STRANDKÉZILABDA: Márkus Balázs tagja a bulgáriai EB-re készülő U17-es válogatott utazó keretének!

CsepelDSE, Mr.Gabee, Csepel.info

A 2005-ös születésű Márkus Balázs a Laurencz csarnok gerflor padlóját homokra váltja egy időre, hiszen a tehetséges csepeli kézilabdázó EB-re készülhet a nyáron, ő is tagja a Bulgáriába utazó U17-es strandkézilabda válogatottnak!

Balázs, aki 2014-ben a CSDSE színeiben kezdett el kézilabdázni, már tavaly is válogatott tag volt, akkor azonban nemzetközi versenyen nem vettek részt a fiúk. Most vele készítettünk egy gyors interjút.

Mióta strandkézilabdázol? Hogy kerültél kapcsolatba ezzel a sportággal? 

2 éve ismerkedtem meg a strandkézilabdával, előtte csak hallottam róla, hogy van ilyen sportág. Az akkori edzőm, Farkas Zsolt ismertette meg velem az alapokat, vele kezdtem el először edzeni. Az első évben még a nyári kvalifikációs tornákon is indultunk a csapattársaimmal.

Márkus Balázs és Tótfalusi Gergő a teremben csapattársak, a homokon azonban olykor ellenfelek! Kép: Strandkézilabda – MKSZ hivatalos oldala

Hogy zajlott a válogatott kiválasztó? Mennyire ismered a csapatot? Hogy telik a felkészülés?

A kiválasztó egy két hónapos folyamat volt, elég bő kerettel indult a dolog, de aztán folyamatosan estek ki emberek. Nagyon örülök, hogy végül én is bejutottam a szűk keretbe! A csapattal most már elég jól összeszoktunk, jó hangulatban folynak az edzések. A felkészülést jórészt Agárdon végezzük, ott vagyunk most edzőtáborban. Igyekszünk minél több mérkőzést játszani az EB előtt, így előfordul, hogy versenyen kívül a nemzeti bajnokság kvalifikációs tornáin is elindulunk. Ez a válogatottaknál már jó pár éve bevett szokás.

Mit vársz a bulgáriai világversenytől? Szerinted erősorrendben hol helyezkedik el a Magyar Válogatott?

Mindenféleképpen az aranyéremért fogunk küzdeni, viszont nem ismerem még annyira a mezőnyt, így azt se tudom megmondani, hogy pontosan hol állhatunk az erőrangsorban. Remélem, hogy minél előrébb fogunk végezni!

Kép: Strandkézilabda – MKSZ hivatalos oldala

Köszönjük az interjút és sok sikert kívánunk Balázsnak az Európa-bajnokságra! A fiúk mérkőzéseit remélhetőleg majd online is tudjuk követni, de mi is igyekszünk beszámolni az eseményekről!

Az EB csoportjai:

A-csoport: Spanyolország, Hollandia, Svédország
B-csoport: Magyarország, Portugália, Románia
C-csoport: Horvátország, Svájc, Bulgária
D-csoport: Oroszország, Franciaország, Görögország
E-csoport: Németország, Norvégia, Szlovénia
F-csoport: Lengyelország, Ukrajna, Csehország

A csoportok első 2-2 helyezettje jut a középdöntőbe.

Hajrá Balázs, hajrá Csepel! #csakaXXI

Itt lehet hozzászólni !