Ismét büntetett a kiegészítő lámpa

Mr.Gabee, Csepel.info

Foto: F. Zita

 

Foto: F. Zita

Foto: F. Zita

Az utóbbi időben elég csak azt annyit mondani, hogy ismét benézték a kiegészítő lámpát, és mindenki mindent tud (nem is kell nagyon többet írni). Na de lássuk a részleteket:

Helyszíni információk szerint a Szent István út Erdőalja utca felől érkező Volkswagen Polo nem vette észre, hogy a kiegészítő lámpa csak a jobbra fordulást engedélyezte, és egyenesen haladt tovább a Szent István úton, amikor összeütközött a Táncsics Mihály utcából szabályosan érkező Toyota Yaris személyautóval.

14 hozzászólás “Ismét büntetett a kiegészítő lámpa” bejegyzésre

  1. Mihály Richárd szerint:

    Nem a jobbra fordulást engedélyező zöld jelzés a hibás, hanem a sok vak, telefont nyomkodó vezető!!!
    Előbb vagy utóbb valaki okostojás, néhány millióért, ki fogja találni, hogy ez baleset veszélyes, szereljék le!!!

  2. janipapa szerint:

    Az egy dolog hogy egyesek nem vesznek figyelembe jelzéseket ! Addig amig nem csinálnak a
    közlekedési szakemberek valamit ezzel a helyzettel továbbii” csattok “várhatóak Ne legyen igazam !! Úgy látszik addig nem lesz megoldás mig valakit vagy valakiket hibába várnak majd haza !!

  3. pl szerint:

    Lehetne nyugodtan megvárni a kaszást is az igazságunk birtokában, de ennek nem így kellene történnie…
    A közlekedés mindannyiunk közös “műve”, a szabályoknak, tábláknak, lámpáknak azt kellene elősegítenie, h biztonságossá tegye. Igenis vannak esetek, amikor hiába látszik egyértelműnek a helyzet, de azt valamiért rendszeresen benézik! NEM LEHET, h a szabályzó hatóság ezt figyelmen kívül hagyva makacsul a saját igazát hajtogatva, ölbe tett kézzel malmozva, mintegy drukkolva elnézi a rendszeres baleseteket!
    IGENIS KÖTELESSÉG e HELYZET MEGVÁLTOZTATÁSA!!!
    (Röviden, egy szintén régi csepeli történet, h érthetőbb legyen. Talán sokan emlékeznek, a Gubacsi hídnál kezdődtek a bajok letettek középre egy bazi nagy beton tuskót, terelőnek. Már másnap amikor arra jártam, mondtam, h ez nem hülyebiztos, ebből baj lesz. Nagyon gyorsan baj, halál lett a vége, pedig egyértelműen mindenki láthatta, h ott van az a tuskó! A tuskót elvették…)
    Azt javaslom, most már legyen elég abból a lámpából!!!

  4. kormánypárti szerint:

    Elgondolkodtató vélemények. Tény, hogy vannak eleve gyengébb képességű személyek (pl. idősek), akiknek problémát jelent a figyelemmegosztás, nem beszélve az egyéb tényezőkről (pl. a különféle gyógyszerek befolyásoló hatásai). Ha egy bizonyos helyszínen sok baleset történik, ráadásul ugyanazon okból, az beavatkozást tehet szükségessé az újabb esetek megelőzése érdekében. Ez egy olyan kérdés, amivel komolyan foglalkozni kell. Úgy tudom, hogy egy fővárosi tulajdonú cég, a Budapest Közút Rt. felel ezért a forgalomirányító fényjelző készülékért. Ebből adódóan javasolom az aggodalmakat az alábbi felületen kifejteni:
    https://www.facebook.com/karacsonygergely/

  5. pl szerint:

    Nem feltétlenül időskori probléma. IQ, bal és jobb félteke használata, stb.
    Ebben benne van a periférikus látás, és az agy egy érdekes tulajdonsága, h képes a a jósolt, várható v tudott eredményeket behelyettesíteni, kitalálni.
    “Például, ha egy vörös fénnyel megvilágított helyiségben lennénk, akkor az abban levő összes tárgy vörösnek tűnik nekünk, mert a vörös színért felelős kúpok a legerősebb jeleket továbbítják az agyhoz. Valójában néhány perc elteltével egy ilyen helyiségben a szemeink beállítani fognak, és elkezdjük helyesen meghatározni a tárgyak színét”
    “Ha egy szín túl fényes, vagy valami nagyon erősen megvilágított, az agy automatikusan kivonja a túlzott fényerőt vagy a túlzott színt.” például erős napsútés”
    vagy legtöbbünk akkor is folyamatosan olvassa a szöveget, ha abban a szavak betűi össze vannak keverve… Íme:
    “Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szimát, melyin serenrodbn vnanak a bteuk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslo és az ultosó bteuk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteu lheet tljees össze-vabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn bteut mgaát, hneam cska a szót eszgébéen.”

