Jövő héten lezárják a hárosi Duna-híd északi szakaszát: ekkortól indul a felújítás

Blikk

Jövő szerdától augusztus végéig teljes szélességében lezárják az M0 autóút Deák Ferenc (Hárosi) Duna-hídjának az M1-es autópálya felé vezető hídját felújítás miatt – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szerdán.

A közlemény szerint az M5-ös autópálya felé vezető hídon a terelés kiépítését már szombaton megkezdik; itt június közepétől augusztus végéig mindkét irányban két sávon haladhat majd a forgalom.

Június 16-án reggel lezárják a Deák Ferenc híd M1-es autópálya felé vezető északi hídját, és forgalombiztonsági okokból a halásztelki csomópont északi oldali felhajtóágát is.

A szakemberek új hídsarukat építenek be, de elsőként meg kell erősíteni a régi acél hídszerkezetet a saruk környezetében, ehhez acélbordákat hegesztenek be a hídtest belső részein. A munkálatok idejére a hidat mindenképpen le kell zárni, a szerkezetet ugyanis hidraulikus sajtókkal megemelik, és ideiglenes támaszokra helyezik. A híd szerkezetét megerősítő munkák befejezését követően kerülhetnek helyükre az új fazéksaruk – tudatták.

A NIF szerint az egyedi szerkezetek gyártása megkezdődött, elkészítésük több hetet vesz igénybe. Az első saruk augusztusban érkeznek meg. A Duna nagyvízi medre feletti hídrész pillérein elvégzendő sarucserékhez bárkákon álló darukat használnak majd.

Közöték azt is, szeptember 1-jétől a forgalomterelés megszűnik, de decemberig hétvégente az északi pálya hídján rövid ideig (legfeljebb egy-két óráig) tartó forgalomkorlátozásra kell számítani.

Forrás: MTI, Blikk

 

20 hozzászólás “Jövő héten lezárják a hárosi Duna-híd északi szakaszát: ekkortól indul a felújítás” bejegyzésre

  1. Ibolya szerint:

    AZ IGAZI IBOLYA!
    Normális !! országokban ilyenkor kötbért,-vagy ahhoz hasonló kedvezményt adnak az állandóan ,-bizonyíthatóan arra közlekedőknek.
    Ez megnyilvánulhat akár a súlyadóban,akár az üzemanyagárban,tehát minden olyanban,ami EMBERI .
    Vajon itt nálunk lesz-e valamiféle kompenzálás a hajnali és délutáni sokórás!!!!! araszolások,a rengeteg üzemanyag fogyasztás,a stressz,és sorolhatnám még napestig….miatt ???

  2. kormánypárti szerint:

    Nem hiszem, hogy Strabagtól számíthatunk ilyesmire, aki az osztrák kormány jóindulatának köszönheti üzleti sikereit.

  3. janipapa szerint:

    Már rég közzé kellet volna tenni a terelő ill. elkerűlő útvonalat !!

  4. pl szerint:

    “aki az osztrák kormány jóindulatának köszönheti üzleti sikereit.”
    A pofád nem szakad le, ugye? Egyre ócskább vagy!
    …és Mészáros kinek?

  5. kormánypárti szerint:

    pl
    Na kinek? Hisz tudod a választ is, gyerünk, add elő!!! De akkor azt is mondd meg, kinek köszönheti egy beteg gyermek a gyógykezelésére kapott százmilliót és ki az, aki úgy nyilatkozott, hogy inkognitóban szokott adakozni a rászorulók részére?
    Tessék beszéljünk egészen nyíltan! Meséld el az aggályaidat! Előfordult-e olyan, hogy Mészáros nem fizetett ki valakit (mint pl. a Megyeri híd építésénél történt)? Rosszul bánik-e a dolgozóival? Kiviszi-e a profitot az országból?
    Technikai okok miatt nem tudom belinkelni az Index interjúját, amelynek címe: Mészáros Lőrinc: Nekem nincs félnivalóm

  6. kerdes szerint:

    kormánypárti: mint adminisztrátor már nyugodtan eltávolíthatod az index tiltást. Utána be tudod linkelni. (már úgyis baráti oldal)

  7. pl szerint:

    Miről beszélsz te hülye? Mit nem tudtál megérteni?
    “aki az osztrák kormány jóindulatának köszönheti üzleti sikereit.”
    …és Mészáros kinek köszönheti “üzleti sikereit” 🙂 🙂
    …és miért(!) neki köszönheti?
    Mi ebben a bonyolult? Az indexelés?

  8. kormánypárti szerint:

    Osztrák társaságtól és az osztrák kormánytól a magyarok társadalmi felelősségvállalásra nem számíthatnak. A magyar vállalkozó, aki a magyar kormány támogatásának köszönheti üzleti sikereit, a magyar emberek javát tartja szem előtt.

