Karácsony megint lebukott: Bajnaiék kollégája a Városháza-ügy koronatanúja

Index

Karácsony Gergely jóslatától eltérően Bodnár Dezső, Bajnai Gordon és Gansperger Gyula egykori wallisos kollégája jelent meg tanúként a Városháza-ügyet vizsgáló fővárosi bizottság előtt hétfőn.

Kiderült, hogy ő írta azt a közjegyző által hitelesített levelet, amely azt erősítette meg, hogy a főpolgármester tudtával és a főváros kezdeményezésével akarták eladni a Városházát. Bodnár a bizottság előtt azt is megismételte, hogy tízszázalékos jutalékot akartak kérni az eladás után a vevőktől.

A videót a Mediaworks készítette

Nem sikerült eltalálnia Karácsony Gergelynek, hogy ki lesz a Városháza-ügy koronatanúja, ugyanis a főpolgármester jóslatával ellentétben nem Zentai Péter, hanem Bodnár Dezső, Bajnai Gordon és Gansperger Gyula volt wallisos munkatársa jelent meg a fővárosi vizsgálóbizottság előtt hétfőn.

A koronatanú megismételte korábbi állításait

Mint ismert, Karácsony Gergely csütörtökön arra reagálva, hogy egy rejtélyes tanú jelentkezett az ügyben – aki közjegyző által hitelesített nyilatkozatban erősítette meg a Városháza eladásának szándékát – azt írta Facebookon, hogy Zentai Péter az illető, akit „fideszes bűnözőnek” nevezett.

MINDEZEK UTÁN KIDERÜLT, HOGY BODNÁR DEZSŐ A REJTÉLYES KORONATANÚ, AKINEK A NEVE MÁR KORÁBBAN IS ELŐKERÜLT A VÁROSHÁZA-ÜGYBEN, UGYANIS AZ Ő HANGJA IS SZEREPELT EGY NOVEMBER 26-ÁN KÖZZÉTETT HANGFELVÉTELEN, AMELYEN ARRÓL LEHETETT HALLANI, MIKÉNT MŰKÖDIK A FŐVÁROSI INGATLANELADÁSOKNÁL A JUTALÉKOS RENDSZER.

Bodnár a bizottság előtt megismételte korábbi állításait, és elmondta, hogy 2021. május 5-én hívták meg egy találkozóra, amelyen a Városháza és más ingatlanok eladásáról volt szó. Ezt a megbeszélést az a Berki Zsolt szervezte, aki Gansperger Gyulának egy korábbi hangfelvételen elhangzó állítása szerint a fővárosi „jutalékos rendszer” központi figurája: ő szedi be és osztja szét a tízszázalékos kenőpénzeket.

Bodnár elmondása szerint Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója, Berki Zsolt, Gansperger Gyula és a befektető képviselője vett még részt a tárgyaláson, amelyen a Városháza mellett a Tétényi úti, a Rimaszombat utcai és a Bécsi úti ingatlanok értékesítése is szóba került. A legértékesebb ingatlan a Városháza volt, amellyel kapcsolatban negyvenmilliárd körüli vételárat említettek.

A tanú azt is állította, hogy Barts Balázs tájékoztatóján – Berki Zsolt szájából – többször is egyértelműen elhangzott, a főpolgármester és a főváros vezetésének tudtával és beleegyezésével tárgyalnak a Városháza eladásáról.

Tízszázalékos jutalékot kértek

Bodnár Dezső a bizottság előtt arról is beszélt, hogy egy másik megbeszélésen esett szó a tízszázalékos jutalékról, amelyet Berki Zsolt kért volna az üzlet után.

KÉRDÉSRE VÁLASZOLVA A KORONATANÚ ELMONDTA, HOGY BERKI ZSOLT KERESTE MEG A VÁROSHÁZA ÉRTÉKESÍTÉSÉNEK ÖTLETÉVEL. BODNÁR SZERINT BERKI KIFEJEZETTEN MAGABIZTOS VOLT, ÉS ÚGY VISELKEDETT, MINT AKI MAGA KÉPVISELI A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZATOT.

Bodnár egy Zentai Zsolt szerepét firtató kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy a férfi, akiről Karácsony Gergely azt hitte, ő fog tanúskodni az ügyben, befektetőként jelen volt a második említett megbeszélésen.

Berki Zsolt szerepére visszatérve megerősítette a levelében írtakat, hogy miután szóba került a tízszázalékos jutalék, megszakadtak a tárgyalások. Bodnár elmondása szerint azt követően, hogy Berki Zsolt távozott a tárgyalásról, a befektető kijelentette: „köszönjük szépen, ezt nem!”

A KORONATANÚ KÉRDÉSRE VÁLASZOLVA AZT IS ELMONDTA, HOGY Ő NEM VETT RÉSZT AZ EMLÍTETT JUTALÉKOS RENDSZERBEN.

