Orbán: február közepén jön a 13. havi nyugdíj

888

Orbán Viktor a Kossuth rádió vendége volt, ahol a 13.havi nyugdíjról, a benzinár befagyasztásáról és a 25 év alattiak szja-mentességéről is beszélt.

„A baj oka az, hogy még nincs mindenki beoltva. Mindenkinek be kell oltatnia magát, végül az oltatlanoknak is be kell látniuk, hogy vagy beoltatják magukat, vagy meghalnak.

Jövő héten oltási hetet rendezünk 101 helyen, akár bejelentkezés nélkül is fel lehet venni az oltást”

– mondta el Orbán Viktor a Kossuth rádióban.

„Meg kell győznünk az oltáselleneseket arról, hogy már sok minden ellen be vagyunk oltva, és ez az oltás sem más,

a tudományban nem kell feltétel nélkül hinni, de semmi okunk nincs feltételezni azt, hogy a koronavírus elleni oltás rossz lenne.

Van mindenkinek elég oltás, akár a negyedik oltás felvételére is!” – hangsúlyozta a miniszterelnök. „Az orvosok, az ápolók és a mentősök is mindent megtesznek azért, hogy a lehető legtöbben be tudják oltatni magukat, és ezért nagyon hálásak vagyunk nekik, ha pedig a negyedik hullám megköveteli, akkor újra üzemelni fog a kiskunhalasi járványkórház is.”

Az előző hullámokban összegyűjtött tapasztalat most nagy segítségünkre van az egészségügyi ellátásban.

Ezek után Orbán Viktor a rezsicsökkentésről és a benzinár befagyasztásáról is beszélt:

„A benzinár meghatározását eddig a piacra bíztuk, és ez jó volt így, de van helyzet, amikor be kell avatkozni ebbe, mint most. A szakértők szerint most akár hetekig magas lehet a benzin ára, ami kihatással van nagyon sok termékre, ezért kellett lépni” – mondta a miniszterelnök, majd hozzátette: „Amikor rendkívüli helyzet van, akkor be kell avatkozni, a szakértők állításai alapján ez a 480 forintos ár az, amit még kibír mindkét oldal, a baloldalon pedig nem kell csodálkozni, mindig rezsicsökkentés-ellenes volt, a benzinárral szemben is pontosan ezt csinálják.”

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy messze 80 százalék felett van a mostani intézkedés támogatottsága.

„Úgy védjük meg a családokat, hogy létrehoztunk egy háztartási árszabási rendszert – mondta a kormányfő a rezsicsökkentéssel kapcsolatban –, korábban a kisvállalkozások számára ez nem volt nyitott, most számukra is keressük a megoldást.

Indokolt, hogy a kisvállalkozásokat a magas rezsiárak alól kimentsük.

Brüsszelben a multik diktálnak, ezért van az, hogy szinte minden esetben a multik oldalára állnak, ahogy itthon a baloldal is általában a multik oldalára állt.”

A 13 havi nyugdíjra kitérve a miniszterelnök azt mondta:

„A nyugdíj nem egy elvont közgazdasági kérdés, hanem egy érzelmi és társadalmi igazságossági kérdés.

A mai sikerek a nyugdíjasok korábbi munkája nélkül nem jött volna létre. A korábbi gyurcsányi kormányzás utolsó sebe a 13. havi nyugdíj elvétele volt, és most február közepén megkapják a 13. havi nyugdíjat az érintettek. Ez egy fontos dolog, mivel azt mutatja, hogyan gondolkodunk a szüleinkről.

A fiatalok szja-mentessége körül is nagy vita volt, de tudjuk nagyon jól, hogy megindulni mindig nagyon nehéz, és ehhez segítség kell, ezért akarjuk támogatni a fiatalokat. Örülök neki, hogy a gazdaság jól teljesít, hogy ezt meg tudtuk adni a fiataloknak” – zárta a beszélgetést Orbán Viktor.

