Egész éjszaka tartott Csepelen a kárelhárítás

Csepel.info

Olvasónk meglepetésére az egyik helyszínen a civil ruhás segítő a polgármester volt

Hatalmas károkat okozott Csepelen a pénteki égszakadás és jégeső. A csepeli katasztrófavédelem, az önkormányzat szakemberei és Borbély Lénárd polgármester egész éjjel a kárelhárítás munkálatain dolgoztak – értesült a Csepel.info.

A jégeső letarolta a fákat, háztetők cserepét, autók szélvédőjét törte be, és rengeteg kárt okozott a jégesővel együtt érkező, özönvízszerű eső is. A katasztrófavédelem munkatársai egész éjjel a víz elvezetésén, az elöntött közterületek megtisztításán dolgozott. Kint voltak a legkritikusabb helyszíneken Borbély Lénárd polgármester vezetésével a csepeli önkormányzat dolgozói is. Miután házakban, autókban is komoly károk keletkeztek, a kárelhárítás várhatóan napokig fog még tartani.

10 hozzászólás “Egész éjszaka tartott Csepelen a kárelhárítás” bejegyzésre

  1. pl szerint:

    A majori óvodát (Kádár Katalin?) szarrá verte a jég, a tetőablakok betörtek, mindenütt akril(?) szilánk, víz a bokáig ért. Az elektromos hálózat, mosógép, vasaló elázott, Nagyon ÉV vizsgálatra vár. Az óvodai dolgozók, és családtagjaik, gyermekeik majd éjfélig kárenyhítettek, a CSEVAK dolgozókat, akik a tetőn dolgoztak, nem tudom meddig felügyelték, segítették. Az óvodát az elmúlt két hétben nagytakarították, kimosták az ágyneműket, súroltak, kertet rendeztek. Most újabb legalább két hét, míg gyermek oda bemehet…
    Most lett volna haszna jó több ilyen polgármesternek… 🙂 🙂 🙂

  2. Feketelistas szerint:

    A szerkesztő a helyi idōjårås felelōs ės a nėvtelen informãtor ilyenkor hol volt?
    A mûltkori semmit hogy bereklãmoztâk

  3. pl szerint:

    Az óvodai személyzet nem indul választásokon…

  4. Gary Ridgeway szerint:

    pl!
    Van a Zállami meteorológia…
    Ők ezt pestiesen úgy elbaszták, hogy még így soha.
    Ennek nincs felelőse?
    A Majorban, saccolva lett 1c milliárd anyagi kár.
    Tudom, a biztosítók sara lesz. gy is hozzá lehet állni.

  5. pl szerint:

    Zállami Meterológia, Zállami MTI, Zállami Lópikula a Zembereknek…
    Csiribi, csiribá! Zállami, Nemzethy Szemfényvesztés…
    Végig sétáltam a majoron én is. Karosszéria sérülés szinte mindegyiken. Rengeteg gépkocsinak betört a szélvédője is. A biztosítóknak az a mázliuk, h CASCO-t csak muszájból kötnek az emberek.
    A mi mérlegünk mindkét kocsink agyonverődése, valamint az esőlevezető-csatorna szétcsúszása miatti lakás beázás fentről…

  6. Gary Ridgeway szerint:

    Nekem is egy szélvédő, a Yenkiknél szerelt vas kibírta!

  7. Gratulálok szerint:

    Az országos lefedettséget nyújtó, összesen 986 darab (222 automata és 764 manuális) talajgenerátorból álló jégkármérséklő-rendszer – együttműködve a Dél-magyarországi Jégesőelhárítási Egyesüléssel (NEFELA) – 2018. május 1-jén kezdte meg működését, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Vidékfejlesztési Programból elnyert 1,8 milliárd forintból épített ki.

    A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a rendszer működtetője. Mit csinálnak azért a pénzért, amit a kiépítésre és a fenntartásra fizet az adófizető nép? Ez is csak egy haveri pénzlenyúló?

  8. Attila szerint:

    Volt róla szó a tévében. Nagyon jól működik a jégkármentesítő rendszer. Azzal sikerült ilyen megfelelő méretűre csökkenteni a jeget.

  9. csepelikerdezo szerint:

    Attila,
    Nehéz elhinni, hogy tényleg működik, mert ugyebár nem látni, hogy mi lett volna ha nem működik. Nincs kontroll….

  10. Gary Ridgeway szerint:

    Működött a lófaszt!
    Még riasztás sem volt kiadva! (vörös)

Itt lehet hozzászólni !