Kevesen élnek nyomorultabban, mint mi

Index, Napi Gazdaság

Igen, megcsinálták.

Megjelent az éves misery index – nyomorultsági mutató – amely szerint Magyarország a világ szegényházában tanyázik. A nyomorultsági indexet évente számítják, s a munkanélküliségi ráta és az infláció összege alapján rangsorolja az országokat.

Magyarország helyzete az úgynevezett misery index alapján elkeserítő – írja a Bloomberg tudósítása nyomán a Napi Gazdaság. Hazánkban a 2009-es infláció (6,4 százalék) és a munkanélküliségi ráta (10,5 százalék) összege 16,9 százalék, amellyel a régióból csak Horvátországot előzzük meg.

Az Európai Unió államai közül csak az egyébként is gyengélkedő spanyolokat tudtuk magunk mögé utasítani – bár jegyezzük meg ez csak a világviszonylatban is kirívó 18,8 százalékos spanyol munkanélküliségnek köszönhető. A felmérés eredménye arra a magyar gazdaság gyenge helyzetére utal, hiszen itthon egyszerre magas a munkanélküliség és az infláció is.

Magyarország helyzete világviszonylatban is elkeserítő, hiszen a felmérés szerint olyan harmadik világbeli országok is megelőznek minket, mint Kolumbia vagy Marokkó. Ha csak az országok helyzetének éves szintű romlását nézzük – ez hazánk esetében 580 bázispont -, akkor még siralmasabb a helyzet, hiszen csak Indiában volt kiemelkedőbb a misery index elmozdulása tavaly magyarországinál (a szubkontinensen 660 bázispont az eltérés 2008-hoz képest).

Európában szignifikáns javulást tapasztaltak tavalyhoz képest a Baltikumon – a litván misery index 1020 bázisponttal 2,7 százalékra csökkent -, valamint Ukrajnában, ahol 1250 bázispont volt a mérséklődés (így a ráta 13 százalék lett). Ez utóbbi egyúttal globálisan is a legnagyobb mértékű javulást tükrözi.

A globális helyzet is aggodalomra ad okot, hiszen a világ nyolc legnagyobb gazdaságának nyomorultsági indexe jelentősen romlott – a 2008-as 7,5 százalékos adat után tavaly 11,1 százalékra ugrott a mutató.

Forrás: Index

49 hozzászólás “Kevesen élnek nyomorultabban, mint mi” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Lehet, hogy mi nyomorultabbul élünk, de ők nem.

  2. Manitu szerint:

    Ezt hívják jóléti rendszerváltásnak. 2002-ben hirdette meg az MSZP-SZDSZ, csak arról nem beszéltek, hogy mit jelent valójában, kiknek jóléti és kiknek nem.

  3. Manitu szerint:

    Románia öt hellyel előzött meg bennünket. LE-NYŰ-GÖ-ZŐ!

  4. Nagyapó szerint:

    Ez a 10,5% csak a regisztrált munkanélküliek aránya. Összevetve az aktív réteggel hiányzik még ~200 000 fő. Ezek már kiestek a regisztrációból, vagy be sem kerültek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. csepeli szerint:

    Ez egy baromság. Eleve a cikk csak az EU-országokat hasonlítja össze, és ehhez képest a “világ”-ról beszél. Másrészt ez csak egyfajta mérőszám. Millió más mérőszám van, és mindig lehet találni olyat, ami szerint rossz a helyzetünk. De van például egy másik fajta nyomorultsági index, ami szerint viszont az EU-n belül 12 ország van nyomorultabb helyzetben, mint mi, és csak 4 ország van jobb helyzetben:
    http://www.finfacts.ie/artman/uploads/3/Moodys_misery_index_Ireland-dec162009.jpg
    Ebben a költségvetési hiányt adják össze a munkanélküliséggel.
    Másrészt azért is hülyeség az inflációval számolni a nyomorultsági indexben, mert az embereket nem az infláció érinti, hanem a reálbér alakulása.