Forrás: 888

9 hozzászólás “Orbán: február közepén jön a 13. havi nyugdíj” bejegyzésre

  1. PáLoS TReND szerint:

    AKIKNEK EDDIG KÉTSÉGEI VOLTAK AFELŐL, HOGY ORBÁN és “SAJÁT LÁBON ÁLLÓ”, TOLVAJ KOMPÁNIÁJA DIREKT IRTJA KI a MAGYAROKAT, HOGY 2022-re az 1988-as “RÓZSADOMBI-PAKTUM” (AMI VALÓJÁBAN 1 CION-LIBERÁLIS DIKTÁTUM!!!) SZERINT MEGVALÓSÍTHASSA ÚJ IZRAEL ÁLLAMÁT a MÉG MINDIG MAGYAR MAGYARORSZÁGON…- AZOKNAK: ÉBRESZTŐ!!!
    OLTÁS UTÁN ELHUNYT a SZÜLÉSZ-NŐGYÓGYÁSZ ORVOS!
    Dr. Gregory Michael 56 éves erős, egészséges ember volt. Szülész főorvosként dolgozott Miami Beachen.
    Már tavaly december 18-án Pfizer vakcinával oltották be és 3 nappal később olyan súlyos tünetek jelentkeztek nála, hogy esetében az „orvostudomány” felmondta a szolgálatot!!!
    Hiába tettek meg a körülményekhez képest mindent orvoskollégái (2 hétig küzdöttek az életéért!!!) az intenzív osztályon még sem tudták megmenteni!!!
    Meghalt.
    A Pfizer vakcina sajnos olyan erős eddig nem ismert reakciót váltott ki a szervezetében, hogy teljességgel lehetetlen volt már megmenteni az életét!!!
    Felesége Heidi Neckelman közleménye szerint nem sikkadhat el a ránk kényszerített oltás-terror közepette a „gyilkos-igazság” sem!!!…- pláne akkor, ha emberek élete múlik a horribilis hasznot produkáló vakcina gyártók hírhamisításai miatt!!!
    Az embereknek tudniuk kell, hogy ez a hamarjában engedélyeztetett vakcina nem mindenkinek jó és hatásos. Sőt! Súlyos mellékhatásokat okozhat és/vagy halált okoz/okozhat!!!
    Mentsetek meg minél több életet!!!
    Ne hagyjuk a férjem halála hiába való legyen!!!
    Igenis jusson el minél több helyre ennek a tragédiának a híre, hogy más ártatlanokkal már ne történhessen meg ugyanez az „értelmetlen halál”!!!
    A feleség beszámolója facebook oldalán!!!
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157817790183977&id=648648976
    https://www.dailymail.co.uk/…/Miami-doctor-58-dies-three-we…

  2. Gyula szerint:

    Ha már az oltást nem tudtátok “eladni” a népnek.

  3. Nagyapó szerint:

    A moslékkoalíció egy részének nem kellett az oltás – a DK-s Krekó javaslatára – még ingyen sem! Sajnos.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Gyula szerint:

    A simlis módon beszerzett, túlárazott és 60 éves kor felett szinte hatástalanról beszélsz, fater? Ugye voltál olyán ügyes kis köccsentő, hogy 3.-nak sem mertél normálisat kérni? 😁👍

  5. Gyula szerint:

    Fater-genyó, nem jön több kínai motyó, jut eszembe mi lesz a többivel? Barom…

  6. László szerint:

    …”Beszéde végén Orbán Viktor, azzal fejezve be, hogy a mostani elemzések szerint a kormánypártnak „elegendő a következő 5-6 hónapban bravúrok bemutatása nélkül, tisztességesen, becsületesen, napi sok-sok órát dolgozva az emberek megélhetését szem előtt tartva” elvégezni a munkát.” – tisztesség és becsület meg a napi sok-sok óra….

  7. janipapa szerint:

    Szemétbe dobott tesztelő anyag milliárdos tételben ! Na ez jellemző ! Felelős az bezzeg nem lesz Ingyen tesztről ne álmodozzanak az emberek !I ngyen teszt nuku !? Bravó döntéshozók !

  8. László szerint:

    “a kormány bölcs és felelős döntése volt, hogy az uniós vakcinabeszerzés második körében nem vesz részt.” – Gulyás Gergely

    “Az Euronews információi szerint azonban a kormány később már Brüsszelben lobbizott azért, hogy mégis kaphassanak a cég oltóanyagából. Erről nem igazán beszélt a kormány, de a Bizottság sem, egyedül Gulyás Gergely említette egy novemberi 11-i kormányinfón, a Telex kérdésére, hogy uniós forrásokból hívnak le Pfizer-vakcinát a gyermekek oltásához.”

    “információk szerint Magyarország „bekönyörögte magát a szerződésbe szeptemberben”, így most nyugodtan tudnak rendelni gyermek- és felnőttadagot is. „Kellett a többi ország jóváhagyása is ehhez, ez egy csendes Canossa-járás volt” – mondta egy forrásuk.”

  9. apostolos szerint:

    Minél többen szippantják fel a fájzert, annál jobb a gétsz csávónak. Pusztuljon a férgese.

Itt lehet hozzászólni !