Tájékoztatás a parkolási szokások felméréséről

Csepel.hu

Csepelen az elmúlt években jelentősen megnőtt azon agglomerációból napi rendszerességgel érkezők száma, akik gépjárműveiket a kerületünkben helyezik el a belvárosba történő továbbjutásukhoz, egyfajta P+R parkolónak használva a kerületünket.

Az így kialakult parkolási szokások mára jelentős parkolási feszültséget okoznak elsődlegesen a Csepel-Belváros kerületrészen, valamint nagymértékben csökkentik az itt élők parkolási lehetőségeit. Előbbi állapotok rendezésére Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 224/2021. (IX. 23.) Kt. határozatában felkérte Borbély Lénárd polgármestert arra, hogy komplex módon vizsgáltassa meg a kerület parkolási helyzetét a jelenlegi állapotok javítására.

Fentiekre tekintettel a döntéshozatalhoz szükséges elengedhetetlen feltétel a kerület parkolási szokásainak feltérképezése, melynek elvégzéséhez parkolási szakértői vizsgálat szükséges. A Képviselő-testület által kiválasztott gazdasági társaság múlt hét folyamán kerületszerte megkezdte a vizsgálathoz szükséges területi méréseket. A társaság munkatársai elsődlegesen a Csepel-Belváros kerületrészen láthatósági mellényben fényképezik a közterületeken parkoló gépjárművek forgalmi rendszámát, vizsgálva az adott terület parkolási időszakait, a területi telítettséget, továbbá feltérképezik a meglévő a parkolóhelyek számát.

A felmérés határideje 2022. december 31., addig kérjük a lakosságot, hogy a társaság munkatársainak munkavégzése során szíveskedjenek a sikeres felvételezési vizsgálatnál együttműködni, hiszen mindannyiunk érdeke a jelenlegi parkolási problémák megoldása.

Forrás: Csepel.hu

14 hozzászólás “Tájékoztatás a parkolási szokások felméréséről” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Példálóznék egy másik kerülettel. XVIII.kerület, Havanna lakótelep. Ott aztán nem áll meg P+R parkolni egy agglomerációs munkábajáró, mégis hónapról-hónapra több az autó. Olyan helyen is állnak ahol fél éve még nem álltak volna (parkosított füves terület) Csepelen a HÉV végállomás környékén (100 méteres körzet) esetleg a pláza parkolójáig hiszem el hogy bejönnek és lerakják a kocsit. Messzebb nem gyalogol az autós, ahhoz túl lusta. Tele van már minden hely. Sok az autó. Hozzák be a 25 éves xarokat és rakják rá az új rendszámot. “Az MTI közleménye szerint júliusban és augusztusban nagyjából megegyező mennyiségű, 33-33 ezer új rendszám került kiosztásra” Ebben biztos van sznob aki csak rendszámot cserél, mert miért ne…

  2. Gary Ridgway szerint:

    László!
    Nem! Nem azért cserél rendszámot, hanem elássa a verda múltját és valódi korát, utóbbi jampizás, az előző simlisség.
    A parkolás kérdésére egy svájci példa, matrica. Autónként lenne 200 Ft?
    Nem lesz ebből sem semmi…

  3. László szerint:

    Aki nem néz utána mit venne meg, az meg is érdemli. Betiltanám az 5 évnél idősebb autó behozatalát. Azt még kihagytam hogy volt 2 kollégám is csepeli lakos aki közelebb jött a hév-hez az autójával aztán ment tovább a 13.kerületbe dolgozni. Királyerdei agglomeráció…

  4. Festék szerint:

    Nagyon jó! Végre! A pláza környéke iszonyat, ami van ott minden nap kivétel nélkül! És az ott élők parkolasat akadályozzák! Végre, talán vége lesz már ennek a kaotikus állapotnak! Köszönjük!

  5. pl szerint:

    Ráérsz majd megköszönni a fizetős parkolást majd ha bevezetik, te meg majd fizeted a család kocsijai után (1-2-3?) az “ingyenes” éves parkoló kártyát 10000-20000-30000?/autó hatalmas évenként ismétlődő tülekedés után…
    Persze, jó eséllyel akkor sem lesz parkolóhely a budi előtt… Hajrá!

  6. Gary Ridgway szerint:

    pl!
    Népszerűtlen intézkedés, a hatalom fontosabb.

  7. Sanyi szerint:

    Talán kellene építeni egy nagy parkolót a kintről bejövők számára és már nem is lenne probléma

  8. Kenyeres szerint:

    Én is azt mondom, hogy külön parkolóhelyet kéne kiépíteni a nem környékbeli lakosoknak. Szerintem se pénzben se időben nem tartana sokáig az ilyen. Mert azért aki egy ház előtt parkol mivel abban a házban lakik az illető, azért hadd ne fizessen már érte ezért. 🙂

  9. pl szerint:

    “Talán kellene építeni egy nagy parkolót” igen… :)))
    “Szerintem se pénzben se időben nem tartana sokáig az ilyen.” LOL
    Szerintem a hónap hozzászólása (megosztva) a tietek lehet, ha nagyobb hülyeséget nem ír még valaki…

  10. Csepeli szerint szerint:

    Atlétikai stadion helyett, annak költségén és annak a helyén lehetett volna parkolót építeni.

  11. Gary Ridgway szerint:

    A Királymajorban ’78-80 óta egy hely sem épült!
    Ennyi.

  12. Nagyapó szerint:

    Csepeli (, szerda – 15:40) Ne zavarja, hogy az atlétikai stadion nem Csepelen, hanem a Ferencvárosban van!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. Gary Ridgway szerint:

    Ratyi-Matyi megértette megint a lényeget. 🤣

  14. kismiska szerint:

    Fent van a neten a Fővárosi közgyűlés felvétele amin döntöttek az új parkolási zónákról,parkolási díj emelésről stb.-a Lénárd előtte azzal az indokkal utasította vissza hogy itt is bevezessék a fizető parkolást hogy majd ő megszervezi/tervezi hogy hol,mennyi legyen-úgyhogy idő kérdése a bevezetés,elkezdődött a tervezés.

Itt lehet hozzászólni !