  9. pl szerint:

    Csak hogy más is értse!
    Az h a dupla áron vállalt összeg FELÉNEK 10 százalékának jótékonykodik, az nem felelősségvállalás, hanem szemfényvesztés. Mindannyian jobban járnánk, ha a beruházások feleannyiba kerülnének, és az állam ellátná feladatát adakozás szemfényvesztése nélkül, az egészségügyben, oktatásban…
    Ne, ne válaszolj, főleg ne idézd ócska gazdádat!

  10. Nagyapó szerint:

    Ha sikerül megfejteni azt a zagyvaságot,amit a hülye-gyerek “pl” firkált,
    “Csak hogy más is értse!
    Az h a dupla áron vállalt összeg FELÉNEK 10 százalékának jótékonykodik, az nem felelősségvállalás, hanem szemfényvesztés.”
    E szerint a Strabag Zrt az amelyik dupla áron vállalta a munkát! Hogy jótékonykodott-e azt majd pl közli!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. pl szerint:

    Csak hogy a Salabakter Noé is értse:
    50 forint helyett 100 forintért vállalt munkáért kapott pénz feléből (a lopott 50-ből) tíz százalékkal jótékonykodik (5 forinttal)… Még mindig LOPOTT 45 forintot. Az sem tagadható, h jobban jártunk volna, ha tisztes áron, 50 forintért végzi el a munkát, és inkább ne jótékonykodjon…
    Azt meg te is tudod, h nem a Strabagról írtam, hanem a Nemzeth Mészárosáról, aki megint hízott 185 milliárdot.
    “Felmérés: A fideszesek 40 százaléka szerint is ellopják az EU-s pénzeket”

    Azért ez ciki, nem? Mert a maradék 60 valószínűleg nem író, nem olvasó MAGYARNEMES…

  12. kormánypárti szerint:

    Mit jelent az, hogy lop? Az extraprofit helyben hasznosul, függetlenül a jótékonykodás mértékétől (amúgy a multi mennyit fordít pl. a magyar kultúrára, oktatásra?). Azaz újabb fejlesztések, beruházások jönnek létre általa, ami munkahelyeket teremt, gazdasági növekedést serkent. Nem inkább az a lopás, ha a profitot, mint leendő tőkét kiviszik az országból és egyszerűen elillan, se fogyasztás, se befektetés nem válik belőle?

  13. pl szerint:

    Ez már büntetendő…
    Tőlem várod, h elmagyarázzam h mi az h lopás? Mi az h csalás? Mi az, h hazudozás? Senki nem mondta, h ezeket nem illik?
    Talán anyád még tudhatta, de biztosan nem verte beléd…
    Te már annyi hülyeséget összehordasz, ez bámulatos… Remélem az akolban tudják, h ennyire buta, szervilis embertől inkább rettegni kell, mint beengedni. Ez a mélysötétség okozza veszteteket…

  14. kormánypárti szerint:

    Mészáros vagyonának a túlnyomó hányada szerinted miben testesül meg? Luxusvillában, helikopterben, drága autóban, Rolex órában? Hát nem! Nem mondom, hogy nem él magas életszínvonalon, de a vagyonának mindössze néhány százalékát teszi ki mindaz, ami az önmaga és a családja jólétét szolgálja. Ráadásul a személyes vagyonának is a jó része elmegy az inasok, cselédek bérére. Mészáros vagyonának a többi része gyárakban, üzemekben, termelőgépekben, technológiában, és más termelési eszközökben található meg. Hiába végzi el a multi feleannyiért a munkát, ha utána nyereséget nem forgatja vissza, nem tőkésíti, hanem hazaviszi. Beleszámít ugyan a GDP-be, de nem jelent tényleges hasznot az ország számára.

  15. pl szerint:

    LOL 🙂 megnyerted a csörgősipkát…

  16. pl szerint:

    Még még még! Annyira jó veled beszélgetni! 🙂
    Te tényleg nem szarozol, a választóitokat telibe b@szod, fejükre borítod a fideszbilit! Ha ezt sem értik meg a szavazók akkor semmit! Csak így tovább, segítek… 🙂

  17. pl szerint:

    “35 évre magánkézbe adná az állam 2000 kilométernyi autópálya üzemeltetését”
    Kötünk fogadást Mészáros önfeláldozásáról?
    Az külön szép, h július 5-e a határidő egy több ezer milliárdos üzletnél. Ennyi idő alatt csak Mészáros képes összeadni abakusszal, szorobánnal a számokat… 🙂

  18. Nagyapó szerint:

    pl ismét trollkodik! Írásának semmi köze a cikkhez, de kap egy hírt aztán rácsap, mint tyúk a forró takonyra, majd próbálja hazugságaival megtölteni. Ez egy moslékkoalíciós taktika, l. Fudan egyetem!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. pl szerint:

    Te Salabakter! Mi volt ebben a hazugság? Irányított közbeszerzés…
    Hazudsz! Végig erről volt szó… nem inkább nektek kellene magyarázkodni? Vagy tegyük félre a fenti hírt július 5-re. Addigra meg fogod tudni magyarázni, nem kétlem…
    Igazad van,
    A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !