Itt olvashatja a Csepelen induló képviselőjelöltek választási anyagait

csepel.hu

2022. április 3-án kerül sor az országgyűlési képviselők megválasztására. Csepelen nyolc jelölt indul a megmérettetésen, akiknek az általuk megírt választási ígéreteit, felhívását közöljük cikkünkben.

Csizmadia Cseke, Magyar Kétfarkú Kutya Párt

cseke

Mindenekelőtt egy remek lehetőségre szeretném felhívni a szíves figyelmüket. Személyesen is megismerhetnek március 27-én vasárnap a csepeli Daru-dombon az I. Csepeli Pacaltoros keretében, ahol csülkös pacallal és lecsóval várunk minden kedves érdeklődőt. Aznapra az örök élet és INGYENSÖR is garantált. Az esemény délután egykor kezdődik főzéssel, öttől a Sör És Fű, hattól az Akela lép fel. Ezúton is szeretném meghívni képviselőjelölt társaimat; Dr. Szabó Szabolcsot, Németh Szilárdot, Kovács Attilát, Pál Évát, Koller Sándort és Járó Arnoldné Krisztinát egy jóhangulatú délutánra! A rendezvény teljesen díjmentes.

Pár szó a Magyar Kétfarkú Kutya Pártról, aminek van komoly programja is. Bár nem a megszokott jövő idejű feltételes módú lózungokkal operál, de van. Főleg az önkormányzati képviselőink munkája nyomán mennénk tovább nagyban. A legkidolgozottabb pontunk a közbeszerzési rendszer átalakítása, ami a betűméret csökkentése után is egy 35 oldalas tervezet. Az állampolgárokat nem csak a lakóhelyük helyzetének a rendezésébe vonnánk be, hanem a demokratikus döntéshozotalba is részvételi módszerekkel. Bár támogatjuk a rövid távú faültetéseket, mert semmi más nem képes olyan remekül fellazítani a talajt a mélygarázsoknak, mint a fák, a zöldpolitikánk egyik első lépése a tarvágások tiltása lenne, csak azért, mert az nem olyan szép, mint amennyire káros. A Kutyapárt az egyetlen politikai párt, amelyik legalizálná a marihuánát, mert nonszensz, hogy míg annyit ihatunk egy kocsmában, hogy aztán hazamenni se legyünk képesek, de egy gramm fűért már rendőrautóba ültetnek. Ráadásul a dílerek zsebének a kitömése helyett az államkasszát gazdagítva könnyedén ki lehetne fehéríteni ezt a piacot is.

A párt elsődleges célja az aktív, cselekvő lakosság létrehozása, megszólítása. Ösztönözzük az embereket, hogy tegyenek a környezetükért, nem csináljuk meg helyettük, de segítünk nekik benne. Ezt próbáljuk tenni Csepelen is, ahol az egyik legjelentősebb projektünk a közelmúltban a Vízmű lakótelepi buszmegálló megszépítése volt lakossági igény alapján. Talán a legsikeresebbnek mondható programunk pedig az Erdősor utca és a Szabadság utca sarkán épített rovarhotelünk volt, ami az egyik legveszélyesebb csepeli kereszteződésben van, ahol szinte heti rendszerességgel rombolja le autó a házak kerítését. Ott például jól nézne ki egy zebra is! Télre a Szabadfogas kezdeményezés keretében kiraktunk a Karácsony Sándor utcai korzó alá egy fogast, ami bő másfél hónapig működött, amíg el nem lopták. Ez idő alatt bátran állíthatom, hogy akár ezernél is több ruhadarab fordult meg a fogason, napi rendszerességgel tartotta rendben egy szorgos passzivistánk. Rengeteg rászorulónak segítettek így a csepeliek meleg ruhákhoz jutni, nagyon köszönjük!

Ahogy a lokális programomban is áll, nagyon örülök, hogy a kormány végre felismerte, hogy az oktatás csak emészti a pénzt és bezárták a régi Jedliket. Nagyon remélem, hogy az első kapavágás előtt már eddig is ráköltött százmilliók egy Integrált Lerészegedési Központ létrehozásának tervét készítik elő, amiben helyet kap majd egy szeszkápolna is. Továbbá a Csepeli Sport Clubot olyan jól visszakapták a csepeliek, hogy én is visszaadnám nekik még egyszer, hátha megint bezárják a sportolni vágyó gyerekek orra előtt a kaput. Ez lenne az első lépés afelé, hogy ezentúl én lehessek Csepel legnagyobb ingatlanmogulja. Még a Fi-Sut is újranyitnám, de csak ha Csepel nagyhatalmú ura is úgy akarja. Ezeken felül is vannak terveim Csepelen. Mivel Olimpia úgy tűnik, hogy már nem lesz a szigeten, legalább a diákolimpiák állandó helyszíne kell, hogy legyen az eperföldek!

Budapest 17. számú választókerületét kettévágja a Kis-Duna és csak egy rév jár Csepel és Soroksár között, az sem mindig. Ezen hatalmas probléma megoldásaként letérkövezném a Ráckevei-Dunát, hogy azért átfolyjon alatta, a déli üdülőövezetekre való tekintettel. Lehet, hogy a legjobb megoldás a Duna teljes budapesti szakaszának a letérkövezése lenne. Ha nem járnak hajók talán eltűnik az a káosz is, amit a Metrans okoz a városban.

Végszóként; természetesen és a saját elsöprő győzelmemre számítok, de velem együtt sokaknak fontos szempont a kormányváltás. Mivel Csepelnek szerencsére ellenzéki országgyűlési képviselője van és ennek nem látok reális esélyt a negatív irányú változására, a Kutyapártnak az országos listára leadott szavazatokra van szüksége ahhoz, hogy be tudjon kerülni a parlamentbe. Ha a fentiek elnyerték tetszését segítse listás szavazatával a Kutyapártot április 3-án!

 

Németh Szilárd István, Fidesz‒KDNP

nemeth szilard

Tisztelt Csepeli Választópolgárok!

Béke és biztonság

Ma a szomszédunkban zajló, egyre veszélyesebb és pusztítóbb háború kiterjedésétől tart mindenki. És az ország minden szegletében, így nálunk is az a meggyőződése az emberek többségének, hogy Magyarországnak ki kell maradnia ebből a háborúból, ami csak bajt és szenvedést hozna a fejünkre. Semmit se nyernénk, de mindent elveszíthetnénk vele.

Mi a béke pártján állunk, mert ez a nemzeti érdekünk. Ezért én, honvédelmi miniszterhelyettesként is azt képviselem és támogatom, hogy ne küldjünk magyar katonát és ne küldjünk magyar fegyvert Ukrajnába. Magyar vér nem folyhat, magyar fegyver nem ölhet ebben a háborúban! Sem Magyarország, sem Kárpátalja nem válhat hadműveleti célponttá!

Viszont a háború elhúzódása egyre több menekülttel fog járni, akikkel mélyen együtt érzünk, és akiknek szívbéli kötelességünk humanitárius segítséget nyújtani. Ebben teljes egyetértés és példás összefogás van az országban, így Csepelen is.

Meg kell védenünk Magyarország békéjét és biztonságát, amelynek egy erős, ütőképes Magyar Honvédség a záloga. Ezért mindent megteszek a 174 éves nemzeti haderőnk további fejlesztéséért és korszerűsítéséért. Kellő számú, fegyveres szolgálatra alkalmas, jól kiképzett, és hazaszerető honvédre van szükségünk. Világszínvonalúvá kell tennünk katonai képességeinket, vízen, földön, levegőben, az űrben és a kibertérben egyaránt.

Az elért eredmények megvédése és tovább folytatása, a ránk leselkedő veszélyek elhárítása

Támogatom, hogy megmaradjon a déli határkerítés. Támogatom, hogy rendőreink és honvédeink továbbra is elkötelezetten és a legkorszerűbb felderítő eszközökkel és fegyverekkel védjék a Közel-Keletről és Afrikából ránk zúdított migránsoktól Magyarország és Európa szociális és közbiztonságát, közegészségügyét, keresztény és nemzeti hagyományait. Viszont a leghatározottabban elutasítom a Soros-tervet, amelynek része dr. Szabó Szabolcs veszélyes elmeszüleménye: 15 ezer migráns befogadása Csepelre. És nem engedünk a brüsszeli nyomásnak, sem a kötelező betelepítési és elosztási kvótákban, sem a gyermekeinket célzó agresszív LMBTQ propagandában.

