Vetítő: a csepeli kettős gyilkosság

Youtube

A 2009. január 7-én  történt döbbenetes csepeli bűncselekményt dolgozza fel a dokumentumfilm, amely az egész országot megrázta, és a motivációkat illetően kérdések sorát vetette fel.

A csepeli kettős gyilkosság néven elhíresült bűntényben két pedagógust öltek meg hidegvérrel egy csepeli szakképző iskolában 2009 január 7-én. Az ügy különlegessége, hogy a gyilkosság perceiről hangfelvétel készült, ami az európai kriminalisztika történetében példa nélküli.

A dokumentumfilm az egykori híradások, bírósági bizonyítékok, a tárgyalásokon készült archív felvételek, a döntő bizonyítékul szolgáló hanganyag alapján, valamint rekonstruált jeleneteken, színészek alakításával mutatja be a sorsfordító mozzanatokat. Végigköveti a két áldozat és a két gyilkos előéletét, és percről-percre feltárja a tragédia pillanatait.

A legfontosabb jeleneteket az eredeti helyszíneken, Csepelen forgatták. A gyilkosság fél óráját a bűncselekmény helyén, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában vették fel. Képsorok láthatóak a Fővárosi Törvényszékről, ahol a maratoni hosszúságú tárgyalásokat tartották.

Hozzátartozók, barátok, ismerősök és büntetőjogi szakemberek beszélnek az előzményekről, és keresik a választ arra, hogy mi indíthatta a gyilkosokat cselekedetük elkövetésére. Nyilatkozik az egyik tettes családja is.

A dokumentumfilmet Csarnai Attila és Géczy Dávid rendezte, az alkotás producere Skrabski Fruzsina és Janovics Zoltán.

7 hozzászólás “Vetítő: a csepeli kettős gyilkosság” bejegyzésre

  1. Gratulálok szerint:

    Csarnai úrnak tudok sokak által ismert csepeli történetet ajánlani filmes feldolgozásra, de csak a fideszes korszak vége után!

  2. kormánypárti szerint:

    A gyurcsányi világ kicsúcsosodása volt a kettős gyilkosság tragédiája. Soha többé gyurcsányi korszakot!

  3. László szerint:

    Szerintem is feta volt az értelmi szerző.

  4. Gyula szerint:

    Erőlködtök, de beszartok, meglátjátok.

  5. Gyula szerint:

    Olvasom, állami hátszéllel kitalált, kitömött zsebbel, egy hazai piti cég beleállt a nagyba és a magyar bíróság persze neki ítélt? Haladunk! 👍

  6. Antikom szerint:

    Deme hogy van a sitten, lefogyott vagy még dagadt köcsög/csicska?

  7. Tóth kati szerint:

    A zuglói elvtárs elásásáról mikor készül film?

Itt lehet hozzászólni !