    Az a kifejezés pedig, hogy a világ szegényházában tanyáznánk, egy hihetetlen nagy baromság! És akkor mégis mit szóljanak a szegény afrikai országok? Magyarország világviszonylatban gazdag országnak számít: 181 ország közül 44. helyen vagyunk az egy főre eső GDP tekintetében: legalább 130 országot előzünk meg, vagyis legalább 130 országban élnek rosszabbul, mint mi. A legtöbb országban sokkal-sokkal rosszabbul élnek! Úgyhogy ahelyett, hogy megállás nélkül sírunk, mint a fürdőskurva, hogy milyen nyomorultak vagyunk, inkább örülnünk kéne, hogy ilyen jól élünk.

    Úgyhogy ez a cikk velejéig hamis és félrevezető.

  6. Manitu szerint:

    Igazad van csepeli, az MSZP-SZDSZ segítségével a “harmadik világba” sikerült belépnünk. Még, hogy az EU-s országokkal hasonlítsanak össze, hát nem az volt a cél, ugye?

    A pártod szétlopta, szétrabolta és tönkretette az országot.

  7. csepeli szerint:

    Hatalmas nagy faszkalap vagy, Manitu, aki csak a fideszes hazugságokat tudja szajkózni!

  8. csepeli szerint:

    Egyébként a cikk is hibás adatokkal dolgozik, ugyanis az infláció 2009-ben nem 6,4% volt, hanem 4,2%! Lásd KSH legfrissebb adata!

  9. Manitu szerint:

    Na tessék, az MSZP-s stílus már majdnem maga az ember, de úgy tűnik, hogy mégis csak egy kis része.

    A tények magukárt beszélnek csepeli. A pártod lopott, csalt, hazudott, és még tönkre is tették az országot. Nyomorultakká váltunk, mert a vezetőitek csak ehhez értenek.

  10. Manitu szerint:

    Amúgy szerintem jobb a nemzetközi adatokkal számolni. Tudjuk, hogy kik számolnak és milyen parancsra a KSH-nál.

  11. csepeli szerint:

    Rohadt mocskos tolvaj gazember vagy, Manitu!

  12. csepeli szerint:

    Anyád picsája, Manitu, az inflációt a Magyar Nemzeti Bank számolja, te idióta faszkalap!

  13. Manitu szerint:

    Milyen szépen beszélsz csepeli, pont úgy, ahogy az MSZP-sek szoktak visszavágni a tényekre, hogy szétlopták, szétrabolták, tönkretették az országot.

    Olvasd el a cikket, pont arról szól, hogy mit műveltetek!

  14. csepeli szerint:

    Manitu, hiába ismételgeted az ordas hazugságokat, amiket az aljas fideszes banda beprogramozott abba az egysejtű adatba, attól azok még ordas hazugságok maradnak, te meg egy szánalmas, leköpni való faszfej maradsz.

  15. csepeli szerint:

    adatba=agyadba

  16. Manitu szerint:

    Na és, oda kit ültettek azok, akik maguk is elismerték, hogy reggeltől estig…

    Bővebben itt a őfőgyurcsányosságától személyesen:

  17. Manitu szerint:

    Csepeli viselkedésének megértéséhez természetesen kell valamennyi empátia. Azért a nürnbergi perben a védőknek is nehéz lehetett. Borzasztó nehéz dolog racionálisan, logikusan, értelmesen védeni olyanokat, akik nem tdnak felmutatni racionális, logikus, értelmes érveket.

    Hidd el csepeli, én megértelek. Nagyon nehéz lehet neked.

  18. csepeli szerint:

    Ne játszd az eszed, Manitu! Te vagy az, aki nem mutatott fel egyetlen racionális logikus, értelmes érvet sem! Csak papagáj módjára ismételgeted, hogy szétlopták, szétrabolták, tönkretették, szétlopták, szétrabolták, tönkretették, stb. Egy agyatlan zombi vagy, aki ezt a három szót ismételgeti.

