Előválasztás: nézik ki kire szavaz, előre tudják az eredményt is

Csepel.info

Gyurcsány Ferenc Komjáthi Imrével (balra) és Paál Gézával (jobbra)

Úgy tűnik nincs titkos szavazás az ellenzéki előválasztáson. A szavazás titkosságának és demokratikus rendjének biztosítását hivatott pártképviselők ugyanis látják, így megjegyezhetik, sőt lefényképezhetik ki kire szavaz – derül ki több csepeli szemtanú beszámolójából.

Binszki József, a Demokratikus Koalíció szegedi elnöke már napokkal az előválasztás első fordulójának vége előtt, szeptember 23-án kijelentette, hogy Dobrev Klára nagy fölénnyel vezet. Hasonlóan nyilatkozott Gyurcsány Ferenc is szeptember 22-én, kiemelve: “Klári iszonyatosat megy, jelöltjeink többsége hozni fogja körzetét“. Egy csepeli, erősen ellenzéki fórum beszólásai alapján úgy tűnik, hogy se megérzésről, se találgatásról nem lehetett szó: a pártok képviselői ugyanis sok szimpatizánsuknál pontosan tudják hogyan szavaznak. Emellett árgus szemekkel nézik azt is, hová húzzák az ikszet. Így menet közben tudnak mozgósítani, és már “urnazáráskor” tudják az eredményt. Ez egy országgyűlési választás esetében egyértelmű és országos méretű csalás lenne, ám az ellenzéki hívek többsége most nem tartja aggasztónak.

“Vasárnap megkezdődött a második fordulója az előválasztásnak. Délután a Duna dűlőn (Daru domb) volt felállítva a sátor, a sátorfelelős Paál Géza önkormányzati képviselő (DK) volt. Nem tudom, hogy jól tettem-e, de én már akkor jeleztem, hogy a sátorfelelős olyan pozícióba helyezkedik, a telefonját úgy tartja élesítve a kezében, hogy akár a korlátozott körülmények között titkosnak szánt szavazatokat számolhatja. Kifogásom jelzésekor semmi nem történt. Ma délelőtt az SZTK-nál én 9-től 12-ig tartottam szolgálatot. Sátorfelelős Paál Géza volt. Megismétlődött a tegnapi szóváltás, kérdeztem, miért ott áll ahol, miért nézi az ixeket behúzók jelzéseit, miért is van úgy beállítva az a titkosítást valamennyiére is szolgáló mappa, hogy ő azt láthassa. Ráadásul úgy volt kezében a telefon, hogy akár fényképet is készíthetett a szavazólapról…”

– írta K. I. az egyik csepeli ellenzéki fórumban, ahol többen is alátámasztották az állítását.

“Az első fordulóban én is szóvá tettem – sajnos csak utólag -hogy arról nem volt szó, hogy az előválasztás ön nyílt szavazás lesz. A szocialisták képviselője ugyanis két kézzel fogta az urnát, miközben annak a tetején lehetett beiksülni a választott jelöltek nevét. O tehát mindenki szavazatát láthatta, akár számolhattak is. Fintorgott is az én szavazólapom láttán…”

– tette hozzá azonnal R. É. a fórumban: vagyis nem csak a DK-t képviselők láthatták közelről, ki kire húzza az ikszet.

Én is furcsáltam, hogy már az első szavazásnál, látják kire szavazzunk, sőt figyelik is. Az is durva, hogy ott kampányolnak, szinte a szavazó sátor előtt.

– egészítette ki a panaszt egy harmadik szemtanú, M. K. P.

A három szemtanú állítására replikázott Gyurcsány Ferenc egyik legnagyobb csepeli csodálója, V. V., azt állítva, hogy Szabó Szabolcs, a Momentum és Jobbik csepeli jelöltje is látta, hogy ki kire szavaz. V. V. szövegéből az is kiérződik, hogy igazi demokratáknál nem kell ügyelni a demokrácia formai hülyeségeire, mert az ilyesmi úgysem számít:

“Nem értem…..Mi történik ha látja esetleg kire húztad az X-et. Tegnap a sétányoknál ott ült a sátorban Szabó Szabolcs. Ő is láthatta kit húzunk be mert pont a láda elött ült. Nem érdekelt. Hiszen nem tud mit tenni senki. Te döntésed. Nem befolyásol. Nézze,figyelje.”

– fogalmazott, majd egy másik bejegyzésre válaszolva ismét megjegyezte: “Engem nem érdekel ha látja Egy a cél ❤“. Vagyis, “demokratáknál” nincs szükség demokráciára.

Mások is azt a nézetet osztották, hogy az ellenzéknek nem kellenek holmi demokratikus szabályok, mert együtt, egymás között erre nincs is szükség:

“Majd 2022-ben a lepedő mögött! Ott nemfogja látni senki.És az lesz a lényeg! Most egy többpárti összefogás emberére szavazunk.”

– írta T. A., Gyurcsány Ferenc és feleségének feltétlen híve, Orbán Viktor megrögzött diktátorozója.

Ezekhez az egymást erősítő állításokhoz képest a Fidesz kommunikációja, hogy az előválasztás csak egy Gyurcsány-show, tulajdonképpen eltörpül. 