A rezsicsökkentés 10 éve folyamatosan működik, s egész Európában egyedülálló módon védi a magyar, s benne a csepeli családokat, nyugdíjasokat, kisvállalkozókat az elszabadult gázáraktól és a tartós áramszünetektől. 2010-ben az EU legdrágább, ma pedig legolcsóbb háztartási gáz- és villanyáram árát fizetjük itt, Csepelen is. A rezsicsökkentés csak akkor tartható fenn, ha van olcsó orosz gáz és megépül Paks II.

A magyar gazdaság munkaalapú, szociális rendszerünk pedig család- és gyermekközpontú. Ezért csökkentjük az adókat, és növeljük a munkahelyek és a gyermekes családok támogatását. Folytatjuk a minimálbér, a szakmunkás bérminimum – gazdasági szereplők közmegegyezésén alapuló – emelését. Az ágazati béremelések az oktatás-nevelésben, az egészségügyben, a szociális ágazatban, a fegyveres testületeknél és más területeken dolgozó állami alkalmazottak életpályamodelljének kiépítését és elismerésüket, megbecsülésüket szolgálják.

Büszkék vagyunk arra, hogy az ország ereje a koronavírus okozta világjárvány, az európai energiaválság és most a háború árnyékában is lehetővé tette, hogy teljes egészében visszaadjuk a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, visszatérítsük a gyermeket nevelő szülök tavalyi személyi jövedelemadóját és adómentessé tegyük a 25 év alatti fiatalok munkajövedelmét.

A legnagyobb veszély a baloldal hatalomra kerülése! Márki-Zay és dr. Szabó Szabolcs visszahozná a Gyurcsány-korszakot. Honvédeket és fegyvereket küldenének Ukrajnába, háborúba taszítanák Magyarországot. Eltörölnék a rezsicsökkentést, többszörösére emelkedne a gáz, a villany és távfűtés ára. Felmondanák a hosszú távú orosz gázszerződést, nem lenne mivel fűteni, nem lenne áram, se az otthonokban se a termelésben. Megszüntetnék az üzemanyagár-stopot, 650 Ft lenne egy liter gázolaj. Lebontanák a kerítést, beengednék a migránshadakat, akinek lakást, pénzt és szavazati jogot adnának. Szerintük az egészség üzlet, privatizálnák a kórházakat és a rendelőket. És így ismét tönkre tennék az országot és Csepelt!

Hajrá, Csepel!

Csepel az országgal együtt szépen fejlődött. Nem fordulhatunk vissza, a baloldal nem akaszthatja meg ismét a fejlődést. Nekünk Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével, a Fidesz-KDNP parlamenti többségével van biztos jövőnk.

Hajrá, Magyarország!

Április 3-án országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás!

2X Fidesz a BÉKÉÉRT!

4X nem a GYEMEKEKÉRT!

 

Járó Arnoldné, Normális Élet Pártja

IMG 20190617 091040

Járó Arnoldné Krisztina vagyok, a Normális Élet Pártjának csepeli képviselőjelöltje. Egyszerű, civil, kisvállalkozó édesanyaként, aki mindig is itt élt-él, itt dolgozott, és itt nyitotta üzletét is, azt látom, hogy kerületünk jó irányba fejlődik. Zöld környezet, új parkok, játszóterek: ez mindenképp jó irány, de lehet még folytatni!

A közösségi tervezést kimagaslóan jó ötletnek találom, ezért személyesen kérdeztem meg csepeli lakosokat, hogy ők mit gondolnak. Mit látnak, mi hiányzik, vagy okoz-e valami problémát a hétköznapjaikban, amit esetleg meg tudnánk oldani. Rengeteg jó ötletet meséltek, írtak, de most csak párat van lehetőségem megosztani.

Az egyik sokak által említett gond leginkább Királyerdőt érinti, ez pedig a gyalogos közlekedés nehézsége: ugyanis ezen a környéken szinte nincsenek zebrák. Ez az iskolák, óvodák környezetében még nagyobb gond. Az autósok is említést tettek pár olyan kereszteződéről, amiket lámpák hiányában veszélyesnek éreznek, és tényleg sok baleset is történik ezeken a pontokon. Úgy gondolom, ezek orvosolható problémák.

Kisgyermekes szülők közül, sokan említették meg, hogy nagyon jó az a pár nagy, jól ellátott játszótér, amink van, de a többire is nagyobb figyelmet kéne fordítani. Valamint említésre került mosdó létesítése is. Én is kisgyermekes anyuka vagyok, így egyetértek és támogatom az ötletet. A miértje szerintem egyértelmű. Valamint ezeknek a mosdóknak a folyamatos higiénikus takarítását és karbantartását is meg kell szervezni, és biztosítani kell, hogy csak a téren, rendeltetésszerűen lehessen használni. Ezen felül említették még a köztéri szemetesek hiányát is.

Az iskolák és óvodák ugyan megfelelő figyelmet kapnak a tárgyi feltételek megteremtésében, de az udvaraik, főleg az óvodáké, több figyelmet igényelnének. Az udvari játékok karbantartásának és ‒ ha szükséges ‒ cseréjének folyamatosságát a gyerekek biztonsága érdekében biztosítani kell.

A Görgey Artúr Általános Iskola visszavásárlása és a terület hasznosítása sok csepeli lakos fantáziáját megmozgatta. A legtöbben úgy vélik, folytathatnánk ezt a Csepel Művek területén is. Sajnos még nincs alapos betekintésem a Csepel Művek ipari és egyéb épületeinek tulajdonjogába, ahogy abba sem, hogy miért nem történik vele szinte semmi. Mint egyes jelölttársaim, így én is csak annyit látok civilként, hogy rengeteg a hasznosítatlan terület. Kisvállalkozóként örömmel pakolom ki a termékeimet egy kirakatba, de a gyártást egy kirakat mögött már nem minden esetben lehet megoldani. Sok kisvállalkozó küzd ezzel a problémával, de nincs mindenkinek pénze csarnokokat kivenni, és nincs is szüksége ekkora területre. Kisebbet viszont nagyon nehéz találni ilyen célokra. Ezt a gondot a Csepel Művek területén szerintem meg lehetne oldani.

Megemlítették még, hogy a területen belül, akár közösségi tereket is ki lehetne alakítani. Fejlesztő játszóházakat kicsiknek, élőzenés rendezvényhelyszíneket fiataloknak, autós mozit és egyéb, kikapcsolódásra és szórakozásra alkalmas helyszínek kialakítását. Egy miniváros a városban. Vannak aktív időskorúak is, akik szívesen eljárnának egy nekik kialakított táncházba, vagy kávézóba, teázóba. Lehet, hogy a Csepel Művek ilyen hasznosítása nagy gondolatnak tűnik, de ha meg tudtunk tervezni közösen egy olyan csodás parkot, mint amit Csepel szigetcsúcsra építünk, akkor akár ez is megvalósíthatónak tűnhet. Nem beszélve arról, hogy ez sok új munkahely megteremtésével is járna.

Többen említették még, hogy még, hogy több közösségépítő és kulturális programot szeretnének a Duna-parton. Szabadtéri, családos, szórakoztató sporteseményeket, kézműves-foglalkozásokat.

Összességében azok a csepeliek, akiket sikerült megkérdeznem, egyöntetűen szavaztak meg maguknak egy családbarát, tiszta, zöld kerületet, sok programmal, aminek alapjaként a fenti ötleteket osztották meg velem. Nekem pedig, mint a NÉP képviselőjelöltjének, az ő gondolataik, és azok megvalósíthatóságának megteremtése a legfontosabb, minden tekintetben. A Normális Élet Pártjának programja pontosan erre épül. Egy környezettudatos, egészséges, élhető, családközpontú, emberséges és biztonságos jövő megteremtése a civil lakosság segítségével.

