Jól van a csepeli kenguru – előkerült a gazdi is

M1, Csepel.info

Jól van a csepeli kenguru, semmilyen rendkívüli beavatkozást nem igényelt, miután az állatkeretbe került – mondta el az M1 kérdésére Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert sajtófőnöke. A tulajdonosa is előkerült.

“A hajnali órákban, befogása után hozták be a csepeli rendőrök az állatkertbe, és az állatkert karanténállomására került, mint minden kívülről beérkezett állat. Először azt néztük meg, hogy minden rendben van-e vele, nincs-e valami látható a mozgásán, vagy egy külsérelmi nyomként látható sérülés, de semmi ilyet nem tapasztaltunk. Illetve a másik dolog, ami történt, hogy megfogtuk, hogy megnézzük, nincs-e azonosító chip rajta. Ezt általában egy meghatározott helyre, a lapocka tájékára szokták betenni, ahogy más állatoknál is ez előfordul” – mondta az M1 kérdésére Hanga Zoltán.

Chip nem volt az állaton, ezért nehéz egyértelműen kideríteni, hogy pontosan kié a kenguru. Azóta úgy néz ki, megvan a tulajdonos is. Természetesen ahhoz, hogy visszakerüljön a tulajdonoshoz, hatósági eljárás kell.

Ausztráliában és a környező szigeteken 70-nél több különböző faj él, de ezek közül az egyiket lehet állatkertekben sok helyen látni. A budapesti állatkertben négyféle kenguru van, ezzel a fajjal is foglalkoznak. Amikor magánszemélyek tartanak kengurut, akkor is ez a faj a jellemző. Egyrészt azért, mert viszonylag könnyen megoldható. A vonatkozó jogszabályok nem különösebben korlátozzák a tartását, tehát nincsen olyan korlátozás, ami az állat veszélyességével vagy ritka és veszélyeztetett voltával függene össze. Így kerülhet magánszemélyekhez. – mondta el Hanga Zoltán.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !