Márki-Zay Péter: Mi a kommunistákat és a fasisztákat külön képviseljük

Mandiner, Csepel.info

A baloldal miniszterelnök-jelöltje fonyódi fórumán tartott beszédet, ahol felvállalta, hogy a fasisztákat és a kommunistákat is ők képviselik.

Márki-Zay Péter szombaton Fonyódon tartott fórumot a jobbikos Steinmetz Ádámmal, ahol miután arról beszélt, hogy ő nem tudja követni Orbán Viktor „politikai irányváltásait”, szó szerint ezt mondta:

„De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít,

ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük.”

Kommunisták, fasiszták gerinces emberek

Hozzátette ezután azt is, hogy

„gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét”.

Hont András a fasisztázásról: „Európában” ilyenkor szokott egy politikai karrier véget érni

„Magyarországon évtizedek óta nem fasisztázta le senki a saját szövetségeseit, és előtte se volt nagy divat” – írta közösségi oldalán Hont András Márki-Zay Péter fonyódi okfejtésére reagálva.

Bejegyzésében Hont András úgy fogalmaz, „Márki-Zay Péterrel ellentétben én amúgy nem hiszem, hogy az ellenzékben önálló entitásként a fasiszták jelen volnának […] ettől még a jobbikosok részéről legalább annyi elhangozhatott volna, hogy bocsi, de én ilyet csak Vonától és még egy-két embertől hallottam, a DK-tól pedig a határon túli magyarokat illetően még ennyi sem volt”.

»Európában« ilyenkor szokott egy politikai karrier véget érni”

– tette hozzá a publicista.

„Nem tudom, hogy tisztában vannak-e vele az érintettek, hogy mi történik, ha ezeket a mondatokat lefordítják külföldire”zárta bejegyzését Hont.

Mandiner, Csepel.info, Facebook

14 hozzászólás “Márki-Zay Péter: Mi a kommunistákat és a fasisztákat külön képviseljük” bejegyzésre

  1. Lennox szerint:

    Szerintem a jól ismert mondást vegyük elő:
    “Ne azt nézzék, hogy mit mondok, hanem, hogy mit csinálok”.

  2. Hozzászóló szerint:

    “Mi a kommunistákat…és a fasisztákat, külön képviseljük”.
    Igen, Péter. Tudjuk.
    A törpés plakát hiába röhögnivaló, fájóan realista: remekül ábrázolja szellemi nagyságod. Nagyon várom az április harmadikai magyarázkodásod, szerintem kurva jó lesz.

  3. László szerint:

    »Európában« ilyenkor szokott egy politikai karrier véget érni – nem ott vagyunk, valamiféle abszurdisztánban…

  4. Gratulálok szerint:

    Ugyan! Melyik pártelnök apja volt MSZMP-párttitkár, ő maga meg KISZ-titkár? Orbán! Melyik előző pártelnök nagyapja volt nyilaskeresztes gyilkos? Pokorni!

    Nincs min csodálkozni! A nemzetiszocializmust sem Hitler találta fel, hanem Viktor Chaim Arlosoroff, aki Magda Friedlanderen keresztül Goebbels “sógora” is volt! 😉
    “Der Jüdische Volkssozialismus” cím alatt jelent meg Berlinben 1919-ben.

    Az adott lapon teljes nagyságra állítható és a képen levő nyilakkal lapozható, sőt egy ablakba beírt kifejezés szerint kereshető is benne!
    Például a 14-dik lap alján: “Deshalb muss der jüdische Sozialismus eindeutig und klar national sein.”

    Itt látható Arlosoroff könyvének eredeti, 1919-es kiadása:
    https://archive.org/details/derjdischevolk00arlouoft

  5. Bagoly szerint:

    Ez a majom még mindig porondon van ?

  6. kormánypárti szerint:

  7. László szerint:

    Bepöffeszkedett ez már a budai várba?

  8. Nagyapó szerint:

    Márki-Zay közölte, hogy ők gerinces emberek, a kommunistákat és a fasisztákat külön-külön képviselik! Ennek alapján elvárom a csepeli moslékkoalíció jeles képviselőitől, László, pl, stb. nyilvánítsak ki melyikük kommunista, melyikük fasiszta, mert így itt állunk tudatlanul!!😛😛😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Horváth János szerint:

    Én nem vagyok köpönyegforgató: kommunista vagyok és ezt büszkén vállalom! Ágyam felett vörös csillag lóg, éjjeli szekrényemen pici Lenin mellszobor áll, lefekvés előtt mindig megcsókolom.

  10. László szerint:

    Nem marad tudatlan! Kommunista vagyok bár a fasisztára is lenne igény.

  11. Nagyapó szerint:

    Horváth János vallomása “megrendített”, azonban hiányoltam írása végéről egy vörös csillagot és egy vidám szmájlit (pl.😀)!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. László szerint:

    “Feketelistára tenné azokat a diplomatákat a külügyminiszter, akik az EBESZ-hez hasonlóan vizsgálnák a választás tisztaságát.”
    Ha esetleg valamelyik nagykövet szeretne a „saját szakállára” is, az EBESZ misszió keretein kívül elmenni egy-egy szavazóhelyiségbe a választás napján, akkor számolhat majd azzal, hogy a jövőben a magyar kormány részéről csak alacsony szinten állnak majd szóba vele. A hírportál másik forrása szerint a külügyminiszter a „black list”, vagyis a fekete lista kifejezést is használta, amivel arra utalt, hogy hosszú ideig számon fogják tartani, ha valakit a választás megfigyelésén érnek majd április 3-án. Irta az azonnali.hu.

  13. László szerint:

    “Orbánt és a lengyeleket éltette a bolgár EP-képviselő a jogállamisági vitában, majd karlendítéssel távozott” – kit is néznek fasisztának?

  14. Gyula szerint:

    Fater!
    Nincs vöröscsillag, csaxólok.
    De a kedvenceid vannak: 🏳‍🌈🌈🙏🐭🐖👩‍❤️‍👩👨‍❤️‍👨👯‍♀️👯‍♂️

Itt lehet hozzászólni !