 

Koller Sándor, Megoldás Mozgalom

Nevtelen

Koller Sándor nem küldött új anyagot, így az előző számban megjelent cikk összefoglalóját olvashatják.

A Megoldás Mozgalom programja egy új szemléletmódot és gondolkodást kínál Magyarországnak, amellyel a nemzet újra önmagára találhat. Azt gondolom, hogy az egymásra mutogatás és a múlton való rágódás helyett, ideje elindulni a lehetőségek felé. Célom, hogy hazánk újra vonzó választás legyen a fiatalok és az idősebbek számára is. Kerekesszékesként szeretném képviselni a mozgássérülteket. Nem elfogadható, hogy a 21. században van olyan közintézmény, amit nem lehet igénybe venni kerekesszékkel. Hiszek abban, hogy kézzel fogható megoldásokra van szükség Magyarországon, amik egyszerűbbé teszik az emberek mindennapjait. A jólét és az egyensúly megteremtésében a folyamatos fejlődésnek kulcsszerepe van.

Az eddigi csepeli fejlesztések közül a csepeli gerincút és a Kossuth Lajos utca-Corvin utca kereszteződés kialakítását nagyon hasznosnak tartom, mivel csökkentette a dugókat és a balesetek számát. Fontos lenne, hogy a tervezett fejlesztések közül a csepeli gerincút megépített szakasza folytatódjon egészen az M0-ig. Így csökkenteni lehetne Csepel belvárosában az átmenő forgalmat. Ugyanakkor úgy gondolom, forrást kell biztosítani a még földes utak leaszfaltozására is. Ez mind kényelmi, mint egészségügyi szempontból fontos, hisz ezzel a szálló por mértéke jelentősen csökkenthető.

Nagyon szeretnék a kerület fejlődésérért tenni, sok rozsdaövezet van, amelyek megértek a fejlesztésre. Ahogy említettem, meg kell építeni a csepeli gerincút folytatását, korszerűsíteni kell a csepeli hévet, nem csak az Erdősor útig, hanem tovább, egészen a Csepeli Temetőig meg kell hosszabbítani, itt pedig P+R parkolót kell létrehozni. Egy tervezett új Duna-híd felépítése előtt vagy mellett pedig a Gubacsi hidat is korszerűsíteni kell.

Amit még kiemelten fontosnak tartok, az az, hogy a Csepel Művek területét rendbe kell tenni, fel kell számolni a mostani állapotot. Közparkot, sportolásra alkalmas területet kell létrehozni, amit bárki igénybe vehet. Itt egy új városrész is épülhet, kapcsolattal a Dunához.

 

Kovács Attila, Mi Hazánk Mozgalom

Kovacs Attila Soroksar

Tisztelt választópolgárok!

1. A Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen politikai erő, amely valódi magyar nemzetgazdaságot építene a globális óriáscégek és bankárok további támogatása helyett.

2. A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely eltörölné a mentelmi jogot, és elszámoltatná az összes eddigi kormányt, legyen szó akár a Fideszhez, akár a balliberálisokhoz kötődő kabinetről. A Mi Hazánk az egyetlen politikai erő, amely létrehozná a független Magyar Korrupcióellenes Ügyészséget a politikusbűnözés visszaszorítása érdekében.

3.A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely felszámolná az egyre szaporodó no-go zónákat

Jelenleg azt látjuk, hogy a településeink nagy részén olyan területek jönnek létre, ahol a magyar állam képtelen fenntartani a törvényes rendet. Ezeken a településeken/ településrészeken komoly probléma a közbiztonság mellett, hogy a becsületesen dolgozó emberek értékei, ingatlanjai folyamatosan értéktelenednek.

4.A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint létezik cigánybűnözés

Az elsikkasztott rendszerváltás, tehát 1990 előtt a cigánybűnözés általánosan használt kriminológiai szakkifejezés volt. Magyarországon a bűnügyi statisztika legutóbb 1971 és 1989 között vette számba külön a cigány származású bűnelkövetőket. A Mi Hazánk szerint azonban a probléma nem szűnt meg, sőt a cigányság számának megduplázódásával ez a fajta, etnikai alapon szerveződő, szubkulturális sajátosságokkal bíró bűnözési forma sokkal elterjedtebb lett.

5.Óvodai és bölcsődei férőhelyek bővítése

Elengedhetetlen, hogy nagymértékben bővüljenek az óvodai és a bölcsődei férőhelyek, hiszen a gyermekek napközbeni ellátását így tudja biztosítani az állam. Elengedhetetlen emellett az ott dolgozók anyagi helyzetének javítása is, hiszen a kisgyermekek esetében különösen fontos a személyi stabilitás.

6.Hulladékkezelés

Feladatunknak tartjuk, hogy a hulladék- és szemétkezelés tekintetében megoldást találjunk a környezet következmények nélküli szennyezésének szankcionálására. Olyan intézkedések meghozatalát tartjuk szükségesnek, amelyek az eddigi, mértéktelen háztartási és ipari szeméttermelést visszafogják, a gátlástalan illegális szemétlerakást pedig bűncselekményként kezelik.

7.Folyóink védelme

Kétoldalú tárgyalásokat szorgalmazunk, és a nemzetközi fórumokat is felhasználva fellépünk, hogy a külföldről, folyókon érkező szemét és szennyező anyagok mennyisége csökkenjen, illetve a mégis beérkezőktől való mentesítés költségeit a származási országok viseljék.

8.Járványszolidaritási adót a koronavírus haszonélvezőire!

Miközben a koronavírus miatti lezárások alatt az ország döntő többsége rosszabb anyagi helyzetbe került, és százezrek veszítették el a munkájukat, vannak olyan multinacionális cégek, akik jelentősen növelni tudták bevételüket, így rájuk járványszolidaritási adót vetnénk ki.

9.Egészségügy

A Mi Hazánk célja, hogy az egészségügyi ellátás rendszerét – annak folyamatos javítása mellett – a társadalom többsége számára hozzáférhetővé tegyük. Minden honfitársunk betegség esetén méltó körülmények között juthasson hozzá a hatékony, magas színvonalú egészségügyi ellátáshoz annak mindhárom szintjén (alapellátás/szakrendelő/kórház)!

10.Sport

A sport a legjobb gyógyszer, hiszen az egészségtelen és mozgásszegény életmód miatt kiugróan magas a szív- és érrendszeri megbetegedések száma. A szabadidősportot ezért sokkal nagyobb támogatásban részesítenénk, ugyanakkor támogatjuk a köznevelési intézményekben a rendszeres testnevelést, amelynek bevezetését üdvözlendőnek tartjuk.

A Mi Hazánk bővítené is a lehetőségeket, pl. olyan klasszikus küzdősportok oktatásával, mint a cselgáncs (dzsúdó), amely arra is alkalmas, hogy a magyar fiatalok nagyobb önbizalommal tudják megvédeni magukat egy esetleges támadás esetén.

11.Honvédelem

A Mi Hazánk bevezetné a sorkatonai alapkiképzést. A férfiak számára kötelező szolgálat időtartama két hónap lenne, amelyet megyei kiképzőtáborokban töltenének el, jellemzően nyári szünetben. A honvédelmi alapkiképzésen átesett állomány lényegében egy professzionálisan képzett „irreguláris” haderőt alkotna, amely a védelmet biztosító koncepciónk része lenne.

 

Teljes programunk megtalálható a www.mihazank.hu/virradat-program/ oldalunkon, írásban, vagy hangoskönyv változatban is.

e-mail: kovacs.attila@mihazank.hu

Telefon: +36-30-9329-108

 

Pál Éva, Magyar Munkáspárt, Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom

275948263 301085058794220 4969120430301491597 n

Pártom, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom egy modern baloldali párt, amelynek politikái fókuszában a társadalmi jóllét és a béke áll. A jóllét alapvetően az emberek jövedelmi helyzetének függvénye, amelyhez igen sok társadalmi szolgáltatás kell kapcsolódjon. Az ISZOMM által megfogalmazott politikai törekvések négy lábon állnak.

