Visszaélt a közpénzzel, lebukott, most lemond a pesterzsébeti DK-s alpolgármester

Magyar Nemzet

Sorra kerültek elő a botrányos ügyek az utóbbi időben a XX. kerület DK-s alpolgármesterével kapcsolatban. Nemes Lászlónak először a taxikártyájával kapcsolatosan kellett magyarázkodnia, az Adatradar által megismert számlák szerint ugyanis másfél millió forintnyi összeget fizettek ki a kártyával 2019 óta, a papírokon szereplő megrendelő azonban nem sokszor volt maga az alpolgármester. 

Nemes László lánya a város szórakozóhelyeit látogatta előszeretettel a taxikártyával, természetesen munkaidőn kívül. Emellett Nemes László felesége, a kerületnek informatikusként dolgozó Almádi Gábor, és két ismeretlen nő is utazott a kártyával.

A Gyurcsány-párti alpolgármester ezalatt autójába is rekord-mennyiséget tankolt, 2019 óta két és fél millió forintért vásárolt üzemanyagot hivatali kártyáival. Dízel-meghajtású Skodájába ráadásul 800 ezer forintért benzint is tankolt a DK-s alpolgármester az Adatradar információi szerint.

Nemes Lászlót a helyi Fidesz, majd saját önkormányzata is feljelentette, Szabados Ákos polgármester pedig belső vizsgálatot indított az ügyben. Bár a DK-s alpolgármester egymillió forint körüli összeget visszautalt az önkormányzat számlájára, a jegyző jelezte, hogy egyelőre vizsgálják, mi a jogszerű teendő a befizetéssel, jelenleg függőben tartják.

A DK-s alpolgármester végül tegnap este a Facebook-oldalán jelezte, lemond az önkormányzati vezetői tisztségéről, mindenkinek megköszönte a támogatást.

Érdekesség egyébként, hogy Pesterzsébeten is a helyi képviselő-testület átvételére készült a Gyurcsány-párt, mint ahogyan arról lapunk is beszámolt. Az egyik MSZP-s képviselő már fel is függesztette frakciótagságát, vélhetően arra készülve, hogy átlépjen a DK-ba, amely így többségbe tudott volna kerülni a testületben. Gyurcsányék XX. kerületi szervezete emellett egy második alpolgármesteri helyet is követelt a testülettől, egyelőre azonban Nemes László utódjának megtalálásán kell dolgozniuk.

Forrás: Magyar Nemzet

6 hozzászólás “Visszaélt a közpénzzel, lebukott, most lemond a pesterzsébeti DK-s alpolgármester” bejegyzésre

  1. László szerint:

    2022. 07. 27.
    Megemelték az egyéni képviselőknek járó üzemanyagkeretet, egy a fővárostól távol lakó politikus akár 10 400 kilométert is autózhat közpénzen, ami hatósági árral – hétliteres fogyasztással számolva – 350 ezres, piaci árral számolva 526 ezer forintos havi benzinkártyát jelent. Előterjesztő Kocsis Máté és Simicskó István.

  2. kormánypárti szerint:

    A polgármester nem tudott róla, mire költi a hivatal pénzét a közvetlen munkatársa? Ez ugyanaz, mint B-SzT esete a bitcoin géppel, akit aztán pénzügyi vezetői posztra nyomtak be a ferencvárosi önkorinál. Nemes úrnak is már tuti találtak valami zsíros pozíciót, ahol nem kell majd sokat dolgoznia, miután elvitte a balhét. Ha ez egy cég lenne, aminek én lennék a tulaja, a helyettessel együtt azonnal kirúgnám az ügyvezetőt is. Mégis milyen erkölcsi alapon akar az ellenzék kormányt váltani? Szerintem először a saját szemükben keressék meg a szálkát, sepregessenek a saját portájuk előtt! Hogyan lehet így komolyan venni egy korrupcióellenes hatóság felállításának ígéretét, amely aztán valóban fel fog lépni minden visszaélés ellen?

  3. Gyula 🔻© szerint:

    “Ha ez egy cég lenne, aminek én lennék a tulaja, a helyettessel együtt azonnal kirúgnám az ügyvezetőt is”
    – akkor általában tulaj is és ügyvezető is te vagy
    – te maradj a közszférában, a versenyszférában elbuksz

  4. László szerint:

    Kormányos, miért foglalkozik a bukott dékával? Más gond nincs az országban ugye?

  5. WITZ iboya szerint:

    A többi csalót is ideje volna lebuktatni. Kezdjük a Fideszben!!!

  6. Gyula 🔻© szerint:

    Van erre valami: hogyan?
    Az a hajó már rég elment… 😫

Itt lehet hozzászólni !