet elvinni. Ebből viszont az következik, hogy a kirakott veszélyes hulladékot (gumiabroncs) az FKV nem viszi el, így másnak (önkormányzatok) kell elszállítani.

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Gary Ridgway szerint:

    Te gyökér, Tarlós alatt elvitte?

  6. László szerint:

    Gumiabroncs, festékesvödör marad. Megyek és bedobálom a kertjébe. 🤣

  7. Nagyapó szerint:

    Jellemző a moslékkoalíciöra, bedobálni más kertjébe a szemetet, hátulról leütni egy ismeretlent, megverni lengyel turistákat.
    Ez az IGAZI BALOLDALISÁG!

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. László szerint:

    Fater. Németországból csak úgy idejönni, embereket hátulról leütni. Miféle közbiztonság ez? Belügyminiszter lemondott már?

  9. Gary Ridgway szerint:

    Fater!
    A lengyelek is megtudták, hogy szarháziak vagytok. Sebaj, nekik eszük volt, nektek marad a Patás, nem lesz itt Kelet-Európa semmilye sem. Kína gyarmata jutott, mert ugye Putyler megy a halál faxára. Nem véletlen kuncsorogtok már olcsó azeri (baltás gyilkos) gázért! 🤣😫
    Az ugye megvan, hogy nem akar Putyler békét, így a Patás baromsága is megy a levesbe.

  10. Gary Ridgway szerint:

    László!
    Nácitlanítottak, mint Fater példaképei.

  11. László szerint:

    Ők Ukrajnában csak nézelődnek és mentik a lakosságot. Átmentik a túlvilágra.

  12. Gary Ridgway szerint:

    Meg Kamcsatkára deportálnak és ők náciznak.

  13. Gary Ridgway szerint:

    Meddig marad a lomis poszt, már vége. 🙂

Itt lehet hozzászólni !