1. Minimálbér, amely felfogásunk szerint a létminimum kétszerese kell legyen, mai számokban értve legalább havi nettó 250 ezer forint. (Azért kétszeres, mert egy munkavállalóra legalább egy eltartott is jut.)

2. Legkisebb öregségi nyugdíj, méltányosan felette kell legyen a létminimumnak, s fedeznie kell az idősebb korosztályok magasabb egészségügyi igényeit. Ennek összege ezért havi 150 ezer legyen!

3. Családi pótlék. Gyermekenként legalább havi 50 ezer forint. Ez az összeg messze nem fedezi egy gyermek nevelésével kapcsolatos költségeit, azonban fontos hozzájárulás a nemzeti közösség részéről. Az említett összeg indoka, hogy ez az európai átlag, amit minden magyar gyerek megérdemel.

4. Szociális minimumjövedelem, ami valójában egy kiegészítő mechanizmus, vagy ha valakinek az egyéb jövedelme nem éri el a havi nettó 100 ezer forintot, akkor azt legalább erre a szintre emeljük fel. Magyarország akkor teszi jól, ha egyik polgárát sem hagyja nyomorogni, személyes teljesítményeitől függetlenül.

Mindezek forrása ‒ az ISZOMM értelmezésében ‒ csupán elosztási kérdés. A fenti összegek fedezete előteremthető azáltal, hogy a tőketulajdonosok és a cégvezetők is ugyanolyan mértékben fizessenek adót, mint a munkavállalók.

Csepel sajnos kívül esik Magyarország gazdagabb részein. Büszke múltja velünk él, bár sajnos gyakorta romokban. A csepeli ipartelepek sorsa szinte azonos a más hasonló munkáshagyományokkal rendelkező városokéval. Ezekre mondják, hogy rozsdaövezetek. A Magyar Országgyűlés és a kormány előtt álló feladat egy olyan iparpolitika megalkotása, amely ezeket a rozsdaövezeteket felszereli modern infrastruktúrával, s ezáltal otthont kínál elsősorban az innovatív, feltörekvő cégeknek, vállalkozásoknak. Nevezzük ezt „cégovinak”, amely ennél azért több, amelyhez akár a pécsi Zsolnay-negyed is mintául szolgálhat. Lakás, iroda, műhely, labor, raktár, üzlet, üzem, szórakozóhely, múzeum -egy környéken, ahogy az normális városokban megszokott.

Az ISZOMM és a Magyar Munkáspárt jelöltjeként arra törekszem, hogy amit az ország teljes területén kívánunk nagyban, az Csepelen kicsiben is megvalósuljon: rendes lakhatás, tisztességes és egészséges étkezés, korszerű oktatás és mindenkire kiterjedő társadalombiztosítás, amely magas színvonalú, ám ingyenes egészségügyi szolgáltatásokat jelent.

Ha azt akarjuk, hogy minél több fiatal költözzön hozzánk, akkor a vonzerőt legfőképp egy állami bérlakás-programmal lehet megteremteni. Csepel legyen e téren is élenjáró. Csak egy agilis országgyűlési képviselő kell hozzá. Személyemben ezt vállalom.

A modern infrastruktúra része a hatékony közlekedés is. Csepel ma egy-két köldökzsinórral kapcsolódik Budapesthez, igen szűk keresztmetszetekkel, ráadásul alig átjárható módon. Ezen egy nagysebességű magasvasút segíthet, amely az autóforgalom nagy részét is kiválthatja.

A történelem úgy hozta, hogy Csepelen van az ország legnagyobb szennyvíztisztító telepe, amely a maga harminchektáros területével szolgálja ki fél Budapestet. Csepel igen értékes területei tartoznak ide, amelyek fejlesztésekért kiáltanak. Mozgalmat kívánok szervezni az ötletek begyűjtése érdekében, amely során kifejezetten számítok a környezetvédelem iránt elkötelezett szervezetek, egyének, cégek közreműködésére. A Csepel-sziget egyben hatalmas mezőgazdasági terület is, mégis, a csepeli piacon pokoli drága minden. Ha ez a horrorisztikus pultbérleti díjak miatt van, akkor ezen is változtatni kell olyan szabályozási környezet létrehozásával, amely az egész országban is éreztethetné hatását a kistermelők piacra jutását szolgálva.

Nos, ezeket a feladatokat látom magam előtt, amelyeket országgyűlési képviselőként gondolok megoldani. Hitvallásom szerint úgy kell Csepelért tenni, hogy abból az ország is profitáljon!

A szavazólap alsó részén talál meg engem, ahogy a pártunk, úgy én is alulról építkezem!

Jóllét és béke.

 

Dr. Szabó Szabolcs, DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd

DJP 9997

Az emelkedő Magyarország, az emelkedő Csepel és Soroksár programja

Csak felfelé!

A tizenkét éve hatalmon lévő Fidesz tévútra vitte hazánkat. A multik érdekében tartósan alacsonyan tartotta a munkavállalók bérét, elzárva minket az előrelépés lehetőségétől. Lepusztította az egészségügyet, versenyképtelenné tette az oktatást. De nem csak a munkavállalók, hanem a nyugdíjasok megélhetése sem érdekelte a Fideszt. Mindezt egy olyan időszakban, amikor a kedvező világgazdasági folyamatok miatt minden lehetőségük megvolt arra, hogy segítsék az emberek boldogulását. A kormányzás hibáit pedig nem teszik helyre a választások előtti hónapokban bevezetett osztogatások.

Az elmúlt tizenkét év a fideszes kiváltságosok gazdagodásáról szólt. Az oligarchák mesés magánvagyonokat szereztek, magánrepülőkkel és luxusjachtokkal utazgatnak, de az Orbán család sem maradt el, elég csak megnézni a hatvanpusztai luxusdácsát. A Fidesz kormányzásának eredménye: alacsony nyugdíjak és bérek, megállíthatatlan áremelkedés, magas a halálozás, elképesztő korrupció, rekord államadósság és költségvetési hiány, benzinhiány.

Orbán Viktor ráadásul nem csak itthon, hanem nemzetközileg is tévútra vitte az országot: elárulta nyugati szövetségeseinket, Putyin ölébe lökte Magyarországot. Az Ukrajna elleni orosz agresszió pontosan mutatja, hogy mekkorát hibázott Orbán, amikor 12 éven keresztül Putyin kegyét kereste, amikor orosz hitelből kezdték el az új atomerőmű építését, amikor Budapestre hozta az orosz kémbankot.

Az emelkedő Magyarország programja

A jogszerűség helyreállítását, az elmúlt tizenkét év bűneinek felderítését akarjuk, igazságos társadalomra, európai életre, közösnek érzett hazára vágyunk. A választás legfontosabb kérdése: Orbán vagy Európa? Orbánnal Magyarország elveszíti Európát és vele a 21. századot.

Sokan kérdezik, lehet-e jobban vezetni Magyarországot, mint most. Bizonyítani fogjuk, nem csak lehetséges másképp rendezni közös dolgainkat, de csakis másképp élve lehetünk egy sikeres ország polgárai. Az új demokrácia korszakában nem csak kevesek privilégiuma lesz a kiszámítható élet, hanem a társadalom berendezkedésének ez lesz az alapvető szempontja.

A magyar társadalom évtizedek óta mesterségesen felkorbácsolt feszültségek lázában él. Egy megosztott ország mindig gyenge, ezért meg kell szabadulnunk a gyűlöletet szítók hatalmától. Az új, átláthatóan, elszámoltathatóan működő kormány nem az emberek feje fölött, hanem velük együtt kormányoz. Mindennek a megvalósításához minden területre kiterjedő, átfogó programmal rendelkezünk. Magyarország jobbat érdemel és képes is erre a jobbra.

A részletes program pedig elérhető a https://egysegbenmagyarorszagert.hu honlapon.

Az emelkedő Csepel és Soroksár programja

Normális közlekedést Csepelen és Soroksáron!

A legfontosabb beruházások nem valósultak meg 2010 óta. Soroksárnak vasúti aluljáróra van szüksége, Csepelnek új Duna-híd és felújított Gubacsi híd, valamint a Gerincút folytatása kell. Forrást biztosítunk arra, hogy megújuljon a II. Rákóczi Ferenc út és a Csepeli út.

Megújult hévet Csepelnek és Soroksárnak!

Ígérgetés helyett valóban elindítjuk az új, alacsony padlós hév szerelvények beszerzését, és látványtervek helyett elkezdjük a hév vonalak felújításának és meghosszabbításának tervezését.

Tiszta, békés és biztonságos Csepelt és Soroksárt!

Látványtervek rajzolgatása helyett megépítjük a soroksári rendőrkapitányságot, elindítjuk a Kis-Duna, és benne a Kiság rehabilitációját. A mostaninál nagyobb rend és tisztaság lesz közterületeken. Ehhez az kell, hogy az állam ne vonja el a Főváros bevételeit, hanem otthagyjuk náluk.

21. századi oktatást Csepelnek és Soroksárnak!

Felszámoljuk a tankerületi központot. Visszaadjuk a pedagógusok, diákok, szülők, az önkormányzat jogát arra, hogy maguk alakíthassák az itt működő iskolák életét. 5 év tesze-toszaság után elkészül a Jedlik felújítása. Kivizsgáljuk a Grassi ügyét, és tiszteletben tartjuk a szülők döntését a fenntartóval kapcsolatban.

Működő egészségügyet Csepelnek és Soroksárnak!

A következő ciklusban biztosítani fogjuk az önkormányzatoknak, hogy a szakorvosi és háziorvosi rendelőikben magas színvonalon, alacsony várakozási idővel tudjanak szolgáltatást nyújtani.

A Csepel SC legyen a csepelieké!

A Csepel SC ingatlanainak tulajdonjogát a Németh Szilárdhoz kötődő alapítvány vette meg, állami támogatásból. Mindent megteszünk majd, hogy a jövőben a mindenkori önkormányzat legyen a tulajdonos.

Az Egységben Magyarországért országos programjának főbb pontjai:

Jogállam újbóli megteremtése
  • Új alkotmányt hozunk létre
  • Megteremtjük a független igazságszolgáltatást
  • Létrehozzuk a korrupcióellenes ügyészséget
  • Visszaadjuk az önkormányzatiságot
  • Valódi közszolgálati médiát teremtünk
Befektetés a jövőbe
  • A közoktatásban a XXI. században szükséges készségek fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt
  • Minden diák számára garantáljuk egy idegen nyelv elsajátításának feltételeit
  • A béreket a ciklus folyamán legalább 50%-kal emeljük, hogy megszűnjön a pedagógusok elvándorlása, így a pedagóguspálya újra vonzó lesz a fiatalok számára
  • Megépítjük a budapesti Diákvárost
  • Visszahozzuk a CEU-t
Egészséges társadalom
  • Önálló egészségügyi minisztérium
  • Csökkentjük a várólistákat
  • Egylépcsős jelentős béremelést követően garantáljuk, hogy az egészségügyi ágazat dolgozóinak bére legalább öt éven át az átlagos bérnövekedést meghaladó módon emelkedjen, amíg az elvándorlás meg nem szűnik
  • Igazságos, átláthatóbb taorendszer
  • Fejlesztjük a szabadidősport-infrastruktúrát, a kerékpározás, a futás, a gyaloglás feltételeit
Szolidáris és gondoskodó társadalom
  • Mindenkinek garantáljuk a minimális létfeltételeket, a jövedelembiztonságot
  • Bővítjük a közgyógyellátás hozzáférhetőségét és forrásait
  • A szociális dolgozóknak egyszeri, jelentős béremelést adunk, és kiszámítható béremelési rendszert garantáló életpályamodellt
  • Megtartjuk és igazságosabbá tesszük a családtámogatások rendszerét
  • Duplájára emeljük és értékállóvá tesszük a családi pótlékot. Megtartjuk és igazságosabbá tesszük a gyermekek utáni adókedvezmény rendszerét
  • Kiterjesztjük a nagycsaládosoknak járó kedvezményeket az egyszülős családokra
  • A fogyatékossággal élők esetében hangsúlyt helyezünk az integrációra az oktatás, a munkavállalás és az élet minden területén
  • A minimálbérhez igazítjuk az ápolási díj összegét, és munkaviszonyként ismerjük el az otthon ápolást
  • Megtartjuk a 13. havi nyugdíjat, és az alapnyugdíj bevezetéséig a teljes jogú öregségi nyugdíj minimumát a ciklus folyamán legalább a kétszeresére emeljük
  • Bérlakásépítési programot indítunk
  • Véget vetünk a devizahitelezés következtében elvesztett lakások után maradó törleszthetetlen adósságoknak.
  • Biztosítjuk az elsétálás jogát
Közös haza
  • Megőrizzük a külhoni magyarok kettős állampolgárságát
  • Megszüntetjük a külföldre vándorolt magyarok hátrányos megkülönböztetését
  • Felülvizsgáljuk a korábbi évek támogatói döntéseit, azokat nyilvánossá tesszük, teljes átláthatóságot teremtünk a magyar kulturális életben
  • Visszaadjuk a színházakat a helyi közösségeknek, a fenntartói döntések jogát az önkormányzatokra bízzuk
  • Kulturális örökségünket és a kortárs kultúrát digitalizáljuk, és széles körben hozzáférhetővé tesszük
  • A státuszuktól erkölcstelen módon megfosztott közösségek egyházi jogállását visszaadjuk, és őket kárpótoljuk
  • A legmagasabb törvényi szinten rögzítjük a munkaerőpiaci diszkrimináció tiltását, és olyan Magyarországért dolgozunk, ahol a nőknek a férfiakkal azonos fizetés és megbecsülés jár
  • A kapcsolati erőszakot hivatalból üldözendővé tesszük
  • Biztosítjuk, hogy minél több roma választhassa a tanári, az egészségügyi és a rendvédelmi pályát
Fenntartható Magyarország
  • 2050 előtt elérjük a klímasemlegességet
  • Valódi, igazságos és zöld rezsicsökkentést vezetünk be a megújuló energiaforrások felhasználásával és az épületek szigetelésével
  • Leállítjuk Paks2-t
  • Megvédjük a Balatont, és a víztér parti sávjában építési moratóriumot vezetünk be
  • Olyan településfejlesztést folytatunk („15 perces városok”), hogy minden fő funkció elérhető legyen 15 percen belül gyalog, kerékpárral vagy tömegközlekedéssel
  • Az úthálózatot jelentősen javítjuk a meglévő utak karbantartásával, néhány, vidékfejlesztési szempontból hiányzó szakasz megépítésével, valamint többszörös forrást biztosítunk az alsóbbrendű úthálózat rendbe hozására
  • A Magyar Falu Programot megtartjuk, de látványberuházások helyett az egészséges vállalkozási környezet elősegítése, az értékteremtés és a helyi közösség erősítése lesz a középpontban, politikai befolyástól függetlenül
  • Biztosítjuk a bérlővédelmet, az állam minden eszközzel fel fog lépni a spekulációs földvásárlásokkal szemben
Gazdaság az emberért
  • Hatályon kívül helyezzük a „nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházásokról” szóló jogszabályt, felülvizsgáljuk az elmúlt időszak ilyen jellegű döntéseit
  • Szigorúan korlátozzuk a zárt és a meghívásos közbeszerzési eljárások lehetőségét, digitalizáljuk a közbeszerzési rendszert
  • Jogbiztonságot teremtünk, ahol szigorú törvények védik a magán- és köztulajdont, és olyan vállalkozási környezetet alakítunk ki, amelyben a piac által elismert teljesítmény alapján dől el, ki a sikeres
  • A kkv-k számára kiírt uniós pályázati rendszert átalakítjuk, és a kapcsolódó adminisztrációs terheket jelentősen mérsékeljük: a normatív támogatások arányát növeljük
  • A kötelező kamarai hozzájárulást eltöröljük
  • Az álláskeresési járadék maximális folyósítási idejét kilenc hónapra növeljük
  • Eltöröljük a „rabszolgatörvényt”, megerősítjük a sztrájkhoz való jogot
  • Visszaállítjuk a megszüntetett közalkalmazotti jogállásokat, ahol ezt az érdekképviseletek igénylik
  • Öt éven belül bevezetjük az eurót
A mindennapok biztonsága
  • Rendőrt minden faluba
  • A hivatásos szolgálatban eltöltött életút elismeréseként szolgálati nyugdíjrendszert vezetünk be, mely szerves része lesz az új hivatásos életpályának
  • Aktív és alakító részesei kívánunk lenni annak a folyamatnak, amely elvezet az együttes parancsnoksággal működő közös európai haderőhöz
  • Alkotmányba foglaljuk, hogy nem léphetünk ki a NATO-ból és az EU-ból népszavazás nélkül
  • Nyilvánosságra hozzuk az ügynökaktákat
Európai Magyarország
  • A magyar külpolitikának három alapcélja van: (1) az euroatlanti integráció erősítése; (2) baráti viszony a szomszédos országokkal; (3) a határainkon túl élő magyarok jogainak és érdekeinek a támogatása
  • Megszüntetjük az orosz és kínai befolyást Magyarországon: hazaküldjük az orosz kémbankot, leállítjuk Paks2-t, felülvizsgáljuk a Budapest–Belgrád-vasútvonal szerződését, és átvilágítjuk a külügyminisztériumot
  • Új közép-európai együttműködést kezdeményezünk

