Minden idők legnagyobb családi adókedvezményét nyújtja a kormány

Magyar Nemzet

Döntött a kormány a családi adó-visszatérítés részleteiről – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban. 

A  visszatérítés minden olyan gyermekes szülőnek jár, aki családi pótlékra jogosult. 

Ha a családban mindkét szülőnek van bejelentett munkahelye, akkor mindkettőjüknek visszaadják a személyi jövedelemadót. Az adó-visszatérítést a vállalkozók is megkapják, ha van gyermekük. Így a jogosultak körét gyarapítják az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők, az ingatlan-bérbeadók, a katás és az ekhós adózók is. 

A gyermeket nevelő katás vállalkozók így a 2021-es tételes adójuk egynegyedét, míg az ekhós adózók a befizetett 15 százalékos adójuk kétharmadát kaphatják vissza. 

A visszafizetés felső határa az átlagbér éves adótartalma.

A miniszter emlékeztetett, a családi adó-visszatérítés feltétele, hogy a magyar gazdaság növekedése az idén elérje az 5,5 százalékot. Ez a jelenlegi számításaik szerint teljesülni fog.

Ha folytatjuk az újraindítást segítő intézkedéseket, akár a 7 százalékot is elérheti, sőt meghaladhatja a magyar gazdaság növekedése

–  fogalmazott a miniszter.

Ez azt jelenti, hogy egymillió-kilencszázezer szülőnek összesen 600 milliárd forintot fizetnek vissza. Ez minden idők legnagyobb családoknak nyújtott adókedvezménye – tette hozzá Varga Mihály. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal már jövő februárban teljesíti a visszafizetést.

– Magyarország működik, a magyar gazdaság működik. Magyarország az egyik leggyorsabb gazdasági újraindítást érte el az Európai Unióban, ez a családok, a vállalkozások és a helyes gazdaságpolitika közös sikere. Ez a siker teszi lehetővé, hogy a családi adó-visszatérítéssel folytassuk a családok megerősítését – mondta a pénzügyminiszter.

Forrás: Magyar Nemzet

20 hozzászólás “Minden idők legnagyobb családi adókedvezményét nyújtja a kormány” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    A kérdés most már csak az, hogy mi lesz az ára ennek a ngy jótékonyságnak?

  2. kormánypárti szerint:

    Azt a pénzt kapják vissza a családok, amit ők termeltek meg a munkájukkal, nem mások adóbefizetéséből származik. Ha nem ad a kormány, az a bajod, ha ad, abba kötsz bele, János. A kormány eddig betartotta az ígéreteit. Eközben a moslékkoalíció pártjai lehetetlen ígéretekkel próbálják egymást túllicitálni. Pl. MZP újabban cigánysági segélyt ígér pozitív diszkrimináció alapján. Az FNA ugyanezt jelentené: aki több pénzt akar, csak szaporodnia kell. Az efféle jótékonykodásnak mi lenne az ára?

  3. Horváth János szerint:

    Igen? És azok a szolgáltatások, amit igénybe vesznek az kinek az adóforintjaiból vannak finanszírozva? Az orvost, tanárt, rendőrt vagy akár az államigazgatás dolgozóit mit gondolsz miből fizetik?

  4. Ne hagyjuk magunkat megvezetni/megvesztegetni egyik országrabló által sem!!!
    ISRAHELL CSICSKÁJA az ÁLSZENT…- “GYEREKEKÉRT AGGÓDÓ” CSALÁD-ELŰZŐ és KILAKOLTATÓ!!!
    ORBÁN az EBRD diktátum aláírása óta 1 IDEGEN HATALOM BÁBJA!!!…- vagyis az első számú NEMZETI KOCKÁZAT és BELSŐ KÖZELLENSÉG!!!…- MIVEL NEM MAGYARORSZÁG ÉRDEKÉBEN ELJÁRÓ MINISZTERELNÖK!!!…- hanem a mély-állam hazaáruló rabszolgája!!!
    …és így MIT ÉRDEMEL AZ a BŰNÖS, AKI SZESZTESTVÉRÉVEL és ELVTÁRSÁVAL (GYURCSÁNY FERENCCEL!) ÉJT-NAPPALLÁ TÉVE HAZUDIK?!
    https://libernyak.blogstar.hu/2021/09/24/israhell-csicskaja-az-alszent-quot-gyerekekert-aggodo-quot-csalad-eluzo-es-kilakoltato-/112419/

  5. Gyula szerint:

    Kérdezem én, mint “aktív”, aki dolgozik, nem volt soha táppénzen, felneveltem kettő gyereket, hogy én és a többi azonos cipőben járó “sorstársam” mikor kap végre valamit? Mert bevallom, hogy én még nem kaptam ettől az országtól semmit.
    Tehát most adni sincs már kedvem. 😬

  6. kormánypárti szerint:

    Szerintem helyes az az elképzelés, hogy a fogyasztást jobban adóztatják, mint a termelést (pl. 27% ÁFA). Ezáltal aki többet fogyaszt, az több közterhet fizet.