  6. Feketelistas szerint:

    A Táncsicsról kanyarodtam a víztorony felé tegnap.
    A “belső” sávban mellettem teljes nyugalommal teli pirosnál átment az autó.
    Ha keresztből telibe találják menne az okoskodás benézték a kiegészítő lámpát.

  7. PáLoS TReND szerint:

    Hihetetlen!!!
    Mi kell még ahhoz, hogy az adófizetők pénzén el és kitartott Polgármester és beosztottjai feleszméljenek, hogy itt jóval nagyobb a baj, mintsem azt a jól ismert nemzetközi kézjelekkel intézzék el…- szokásuk szerint?!
    Szégyen, hogy ennyi a feladatára alkalmatlan élősködő létezhet 1 városházán!!!…- anélkül, hogy inzultus és/vagy megvetés érné őket.
    Sajnos már most késő, de azonnali hatállyal ki kell, hogy írjon a Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatal pályázatot 1 talpraesett közlekedés mérnök felvételére, aki szigorú biztonságtechnikai szempontok szerint (EMBERÉLET az ELSŐ!!!) felszámolhatja ezt az áldatlan állapotot!!!

  8. pitypang szerint:

    Pálostrend: A kiegészítő lámpa a Szt.István ut felől van és az nem kerületi hanem fővárosi kezelésű mint minden olyan főútvonal ahol tömegközlekedés van, úgyhogy lehet hogy Karácsonynál kellene reklamálnia.

  9. Gyula szerint:

    Nem értem…
    Hibás a lámpa, mert valaki egy fasz?
    El kell venni a jogsit és mindenből újravizsgáztatni, …úgy 3 év múlva!
    Az ilyen idióta ezzel az erővel “benéz” egy gyalogost is?

  10. PáLoS TReND szerint:

    Jogos lenne/lehetne pitypang!…- ha nem néznénk a “szolgálati utat”!
    Minek után csakis a jogszabályok, valamint a Fővárosi Önkormányzattal kötött megállapodás alapján tudja ellátni vagy éppen nem ellátni a Budapest Közút Zrt. ezt a feladatot.
    Tehát a szerződésnek ebben a formájában az első és hathatós intézkedéseket igenis Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatalának kell/kellett volna kezdeményeznie (az emberéletek állandó veszélyeztetése és veszélyben léte okán!), akár azonnali szerződésfelrúgással is!!!!…- feltéve, ha nem eleve rossz szándék,i szabotázs, urambocsá! – politikai “haszonszerzés” áll a háttérben?!…- hogy mindenkire lehessen port verni…- csak a Polgira meg ludasaira nem!

  11. Gyula szerint:

    Pálos…!
    A lámpa önmagában nem okoz balesetet!
    Amúgy a lényeg, hogy Tarlós alatt ez felrakva, tehát egy jó Karácsonyozásra sem alkalmas ez a sztori. A hülyék ellen meg nincs orvosság. 😛

  12. PáLoS TReND szerint:

    Gyula!
    Az asztali lámpád lehet, hogy épp nem…- de, hogy a jelző igen (közvetve vagy közvetetten oly mindegy!), arról a balesetet szenvedettek nyilván “felvilágosítanak” majd (ha szépen kéred őket!), hogy ne légy ily értetlen és szenvtelen a későbbiekben.

  13. Gary Ridgeway szerint:

    Pálos…!
    Nem értek egyet! Ennyi…
    Szarsz te bármire, Karácsonyozás a lényeg.
    Nemde? 😜👍

  14. Nem, Gary! Nem az.
    Annál inkább az egyszerű, de vér-lázító tények azok amelyek igazolnak!…- ami ugyan a cion-libsiknél állandóan kiveri a biztosítékot…- mivel őket mindig jobban érdekli a gyilkos deviánsak joga, mint az áldozatok halála!!!
    …és ez akkor is HATHATÓS ÖNVÉDELMET követel a donor részéről, ha a törpe, de brutálisan agresszív kisebbség naponta akar magának egyre több jogot és píszí érzékenységet a többségi társadalom tagjaitól…- miközben eme megátalkodott fehérjebábok már régen nem minősíthetőek együttélésre alkalmas embereknek (egyedeknek?!)…- még “Karácsony kórban” sem!
    Fogtad az adást, Gary Ridgeway?!

Itt lehet hozzászólni !