RTL Klub: Budaházy György volt a Magyarok Nyilai katonai vezetője

“Mi vagyunk a Magyarok Nyilai!”

Inforadio.hu, Heti Válasz

A büntetőbrigád tagjai vagy óvatos duhajok, vagy elképesztő pancserek, mert egyik helyen mindössze egy bokor, másutt a fű gyulladt ki.

Az RTL Klub birtokába került hangfelvételen a Magyarok Nyilai-ügy egyik gyanúsítottja azt mondta: Budaházy György a szervezet katonai vezetője.

A kereskedelmi csatorna csütörtök esti híradójában újabb részleteket közölt az egyik tanú által készített hangfelvételből. Ezen az azóta már előzetes letartóztatásban lévő egyik gyanúsított azt mondta: két, vagy három lövést adott le Hiller István oktatási miniszter házára 2007 decemberében.

A beszélgetést az RTL Klub információi szerint Benkő György vette fel mobiltelefonjával, aki kapcsolatban állt az egyik taggal.

Szerdán ugyanezen hangfelvételre támaszkodva az RTL Klub azt közölte: a Magyarok Nyilai nevű terrorszervezet verte meg Csintalan Sándort és robbantott több politikus házánál. Ezen többek között azt mondja az ügy egyik gyanúsítottja: “Mi vertük meg a Csintalant, mi dobáltunk Molotovot az országgyűlési képviselőkre, mi robbantottunk a Szilvásynál, én lőttem a Hiller házára (…)”.

A felvételeket készítő tanú megszólalt a TV2 Tények című műsorában is. Azt mondta fél, mert szerinte többen még szabadlábon vannak a csoportból.

A büntetőügynek jelenleg 16 gyanúsítottja van, akik közül – Budaházy Györggyel együtt – jelenleg 11 személy van előzetes letartóztatásban. Budaházyt azzal gyanúsítják, hogy 2007 elején egy több személyből álló, Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre és vezetett azért, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal – őket megfélemlítve – befolyásolják a parlamenti döntéseket.

A Központi Nyomozó Főügyészség Budaházy Györgyöt mindezek alapján terrorcselekmény bűntettével, robbanóanyag és robbantószer készítésével elkövetett robbanóanyaggal visszaélés bűntettével, emberölés előkészületének bűntettével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének elkövetésével gyanúsítja.

A nyomozóhatóság szerint Budaházy György a cselekményeket bűnszervezetben, annak vezetőjeként követte el.

Forrás: Inforadio.hu

“Mi vagyunk a Magyarok Nyilai!”

A büntetőbrigád tagjai vagy óvatos duhajok, vagy elképesztő pancserek, mert egyik helyen mindössze egy bokor, másutt a fű gyulladt ki.

A Nemzeti Nyomozó Iroda több hónapos titkos nyomozás után vette őrizetbe Budaházy Györgyöt tavaly júniusban. Lapértesülések szerint terrorcselekmény elkövetésével és emberölés előkészületével gyanúsítják, ugyanis kapcsolatot véltek találni a jobboldali radikális vezető, illetve a Magyarok Nyilai között. Budaházy és társai elleni perdöntő bizonyítékok bemutatását ígéri csütörtök estére az RTL Klub Akták című műsora.

A Magyarok Nyilairól legtöbben akkor hallottak először, amikor 2007. december 11-én négy álarcos férfi megverte Csintalan Sándort, a Hír Tv műsorvezetőjét. A helyzet azért különös, mert négy nappal a merénylet előtt Budaházy és Toroczkai bejelentette, hogy pert indítanak a műsorvezető ellen, mert „minden határon túlment” az ellenük folyó „mocskolódásban”. A hatóságok szerint Budaházy verette meg a férfit – ezek után furcsán veszi ki magát, hogy konfliktusukra az első fokon elveszített perrel ő maga hívta fel a figyelmet.

2007. december 16-án a Magyarok Nyilai magukra vállalták Csintalan megverését, ugyanezen a napon Molotov-koktélos támadás érte az SZDSZ-es Kóka János köztudottan nem lakott házát, és rálőttek Hiller István MSZP-alelnök lakására is. A Magyarok Nyilai az egészségbiztosítási pénztár privatizációjáról szóló másnapi szavazásnál a „nem” gomb megnyomására akarta rávenni a képviselőket, így lett tettük terrorizmus – mivel bűncselekményekkel akartak politikai döntéseket kikényszeríteni.