Megkérdezték Bodnártól, elhangzott-e, hogy a Fővárosi Önkormányzat pályázatot írna ki a Városháza eladására, mire azt válaszolta, hogy pályázatról nem volt szó, de ő Berki Zsolttól úgy tájékozódott, hogy a főpolgármester is tud az ügyről.

A koronatanút kérdezték arról is, hogy a kormánypártok embere-e, mire kijelentette: csak saját magát képviselte a tárgyalásokon, senki nem küldte őt. Azt is megerősítette, hogy kész tanúskodni a rendőrségen is.

Forrás: Index

7 hozzászólás “Karácsony megint lebukott: Bajnaiék kollégája a Városháza-ügy koronatanúja” bejegyzésre

  1. Gratulálok szerint:

    Az említett urak közül Gansperger Gyula a Fidesz könyvelője volt! Amikor a csepeli Fidesz összebútorozott a csepeli MSZP-vel a Wallisszal közös ügyletben, Bajnai Gondon volt a Wallis vezetője! A HID nevű Wallis leánycégé meg Wachsler Tamás 1994-es Fidesz-elnökjelölt Orbán ellenében! Akivel Németh Szilárd 2005-ben szakvéleményt íratott, hogy szerinte olcsón adták el az észak-csepeli 84 hektárt (Wallis-leánycég!), amikor pedig az értékbecslő cég is Wallis-leány volt, egy másik íróasztal a Klapka u. 11-ben! Mellesleg 2002 májusában Wachsler Tamás köszönt nekem a Wallis “székház” (kétemeles ócska régi irodaház a Klapka utcai autójavítóé volt régen) előtt, amikor másik három fiatalemberrel kijött és kocsiba szállt. Köszönt mert látta, felismertem! Amikor Bajnai a Budapest Airport vezetője lett, Gansperger lett a Wallis vezetője. Wachsler Tamás meg Kossuth térért felelős kormánybiztos! Régi fideszes, jó fideszes! A Wallisban meg közösen volt érdekelt az MSZP és a Fidesz! Biggeorge, Nagy György tulajdonos tudta hogy kell egyformán jóban lenni mindkét pártban! Elvégre a kolléga urak szomszéd iróasztalnál ültek! A Wallis “irodaház” földszintje teremgarázs volt, a két emeleten meg jó ha volt, 8-8 iroda, az utcai falon meg rengeteg cégnév! Egy-egy íróasztal, egy-egy cég! A kolléga átszólt az szomszéd asztalhoz, s kapott attól a cégtől egy értékbecslést! Ilyen barátias volt abban az időben a viszony, amíg a kormányzópárt meg annak ellenzéke 60-40 arányban osztoztak az “alkotmányos költségen”! Azóta romlott meg a viszony, amióta a kormányzópárt a 100 %-ot megtartja magának! Azóta van korrupció! Korrupció az, amiből kihagynak!

  2. Tóth kati szerint:

    Kenheti a sz..rt a ballibsi oldal,akkor is nagy bűz van.Karácsony egy gátlástakan gazember,a sajátvszüleit is eladná a hatalomért.Semmihez nem értenek,csakmpusztítanak,gátlástalanulmlopnak és maxmálisan lenézik a szavazóikat.Nem engem,én tudom kik ezeklMocskos,ócska prolik kommunnisták.Mind Gyurcsány.Gyurcsányné,Bajnai….Makizai….Karácsony,mind!

  3. Tóth kati szerint:

    Azzal kezdte Karácsony,hogy hazudik az Index,ami ugye megszűnt,többet nem olvassa.Aztán azt hazudta,nem tudott róla,aztán azt,hogy nem eladni akarják a Városházát.Kiváncsian várom ezek után mit talál ki?
    Ajánlanàm neki:Putyin megfenyegette,nogy orosz rubelért,kínai ürgebőrbe varrva játssza át a Városházát OV-nek.Lehet van pár hülye,aki még ezt is bevenné ennek a gazembernek.
    Nem,lemondani,azt nem .Az olyanneurópai lenne.

  4. pl szerint:

    hülye…

  5. PáLoS TReND szerint:

    Az, hogy ez a mérhetetlenül telhetetlen Júdás faj ennyire betokozódhatott és rátelepedhetett a többségi társadalomra…- tűrhetetlen!
    Ideje lesittelni az összes pénzéhes harácsolót, ha most még az összes bíróság talmudista is!!!…- mert, hogy ez a hírhedt patkányforradalmi mentalitás még 2021-ben is ilyen őrületes arroganciával és büntetlenül tombolhat…- az sajnos a nemzeti erők gyengeségére és következetlenségére vall!!!

  6. Gratulálok szerint:

    Tóth kati, Orbán és Németh Szilárd milyen családból származik? Komcsiból! S lehet hogy Ön is!

  7. Gyula szerint:

    A kora miatt? Persze! 😁👏👍

Itt lehet hozzászólni !