Az Egységben Magyarországért Csepelt és Soroksárt érintő programjának főbb pontjai

Normális közlekedést Csepelen és Soroksáron!

Ma már nem csak Budapest belvárosában, hanem a Főváros peremének számító Csepelen és Soroksáron sem lehet közlekedni. Állandósultak a dugók, minden irányba sorok állnak, alig lehet parkolóhelyet találni. Mindez három okra vezethető vissza:

1        Folyamatosan növekszik a személygépjárművek száma, ráadásul az agglomerációs gyűrű településeire kiköltözők közül is sokan autóval utaznak Budapestre minden nap, hiszen a munkahelyük itt maradt, csak a lakóhelyüket váltották. Sem a tömegközlekedési hálózat, sem az úthálózat nem követte le ezt az átalakulást, 12 éve alatt egy jelentős, előremutató fejlesztést sem sikerült megvalósítani a térségben.

2        Az elmaradt tömegközlekedési fejlesztések miatt olyanok is autóval utaznak minden nap, akik egyébként szívesen utaznának tömegközlekedéssel is, de az jelenlegi állapotában az nem valós alternatíva. Sokan mást nem tudnak tenni, minthogy legalább Csepelig és Soroskárig autóval utaznak, és itt szállnak át tömegközlekedési eszközökre.

3        A Fidesz óriási hibát követett el, amikor Csepelre hozta a Metrans logisztikai központját. Az oda igyekvő, illetve onnan eltávozó vontatók kezelhetetlen helyzetet idéztek elő Csepel déli részén.

A helyzetet csak bonyolította, hogy hosszú éveken keresztül húzódott az M0 felújítása, valamint érthetetlen módon nem tudták összehangolni az egyes beruházások ütemezést az érintett önkormányzatok és a közútkezelő, így fokozva a dugók kialakulását.

A probléma megoldása érdekében elengedhetetlen néhány beruházás megvalósítása:

–          Csepelen meg kell építeni a Gerincút második ütemét.

–          Át kell építeni a Corvin-csomópontot, hogy ne keresztezze egymást a vasúti és a közúti forgalom.

–          Fel kell újítani a szó szerint szétrohadt, mindössze 2X1 sávos Gubacsi hidat.

–          Fel kell újítani a konténerszállító kamionok miatt borzalmas állapotú Csepeli és II. Rákóczi Ferenc utat.

–          A környező kerületekkel és településekkel együttműködne újra kell gondolni a Galvani híd ügyét. Jelenleg a projekt érdemben nem halad, mert nincs kitalálva sem a pesti, sem a budai oldalon a forgalom elvezetése. A kormányváltás után lehetőségünk lesz arra, hogy érveljünk a csepeli igényeknek jobban megfelelő Albertfalvai híd mellett.

–          Soroksáron meg kell építeni a régóta ígérgetett vasúti aluljárót, rendezni kell a Tárcsás utcai vasúti átkelő környékének közlekedési problémáit

–          Díjmentessé kell tenni az M51-es utat, amivel el tudnák vezetni a most Soroksáron áthaladó forgalom egy részét

–          Az Újtelep szomszédságában épülő új „városrész” várható plusz forgalmát kiszolgáló fejlesztéseket kell végrehajtani, különben nem lehet majd közlekedni a környéken.

–          Vissza kell adni a Fővárostól elvont forrásokat, hogy rendesen karban tudják tartani a kezelésükben lévő utakat.

Megújult hévet Csepelnek és Soroksárnak!

Aki utazik a hévvel, az ismeri az állapotát: a szerelvények elavultak, sokáig már nem tarthatók üzemben; a pálya állapota nem kielégítő; nincs jól kitalálva a végállamosok közlekedési kapcsolódása más tömegközlekedési eszközökhöz.

A kormány az olimpiai terveik miatt a hév felszámolására készült, de végül az olimpiai pályázatukat visszavonták. Ezután újra elővették azokat az elképzeléseket, amikről mi már régóta beszélünk. Ők is elfogadták, hogy szükséges a Csepeli és Ráckevei hév összekötése, és bevezetése legalább a Kálvin térig (5-ös metró). Másrészt kiírtak egy közbeszerzési eljárást az öt évtizedes szerelvények szállítására, de azt le is állították. Jelenleg tehát új, alacsony padlós, korszerű szerelvényekről nincs szó, az 5-ös metróról meg csak látványterveket készítettek.

Mit kell tennünk a következő években?

–          Ki kell írni, és le kell folytatni az új, alacsony padlós hév szerelvények beszerzéséről szóló közbeszerzési eljárást.

–          Látványtervek helyett valódi terveket és kiviteli engedélyeket kell produkálni a Csepeli és a Ráckevei hév tovább vezetéséről a Kálvin térig.

–          Fejlesztési koncepciót kell készíteni a Csepeli hév déli irányú meghosszabbításáról.

Tiszta, békés és biztonságos Csepelt és Soroksárt!

Egyre nagyobb probléma van Csepel és Soroksár köztisztaságával. A belterületi részeken ennek alapvető oka, hogy a kormány olyan mértékben von el forrásokat az önkormányzatokról, aminek következtében egyszerűen nem marad elegendő pénzük az elvárható színvonalú köztisztaság biztosítására. Ezért nincs elég köztéri szemetes, ezért nincs elég foglalkoztatott, aki összeszedik a mások által eldobált szemetet, vágják a füvet, elvégezik a karbantartási feladatokat, összehúzzák és elszállítják ősszel az avart. Ezen nagyon gyorsan változtatni kell, mert magától nem fog javulni a helyzet. Egyszerűen vissza kell adni az önkormányzatoknak az elvont forrásokat!

A külterületi részek szintén elég szemetesek, esetenként egészen elképesztő mértékű lett a hulladék (sokszor veszélyes hulladéknak számító építési törmelék) illegális lerakása. Ezen sajnos más nem segít, mint a hatékony felderítés és büntetés. Ehhez megfelelő forrásokat, és megfelelő jogköröket kell adni a jegyzőknek, hogy intézkedni tudjanak. És persze itt is forrásokat kell biztosítani az önkormányzatoknak arra, hogy el tudja szállítani az illegálisan lerakott hulladékot, aminek a költéségét utána ráterhelhetné a hulladékot lerakóra, vagy az érintett földterület tulajdonosára.