  7. Gyula szerint:

    A termelésben nem jelenik meg a nyersanyagnál, te degenerált?

  8. csakúgy szerint:

    Most is ez a vélemény?

    “Azok a fiatalok, akik ennyi segítség után mégis elhagyják Magyarországot, meg is érdemlik sorsukat, hisz elárulják Hazájukat, Kormányukat, amely mindent megtett értük.
    Fogalmazhatnék úgy is, hogy szüleik nem nevelték őket magyar identitásra, ez pedig nem más, mint hazaárulás.
    Ennyi segítséget sehol nem kapnak a világon, tehát pusztán kalandozásra vágynak egy jobb élet reményében!” Novák Katalin

  9. ŐSZINTÉN: PELLER ANNÁVAL.
    AZ APARTHEID NÉPIRTÓ ORBÁN REZSIM NÉPNYÚZÓ BANKÁR-LAKÁSMAFFIÁJÁNAK és PÉNZÜGYI LOBBIJÁNAK HÍRHEDT FENEVADJAI, AKIK NER-es POLITIKUS-GYILKOSOKKAL RABOLTÁK/RABOLJÁK KI A MAGYAROKAT; – DIREKTBE 1 ZSIDÓ KÉMPROGRAM (PEGASUS!) SEGÍTSÉGÉVEL KERGETTÉK/KERGETIK HALÁLBA ÁRTATLANOK EZREIT!!!

  10. Igaz szerint:

    A sajat csaladjukat tamogatjak, de levaltjuk ezeket a koztorvenyes bunozoket. Bortonbe veluk.

  11. Nagyapó szerint:

    Jellemző a moslékkoalíció beíróira, hogy megpróbálnak mindenbe belerondítani ami jó az embereknek. A családok komoly adó-visszatérítést kapnak, azaz a levont adót visszatérítik, így adómentesek lettek ez évben. Ez jó a családoknak de pofon a zellenzéknek. Sőt a visszatérítésnek van felső határa is, az átlagbér, így a szegényebbeket támogatja. (Ez a baloldaliság!!) A visszatérítés forrása a gazdaság növekedés, amely az ország gazdaságának gyors talpra állítása biztosított.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. Gyula szerint:

    Öreg Ratyi!
    Az aktív korosztály eltart téged és a nagycsaládosokat. Az az aktív korosztály, aki egy fillért nem kapott ettől az országtól. Te valami nagyon hülye lehettél, ha 107 ezer a nyugdíjad, de én erre szarok rá. Azért álljunk már meg, hogy mi (3,5 millió ember) eteti a többit. Érted? Érted a lófaszt. A hülye dumádat meg hagyjad, mert 2X emelt Matolcsy kamatot és sehol semmi, az infláció az EU legalja. Növekszünk, ja hitelből.

  13. pl szerint:

    Ha ennek az ótvarnak tényleg 107 ezer a nyugdíja, és már jó pár éve nyugdíjas, akkor nincs miről beszélni vele… Ő mindig csak kihasznált bennünket, illene kussolnia, de már nagyon!

  14. Horvath Ernone szerint:

    ^
    Mi a nép, nem egyeztünk bele az ország kilakoltatásába, az EBDRT Paktum aláírásába.
    Nem egyeztünk bele a bankok lakosság ellenes magatartásába

    Milyen jogon ural le minket Orbán Viktor és csapata?
    Mi többé nem emberi Erőforrás vagyunk, 7 éves korunk után tengerbe vetettnek minősített halott, hanem élő emberek vagyunk. Nem kérünk a ránk erőszakolt oltásokból, mely a háttér hatalom politikája.
    Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

  15. Horvath Ernone szerint:

    Az oszd meg és uralkodj rajt elv sajnos működik, de nem jelenti azt hogy ne ismernénk fel a hátsó szándékokat.

    Magyar ország MVSZ! Magyarok világszövetsége! A feladatunk aktuálisabb mint valaha!

Itt lehet hozzászólni !