Átvenné a csepeli munkásszállót a Fővárosi Önkormányzat

Index, Facebook

A főpolgármester nem üzleti, hanem emberiességi szempontból tekint a csepeli szállón kialakult helyzetre. Egyeztetésre hívja az ingatlan tulajdonosát, s ha nem sikerül megállapodni a szálló fenntartójával, a Fővárosi Önkormányzat annak átvételére is ajánlatot tenne – írta délután Karácsony Gergely a Facebook oldalán.

Az Indotek hétfőn reggel jelentetett meg egy közleményt, melyben kifogásolták, hogy a fővárosi önkormányzat megkeresésükre sem reagált, amikor rendezni próbálták a szálló problémáját. Karácsony Gergely délután válaszolt, azt írta, hogy az önkormányzat átvennél a szálló működtetését:

“Továbbra is állítom: az ország egyik leggazdagabb emberének egynapi, mondom, egynapi profitja elegendő lenne a helyzet megoldására. Ő mégis az egekbe szökő energiaáraktól és kormányzati megvonásoktól sújtott Fővárosi Önkormányzattól várja a pénzügyi megoldást, és azt, hogy gondoskodjon a lakók elhelyezéséről. Ehhez két dolgot érdemes tudnia.

1: A budapesti családok átmeneti otthonai már most is 100 százalékban telítettek.

2. A legkiszolgáltatottabb embereket segítő intézmények sora került az ellehetetlenülés szélére a rezsiköltségek elszabadulása miatt.

Mi Budapesten a lehetőségeinkhez mérten próbáljuk megmenteni a szociális feladatokat ellátó szervezeteket, erről szóló javaslatomat szerdán tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés. Mert én ebben a szociális krízishelyzetben semmiféle kilakoltatást nem tartok indokolhatónak, tegye azt bárki.

Ha tehát Jellinek úr mégsem hajlandó 200 ember lakhatása érdekében feláldozni egynapi profitját, akkor adja át a munkásszállót a Fővárosi Önkormányzatnak, mert mi nem „piaci alapon”, de emberiességi alapon megakadályozzuk, hogy emberek kerüljenek onnan az utcára.”

A teljes posztot itt olvashatják.

17 hozzászólás “Átvenné a csepeli munkásszállót a Fővárosi Önkormányzat” bejegyzésre

 1. kormánypárti szerint:

  Jellinek úr vagyona üzletrészekben, ingatlanokban, járművekben, gépekben, és más eszközökben fekszik, nem egy bankszámlán pihen. A keletkező nyereség túlnyomó hányadát visszaforgatja a vállalkozásokba, és ami osztalékot felvesz, abból új vállalkozásokat épít fel, új beruházásokat hajt végre és fedezi a veszteséges üzletek ráfordításait (munkabérek, szállítói tartozások, stb.), nem utolsó sorban ebből fordít jótékony célokra is.

 2. Hozzászóló szerint:

  Ez nagyon derék dolog KariGeritől, végre valami, amivel nem árt Csepelnek.

 3. László szerint:

  Kormányos…kormányos. Kiváncsiságból beírtam a gugliba: ‘jelinek jótékony’ szavakat. 1 db cikket dobott ki, ídézek belőle: “Van négy gyermekem, de ez nem azt jelenti, hogy őket akarom csípőből milliárdossá tenni. A családommal abban maradtunk, hogy a vagyonunk meghatározó részét jótékony célra fordítjuk még az életemben. 2020-as cikk, érti még az életemben, majd valamikor…
  2022.augusztus
  Az Átlátszó úgy értesült, hogy a Kecskeméti Törvényszék júniusban egy úniós pályázati csalás ügyben bűnsegédként (szép csendben) elmarasztalta Jellinek Dánielt, és egyúttal mentesítette a büntetett előélet jogkövetkezményei alól az üzletembert.

 4. kormánypárti szerint:

  Értelek, László. KariGeri ezt írja:
  “A kolléganőm sírva tette le a telefont. A titkárságomat egy apuka hívta. Azt kérdezte, mégis hova menjen a négy kiskorú gyerekével most, hogy kirakja őket a tulajdonos a csepeli munkásszállóból.”
  Te elhiszed, hogy ilyen valóban megtörtént? Hogy nem simán lepattintotta a telefonálót a titkárnő? És hogy nem hatásvadász célt szolgálnak ezek a mondatok? Meg hogy személyesen KariGeri fogalmazta meg a posztot?

  https://www.indotek.hu/csr/

 5. Gyula szerint:

  Nem biztos, hogy mindenki rátok hasonlít! 🤣👏👍

 6. Gyula szerint:

  Megint kezded, te idióta?
  Ez szánalmas, ember.
  Hányszor írjam le annak a csökött agyadnak, hogy utálom ezt a barmot is?

  Amúgy látom, megint tele van a zsebetek, telebaxtátok a YouTube-ot? Sebaj, premium és nem látom. 🤣😁👏👍

 7. László szerint:

  Lehet hosszasan elbeszélgetett a telefonáló panaszossal az a titkárnő.

 8. kismiska szerint:

  kormánypárti #Hát annál hihetőbb mint hogy a Kocsis Máté a reszsiárak miatt “kénytelen volt” kikukázni az egyik akváriumát mert nem bírta fenntartani…(milliós havi kereset,a felesége szintén,100millás medencés nyaraló stb.mellett…)

 9. kormánypárti szerint:

  A történet ott kezdődik, hogy nyár végén a hőszolgáltató felmondta a szálló szerződését és csak jóval kedvezőtlenebb feltételekkel lett volna hajlandó új szerződést kötni. Ekkor a tulajdonos Indotek jelezte a problémát a fővárosnak. Tehát KariGeri már szeptember elején értesülhetett a helyzetről.

 10. László szerint:

  A történet ott kezdődik hogy Putyin ötödáron adja a gázt. Miért emel az a hőszolgáltató?

 11. Gyula ↸⨌ szerint:

  Kormánymű!
  Megint pofánszartad magad. Most ki a szolgáltató, te kis mongolfidióta? Ugye, mégsem a FŐTÁV! 🤣😁😂👏👍

 12. László szerint:

  Szóval az a javaslat, hogy a Főtáv vegye át a hőszolgáltatást?

 13. Gyula ↸⨌ szerint:

  A gyárterület belső hővezeték hálózata nem a Főtávé, szerintem nem fogja a Főtáv átvenni azt a romhalmazt. Meg kell egyezni az Alpiq-al.

 14. László szerint:

  2022. szeptember 27., kedd – 20:05
  Egy mű-lászló írta azt a hozzászólást. Miért nem írta oda hogy alkoholista vagyok? 👍

 15. Gyula ↸⨌ szerint:

  Ez a kis köcsög valami selejtes, aberrált és taknyos kis barom. Gondolom, hogy még az anyjával lakik egy garzonban. 😁😂🤣👏👍

Itt lehet hozzászólni !