Benkő György, aki beépült a Magyarok Nyilai csoportba

Budaházy szerepe azért is furcsa, mert a kizárólag nemzetpolitikai kérdésekkel (Trianon, előre hozott választás, meghiúsult rendszerváltás) foglalkozó férfi semmilyen jelét nem adta, hogy egészségpolitikai kérdések is érdekelnék. A Magyarok Nyilai viszont mint valami egészségügyi csapásmérő szervezet működött – három nappal a köztársasági elnök által visszaküldött jogszabály újbóli megszavazása előtt, 2008. február 8-án öt szocialista képviselő lakásánál robbant Molotov-koktél. De a magyar „terroristák” vagy óvatos duhajok, vagy elképesztő pancserek, mert egyik helyen egy bokor, másutt a fű gyulladt ki, és a számlájukra írt 27 támadás során csak Csintalan Sándornak okoztak személyi sérülést.

“- Mi vagyunk a Magyarok Nyilai.
– És az mi?
– Mi vertük meg a Csintalant, mi dobáltunk Molotovot az országgyűlési képviselőkre, mi robbantottunk a Szilvásynál, én lőttem a Hiller házára, mit akarsz még?”

Ez a beszélgetésrészlet egy titokban készített hangfelvételből származik. Benkő György kocsijában készült, aki évek óta ismerte az egyik gyanúsítottat. 100 méterre laktak egymástól, és egy edzőterembe jártak. Benkő azt mondja, az ismerőse folyton arról beszélt neki, mi mindent csinált az utcai harcokban, és neki egy ponton elege lett.

„Úgy gondoltam, hogyha más nem tesz semmit, akkor majd én megpróbálom megtenni azt, hogy ennek a dolognak vége legyen” – mondta el az RTL Klubnak Benkő György, aki arccal és névvel vállalta: ő volt az, aki beépült a terrorcselekményeket elkövető és továbbiakat tervező radikális csoportba.

Úgy tett, mintha maga is szélsőséges lenne, miközben minden elhangzott szót rögzített a telefonjával. Ezután bevonták abba a merényletbe, amit Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő ellen terveztek 2009 áprilisában. Amikor a szervezet – 2007. november elején – először vetette be magát, még kevesen figyeltek fel az Ecsődi adonyi háza elleni Molotov-koktélos támadásra. Azóta sincs magyarázat rá, miért éppen a politikailag súlytalan Ecsődi került Budaházy állítólagos célkeresztjébe.

A tavalyi beszámolók szerint pokolgépes merényletet terveztek Ecsődi ellen, a hangfelvételen viszont kézigránátról beszélnek:

„- Ez az éjszakai történet ez tulajdonképpen a jövő hétről szól.
– A jövő hétről?
– Igen. Lent van egy kézigránát az egyik országgyűlési képviselő lakására. Sofőr kell. És akkor utána nem hivatalosan külsős munkatárs vagy.
– Az nem semmi.”
Benkő az akció előtt feljelentést tett a rendőrségen. Jelenleg 16 embert gyanúsítanak azzal, hogy terrorcselekményeket követtek el, köztük Budaházy Györgyöt, aki az ügyészség szerint a terrorszervezetet vezette.

Forrás: Heti Válasz

18 hozzászólás “RTL Klub: Budaházy György volt a Magyarok Nyilai katonai vezetője” bejegyzésre

  1. Tóth Mária szerint:

    Miért éppen választás előtt hozák ki ezt a hírt? elgondolkoztató ! 8 hónap alatt eddig nem találtak semmit? Érdekes! már az elfogása is !

  2. donquijote szerint:

    igen tényleg elég fura hogy hirtelen most előkerült, de szerintem ez kb annyira hiteles mint draskovics videó-sajtótájékoztatói..

  3. Lexon szerint:

    Az őszödi beszéd előkerülésének dátuma is legalább ennyire “elgondolkoztató” volt…

  4. ződ szerint:

    Azért kicsit még gyakorolhatta volna a tégla a szöveget. Nem tűnt elég gördülékenynek, papírról felolvasva meg gyanús lenne!

  5. Jeniszej szerint:

    Hihetetlen oltári nagy baromság az egész. Méghogy terroristák ezek a szerencsétlen luzerek. Röhögés fogott el a riport nézése közben.

  6. Jeniszej szerint:

    Ha ez a szervezet valóban létezhet és nem egy kitalált virtuális agyrém, akkor nem szeretnék a tégla “vályogtégla” helyében lenni.
    Mert – Ép elmével ilyet, egy beépült ember nem vállalhat magára.