  19. donquijote szerint:

    Szerintem se a számokat kell nézni, ki kell menni az utcára vidékre milyen “szuper” minden, ebben tényleg bezzeg ország vagyunk mondjuk libásgordi nem mondta hogy jó vagy rossz értelemben 🙂
    azért nem kéne anyázni egyből azt aki nem ért velem egyet….

  20. Nagyi szerint:

    Manitu igaza van Csepelinek te egy faszkalap vagy,nagyapó is az.

  21. Gordon szerint:

    Én miért nem!? 🙂

    Nagyi! tedd vissza a protkód, mert nem értjük milyen marhaságot “artikulálsz”.

  22. Nagyi szerint:

    gordon-gordon te f-kalap.

  23. Tóth Mária szerint:

    elképesztő a stílusod csepeli, ezt tanultad az mszmp-ben?? primitív bolsi szöveg !!! Tanulj meg néhány szebb főnevet, akkor lehet vitatkozni, bár lehet, hogy veled akkor sem.

    Sajnos, Manitunak igaza van? csak loptok, csaltok, hazudtok a mai napig is!

  24. csepeli szerint:

    Te lopsz, csalsz, hazudsz, Tóth Mari! És nyomod a primitív fideszes szöveget!

  25. Tóth Mária szerint:

    ez nem fideszes szöveg, ez a csupasz tények, sajnos!

    A nagyinak is csőlátása van ???????

  26. Földhözragadva szerint:

    Újabb érdekes tény…fenyő v. fény?…:)

  27. Nagyi szerint:

    tóth mária: a kort tiszteld

  28. Jeniszej szerint:

    Nagyi: a tiszteletet nem az életkornak kell megadni, vagy nem megadni. A tisztelet az nem jár, azt ki kell érdemelni. Megnyílvánulásod alapján te érdemtelen vagy rá.

  29. Tóth Mária szerint:

    Nagyi: Jeniszej megadta a választ, nem tudnék okosabbat hozzátenni!

    Tanulj meg te is tisztelni a másikat, még ha más is a véleménye! “A stílus maga az ember”, ismered??????

  30. lolka szerint:

    Nagyi:
    Az, hogy kiírod, hogy “Nagyi”, azt miért tisztelné akár ki is írjál olyat, amiért valóban lehet tisztelni, próbálj meggyőzni az igazadról…amúgy meg tiszteletből borulj össze csepelivel és bugyborékoljatok egymás fülébe valami hangzatos és jól dúdolható mozgalmi dalokat, amivel tudtok nosztalgiázni…

  31. Papi szerint:

    Tisztelni csak azokat az embereket kell akik ezt kiérdemelték. Ez nem életkor függvénye. Nagyi önt azért sem lehet tisztelni ahogy beköszönt ide a honlapra.

    csepeli!
    Te meg inkább mosd ki a szádat, hogy ne legyél ennyire ordenáré! Aztán ha ezt megtetted akkor inkább arról mesélj hova tűnt az a több ezer milliárd az elmúlt nyolc év alatt amit fel vett ez a Medgyesi-Gyurcsány-Bajnai triumvirátus!

  32. Hamika szerint:

    Csepeli
    bajnai istened benyelt cca 1.3 miliárd be nem fizetett adód a Ciprusi cégei után.
    Na ki a lopós lenyulós te tüdő 😛

  33. ződ szerint:

    “Kevesen élnek nyomorultabban, mint mi?” Ja, csak a Világ 3/4-ed része!

  34. fülöpke szerint:

    Kit érdekel , hogy mi van Afrika vagy Ázsia egyes részein.
    El kéne dönteni, mi a mérce: egy korrupt afrikai banánköztársaság, vagy Európa, amitől minden nappal távolabb kerülünk.
    A kérdés: hová tart a Pannon Puma?