A békés és nyugodt élethez persze nem csak tiszta és rendezett környezet kell, hanem megfelelő biztonság is. Ennek elengedhetetlen feltétele, hogy legyen elég rendőr, közterület felügyelő, polgárőr az utcákon. Ráadásul a választókerületünk egyik része nagyon speciális helyzetben van, hiszen Soroksár az egyetlen kerület Budapesten, amelyik nem rendelkezik önálló rendőrkapitánysággal. Bár a kormány régóta ígéri, már némi forrást is biztosított, de építkezésnek nyoma sincs. Mi garantáljuk, hogy ha az önkormányzat továbbra is szeretne önálló rendőrkapitányságot, akkor megépítjük a következő 4 évben. Több járőr, több körzeti megbízott lesz Csepelen és Soroksáron.

21. századi oktatást Csepelnek és Soroksárnak!

Az oktatási rendszerünk körüli problémák Csepelen és Soroksáron is jól érzékelhetők, nem véletlen, hogy több helyi oktatási intézmény pedagógusai is csatlakoztak az engedetlenségi mozgalomhoz.

Mint ahogy az ország minden részén, úgy Csepelen és Soroksáron is meg fogjuk szüntetni a tankerületi központot, és alapvetően önkormányzati társulásokon alapuló fenntartói szervezetet hozunk létre. Garantáljuk, hogy az önkormányzatnak, a tantestületnek, a diákoknak és a szülőknek beleszólásuk lesz iskolájuk ügyeibe, az igazgató kiválasztásába. Garantáljuk azt is, hogy a pedagógusok fizetése (beleértve az óvódapedagógusokat, és a pedagógusok munkáját segítő kollégák bérét is), fel fog zárkózni a diplomás átlagbérhez. A tanároknak biztosítjuk a szakmai autonómiát, a szabad tankönyvválasztást. A diákoknak pedig mérsékeljük az óraterhelését. Régóta javasoljuk, hogy minden pedagógus és diák kapjon tabletet vagy laptopot, mert a 21. században ez alapvető elvárás.

Csepelen 2017-ben született döntés a Jedlik felújításáról, és még 2022-ben is csak az alapkőletételnél tartunk. Már harmadik tanévét tölti az intézmény ideiglenes helyen, részben konténerekben. Grantáljuk, hogy a következő ciklusban elkészül a gimnázium felújítása.

Soroksáron nagy felháborodást okozott, hogy a szülők akarata ellenére mégsem adták át az iskola fenntartását a német önkormányzatnak, ráadásul még az iskola igazgatóját is megpuccsolták. Ez ügyben egyrészt erkölcsi elégtételt fogunk szolgáltatni, másrészt garantáljuk, hogy mi figyelembe vesszük a szülők akaratát.

Újrainduló Panelprogramot Csepelnek és Soroksárnak!

Több, mit 20 ezer társasházi lakás van a választókerületben, ezek nagyobb része házgyári lakás. Ezek államilag támogatott felújítása gyakorlatilag leállt, hiszen ebben az uniós költségvetési ciklusban a magyar kormány a közintézmények energetikai felújítására tervezi fordítani a rendelkezésre álló forrásokat a lakások felújítása helyett. Újra fogjuk tárgyalni az érintett operatív programot, és újraindítjuk az állami támogatású lakásfelújítási programot.

Visszaszerezzük az Fidesz miatt elzárt uniós forrásokat, és a közintézmények helyett a lakások felújítására fordítjuk a szükséges pénzt. Újra lehetőség lesz arra, hogy önkormányzati-állami-lakossági közös finanszírozással újulhassanak meg a panellakások. Itt helyben is van már arra jó példa, hogy miként lehet közösen megvalósítani a panellakások felújítását ilyen pénzügyi konstrukcióban. Ezen kívül intenzívebben támogatjuk majd a családi házak energetikai felújítását is, így is mérsékelve az ország földgáz-import függőségét.

Elérhető egészségügyet Csepelnek és Soroksárnak!

Napjainkban sajnos kevés az orvos, ezért alig lehet időpontot kapni egy vizsgálatra, vagy egy orvosi beavatkozásra. Csepelen és Soroksáron is megfelelő forrásokat fogunk biztosítani az önkormányzatnak, hogy a kezében lévő orvosi rendelőkben magas színvonalú ellátást tudjon biztosítani. Rövidebb várólistákat, hatékonyabb kezelést várunk el a magasabb finanszírozás fejében! Az a célunk, hogy megfelelő minőségű képalkotó diagnosztikai eszközök legyenek helyben, és a tüdővizsgálatok során se kelljen utazgatni a röntgengép és a rendelő között.

A háziorvosi rendelők a mainál nagyobb összegű finanszírozást fognak kapnak annak érdekében, hogy újra vonzó legyen a háziorvosi hivatás, illetve hogy már a háziorvosi rendelőben is elkezdődhessen a gyógyítási folyamat, és nem betegelosztóként működjenek a háziorvosi rendelők. Az ellátás minőségét javítani fogja az is, hogy több munkatársat tudnak majd foglalkoztatni a háziorvosok, így nem lesz probléma a telefonos és internetes elérhetőséggel sem. Sajnos ma több rendelőben egyszerűen nem elérhetők ilyen módon a háziorvosok.

Élhető Kis-Dunát Csepelnek és Soroksárnak!

A Kis-Duna Budapest egyik gyöngyszeme lehetne, ha néhány alapvető problémát megoldanánk. Két fő probléma van ma a Kis-Dunával:

–          egyrészt ott van a mederben felhalmozódott hatalmas mennyiségű iszap,

–          másrészt nagyobb esők alkalmával a Dél-Pesti Szennyvíztisztító Telepről tisztítatlanul ömlik a szennyvíz a Kis-Dunába

Bár régóta beszélnek róla, se érdemi előrelépést nem történt a kotrás ügyében. A szigorú környezetvédelmi előírások miatt annyit tudunk határozottan ígérni, hogy a legkritikusabb helyeken megvalósul a kotrás. Azt viszont nem támogatjuk, hogy a Gubacsi hídtól északra egy evezőspálya miatt teljesen átalakítsák a medret. A teljes Kis-Duna kotrása csak akkor vállalható, ha találunk helyet az irdatlan mennyiségű iszapnak. Melyek a legkritikusabb részek, ahol mindenképpen kotrás kell? Ilyen a Papírágyár alatti Kis-Duna szakasz, illetve a Molnár-szigetet körül ölelő ún. Kiság. A Kiság kotrását megelőzően azonban még át kell építeni a szigetre vezető hidat is (mert a híd alatti beton küszöb akadályozza a víz áramlását, ezzel is erősítve az iszap lerakódását), valamint át kell építeni a Gyáli-patak torkolatát, hogy az onnan érkező hordalék ne gátolja a Kiságban lévő hív áramlását. Egyben segíteni fogjuk a kolokán eltávolításán dolgozó civileket is.

A Dél-Pesti Szennyvíztisztító Telep legnagyobb problémája, hogy a csatornahálózaton keresztül vegyesen érkezik be a szennyvíz és az esővíz. Egy nagyobb esőnél a tisztító nem tudja befogadni a megemelkedett mennyiségű szennyvizet, és a rendelkezésre álló tározók is gyorsan megtelnek. Ezt követőn a beérkező szennyvízzel kevert csapadék egyenesen a Kis-Dunába folyik a Népjóléti-árkon keresztül. Ezért további tározók építésére van szükség, valamint a telepről kibocsátott „tisztított” vizet is át kell vezetni a Nagy-Dunába.

Csepelen az önkormányzat előremutató fejlesztéseket indított a Kis-Duna partján, ennek példáját követve pari sétány építését kell elkezdeni a Soroksári oldalon is! És persze segíteni kell az önkormányzatot és a helyi vállalkozókat, hogy olyan szolgáltatás települjenek a Kis-Duna partjára, ami miatt érdemes oda menni a pihenésre és felüdülésre vágyó lakosoknak.

A Csepel SC legyen a csepelieké!