A hozzászólásokból látszik, hogy időközben egyre több DK-hívő csatlakozott a beszélgetéshez. Ám az egyre durvuló csitítás ellenére K. I.  nem állt le, és ismét beírt egy figyelmeztetést:

A helyzet az, hogy vasárnap a duna dűlőn, hétfőtől az SZTK-nál 3 órát. KÉREM A szavazókat, ragaszkodjanak ahhoz (mert lehetőségük van rá!) hogy a szavazatukat senki más ne áthassa, le ne fényképezhesse, maradhasson titkos!, mert úgy láttam önkéntes segítőként, hogy ezt a DK listázza, rögzíti, ad absurdum fényképezi, és ezt TILTJA a választás tisztaságát rögzítő 6 párti ÉRTÉKNYILATKOZAT! Ez felveti a szavazásért beígért pénzbeli támogatás lehetőségét!Mint önkéntes szavazóbiztos, a legmagasabb fórumon fogom megóvni a választás tisztaságát! Kérem, igényességük okán kérjék, várják el a szavazás legtitkosabb, legadekvátabb jelölés lehetőségét!!!! FONTOS!!!

Paál Géza, akiről K. I. feltételezte, hogy nem csak lejegyzi, de le is fotózza a szavazatokat, korábban Gyurcsány Ferenc alkalmi testőreként dolgozott. Ő jelenleg a csepeli DK elnöke, de nem jutott be a képviselő-testületbe.

A politikus többször is reagált K. I. állításaihoz, és a szokásos ellenzéki fordulattal fideszes ügynöknek próbálta beállítani az egyébként ádáz Orbán-gyűlölő hölgyet, saját civil segítőjüket:

“Hölgyem! Ön ezt már harmadszorra írja ide sejtetésként … ez felveti a lehetőségét, hogy az ön kezét Ábel úr mozgatja.”

– utalt Ábel Attilára, a csepeli önkormányzat fideszes alpolgármesterére, médiafelelősére.

Az erősen ellenzéki fórumban időközben úgy ítélhették meg, hogy a fenti beszélgetés rossz fényben tüntetheti fel az ellenzéket, ezért

hétfőn éjszaka, nem sokkal 11 óra előtt az egészet cenzúrázták, teljes egészében kitörölték.

Mivel ez várható volt, mi természetesen készítettünk róla még a törlés előtt egy teljes képernyőmentést 🙂

Csepel.info

6 hozzászólás “Előválasztás: nézik ki kire szavaz, előre tudják az eredményt is” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Lassan a zellenzéknek is leesik, hogy az egész választósdi egy bábjáték, aminek célja a pártlisták kiegészítése/megújítása. Nincs titkosság, nincs ellenőrzés, nincs etikai bizottság. Egy humbug az egész.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Gratulálok szerint:

    Sajnos ez igaz! Vasárnap dél körül szavaztam, s az urnától kb. 1-1.5 m-re, az SZTK falánál ott állt Paál Géza. Kezében a telefon, azt nem tudtam eldönteni, hogy csak számolja az egyik és a másik jelöltre leadott szavazatokat vagy fényképezi is! Szóltam neki, uram Ön figyeli ki kire szavaz? Nem, nem, ő csak ott áll! Aztán ismertem meg, mondom neki, Ön Paál Géza. Igen, erre én is bemutatkoztam, utána elbeszélgettem vele a csepeli dolgokról. Nem gondoltam, hogy más is ezt tapasztalta! Ezt már nem tagadhatja le, mert engem ismer jobb és baloldal Csepelen egyaránt!

    Nagyon az az érzésem, hogy a magyar nép újra át lesz verve, ezúttal Fidesz és némely baloldali párt együttműködéssel!

    Apropó, hosszabb idő után kaptam vissza a kommentelési jogomat a Csepelinfóban, amelyet azért vették el mert rájöttek, ki vagyok! Most meg visszaadták, mert nekik is az az érdekük, hogy megtudják, mit gondolnak a csepeliek valójában! A beépített fideszes ügynökök nem érdekeltek az igazságban, azt mondják, amit a gazdáik hallani szeretnének! Az pedig út a biztos bukásba!

    Ezek után nem bízok többé senkiben! Se jobboldalban, se baloldalban!

  3. Horváth János szerint:

    Én egy lépést sem tettem, ott az orruk előtt ixeltem, és?

  4. PáLoS TReND szerint:

    https://www.facebook.com/zoltan.megyesi.3/videos/277360225651303/?id=100014289283058

    Pálos Trend – Ördögűző

    “Melegedj fiam a tűznél,

    És máris regél a reggel.

    Szebb időkről, ahogy én is,

    A helyről, ahol fogant a jel.

    Mielőtt kisemmiztek volna,

    Emléket rajzoltunk a porba,

    Volt egy édes anyafölded,

    Amit elvettek tőled.

    Szánalmad nem kell,

    A fegyvert, pénzed vidd el,

    Úgyis cserbenhagynál,

    Ebből nem kell már.

    Dühösen, elszántan élünk,

    De fázunk az éhségtől.

    Mi vagyunk ama magyar ifjak,

    Akik féltek a sötéttől.

    Míg mi izzadunk,

    Az édenkertünk tolvaj lopja szét.

    Jönnek és gázolnak a gyerekvérben,

    Meddig tűrjük még?

    Szánalmad nem kell,

    A fegyvert, pénzed vidd el,

    Úgyis cserbenhagynál,

    Ebből nem kell már.

    Hát lásd meg, hogy létünkért tennünk is kell,

    Vessük máglyára vélelmünk, égessük el,

    Nem kell némán tűrnünk, mert áldott a nép,

    De elvesszük most, és nincs vége még!

    Szánalmad nem kell,

    A fegyvert, pénzed vidd el,

    Úgyis cserbenhagynál,

    Ebből nem kell már.”

    EREDETI DAL:

    Rage Against: Prayer of the Refugee ( Palestine )

  5. Gyula szerint:

    Én sem mentem semerre, nem bújkáltam, minek? 😜
    A végén majd kijön a mennyi az annyi és kinek.

Itt lehet hozzászólni !