  35. nagyapó szerint:

    Ződ, meg trágár Csepeli, és trágár Nagyi!
    A trágárság az egyetlen baloldali érték. Ezért igyekeznek hűek lenni Szabó, Kunze, Tóth Sándor, Német Imre beszólásaihoz.
    Magyarországot nem Csádhoz, Szomáliához kell hasonlítani, hanem a 2002-es évet kell összehasonlítani a 2009-es évvel, akkor látszik a különbség!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  36. Vátesz szerint:

    A spanyolok helyében én elhajtanám haza a sok illegális bevándorlót Afrikába meg Romániába, s akkor a munkanélküliség 18%-ról lecsökkenne 10%-ra!
    A TROTTY KOMCSIKTÓL MEG ITTHON ELVONNÁM A HAZAÁRULÁSI PÓTLÉKOKAT, SZOC. HAZÁÉRT MEG EGYEBEK, AMELYEKET ALAPNYUGDÍJASÍTOTTAK A MÓDSZERVÁLTÁS UTÁN, HOGY UTÓLAG NE LEHESSEN TUDNI KINEK JÁR. A 56-os HÓHÉR BISZKU BÉLA MÉG MA IS ITT BÜDÖSÍTI A LEVEGŐT NEM KEVÉS NYUGDÍJÉRT!

  37. Papi szerint:

    Ződ!
    Ha jól emlékszem a te nagy Hazudós Ferkód olyat mondott nem is olyan régen, hogy Európa irigyel bennünket a sikeres gazdasági reformért! Nem Afrikáról és nem Dél-Amerikáról van szó. Jelenleg 2010-ben a te rohadt korrupt bandád miatt enyhén szólva lemaradtunk és lassan már tényleg Afrikai szintre csökken az életszínvonalunk miattatok!
    2002-ben már “csak” 7965 milliárd volt az állam adóság, kb:350 000 regisztrált munkanélküli volt, valamivel több mint 60 000 kórházi ágy! Ezek tények
    Lássuk 2010-et: Az államadósság most 20 600 milliárd 2,5-szeresse 2002-nek HOL A PÉNZ????
    915 000 ezer ember a munkanélküli. Hol vannak a beígért munkahelyek????
    A kórházi ágyak száma: 44 300 körül van.
    Az adók számával kapcsolatban még mindig nem tudtál válaszolni!!
    Az elszaladt árakat már nem is említem.
    Már csak 45 nap és remélem fizetni fogtok mindenért!! 🙂 🙂

  38. csepeli szerint:

    Papi, megmondom, hova tűnt a több ezer milliárd! A te zsebedbe!

    A 915 000 munkanélküli nem igaz, hazugság! Tudom, a Fidesz-brosúrában olvastad.

    Kétféleképpen szokták számolni a munkanélküliséget: az egyik az ÁFSZ módszertana szerint, ami a regisztrált álláskeresők számát adja meg. A Fidesz-brosúra ennek a 2002-es értékét tünteti fel. A mai legfrissebb adat viszont nem 915 000, hanem 653 000! Tehát a Fidesz hazudik! Nem tudom, hogy jöhetett ki nekik a 915 000, biztos beleszámolták a gyeden lévőket, rokkantakat is, tehát olyan embereket, akik nem keresnek munkát, nem akarnak dolgozni. A másik a KSH módszertana szerinti számítás, ami szigorúbb definíciót ad arra, ki a munkanélküli. Eszerint pedig 420 ezer munkanélküli van. Vagyis a Fidesz által bemondott adat köszönőviszonyban sincs a valósággal! Hazudnak, átverik, becsapják, etetik a népet!

  39. baniko21 szerint:

    Csepeli!
    Az összeadás, kivonás általános iskola második osztályos tananyag.
    Állitólag 10 millióan vagyunk, 3 mill. nyugdíjas, 2,5 millió dolgozó,
    kb 2 mill. gyermek. Tessék ha ezeket összeadjuk mennyi is hiányzik
    a 10 millióhoz? Azok az emberek, mármint a munkanélküliek nem is
    emberek? De emberek, csak ennek a világnak nincs rájuk szüksége.
    Ezeket a számokat nem én találtam ki. 2,5 millió ember fizet szja-t
    járulékot az Apeh szerint. A szürke, fekete gazdaságban még talán
    dolgozhat – bejelentetlenül – kb 900 ezer ember. Hidd el, ha számolsz,
    ki is jön, hogy ma Magyarországon hány munkanélküli, ellehetetleni-
    tett ember vegetál. Sok falu van ma, ahol az ottlakok 3/4-e munkanél-
    küli. Megcsináltátok.

