“Intézzük ezt el gyorsan” – csepeli rendőröket próbáltak megvesztegetni

BRFK

„Intézzük ezt el gyorsan, a kábszert meg tűntessétek el a csatornába” – próbálta rövidre zárni a rendőri intézkedést egy drogbirtokláson lebukott férfi Csepelen január 7-én. Dinnyés Ádám r. törzsőrmester és Kerezsi Csaba r. őrmester ezt követően hiába közölte az intézkedés alá vont érdi férfivel, hogy ezzel csak tovább tetézi a bajt, az továbbra is hitt a nála lévő pénzköteg meggyőző erejében.

– Éjszakás szolgálatunk alatt lettünk figyelmesek egy autó mellett álló, meglehetősen gyanús, furcsán viselkedő férfire. Igazoltattuk, majd kiderült, hogy az autó, ami körül járkált az övé volt, azonban már ekkor is nagyon izgágán, idegesen viselkedett. – mondta el az intézkedés kezdetét Dinnyés Ádám r. törzsőrmester.

A járőrpár nyugtázta, hogy nem gépkocsifeltörőbe botlottak, ám amikor átnézték a férfi ruháját és az autót, több kábítószergyanús anyagot is találtak, melyre ő azt állította, hogy speed és marihuána van nála. Miután a rendőrök közölték vele, hogy a talált anyagok miatt előállítják, az intézkedés alá vont pénzt kínált a rendőröknek, azért, hogy szabadon engedjék. Kollégáink a vesztegetést azonnal elutasították és közölték, hogy ezzel újabb bűncselekményt követ el, de a férfi tovább erőlködött.

– A végén már azt mondta, hogy akkor nem adja oda, hanem ledobja a földre a pénzt és mintha mi sem történt volna, vegyük fel, őt pedig engedjük el. Újfent elutasítottuk ezt, és újfent közöltük vele, hogy cselekményével további bűncselekményt valósított meg és elő fogjuk állítani. Ekkor tudatosult benne, hogy hiába minden próbálkozás. Mindent jelentettünk az esetről, a férfit pedig előállítottuk a XXI. kerületi Rendőrkapitányságra.

A csepeli nyomozók kábítószer birtoklása vétség miatt, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig hivatali vesztegetés bűntett miatt folytat eljárást. Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya 2023. január 16-án dicséretben és jutalomban részesítette Dinnyés Ádám r. törzsőrmestert és Kerezsi Csaba r. őrmestert.

Forrás: Facebook

7 hozzászólás ““Intézzük ezt el gyorsan” – csepeli rendőröket próbáltak megvesztegetni” bejegyzésre

  1. Hozzászóló szerint:

    Lehet, hogy ezeknél a rendőröknél rossz helyen próbálkozott a delikvens. Javasolnám ezt újra próbálni majd a tárgyalási szakaszban. Ügyész, szakértő, vagy akár egy bíró sokkal könnyebben elcsábul, ez látszik a különböző vádemelési és ítélkezési gyakorlatban.

  2. László szerint:

    Párban vannak, netán nem ismerik egymást, nem is bíznak meg egymásban. 🤣

  3. PáLoS TReND szerint:

    Okádni való ez az álszenteskedés!!!…- holott köztudott, hogy évtizedek óta a cigány-bűnözők zsebében vannak!!!

  4. Proli szerint:

    Valószínűleg ezért van hírértéke annak, hogy most kivételesen valakinek nem sikerült zsebrerakni őket 🤣

  5. László szerint:

    Egy valamirevaló bűnöző inkább hagyja magát. Pár napos hír, bevezetik a raboknál az otthonápolást. Ha tudja bizonyítani hogy nagyon beteg, orvosi igazolással otthon lehet. Olyat meg lehetetlen szerezni abszurdisztánban. Tele vannak a “börik”. Feltételesen szabdlábon öregeket gyilkolnak napi szinten, nincs itt semmi látnivaló.

  6. kormánypárti szerint:

    Fejenként egy húszassal próbálta elintézni a dolgot szegény lúzerkém, majd felment ötvenig. Ennyit szabálysértés esetén szokás adni a rendőrnek. Kábszeres lebukásnál egy százas a minimum per kopf. Egy profi tisztában van az árral és úgy indul el teríteni, hogy lebukás esetén van nála elegendő kenőpénz.

  7. László szerint:

    Kormányos így tudja a tarifát?

Itt lehet hozzászólni !