Közlekedés: szeptembertől a bőrt is lenyúzzák Karácsonyék a budapestiekről

HVG, Pesti Srácok

Gyökeresen átalakul szeptembertől a budapesti parkolás, ugyanis négy zóna mentén egységessé válna a rendszer, közben pedig ősztől jócskán drágulhatnak a tömegközlekedési pótdíjak is – jelezte csütörtökön Kiss Ambrus. Természetesen a közösségi közlekedés is drágul, hogy senki ne ússza meg.

Karácsony Gergely helyettese elmondása szerint a parkolás szempontjából négy zónára osztják a fővárost, a tömegközlekedés pedig jóval drágább lesz.

Jelentős átalakulást terveznek a fővárosi tömegközlekedésben; minderről Kiss Ambrus budapesti főpolgármester-helyettes – a hvg.hu beszámolói alapján – beszélt részletesen, így arról is, hogy milyen határozati javaslatok kerülhetnek a Főváros Közgyűlés jövő szerdai napirendjére. Ezek közül a parkolásnál

  • egységes lenne az új parkolási rendszer és négy zónára osztanák fel a fővárost, egyelőre nem tisztázott zónahatárok mentén;
  • a négy körzetben négy eltérő tarifával számolnak majd, így az elsőben 600 forintba kerül majd óránként a parkolás, 8 és 22 óra között kell a díjat fizetni;
  • a másodikban 450 forintot kell óránként kifizetni reggel nyolc és este nyolc óra között;
  • a harmadikban 300 forint az óránkénti díj reggel nyolc és délután hat óra között;
  • a negyedikben pedig 200 forint lesz az óradíj, reggel nyolc és déli 12 óra között.

Mindez azt jelenti, hogy érdemben drágulna a parkolás, amelynek díja most kerületi helyszíntől függően 175–525 forint közötti. A tömegközlekedés díjai is drágulnak, a következőképpen:

  • A 24 órás napijegyek ára 1650 forintról 2500 forintra emelkedik.
  • A 72 órás jegyek ára 4150 forintról 5500 forintra emelkedik.
  • Változatlan lesz viszont a diák-, illetve dolgozói bérletek ára.
  • Jelentősen drágul a bliccelés is, így míg eddig a helyszíni pótdíj összege 8000 forint volt, ez 12 000 forintra nőne.
  • Ha valaki nem tud a helyszínen fizetni, megteheti később is, azonban akkor az eddig megszokott 16 000 forint helyett már 25 000 forintot kell fizetnie.
  • Ha pedig valaki harminc napon túl rendezné a bliccelés miatti tartozását, az ezentúl nem 32 000 forintot, hanem 50 000 forintot kell, hogy fizessen.

Kiss Ambrus elképzelései szerint összesen 800 millió forint bevétel várható az emelések után a BKK-nak.

HVG, Pesti Srácok

8 hozzászólás “Közlekedés: szeptembertől a bőrt is lenyúzzák Karácsonyék a budapestiekről” bejegyzésre

  1. pl szerint:

    aha… nem ti, hanem Karácsony. érdekes, akad még hülye aki elhiszi?

  2. kormánypárti szerint:

    Éjjel-nappal közpénzből fizetett testőrök hada vigyáz KariGerire, csak ezért meri sanyargatni a népet, élhetetlenné tenni nemzetünk fővárosát! Hát szabad ilyet csinálni?! Szabó képviselő úr nem szól semmit a csepeli és soroksári emberek újabb lehúzásához?

  3. László szerint:

    Karácsony Gergely:
    Budapesten változatlan marad a BKK vonaljegyek és bérletek ára! 🚏
    Bizonyos, főleg a turisták által vásárolt termékek – például a 24 vagy 72 órás jegyek – ára és a pótdíjak összege emelkedik, de a vonaljegyek és a bérletek ára marad a 2014 januárja óta érvényes szinten.
    Nem emelünk, annak ellenére sem, hogy ezt számos kormánypárti település megtette.
    Nem emelünk, annak ellenére sem, hogy az állam ma már csak nagyon kis részt (6 százalék) vállal a budapesti közösségi közlekedés finanszírozásából.
    Nem emelünk, noha az elmúlt években és főleg az elmúlt egy évben drámaian nőttek a közösségi közlekedéssel kapcsolatos költségek, egekbe szöktek az energia- és üzemanyag árak.
    Nem emelünk árat, mert nincs az áremelés, ami megoldaná a budapesti közösségi közlekedés finanszírozási problémáit. A probléma elsődleges oka ugyanis az, hogy a magyar állam a többi európai országhoz képest jóval szerényebb részt vállal a fővárosi közösségi közlekedés finanszírozásából, a város saját forrásait viszont elvonja.
    Nem emelünk, mert hiszünk abban, hogy egy zöld és szolidáris világváros egyik legfontosabb feltétele a jó minőségű és mindenki számára elérhető közösségi közlekedés.

    Éjjel-nappal közpénzből fizetett testőrök hada vigyáz élete végéig Áder Jánosra az 1 milliárdos villájában…

  4. PáLoS TReND szerint:

    AZ ÚJ VILÁGREND ÉSZVESZTŐ MÓDON ÉPÜL‼️‼️‼️😭✅
    MÁR TE KÖVETKEZEL!!! A NÉPIRTÁS FOLYAMATOS!!!

  5. csepeli kerdezo szerint:

    Kormány Viktorra nem közpénzből vigyáznak?

  6. Nagyapó szerint:

    Vigyoriéknak kell a pénz, sok a cápa! Növelik a parkolási díjat, amiért az autós nem kap semmit. Ez egy ADÓ! A pandémia idején nem kellett fizetni és a parkolás nem volt nehezebb!😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. László szerint:

    Vigyori vezette be a parkolási díjat…

  8. Fater trollja szerint:

    Azt tegnaptól ti is jobb, ha egy kicsit csendben maradtok!

Itt lehet hozzászólni !