Egy cetliről tudták meg a csepeli munkásszálló lakói, hogy ki kell költözniük

SZMO.hu, RTL Klub, Csepel.info

Bizonytalan időre bezár a Csepel Művek területén működő egyik munkásszállás a drasztikusan megemelkedett energiaárak miatt. A “Zászlós Szálló” tulajdonosa Indotek Group – amely az egyik leggazdagabb magyar, Jellinek Dániel érdekeltsége.

A tulajdonos képviselője az RTL Híradó kérdésére azt írta, a helyi szolgáltató felmondta a szálló hőszolgáltatási szerződését, a megemelkedett rezsiárak pedig olyan többletterhet jelentenének a lakóknak, amelyet vélhetően már nem fognak tudni kifizetni.

Karácsony Gergely helyettese, Kiss Ambrus a főváros szociális szolgáltatásait, a meglévő intézményrendszerüket tudta felajánlani a lakóknak. A főpolgármester-helyettes által említett – elmondása szerint sem megoldást jelentő szolgáltatások – gyakorlatilag a hajléktalanellátás kereteit jelentik. Ez azonban a kisgyermekes családoknak biztosan elfogadhatatlan.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a szállóban körülbelül kétszázan laknak, közöttük száznál több a kiskorú.

A tulajdonos szerint a lakóknak időben jelezték a problémát, hogy legyen idejük más megoldást találni. Az RTL Híradó szerint a lakók hétfőn egy kiragasztott cetliről tudták meg, hogy a 300 férőhelyes munkásszálló október 15-től bezár. Sokan nem tudják, mi lesz ezután, hova menjenek.

„Számunkra nincs kiút, és nem tudunk elköltözni, mert nincs pénzünk arra, hogy egy kauciót kifizessünk, vagy a származásunk végett. Rengeteg roma család szorult ilyen helyzetbe”

– mondta a Híradónak Lakatos Dávid, aki két éve lakik itt három gyermekével. Elmondása szerint sokan hétről-hétre élnek a szállón.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint egyre több ilyen magánkézben lévő munkásszálló vagy átmeneti szállás kerülhet veszélybe a következő hetekben, ami megroppanthatja a budapesti szociális ellátórendszert.

A csepeli önkormányzat a Híradó megkeresésére azt közölte, nem rendelkeznek az ilyen helyzetekre üres lakáskapacitással. A szálló fenntartója felajánlotta az együttműködését, az önkormányzat szociális szolgálata pedig felvette a kapcsolatot az ott élőkkel.

SZMO.hu, RTL Klub, Csepel.info

16 hozzászólás “Egy cetliről tudták meg a csepeli munkásszálló lakói, hogy ki kell költözniük” bejegyzésre

  1. PáLoS TReND szerint:

    Szégyen és gyalázat, hogy a “családbarát” zsidesz milliárdos adócsaló oligarchájának érdekeltségébe tartozó épületből kárpótlás nélkül utcára dobhatják ezeket a már amúgy is megalázott és kisemmizett embereket!!!
    Hol van ilyenkor a “rettentő” humánus és lojális Novák Katalin (főni édese!!!), akinek pár kilométer futás közben inkább ide kéne betérnie terepszemlére apartheid Israhell látogatása helyett!!!
    Rettenetes, de az emberi történelem nem más, mint utólag napvilágra került összeesküvésök permanens története.
    Két összeesküvés között néha történik ugyan valami emberi is (született, meghótt, elment, hazagyött valaki valahun, magszántotta a határt, vetett, aratott, állatot legeltetett, etetett, patkót és szöget kovácsolt stb) – vót valami normalitás is nagynéha.
    De csak néha.
    Mert valahun valakik folyton azon okoskodtak, galádkodtak, hogy hogy löhötne jól és még jobban kibaszarintani a jó néppel a magyar adófizetőkkel!!!
    Nincs hát új a Nap alatt, ez megyen most is, hogy rohasztaná rá ezekre a tetves NERes parazitákra az eget az Öregisten a felcsúti barnavaranggyal az élen!!!

  2. kormánypárti szerint:

    Kétszáz lakóból több mint a fele kiskorú. Sajnálom őket. Elsősorban KariGeri a felelős a kialakult helyzetért, de nem értem, hogy az ott élők miért szültek (és szülnek továbbra is) akár több gyereket is a gyomorba.

  3. Festék szerint:

    Kormánypárti: “gyomorba”? Egyébként bírom, hogy ezért is az ellenzéket hibáztatjátok. Tényleg mindenki hibás, de a fidesz az tökéletes.

  4. Zsivány szerint:

    Jellinek Dániel adott utasítást a szálló bezárására!

  5. Gyula szerint:

    A sajátja, azt csinál vele amit akar.
    Mi a fax köze van hozzá akármelyik ellenzéki pártnak, Karácsonynak?
    Brüsszel és a Soros kimaradt. 🤣😁👏👍
    Eddig az volt a jobberek baja, hogy van a szálló, most az a baja, hogy nem lesz?
    Baszdmeg, ezt az országot?! 😫👏👍

  6. László szerint:

    Az “érdekeltségnél” azért kicsit több van: az Indotek Group alapítója, többségi tulajdonosa és vezérigazgatója. Jelinek Dávid, 190 milliárdos vagyon. Magyarország 10. leggazdagabb embere. Mi van akkor ha az a szálló akár 1 évig is ráfizetéses lenne. Nem hiszem hogy az a szálló bevétele annyira hiányozna neki. Így is nő a vagyona máshonnan.

  7. Gyula szerint:

    Azért a szálak összefutnak:
    https://adatbazis.k-monitor.hu/adatbazis/cimkek/indotek-zrt
    Na, lehet KariGerizni. 🤣

  8. Zsivány szerint:

    Egy milliárdos üzletembernek komoly társadalmi felelőssége kellene legyen. A társadalmi felelősségvállalás hiánya miatt a politikusoknak kéne elszámoltatni a pénzes embereket, ahelyett hogy törleszkednek hozzájuk.

  9. Gyula szerint:

    Zsivány!
    Ezt ugye érted a holdudvar milliárdosaira is? 🤣

  10. László szerint:

    Karácsony Gergely megmondta neki: “Biztosíthatom arról, ha nem intézkedik tulajdonosként a munkásszálló bezárásának visszavonásáról, akkor gondoskodom róla, hogy minden jóérzésű budapesti polgár mély megvetése kísérje önt. Áldozza be egynapi profitját, cserébe nyugodtan alhat.”

  11. Géza szerint:

    Semmi köze ehhez az ellenzéknek, inkább a folyamatosan tolvajkodó kormánynak. Több kárt okoztak, mint bárki ezen a világon.

  12. solomon askenáci from ukrain szerint:

    Mi meg ezalatt a kormányüdülőben “senyvedünk” teljes kosher ellátás keretében a TI pénzetekből. HA HA HA Kösz Viki! Shalom gojok!

  13. pl szerint:

    Úgy látom, már a moderátort is meghágták… (?) 🙂

Itt lehet hozzászólni !