  7. Nagyapó szerint:

    Na, most a Jobbik segíti Budaházyt, vagy elhatárolódik tőle?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Hugi szerint:

    Megnéztem az RTL Klub felvételeit, és nekem nem tûnt koncepciós eljárásnak. Morvai egyre inkább csak égeti a jobboldalt, ezeknek meg dutyiban a helyük. Kész szerencse, hogy nem öltek meg senkit.

  9. Gold szerint:

    Tegnap éjszaka véletlenül láttam az RTL Klub műsorában ezt a témát. Az első két percben arra gondoltam, hogy tényleg műbalhé, megmosolyogtam. Aztán az arcomra fagyott a mosoly. Ma úgy hallottam, hogy állítólag ennek a hátborzongató RTL-es riportnak volt valamilyen előzménye a Hír TV-ben. Tudtok erről valamit, van hozzá eseteleg valamilyen link?

  10. Vátesz szerint:

    Vakok voltak “A Magyarok Nyilai”? Ennek a fickónak olyan keskeny feje van, hogy ha szembenéz a nappal, alig van árnyéka! A szemiták egyik ismertetőjegye a sajtfej, előlről illetve felülről nézve is meglehetően hosszúkás, míg a magyarok nagyrészének meglehetősen kerek feje van szemből és felülről nézve is! További jellegzetesség a lapos pofa, a szem alatt nincs az arccsontnak kidomborodása, ilyen Kovács (Gajzer) László arca is. Ennél a fickónál nincs kétujjnyi hely az orra alatt, mint például Horn Gyulánál, és a füle sincs a nyakán hátul. De ezeknek és további jellegzetességeknek egy része van meg egy személynél, de akinek szeme van rá, 0.1sec alatt felismeri miféle az illető (első blikkre).
    Ezenkívül az ismerős egy edzőterembe járt Benkővel, s sohasem zuhanyozott egyszerre vele? A ember győződjen meg róla, hogy a másik szerszáma blankolt-e, mielőtt bizalmas információt oszt meg vele!

  11. Tóth Mária szerint:

    Hugi, olvass más újságokat is, ne csak a Nészabadságot, és ne csak az RTL Klubtól szerezz tájékoztatást, hátha más álláspont is létezik !

    a dutyiban az mszp-nek kellene bevonulni, de a mi késik….

  12. Tóth Mária szerint:

    pardon:dutyiba=helyesen .

  13. Gordon szerint:

    Budaszarházinak tömlöcben a helye. Ez világos.

  14. csepeli szerint:

    Vátesz, szerintem neked sincs hátul a nyakadon füled. De attól még nem vagy zsidó, csak egy rohadt kis náci.

  15. nagyapó szerint:

    Kire szavazzon szegény jobbikos Budaházyra, vagy Novákra?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. Vátesz szerint:

    Budaházy nem szavazatokat akar kapni, hanem egy kis friss levegőt szívni, meg meglátogatni a családját. Amikor valakit a választási bizottság regisztrál jelöltként, onnantól kezdve mentelmi jog illeti meg a választások végéig. Úgyhogy nem kell tipródniuk a jobbikosoknak, hogy kire szavazzanak.

  17. Manitu szerint:

    Én meg úgy tudtam, hogy ők meg a Jobbik éppen ezt a mentelmi jogot akarják megszüntetni.

    Nagyapót idézve:

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

    Csak azért idéztem, mert szerintem a Budaházy-féléknek ugyanakkora szerepük van abban, hogy a naggygyűlések, utcai tiltakozások a közéleti eseményekből átcsúsztak a kriminalisztikai esetek közé, mint Gyurcsány Ferencnek.

    És mivel ugyanúgy hibásnak tartom, nincs is más véleményem róla. Az ő családja politikai értemelben a Gyurcsány család.

  18. agi szerint:

    Gyerekek!
    El tudjátok képzelni, hogy akik olyan összehangolt akciókat tudnak összehozni, mint amikkel az állítólagos nyilakat gyanúsítják, az elkezd ilyen nyíltan beszélni az akciókról egy külsősnek? Nem tudom, de én ennél kisebb csibészségnél is meggondolnám, hogy kit avatok be (leginkább senkit). Főleg a nyomravezetői díj ismeretében…
    Jeniszej (2010. február 26. 10:24) megjegyzése is a kételyt erősíti.

    A jelenlegi hatalom meg híres arról, hogy alaposan mérlegeli, hogy kit vág előzetesbe. Emlékszik még valaki a 2006-ban a Nyugatinál elkapott “szélsőséges, randalírozó” Tilosrádiósokra? Esetleg a szabadulásukért folytatott aláírásgyűjtésre?

Itt lehet hozzászólni !