  40. csepeli szerint:

    baniko21, te nagyon el vagy valahol tévelyedve. 2,5 millió ember dolgozik? Meg amennyivel több! A legfrissebb KSH-adat szerint a foglalkoztatottak száma 3 782 800.

  41. baniko21 szerint:

    Csepeli!
    3.mill.+3,782e.+2 mill.gyermek=8.782 ezerrel. Akkor hol van még az
    az 1.218 ezer ember? Nyaral a melegebb éghajlatokon?
    (hidak alatt, a tereken padokon, csalitosokban össze tákolt bodegák-
    ban? Lásd a csepeli hévről, ha Pestről jössz akkor balra.)

  42. csepeli szerint:

    baniko21: Abban benne vannak a gyed-en lévők, az egészségkárosodás miatt munkaképtelenek és mindenféle olyan emberek is, akik egyébként sem dolgoznának.

  43. Hugi szerint:

    Nyolc év alatt mintaországból az EU szégyenfoltjává váltunk.De ez a kisebb gond. Lassan elfogy a nemzet, aki élne és dolgozna az nyomorog, az MSZP-s tolvajok meg eközben a szemünkbe röhögnek.

  44. TI szerint:

    csepeli?
    A KSH szerint a tavalyi infláció valóban 4,2%, de 2010. január már 6,4%. De szerintem ennek nincs jelentősége, mert ez nem számítások útján jött ki, hanem utasítás alapján. Mindenki érzi a bőrén, hogy mennyi az infláció, aki pedig nem érzi az nem bérből és fizetésből él, vagy nem ebben az országban.

  45. Papi szerint:

    csepeli!
    Az én zsebemben sajnos nincs de a tiedben és a hozzád hasonlókéban könnyen lehet! Tudod csepeli szerinted mindenki hazudik csak te és a maszop mond igazat. Azért ez egy kicsit gyanús lehetne még neked is nem gondolod? Tudod a számokkal nem érdemes vitatkozni mert attól meg azok igazak maradnak! Már pedig a számok egyértelműen azt bizonyítják, hogy az elmúlt nyolc év nagyon rossz irány volt. Akárhogy kiabálsz és trágárkodsz a lényegen akkor sem tudsz változtatni. Ez a söpredékre remélem nagyon hosszú börtönévek várnak. Már csak 44 nap! 🙂

  46. én szerint:

    Kevesen élnek nyomorultabban, mint a magyar nép. Így helyes a cím.

  47. Lucifer szerint:

    Nem haverom sem Gyurcsány, sem Orbán. Mindegyik kormánya biztosította híveinek a lopás lehetőségét. A különbség az, hogy a fideszesek ügyesebben csinálták. A másik különség az, hogy Gyurcsányék beismerték, hogy hazudtak, Orbánék meg nem.

  48. Vátesz szerint:

    A te haverod Thürmer Gyula, ti is felelősek vagytok ezért a mai rablásért! Ti tenyésztettétek ki ezt a tolvaj emberfajtát a KISZ-ben, meg az MSZMP-ben! Még ma is dübörögne a szocializmus, ha a népet békén hagytátok volna és maradtatok volna a régi jó komcsi módszernél, amikor az elvtársak egymást írtották. Ez a recept a jákobinusoktól származik, Robespierre, Danton és Marat egymást is a guillotine alá küldte, holott ugyanabba a szajnaparti zsinagógába jártak imádkozni! De előtte még lenyakaztattak egymillió keresztény franciát!

  49. Gordon szerint:

    Az inkvizíció borzalmairól is tudnánk beszélni.

Itt lehet hozzászólni !