A Csepel SC ingatlanai majd két évtizede egy ingatlanberuházással foglalkozó cég tulajdona lett. A tulajdonos és az önkormányzat közötti háború eredményeként a szakosztályok nagyobb része leépült, vagy megszűnt. Mindenki általános megdöbbenésére az érintett ingatlanok tulajdonjogát (Béke téri sporttelep, Evezőstelep, Kajak-Kenu telep) a Németh Szilárd érdekeltségi körébe tartozó KIMBA szerezte meg, több milliárd forintnyi állami támogatásból. Az tehát nem a csepelieké lett, hanem Németh Szilárdé. Meggyőződésünk, hogy a Csepel SC ingatlanainak nem Németh Szilárd alapítványánál, hanem az önkormányzatnál lenne jó helyen, hiszen akkor lenne a csepelieké. Mindent meg fogunk tenni, hogy Németh Szilárdtól visszaszerezzük az érintett ingatlanokat, és az megfelelő fejlesztési forrásokkal egyetemben a mindenkori önkormányzat, vagyis a csepeliek tulajdonába adjuk. Így elkerülhető lesz, hogy személyes konfliktusok miatt ne tudjanak bemenni edzeni a sporttelepekre és csarnokokba csepeli sportolók, amire nem egy példa van az utóbbi időszakban.

A barnazónák felújítására van szüksége Csepelnek és Soroksárnak!

Mind Csepelen, mind Soroksáron nagy ipari területek vannak, melyek egy része ma már lepusztult barnazónának tekinthető. Csepelen elsősorban a Csepel Művek, a Posztógyár, a Papírágyár területét kell rendezni, míg Soroksáron a Sortex és a volt dugattyúgyár területe a legégetőbb probléma. Országos programot tervezünk indítani a barnazónák fejlesztésére, az esetleges funkcióváltás végrehajtására. A legkomplexebb probléma a Csepel Művek területe, ahol nagyon gyorsan helyre kell állítani a mindenkori önkormányzat, valamint a gyárterületen lévő tulajdonosok normális viszonyát, és újra kell kezdeni a közös gondolkodást a terület fejlesztéséről. Kezelni kell a környezetszennyezési problémákat, el kell kezdeni rendbe tenni az úthálózatot, támogatni kell új funkciók megjelenését, valamint az ikonikus épületek felújításával vonzóvá kell tenni a területet.

13 hozzászólás “Itt olvashatja a Csepelen induló képviselőjelöltek választási anyagait” bejegyzésre

  1. PáLoS TReND szerint:

    2022-ben HORVÁTH NANCY SZELLEME LAZÁN MEGBUKTAT6JA a FIDESZT!!!…- és SIMÁN BÖRTÖNBE JUTTAT6JA (D)ROGÁN ANTAL SZEXRAGADOZÓT!!!
    NINCS MENEKVÉS AZOKNAK a POKOLFAJZATOKNAK, AKIK EDDIG ÚGY GONDOLTÁK, HOGY MEGÚSZHATJÁK NANCY KIVÉGZÉSÉT!!!
    https://www.gyertyaláng.hu/szemely/94303

  2. Baba szerint:

    Novák Katalin sógornője kapta meg az újonnan létrehozott Humánreprodukciós Igazgatóság vezetői posztját.

  3. László szerint:

    Tudod Baba, általában öröklődik, családban marad a valamirevaló rátermettség.

  4. Gyula szerint:

    Pálos!
    A csillagok mai állása szerint:

    “Megtalálták Nancy gyilkosát
    Négy éve, a távollétében már jogerősen is elítélték, majd két évig volt Magyarország egyik legkeresettebb bűnözője az a kínai férfi, aki a vád szerint 2015-ben ölt meg egy fiatal prostituáltat a lány Akácfa utcai lakásában Budapesten.
    Hatalmas fejlemény történt a Nancy néven ismert örömlány gyilkosságának ügyében. A rendőrség Jao Gao-penget gyanúsította az emberöléssel, körözni kezdték, de a férfi még kijutott az országból, és Kínába menekült 2015-ben.

    Két hónappal a gyilkosság után, júliusban erősítette meg a rendőrség, hogy Gao-peng feladta magát, és a kínai hatóságok felvették a kapcsolatot a magyar hatóságokkal. Itt azonban meg is rekedt az ügy, mivel a két ország között nincs kiadatási egyezmény.

    Az ügyészség végül különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint kifosztás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen, akit a Fővárosi Ítélőtábla 2018-ban jogerősen 18 év szabadságvesztésre ítélt. A büntetését soha nem ülte le, ezért a rendőrség 2020-ban egy körözési toplistára is feltette Gao-penget, ami, úgy tűnik, eredményre vezezetett.

    Nemrég ugyanis eltűnt az előbb említett listáról, pedig évekig kiemelt helyen szerepelt a nemzetközi elfogatóparanccsal is üldözött Jao Gao-peng.

    Megkeresésünkre most a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság úgy tájékoztatta lapunkat, hogy a férfi feladta magát a hatóságoknál.

    A körözés néhány héttel ezelőtt valóban lekerült a TOP-körözések listájáról, mivel a kínai hatóság arról tájékoztatta a magyar rendőrséget, hogy a férfi korábban feladta magát, tartózkodási helye ismertté vált.”

    Namármost:
    Egyszer feladta magát, volt hír, hogy halálra is ítélhetik, de ki nem adják. Most akkor Kínában 4 évig bújkált, vagy még egyszer feladta magát?
    Valamit, legalább egyszer, ebben a kurva életben, nem lehetne leírni, hogy hihető is legyen? Mindenkinek, nem csak Nagyapónak. 🤣😁😛

  5. László szerint:

    Volt Nancy-nek naplója nevekkel. Félt a tónitól is. Akkoriban vált el tőle az asszony, vajon miért?

  6. concept szerint:

    Ha most sem kell majd (3x) a csepelieknek Németh Szilárd vajon levon belőle valami tanulságot?
    És van valami bizonyíték az állításairól?Asszem még senki nem jelentkezett MZP-nél a milliókért ha rábizonyítják azokat amikkel vádolják a kampányban.

  7. robi szerint:

    Németh Szilárd hetedik a pártlistán, így biztos tagja a következő parlamentnek.
    A háború miatt jelenlegi államtitkári beosztása felértékelődött, a folytatás borítékolható.

    Lehet, hogy ennek köszönhető, hogy programjában semmi konkrétumot nem ígér a csepeliek részére?

  8. Gyula szerint:

    Németh most sem fog kelleni, listán bejut, éhen nem fog halni.

  9. Nagyapó szerint:

    robi! Németh eddig sem tett semmit, ami Szabóhoz mérhető lenne😛, legfeljebb Csepel csatornázása, a Teller E. út, a Munkásotthon és a Csepel SC visszaszerzése, a birkózócsarnok, a Jáhn kórház és a JÁG felújítása, meg néhány ilyen apróság!
    A H6,H7 HÉV tervezése folyik, beleszólni hozzá nem értőnek nem célszerű. A gerincutat Vigyori eltolta, a megoldás kétségessé vált. A Gubacsi híd állapotát azért ne egy stupaksz, hanem a Főváros szakértői állapítsák meg!!!
    Stb., stb., stb…..

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. László szerint:

    Fater a mi hévet illeti meg a folyó tervezést. 2002-es Főtér c. adás borbásmarcsikával a Szent Imre téri megállóban nyilatkozott egy szaki: A hév Szentendréig fog menni. Évszám:2002

  11. robi szerint:

    Nagyapó!
    A birkózócsarnok és a Csepel SC mióta a csepelieké?
    Előbbire semmi szükség nem volt, főleg nem ott, ahol áll. Az utóbbi sorsa kérdőjeles, mi lesz vele?

    Úgy tudom, mindkettő egy magánalapítvány tulajdona. Vagy tán tévedek?

  12. Gyula szerint:

    Fater!
    Tarlós alatt történt valami? Csak kérdezem, mert megint túl nagy az arc. Mindig az arc nagy! Szerinted mennyi embernél veritek a biztosítékot? Mert nagy az arc?

Itt lehet hozzászólni !